• Bouba

    Ahoj,

    mám dotaz na zkušené uživatele Garmin Fenix 3. Někde jsem se dočetl na internetu, že sice výrobce uvádí, že tyto hodinky nepoužívají mapové podklady, ale mapa se do nich dá nahrát. Na internetu jsem našel tohle: https://www.youtube.com/watch?…

    Máte s tím někdo zkušenosti?

    0 0
    • krabica  

      Tohle nejsou trojky, ale starší Fenixy. 3 to neumí.

      0 0
    • atty  

      Je na to pár aplikací z IQ – já mám třeba nainstalovanou Maps + Activity, což je online mapa, která se tahá přes Bluetooth z telefonu. Funguje to dobře, ale samozřejmě to spotřebovává data, protože mapa se tahá online (přes doplněk v Androidu) a F3 mají malou paměť na to, aby se do nich dala nějaká použitelná mapa uložit. (jako dá se to, i na offline mapu existují nějaké IQ aplikace, ale je to celkem na nic, protože se ukládá jen vybraný „čtverec“ a paměť na to prostě nedostačuje a je to hodně omezené funkčně)

      Funkční ukládání mapy i s případnou navigací má jen Epix a nové F5X – tam už je to reálně použitelné a paměti na to je dost (v Epixu 8 GB, v F5X dokonce 16 GB).

      0 0
    • polopes  

      A k čemu to chceš používat? Mapu ve Fenixech 3 používám i bez mapových podkladů při delších bězích v terénu nebo na kole. Nahraju do nich trasu a vidím na nich čáru kudy běžet/jet. Hodinky upozorňují na změnu směru nebo když uhnu z plánované trasy. Pro mne úplně super věc a z F3 jsem nadšený i po 2 letech používání :-) Jako bonus tam jsou třeba i obrazovky s vzdáleností/časem do cíle, výškový profil, kde vidím kolik toho mám za sebou a jaký kopce ještě čekají…

      0 0
      • mastihuba  

        kterou aplikaci používáš na terénní cesty. prijde mi že mapy z aplikace garmin jsou tak na silnici, nebo mam jen zvolenej spatnej mapovej podklad? zkoušel jsem podle toho jet do Jeseníků a bylo to docela fajn, ale na každodenní použití je to trochu nepraktický furt neco importovat do hodinek.

        0 0
        • Singlespeed  

          Ja si trasy vetsinou klikam v mapy.cz a do F3 je pak nahraju pres mapsource. Nahraju si jich vic naraz a pak si z nich jen vybiram.

          0 0
          • mastihuba  

            a dlouho jsem u toho neseděl. ted jsem v garmin conect naklikal i trasu po neznačené cestě. je to ok. v létě se mi import souboru z mapy cz povedl až na potreti. moc to nechtelo fungovat z toho conectu to jde dobře

            0 0
          • Breakpain  

            Mapsource, to je nejaka IQ? Nebo web sluzba co to prechroupe do nejakeho formatu?

            Byl se me ptat kamos, jak do F3 dostat trasu vytvorenou z mapy.cz (velikost asi 1MB myslim).

            Diky

            0 0
            • atty  

              Mapsource je garminí aplikace, která slouží/sloužila pro nahrávání mapových podkladů do garminích navigací a počítačů.

              https://www.youtube.com/watch?…

              Pokud se pamatuji, tak mapsource byla volně stažitelná, nicméně mapy do ní se musely kupovat, či byly jejich kódy součástí balení přímo přístroje (třeba Topo ČR jsem měl k F 310X, už nevím, v jaké verzi).

              Nicméně při troše hledání to samozřejmě jde stáhnout a poradit si :)

              Já to do hodinek nepoužívám, tak asi musí poradit někdo, kdo s tím pracuje a tracky si tam láduje.

              0 0
            • Singlespeed  

              Mapsource je volně stažitelná prehistorická offline mapová aplikace z dob, kdy ještě GPS nebylo zdaleka tak populární a ostatní aplikace byly ještě v plenkách. Funguje však dobře dodnes a je kompatibilní i s nejnovějšími přístroji Garmin. Mapsource mapy jsou volně stažitelné nebo se dají koupit od Garminu. Aplikace umožňuje spravovat GPS soubory, plánovat trasy, upravovat prošlé trasy i naplánované trasy v jiných aplikacích, nahrávat trasy, trasové body, mapy nebo části map do GPS přístrojů. Modernější offline obdoba Mapsource je Garmin Basecamp.

              0 0
          • Rice  

            Já si trasy naklikávám ve Stravě a na mapy.cz jen koukám orientačně. Ze Stravy vyexportuju .gpx, nahraju ho na connect.garmin.com, pojmenuju, uložim, kliknu odeslat do hodinek, vezmu mobil a dám synchronizovat přes mobilní appku. Takhle to jde do hodinek nahrát aniž by se připojovaly kabelem k počítači.

            0 0
            • Breakpain  

              J cajk, díky, zapíšu si to. My to dělali s káblem, ale zjistili jsme, že díky politikám nebyl vidět skrytý soubor – NewFiles :) …

              Takže gut ;), díky všem.

              0 0
            • GruPyk  

              Zdravím jde potom při použití této navigace i zároveň zaznamenávat na hodinkách aktivitu na kole?

              0 0
      • polopes  

        mapy.cz nebo cykloserver

        0 0
      • Ice601  

        Přilepím můj dotaz sem.

        Když používám navigaci v hodinkách tak mám velikost mapového podkladu 0,3km a mě by vyhovovalo měřítko třeba 50m ale vždy se mi to vrátí zpět. Neví někdo jak to udělat, resp. Co dělám špatně?

        A ještě jeden dotaz jak upozorňují hodinky na změnu směru – mě to nic nedělalo… Díky.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.