Magicshine Evo 1700 - zkušenosti, rady

81 nepřečtených
  • kondor

Snad se tu uchytí samostatné vlákno o tomto oblíbeném světle. A rovnou se místních uživatelů zeptám, jestli se dá nějak nainstalovat ta jejich aplikace na android 14. Google Play mi to píše, že aplikace je na starší systém a na 14 mi to prostě nenabídne instalaci.

0 1
    • jIrI___  

Mám android 14 a aplikace mi šla normálně nainstalovat i používat.

1 0
      • kondor  

Tak to tedy netuším, kde může být chyba.

0 0
        • Tomcat  

Problém je že většina informačních \ varovných a chybových hlášení je generických. A tak nemusí říkat jaká je tam skutečná závada.

Osobně si tipuju, že tam spíš bude nepodporovaný procesor (SoC) . Tedy nepodporuje to zatím Samsungácký Exynos vsadím se že na SnapDragonu by to jelo . Je to možná jen umělé omezení , nebo to fakt makat nebude.

• můžete počkat na aktualizaci toho SW
          • můžete apkpure a podobných stránek stáhnou instalační balíček a zkusit to instalovat bokem. Jenže je tam šance, že si stím do smatphonu nainstalujete i nějaký ten malware/vir/adware.
          0 0
          • kondor  

Mám Samsung S23 se Snapdragonem, ale to bude asi jedno, přemýšlím nad tím, že zkusím apku na nějaký tel v rodině. Maximálně budu muset světlo vrátit, protože bez aplikace to nemá smysl provozovat.

0 0
            • nomecz  

S23 mam taky a normalne mi to funguje, ikdyz normalne … ta apka je takovej polotovar …

1 0
            • cyklon  

mam stejny problem na Redmi Note 11s ale nastesti to sviti i bez aplikace

0 0
              •  

Za chvíli se bez appky ani nevyserem :(

5 0
                • MirosPikos  

Tak už teď je problém se ****** bez mobilu :)

1 0
                • kondor  

Jenomže v té akce si můžeš nastavit výkon světla a blikání. Bez apky se dá žít, ale když už máš dálkáč, tak je fajn mít na každém tlačítku jinou svítivost (normální x vyšší vykon). Do teď jsem také jezdil s obyčejným světlem a nevadilo mi to, ale když už to tam je, rád bych, aby to fungovalo a já přístroj mohl použít se všemi funkcemi.

1 1
                  • Vilém  

A to bys nastavoval jak casto? Kazdy den?

0 0
                    • kondor  

Než si najdu pro mě ideální svit. Třeba jedna večerní vyjížďka. To máš jako s odskokem, také na něj pak už moc nešaháš, ale kdyby ti fungovala jen půlka, tak se ti to asi líbit nebude.

0 0
    • Alojs01  

Tak toho vlakna vyuzuju a zeptam se jak lama. Svetlo pouzivam od konce letosni zimy tak jak je. Zadnou apku jsem neinstaloval.

Jsem v tomhle smeru i dost salamista, neb za 2 roky jezdeni na el.sramu jsem jeste ani jednou zadnej update nedelal, kdyz vse funguje jak ma.

Ale teda pro zajimavost, co vse si tedy diky te aplikaci na svetlo nastavujete?

0 1
      • kondor  

Já bych třeba rád snížil intenzitu blikání – není potřeba, aby to blikalo na plno jako druhou věc bych si dokázal představit to, že světlo pustím a bude svítit nastaveným svitem a při zmáčknutí druhého tlačítka ovladače, se přepne na konkrétní vyšší výkon. Nic jineho, kromě zjištění stavu baterie, tam nepotřebuji. Zkrátka 2 konkrétní světelné výkony a blikání.

0 0
        • jIrI___  

Intenzita blikání v té aplikaci nastavit nejde, ani frekvence blikání apod. Aplikace je celkově tak nějak nedotažená a k ničemu.

0 0
          • kondor  

Aha, já měl za to, že intenzitu blikání si také můžeš měnit. Někde jsem to četl a bral to jako hotovou věc. Škoda, není důvod, aby to blikalo na plno, jako ostatní světla.

0 0
            • Georrge  

Nejlíp uděláš, když blikání nebudeš používat vůbec :) ušetříš tím nervy protijedoucích.

7 0
              • kondor  

Ve dne na silničce blikám pořád, vpředu i vzadu a nehodlám to měnit.

3 6
                • mathi  

Intenzita blikání jde měnit, stejně jako intenzita stálého svícení.

1 0
                • Georrge  

Pokud je to blikačka se širokým kuželem a max. 20 lumen, tak OK, ale to magicshine jaksi nesplňuje. A nechápu, proč si zhoršovat bezpečnost silnou blikačkou s úzkým kuželem. Když potom takového cyklistu míjíš, tak se přes tu silnou blikačku hůř určuje poloha cyklisty a jeho obrys. Když na cyklostezce i ve dne takhle míjím druhého cyklistu, který má silnou blikačku, tak je to fakt humus a nepřijde mi to moc bezpečné.

1 1
                  • jIrI___  

A viděl jsi to světlo někdy na živo? Fakt neoslňuje a blikačka samozřejmě taky ne, protože prochází přes totožnou optiku. Blikat i ve dne je naprostý základ pro návrat domů v celku, tuplovaně teď na podzim při nízkém slunci.

2 2
                    • Georrge  

Mám to světlo doma, i přes neoslnivou optiku je to blikání fest otravné, dá se to jen na nejslabší režim.

Pokud máš nízké slunce v zádech, tak to pochopím, ale kdekoli jinde to bezpečnost snižuje než zvyšuje. A těžko to někdo přepíná podle toho, do jaké ulice zrovna odbočí.

Mimochodem proti slunci jde vidět i slabá blikačka nebo konstantně svítící světlo přiměřené intenzity. Fakt není potřeba blikat na 800 lm, tím si akorát uškodíš.

3 2
                    • ladys  

Jsem to teď zkoušel a je to alespoň u mne naprosto nepoužitelné v obouch režimech. Problikává dálkové… Zas nějaká anomálie :D Na blikání mám menší blikačku, je to i jako záloha.

1 0
                      • Georrge  

Resim to stejne, hlavni svetlo + mala blikacka na prilakani pozornosti a jako zaloha.

1 0
                  • Dvojan1  

To světlo v režimu blikačky potkávacího světla neoslňuje. Jako dáková určitě ano. Máš to dobře nastavený? Z výroby bliká dálková.

2 1
            • Dvojan1  

Všechno jde nastavit, jen to někdo neumí. Aplikace je pro nastavení dostačující.

1 0
          • Dvojan1  

Intenzita blikačky jde nastavit. Dokonce jestli bude blikat jako dálková nebo potkávací světlo.

0 0
            • jIrI___  

Jde nastavit i frekvence, případně plynulý náběh blikání (něco jako má Gaciron)? Mně připadá, že se v té aplikaci nedá nastavit v podstatě nic, resp. to neumím :)

0 0
      • Dvojan1  

Tohle je moje nastavení. Nic víc nepotřebuji. https://www.youtube.com/watch?…

0 0
    • kondor  

Dneska jsem vyzkoušel aplikaci najít na Samsung S 21FE s verzí UI 5.1 a také mu to hlásí, že aplikace je pro starší systém.

0 0
    • samorost-sazavsky  

pridam sem: koupil jsem Magicshine EVO1700 pro a jsem tezce zklaman, nebal bych se rict ze me to svetlo sere. Mel jsem asi lip cist recenze – ale ten brutalni orez vam vsem, kdo jste ho chvalili, nevadi? To je naprosto neakceptovatelny, neni problem prehlidnout kdejakyho chodce nebo srnku nebo cokoliv. Da se s tim pripadne neco delat? ( Appku nepouzivam zatim)

3 2
      • Cavendish  

Já to tu kritizoval od začátku a myslím, že jsem nebyl sám. To brutálně oříznutý světlo je prostě psycho :)

1 1
        • samorost-sazavsky  

no, mel jsem asi vic naslouchat. Jako ja to nechapu, ze to nekomu nevadi. Cili reseni neni. Cili a) daruji vymenim levne prodam b) jsem v pokuseni vzit dreml a z boku normalne ubrousit ten hlinik aspon trochu :)

Jako kreten, kterej to svetlo navrhl, snad v zivote nesedel na kole.

0 2
          • jIrI___  

Ubroušení hliníku ti nepomůže, ten ořezaný kužel dělá především čočka a možná nějaká malá clonka před LED. A právě ten ořezaný kužel je super, jen díky němu to je naprosto neoslňující světlo. Za těch pár let, co EVO1700 vozím, si neuvědomuju, že by mě nějaký řidič oprasil dálkovýma nebo aspoň probliknul.

3 1
            • samorost-sazavsky  

to bych potreboval vysvetlit. Jak, do psich nausnic, je bezpecny svetlo, ktery me trenuje v tunelovym videni? Odkdy oslneni definujeme oriznutim DO STRANY? Auta svitej desitky metru do skarpy ale ja se mam radsi zabit ?

1 4
              • jIrI___  

Říká se tomu ohleduplnost. Vím, že to není moderní, ale osobně se snažím být v životě ohleduplný v maximální možné míře. A v případě světla jde i o moje vlastní bezpečí, nechceš aby tě proti tobě jedoucí řidič kvůli oslnění tvým světlem vlastně vůbec neviděl. Oči už sice nemám nejlepší, ale fakt ti ten kužel na fotce nepřipadá dostatečný?

1 2
                • samorost-sazavsky  

pripada mi NEBEZPECNE nedostatecny. Je to NEBEZPECNY svetlo.

Ridils nekdy auto? Fakt mi tady nedavej prednasky o ohleduplnos­ti, diky.

1 5
                  • jIrI___  

Tady diskuze nikam nepovede. Ok, máš pravdu.

4 1
                    • samorost-sazavsky  

pockej, neuhybej, kdyz uz jsi se pustil do jemneho osocovani z neohleduplnosti :) : Znova, odkdy je spatne mit kuzel do sirky? Co je na tom bezohledneho, oslnujiciho? Tak jak to maji auta.

A mimochodem, ta fotka, aspon mi to tak baj voko pripada, ukazuje, jak je zasadni to svetlo mit spravne serizeny, protoze jinak stejne palis protijedoucim, protijdoucim do ksichtu :)

1 2
                  • Georrge  

Můžeš do toho obrázku zakreslit, kde se asi nacházela ona inkriminovaná lavička, kterou jsi málem trefil? Nějak mě nenapadá kde by musela být, aby tě coby nehybný předmět ohrozila.

0 0
                    • Ukrutony  

Asi jezdí po tmě nametenej z knajpy a neudrží to rovně, jinak si to nedovedu vysvětlit :) Nebo mu tam ta lavička vběhla :D

2 2
          • mathi  

Jo, chce to číst recenze a videa na youtube. Já si koupil cca před třemi lety Magicshine 1300. Je tam trochu širší ten kužel, ale i to je nahlavu. Na ježdění ultra přes celou noc to nejde, to si neumím představit. Za mně je to hodně špatný. Momentálně vozím Hori 1300 a tam už to docela jde. Není to pořád ono, ale ta kompaktnost + to oříznutí shora mi zatím vyhovuje. Plusem je možnost uchycení pod i nad řidítky a případně sendvič, kdy na něj lze přípnout shora rovnou navigaci.

1 0
      • RichP  

Mám ho na gravel a jsem spokojený. Ořez mi tam nevadí. Do lesa na MTB bych to ale taky nechtěl. Asi dost záleží kde jezdíš.

0 0
        • samorost-sazavsky  

v lese jsem s tim ani jeste nebyl, to me ani nenapadlo. Jel jsem s tim po cyklostezce u nas na vsi. Prehlidnes randici teenagery na lavicce u cesty, chodce plouzici se z mesta, proste vsechno. To je neakceptovatelny.

2 1
      • Georrge  

Kužel je specifický, to ano. Mohl by být širší, ale nepřijde mi natolik úzký abys nevěděl, co se okolo silnice děje. Do zatáček je to horší, ale tam má problém drtivá většina světel.

To světlo je určeno do míst, kde potkáváš ostatní účastníky provozu a tedy nemůžeš mít klasické silné světlo. Můžeš tedy mít buď slabou bludičku, se kterou nevidíš vůbec nic, a nebo toto světlo, se kterým je vidět mnohem, mnohem více než s bludičkou a přitom stále neoslňuješ. To je účel tohoto světla.

4 0
        • samorost-sazavsky  

znova: neoslnovat preci neznamena vykrojit si vertikalne 30 stupnu a doufat, ze nic neprehlidnu. Preci jde o to rozlozit kuzel tak, aby tam nebyl hotspot a hlavne aby byl kuzel rizlej zeshora, jako to maji preci auta.

I oni sami, jak koukam, se priznavaj, co provedli, na tomhle obrazku :

0 0
          • Georrge  

A ty z toho obrázku máš pocit, že není vidět kraj silnice a okolí za ní?

0 2
            • Slavik  

Nevidí milence na lavičkách…

2 0
            • samorost-sazavsky  

nevim jak jinak bych odpovedel, nez zvetseninou a nadeji, ze bude pochopena :)

ale to je asi jedno…upravit se to neda, hotovo.

0 0
              • Georrge  

Tvůj ořez ukazuje asi 2 metry před kolo. I kdybys tam něco zázračného objevil, stejně to trefíš, protože jsi už moc blízko. Chce se to naučit sledovat objekty trochu více z dálky, než ze dvou metrů :) pak zjistíš že to světlo je pro takový účel v pohodě.

2 1
                • samorost-sazavsky  

ok, beru. Takze celej autoprumysl to dela blbe. Fajn :)

1 1
                  • Georrge  

Když máš tak rád auta, proč sis nekoupil světlo, které stojí jako na autě? Ony jsou lepší světla než ten magicshine, ale stojí poněkud více. Za ty prachy prostě lepší světlo neseženeš.

1 3
                    • mathi  

Blbost

0 1
                      • Georrge  

V cem?

0 0
                      • jIrI___  

Jaké světlo s oříznutým kuželem v ceně do 2000 Kč můžeš doporučit?

0 0
                        • samorost-sazavsky  

doporucit zatim zadny, zacal jsem doporucenim lidi tady na foru :)

Ale asi zacnu poradne hledat

https://r2-bike.com/…_Front-Light?…

von nejakej ten vyber asi bude…

0 0
                          • jIrI___  

Než objednáš StVZO světlo, pohledej jak svítí, ať se tu pak nečertíš. V cenové relaci toho EVO1700 můžeš očekávat něco jako na přiložené fotce. Samozřejmě jsou na trhu i neoslňující světla takřka na úrovni těch vzpomínaných automobilových světlometů, ale musíš ze šrajtofle vytáhnout papírků jako za deset EVO1700 :) https://www.lupinelights.com/…oducts/sl-ax

1 1
                        • imhorofl  

KING KONG X6 pro: https://www.aliexpress.com/…0958204.html

EVO 1700 jsem měl, ten kužel mi taky jako hromadě lidí tady přišel moc úzký. A protože jsem chtěl něco podobného, ale bez toho tunelového ořezu, tak jsem po nějakých mezikrocích (protože na Lupine apod. nemám) došel k tomu King Kongu. Název je obskurní, ale světlo samotné za ty peníze naprosto super. Sice není ofiko StVZO, nicméně neoslňuje, je seshora oříznuté stejně jako EVO. Ale zboku už ten ořez není, takže je hezky vidět i do stran. Svítí o něco víc, než EVO, má větší baterku, neporovnatelně lepší uchycení (Garnim bajonet, jde vozit jak v podvěsu, tak na řídítkách), 3 režimy potkávaček, 3 režimy dálkového světla. Nemá režim bikání (díkybohu). BT ovladač na řídítka. Kovové tělo, nemám fakt co vytknout.

Za mě na silničku naprosto perfektní světlo. Mají ještě podobný model, samotné světlo bez baterky, co jde připojit k jejich powerbance, případně přes usb-c.

3 0
                          • jIrI___  

Díky za tip, objednáno. Jsem zvědavý na srovnání. Už teď teda vím, že blikání bude chybět (byť v popisu teda zmíněno je), protože to ve dne využívám v podstatě nonstop, ale jen zvědavý na ten zbytek :)

0 0
                            • imhorofl  

Máš pravdu, omluvám se mystifikaci – ono totiž to blikání (a pulzování) jde úplně zrušit, teď jsem si to osvěžil v manuálu. Což jsem loni na podzim udělal jako první věc po doručení světla, a pak na to zapomněl :)

Takže vlastně naprosto ideální stav, blikání pouze pro ty, co blikat chtějí ;)

0 0
                  • Vilém  

Tak si kup svetlo z auta.

3 2
                  • Dvojan1  

Víš, že se světlo dá přepínat na tlumený a dálkový? Jinak kužel do stran, když ho máš správně seřízený je 10m před kolem asi 6m a dál se zvětšuje.

1 0
                  • TJiri  

A k čemu je ta osvícená silnice těsně před autem, když tam řidič stejně nevidí?

0 0
      • kOmE  

To jsi ale zcela nepochopil použití tohoto světla. To světlo je za mě úplně super. Ale na silničku /gravela. Není to světlo do lesa

1 3
      • Dvojan1  

Hele ze začátku mi to taky vadilo, ale po pár jízdách jsem si zvykl. Všichni jsou zvyknutý na světla, která svití jak prase do všech směrů a to je ten kámen úrazu. Neříkám, že je to světlo na gravel nebo do lesa, ale na silnici je super. Dej tomu čas a nastav si světlo v aplikaci.

0 0
        • samorost-sazavsky  

ok, ja si asi nezvyknu, ale chapu. V appce ale nic co do tvaru kuzelu stejne nenastavim ne? tam se daji akorat ladit lip intenzity, co jsem tak nakouk…

0 1
        • Jezevec70  

Taky jsem to světlo měl a zase se ho rychle zbavil. Chápu ořezaný kužel nahoře, aby neoslňovalo, ale z boku? Pokud bych jezdil jen rovně, tak snad, ale jsou na cestě i zatáčky. Stačí sloupek uprostřed cyklostezky v zatáčce a jsi v něm.

2 0
          • makak  

Zvládám s tím i zatáčky i v těžkých podmínkách :-)

Na silnici a cyklostezku dobré světlo, tak jak tu píší ostatní.

Hodně bych ocenil pokud by ho zejména na cyklostezce používali všichni, místo těch stavebních reflektorů co vozí. Za chvíli to zase vypukne, první fáze budou blikající stroboskopy…

5 2
          • samorost-sazavsky  

no, presne. Jsou taky treba pravouhly odbocky do vedlejsich ulic, kde s takovymhle svicenim sejmes vecerniho psomila razdva. A x jinych situaci. Ale to je jedno, ja udelal zaver stejnej, rozsirit ten kuzel nejde, spatny svetlo, hotovo.

4 2
            • Ukrutony  

Chápu, že při těch cestách z hospody nejsou kognitivní funkce 100%, ale předpokládám, že tím pádem neodbočuješ tak rychle, abys nemohl reagovat :D

A u vás v ulicích není osvětlení?

To nemá být snaha o argumentaci, chápu tvůj problém, akorát mi ta reakce přide trochu přepjatá.

Nelíbí, nesedí, s negativy se nedokážeš srovnat nebo jsi neschopen přizpůsobit rychlost odbočování do vedlejších ulic, vše budiž. Jenom bych z toho nedělal NEBEZPEČNÉ světlo. Je tak nebezpečný, jak s ním jedeš :D

3 3
              • samorost-sazavsky  

podivej, myslim ze jsem snazil bejt celkem vecnej. To svetlo za me je vylozene nebezpecny, a o tom, ze je mirne receno nevyhovujici, tady pise vic lidi – a je zajimavy jak komunikujou narozdil od nazorove druhy strany, ze?

O prepjatosti reakci bych bejt tebou opravdu nepolemizoval, uz kvuli tomu jak zacina tenhle tvuj prispevek.

2 4
                • Georrge  

V tom případě je nebezpečných asi 95% světel na kola. To na co si stěžuješ není nic neobvyklého, úzký kužel má opravdu hodně světel. Navíc ty světla, která nejsou neoslňující, nemůžeš provozovat na vyšší svítivost, tím pádem nevidíš ani do boku, ani před sebe, je to ještě horší.

Proto bylo tolik lidí z magicshine nadšených, protože je to jedno z mála světel, kdy konečně pořádně vidíš před sebe a máš k tomu i dálkový režim s dálkovým ovládáním. Oproti předchozím světlům to byl obrovský skok k lepšímu.

Ale dokonalé to světlo není a za roh opravdu nesvítí. Ale opakuju, to nesvítily ani ostatní cenově dostupná světla, není to případ jen tohoto magishine, takže jiným světlem by sis nepomohl.

Jsou na trhu světla, která jsou neoslňující a umí svítit víc do šířky, ale jsou dražší protože vyrobit patřičnou optiku není levné. Nemůžeš si koupit levné světlo a pak si stěžovat, že neumí to co drahé světla.

4 2
      • ghostik  

Nevím jaké jsou požadavky, ale zkus mrknout na Fenix BC22r. Ten má naopak neuvěřitelně široký rovnoměrný kužel. Horní ořez není dokonalý, ale něco to dělá.

0 0
        • jIrI___  

Ten ořez je prakticky nulový, ale nějaký náznak se tam najít dá. Pokud Fenixe s ořezem, pak stařečka BC25R, tam to fungovalo fajn. Vozím ho na kole od roku 2018 a pořád šlape, EVO1700 ho odsunul na měšťáka :)

0 0
          • ghostik  

Ten starší bohužel nemá tak široký kužel. Ale jinak máš pravdu, ten ořez je tam mnohem lepší, ale zas není pravda, že by ten nový byl nulový.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.