Lumia / windows phone + sport tracker

242 nepřečtených
  • Wojtkingson

    Zdravím, mám dotaz, používáte někdo sport tracker nebo obdobnou aplikaci na windows phone? Mám 512MB RAM a stává se mi, že mi prostě slítne aktuální jízda, např. u 100km+ tj pravidlem… Případně, jestli máte víc RAM a jede to v pořádku, nebo pokud používáte na WP něco jiného než sport tracker.

    0 0
    • AlesM  

      ja pozivam endomondo…pokud se ale zastavim na delsi dobu, jako treba obed tak se obcas musi spustit z pauzy znovu…mam taky 512MB RAM.

      0 0
    • jIrI___  

      Já jsem spokojený Run the Map (mám Lumii 620, parametry neznám). Vyzkoušel jsem mraky trackovacích aplikací a tato je suverénně nejlepší. A připadá mi, že i nejméně žere baterku.

      0 0
    • MI.KU  

      Ahoj používal jsem Runtastic na Lumii s 2GB RAM a barometrem a u WP8,1 v pohodě vše ok – po přechodu na W10 již nestabilní a stávalo se že to padlo.

      Nyní na iPhone 6s Plus a v pohodě – stabilní spolehlivé běží klidně celý den na pozadí. Na kolo sem přešel na Runtastic Road Pro.

      Hledej chybu v systému – v OS – pokud máš W10 (lidi tomu i dnes říkají WP) tak je to jasné proč ti to padá – ten systém již není stabilní jako dřív. Pokud máš opravdu WP8,1 udělej si čistý reinstal systému pokud bude padat dál je hold 512MB málo ale šlapalo to i na 720 s 512MB před lety ale to sem mel treba jen hodinu.

      0 0
    • Chlebovnik  

      Přečti si toto: https://msdn.microsoft.com/…pps/jj681691

      Obecně pomáhá:

      • Povolit běh aplikace na pozadí (v sekci spořič baterie, a to i v případě, že ho nepoužíváš)
      • Aplikaci pro záznam držet vždy v popředí při zamykání telefonu
      • Mít spuštěno zároveň minimum dalších aplikací
      • Čím víc máš na home screenu ikon (a animací), tím víc RAM to žere
      • Aplikace běžící na pozadí se ukončují po 4 hodinách nečinnosti (takže občas na telefon mrkni)

      Tipy na aplikace: Run The Map (asi nejpřesnější, průběžně ukládá, umožňuje pauznout a pokračovat v záznamu, upload na STRAVU), Endomondo, Runtastic.

      Sports Tracker je na WP mrtvý (poslední update byl před dvěma lety v červnu).

      0 0
      • Wojtkingson  

        Díky za návod :) Asi mi to několikrát sestřelil spořič baterie, jak tak koukám…

        0 0
      • TeryPV  

        Měl bych radu nejlepší. Koupit pořádný telefon (iOS, AOS). Bohžel jsem nyní nucen druhý měsíc používat L650 a je to něco neskutečně zoufalého. Je to pomalé, nezvládá to pořádně multitasking, nejsou na to aplikace, baterka nevydrží. Dobrovolně bych si to nikdy nekoupil. W10M jsou opravdu peklo.

        0 0
    • SloM  

      Po zkušenostech s jinými aplikacemi doporučuji jedině RunTheMap. Podle mě nejlepší na WP.

      Na mé Lumii 735 (1GB RAM) zatím bez jediného výpadku nebo jakéhokoliv jiného problému. Mám veřejnou verzi W10M a naprosto žádný problém, jak tady někdo psal.

      0 0
      • MI.KU  

        No oproti tomu jak chodil WP8 a jeste slušně běhala 8,1 je W10M nedotaženej systém – to je bez debat – měl jsem skoro rok Insider W10M a po vydání finální verze jsem samozřejmně zkoušel i tu, ale samozřejmně ti to běhat může netvrdím, že ne – vždy záleží na jakém je to telefonu a co na něm běží jaké aplikace a jaká nastavení a td. Jen sem podotkl ze pokud tam má W10M tak se nějakému tomu pádu pravděpodobně nevyhne.

        0 0
        • SloM  

          Jasně, já to beru, že nemusí na všech zařízeních šlapat, tak jako na mém. Chtěl jsem jenom upozornit na to, že i W10M může šlapat v pohodě. Ja osobně jsem s WP spokojen a nemám důvod měnit. Předtím jsem měl android a to bylo pro mě peklo, což bylo na druhou stranu možná způsobeno slabým hardwarem.

          0 0
          • MI.KU  

            Jj hele já byl hroznej fanda WP – 800, 720, 920, 1020, 1520, 950XL (to už sem kupoval s tím, že jí bere kámoš a sám sem jí měl jen měsíc na test – jinak bych do ní nešel) – předtím sem měl Androidy levnější i S4 jako nejdražší a to nebylo ono – lagoval. iOS sem zkoušel a paráda ale tehdy mi nesedl HW – moc malé pro mne. Takže Lumie pro mne byli jako dar z nebes ;) Jenže jak to začal MS prasit, kvalita šla dolu, HW ořezanej, soustředili se jinam a W10M se ukázal jako velký nedodelek co nefunguje řádně dodnes tak jsem přešel na iOS kde mezitím zvedli úhlopříčku. Android v dnešní době se zdá být lépe odladěný – skoro bych řekl, že v čisté podobě nebo odladěná verze na dobrém HW je lepší jak W10M.

            Hlavně ty aplikace pak – W10M je v podstatě mrtvej systém – starší Lumie na ,,dojetí,, jasně – každý nemá potřebu měnit telefony – ale novou dnes už nekupovat – stabilita je pryč, apky nejsou a sou zastaralé, budoucnost žádná…

            Je to škoda protože pro lidi co chtěli levnej telefon to bylo super.

            0 0
            • Wojtkingson  

              Ja mam Lumii 625 rusim a byl jsem vzdy spokojen, lecna, 8.1 svizny, jen ten sporttracker mel problemy semtam, ale ro bsem bral, ze posledni aktualizace byla 2 roky stara. Nicmene jsem si chtel kupovat novej telefon, Lumii 650, ale ty W10 se mi nezdaj… WP 8.1 jsem mel hlavne kvuli stabilite a spolehlivosti – android v cenove relaci 5000 byl totalni nepouzitelnej srot kvuli systemu. Pritékyne si koupila tablet a telefon s androidem, ja to mam s windows a je to absolutne nekde jinde… Bojim se budoucnosti, ldy budu muset na nadroid asi :D IOS pro me neni volba, nechce se mi davat 15k a vic za telefon…

              0 0
              • MI.KU  

                Pokud ti nevadí malej telefon máš tu novej iPhone SE za 13000 ;)

                Ale chápu – v podstatě teď nic nebude Android je levnej ale aby šlapal chce to za nej tech 15 dat – a to uz muzes jit do iOS.

                No a ty levný to bude vždy oser…

                Pokud to chces na volani a sms kup si tlacitkáč dokud to jde ;)

                0 0
                • TeryPV  

                  Další takový nesmysly. I ten blbý Vodafone Ultra 6 šlape jak švajcarské hodinky. Doby androidu 2.3 jsou dávno pryč. Od verze 4.4.2 je android úplně někde jinde a i stroje za 4000,– – 5000,– roznesou Lumie na kopytech. Vím o čem mluvím, mám dlouhodobou zkušenost.

                  0 0
                  • MI.KU  

                    Silná slova – jak sem psal W10M se pro mne stal nepoužitelný a tak jsem přešel na 6s Plus 128GB – zkoušel jsem S6/S7 EDGE a bohužel ani tam pro mne nebyla dostatečná stabilita. Použitelný mi přijde Android od 6 verze ve spojení s top HW ale pořád to není iOS a cenově už je to fuk.

                    Android pod 10 tisic nepovažuji za solidní stroj – což bohužel dnes ani ty Lumie.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      +1

                      0 0
                    • TeryPV  

                      Dobře, ale co jsi testoval za značky? Samsung? Jasně jejich nástavba TouchWizz je totiž tragická. Ano od S6 je přepracovaná a není to taková tragédie jako předchozí verze například na S4. Ale opravdu to není androidem, ale nástavbou výrobce, takže nejde odsoudit android. Když to zkusíš například na Nexuses, který mají čistý android je to o něčem jiném, stejně jako například Motorola. Aktuálně používám LG, toho času na reklamaci s výrobní vadou šasi, a jak LG G2 tak LG G3 šlapou jako švýcarské hodinky. Ono to není jen o androidu, ale o nástavbách a někdo to umí, někdo ne, Samsung třeba ne. I když ano, S7 už je celkem OK. Ano iOS je OK, ale jen pro někoho, kdo chce být svázaný tím co mi přikazuje výrobce. Pokud vím tak třeba iOS neumí USB OTG.

                      Já chápu, že každému vyhovuje něco jiného, ale prostě říct, že android je na houno, je stejná blbost jako označit WP/W10M za bezproblémový a stabilní systém…

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Zrovna LG G2 či G3 jako švýcarské hodinky moc nešlapou. Stabilitou bude vždy Iphone či WM někde jinde než Android.

                        0 0
                        • TeryPV  

                          Máš zkušenost ? Nemáš? Mám LG G3 a teď L650 (2 měsíce) a G3 je totálně někde jinde i když na něm mám o spoustu více aplikací. U L650 neustále vidím hlášku „obnovuji“ nebo „čekejte“ a buď tečky v kolečku nebo v lajně. Ach jo, to je prostě tak, když se někomu šáhne na modlu. Já netvrdím, že AOS je dokonalý, ale jsou na něj aplikace, je mnohem dál stejně jako iOS. W10M je naprosto zastaralý systém. Další věc. Už několikrát jsem četl, chcete mít rychlý WM, nepoužívejte živé dlaždice, žerou RAM… To je jako co, jediná věc, která se mi na WM právě líbí, jsou dlaždice a pokud chci mít svižný telefon mám je vypnout? Trošku zvláštní. Jinak mám na L650 nainstalovaných pouze 10 aplikací.

                          Ještě k G2 a G3. Ono záleží, pokud jsi je kdy v ruce držel a neviděl jen na obrázku, s kterou verzí SW jsi je používal. Bohužel LG domastilo FW na AOS 5.0 pro G3 a chvíli jim trvalo, než to vyřešili. S novou verzi FW s AOS 6.0 je to úplně jiný telefon, který běhá naprosto parádně bez jakýchkoli záseků. To se i L950 může jít zahrabat.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Zkušenost mám a ne jednu, a WM je rychlejší, ano chybí pár appek ale většinou nic zásadního. Jediný výrobce který má Android zvládnutý je Sony. Prakticky čistý andoroid.

                            0 0
                            • TeryPV  

                              Takže jen prázdné řeči do prázdna bez zkušeností, že já jsem si to myslel :)

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Ach jo. Píšu ze zkušenosti mám, co ti na té větě přijde k nepochopení. Jinak mám Xperii Ultra, služební Lenovo A6000, dále nějakého čínana. Předtím HTC HD, HTC EVO 3D, Samsung S3, Note 2. I ta blbá Lumia 630 je svižností někde jinde.

                                0 0
                                • TeryPV  

                                  Tak to potom jo, číňan, Lenovo a předpotopní HTC s AOS verze někde kolem 4.0 a to možná. Stejně tak S3 což byl největší propadák od Smasungu co se vlajkové lodi týče, což napravil až S3 NEO a to jen částečně. Stejně tak Note2, který je z roku 2012. Tvoje 630 je o dva roky novější. Takže ano, bude rychlejší. Srovnej adekvátní produkty, pak si můžeme povědět. Tohle je přesně problém těch co mají WM jako modlu. Poslední jejich telefon běhal na AOS 4.0 s 256MB RAM z roku 2010 – 2012 kdy i tenkrát to byl low-end a vychvalují si jak je WM rychlý.Tak asi ne, když si koupí o dva až čtři roky novější model, tam je pak jedno co je tam za OS. Ach jo…

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Až na to že Ultra jede na 5.0 :D, stejně jako jako to Lenovo. A jinak všechny mobily co jsem vyjmenoval měly minimálně 768MB RAM. Pro Android potřebuješ min. dvoujádro a giga RAM, pro WM stačí půlka. A to si tam ještě nesmíš dát widgety, jinak lagy jako svině.

                                    0 0
                                    • TeryPV  

                                      Ale no tak, L650 má 1GB RAM a ten telefon je nepoužitelný. :)

                                      Zbytek nemá cenu komentovat.

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Aha nepoužitelný ok :D

                                        0 0
                                        • TeryPV  

                                          Nerozumíš psanému slovu ? Mám ho tu teď na stole, používám jej již druhý měsíc a ano, je nepoužitelný. Ne zřídka se stane, že pustím aplikaci Autobusy a Vlaky a prostě spoj nenajde, aplikaci musím třeba třikrát spustit, než se prober. Edge to samé, jsem na Wifi/datech, ostatní aplikace data používají a fungují. Edge hlásí, že data nejsou dostupná, nebo jak je ta pitomá hláška. Data musím povolit a zakázat. Atd atd. Tohle jsem na Androidu zažil naposledy na Sony Ericsson Xperia Mini s Androidem 4.0 což je pět let zpět. A ano tohle pro mě telefon dělá takřka nepoužitelným.

                                          Necucám si to tady z prstu, se k WM třeba modli, ale opravdu tu nepředhazuj něco s čím nemáš zkušenosti. Navíc, kdybych z té Lumie nebyl tak vytočený, tak se s tebou ani nebavím :)

                                          0 0
                                          • SloM  

                                            Jak to tady ctu, tak Lumia 735 snad ani neni Lumia :) Nebo, ze by to bylo tim, ze je jeste z dilny Nokie?

                                            Mas instalovany W10M jako cistou instalaci? (tovarni nastaveni) To co popisujes samozrejme nezpochybnuju, protoze 650 nemam, ale nejak se mi to nezda. 650 je oproti me 735 novejsi a mela by byt lip nachystana na W10M, ale vidim, ze asi neni.

                                            0 0
                                            • TeryPV  

                                              Bohužel není. Kolega měl chvíli nějakou Lumii s Windows Phone 7.5 a byla svižnější jako ta L650. Ale už na ni nestáhl žádnou aplikaci takže byla k ničemu. Další věcí je to, že já to můžu mít ovlivněno tím, že G3 na Androidu 6 sviští a pak mi L650 přijde jako slimák. Teda ona je pomalá i proti Samsung S4 mini co má aktuálně žena, ale tam už ten rozdíl není nikterak velký, i když je znatelný. Možná kdyby jsi ji měl v ruce Ty tak by Ti přišla OK. Ono těžko se porovnává, když člověk nemá k čemu :)

                                              0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Já se k WM nemodlím soukromě používám pouze Android, WM mám služební. A neboj zkušností mám více než dost.

                                            0 0
                                          • Tomcat  

                                            WM tedy window mobile se už nedělá !

                                            V Lumi přišli Windows Phone 7.x které skončili přejmenováním na Windows10 Mobile ( nikoliv windoow Mobile 10) z marketinkgových důvodů aby a neznalým uživatelům lépe podsunuly prakticky mrtvý systém a koncept univerzálních aplikací.

                                            Osobně bych do lidí s WP, W10M nekopal . Mají mrtvý systém na který spousta významných vývojářů kašle a jediný bonus byl, že ty smartphony byly opravdu levné. Proto koláč prodejů Windows Phone platformy z 75% zastupoval low ad Lumia L2×x až L6×x . Jenže to je minulost .

                                            0 0
                                            • TeryPV  

                                              Neříkej fakt? To jsem nevěděl. Kdyby jsi si přečetl jiné posty tak tam píšu W10M. Že když to v jednou příspěvku nenapíšu, že se někdo chytne jsme nečekal :D

                                              Že je mrtvý vidím pokaždé, když chci ve store najít nějakou aplikaci :) Buď není, nebo je třeba dva roky bez aktualizace.

                                              0 0
                                              • Tomcat  

                                                Reaguji na …Necucám si to tady z prstu, se k WM třeba modli…

                                                Upřímně celé vlákno je totálně k ničemu, protože zázrak se nestane…

                                                0 0
                                      • jIrI___  

                                        Ale hovno. Já mám 512 MB RAM a telefon běhá plynule. Asi dělám něco špatně :(

                                        0 0
                                        • TeryPV  

                                          A máš Windows 10 Mobile ? Máš to s čím porovnat ? Ano WP 7.x na tom jel dobře, ještě i WP 8 ale W10M tragédie.

                                          0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Že je to taková 630 která se dá koupit za 800KČ nová běhá jako telefon s Androidem za násobně vyšší cenu. Hlavně argument že musíš prostě hledat telefon co za něco stojí je směšný. Kor když taková LG G3 musela dostat po vydaní asi tři aktualizace protože se sekala už z výroby a měla problém s přehříváním.

                                          0 0
                                  • MI.KU  

                                    RAM – u Androidu nepodstatné – ať máš 512MB nebo 4GB v kombinaci s 8 jádrem porad je to málo ;)

                                    Snad 7 verze…

                                    0 0
                          • MI.KU  

                            Chlape prvně tě prosím nepoužívej zkratku AOS – z toho se mi naskakuje husí kůže, kdes na ten zprzněnej patvar přišel?

                            Za druhé měl jsem S4 ale měl jsem i G2 – byt uznávám že šel líp, oproti WP8 a 8,1 na 1020, 1520 šel o dost hůř – tohle prostě byla super kombinace HW a SW která fungovala a měla smysl v té době kdy to Nokia vydala – rozrůstala se základna aplikací vznikali specifické aplikace a systém šlapal skoro jako iOS.

                            Nexus – fajn věc a máš pravdu že čistej android tady jede slušně – to jsem psal ostatně že čistej nebo dobrá nadstavba je jinde – jenže HW Nexusu je zas druhá kapitola – pardon tak laciné provedení a slabší HW hlavně na fotoaparát a displej to trpělo a to plastové tělo…

                            Osobně se mi líbilo HTC M7/8/9, dnes treba neco od Xiaomi nevypadá zle, ale zas to má jiné mouchy.

                            Omezenej iOS…? Ale jo do jisté míry – je to prostě uzavřenej OS a pracuje se s ním trochu jinak.

                            USB OTG – k čemu něco tak zastaralého proboha?

                            PS: Android už se naučil AirPlay? Myslím reálně funkčně né teoreticky.

                            Souhlas ze problem Androidu sou zprzněné nadstavby – ale má ,,obyčejný,, uživatel na vyber koupit si fajn HW s čistým Androidem? Prakticky nemá. To je ten problem.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              MIUI je bylo prý OK ale poslední dobou už je tam taky dost balastu. Zkušenost nemám jen jsem dělal kolegyni flash romky a prostředí se mi docela líbilo. Redmi 3 mě i lákala a pak jsem našel za stejnou cenu lepšího čínana. HTC dělá hezké telefony ale ty jejich experimenty se moc nevydařili – Ultra fotáky atd. Já šel do Sony právě kvůli tomu že je to skoro čistej Android, po těch 4 letech pracuje v pořádku a hlavně má velký displej což mi vyhovuje, nástupce zatím neudělali takže nemám důvod měnit.

                              0 0
                              • MI.KU  

                                Jj mas pravdu ono kdyz to ma hezky HW ma to blbej SW a naopak – najit vyváženou kombinaci je prekerka. Mi prijde ze i Sony uz neni tak ,,lehké,, ta nadstavba jak to bejvalo – ale uz to nesleduji ted si hraju spis s jablickem ;)

                                0 0
                          • Piňďa11  
                            1. Srovnáváš HW TOP LG s HW low Lumií..
                            2. s těm RAM a počtem dalždic si mi rozsekal :-D i nas stařičké L720 jsem měl asi 50 dlaždis a vše fungoval stejně jako když jich tam bylo 5.
                            0 0
                            • TeryPV  

                              Níže srovnávám LG K10 vs L650, ale dobrý :)

                              já jen říkal, že už jsem to několikrát četl, nikdy jsme to neřešil, zda to je pravda či nikoli, ale příšlo mi to úsměvné :)

                              0 0
              • TeryPV  

                Boha to je nesmysl. Android rozhodně není nepoužitelný. Aktuálně mám ,bohužel, L650. A je to jedním slovem šrot. Je to pomalé, zasekané. Otevřu WhatsApp a shodí to prohlížeč na pozadí, chci se přepnout zpět, znovu načítání aplikace. Několikrát do týdne se telefon restartuje. Naposled ráno vstanu, mrknu na něj a chce po mě pin. Baterka je tragédie, víc jak den s ní při normálním používání nevystačím. Aplikace? Žádné, například pořádné počasí, není. Aladin, neexistuje, meteoradar je parodie toho co je na AOS. Žena má S4 mini, který jsem kdysi před lety měl a nadával na něj jaká je to plečka. Ale oproti L650 je to dělo které opravdu běhá. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale WM/WP již nikdy více. Je to katastrofa!

                0 0
                • Wojtkingson  

                  Pritelkyne ma nejakej xiaomi rok starej a nehak si nedokazu predstavit, ze by neco mohlo byt v horsim stavu :D

                  0 0
                • Coural  

                  To, že neumíš s Windows pracovat a stáhnout si do něj aplikace, není chyba systému, ale uživatele. To co tady předvádíš, bylo v kurzu před pěti lety, od té doby i nejzaostalejší propagátoři Androidu pochopili, že Windows v telefonu je lepší než nadstavbami výrobců zasekaný Android.

                  0 0
                  • wladeq  

                    Ne, to je jednoznačně chyba systému. Nechci tady zakládat další nekonečný flamewar, meleš stejné kraviny, jako ti bobíci na MM. Podívej se na to s nadhledem, dost to pomůže ;-)

                    0 0
                    • Coural  

                      Pro další trubku, ještě jednou:

                      To, že neumíš s Windows pracovat a stáhnout si do něj aplikace, není chyba systému, ale uživatele. To co tady předvádíš, bylo v kurzu před pěti lety, od té doby i nejzaostalejší propagátoři Androidu pochopili, že Windows v telefonu je lepší než nadstavbami výrobců zasekaný Android.

                      0 0
                      • wladeq  

                        Ne, to je jednoznačně chyba systému. Nechci tady zakládat další nekonečný flamewar, meleš stejné kraviny, jako ti bobíci na MM. Podívej se na to s nadhledem, dost to pomůže ;-)

                        0 0
                  • TeryPV  

                    To, že plácáš prázdné fráze znamená, že jsi Windows 10 Mobile v životě ani neviděl. Každé malé dítě ví, že jediná oficiální cesta jak dostat do systému aplikace je store, a tam „nic“ není. Pokud máš pocit, že tomu rozumíš více, prosím o radu ať s tím telefonem mohu normálně fungovat. děkuji.

                    Navíc pokud nerozumíš psanému textu, nic nepředvádím, popsal jsem své zkušenosti s W10M. Tak klídek ať Ti nepraskne cévka, že Ti někdo šáhl na Tvoji modlu :)

                    0 0
                    • MI.KU  

                      Hele zrovna 650 je v podstatě nejnižší třída – nejlze čekat zázraky.

                      Udělej tovární nastavení bez obnovy dat nastavení – obsah si pak stahnes z cloudu.

                      Počasí – dobrej je Forecast – cca 30kc nebo kolik stal – data od Norů – je to přesné.

                      0 0
                      • TeryPV  

                        Ale no tak. Nejnižší třída za 5000,– resp v době vydání 7000,– . Krásný příklad je LG K10 co si koupil kolega, i když jsme mu říkal, že to asi nebude nic moc, tak ten telefon je proti L650 jako raketa, šlape naprosto v pohodě, fotí parádně. Za stejný peníz. Ta Lumia se prostě nechytá. Já jsem z toho zoufalý. A takových příkladů bych našel více.

                        Ano Android má svoje lepší a horší chvilky, typicky 4.4.x super odladěný, fungoval parádně. 5.0.x katastrofa, problém se správou RAM. V 5.1.x částečně opraveno. Android 6.x už je úplně jiná liga. Ano nic není dokonalé, ale stojím si za tím, že pokud výrobce totálně nezmrší nástavbu (TouchWizz, svého času SENSE atd.) tak je android svižnější a stabilnější systém od verze 4.4.x

                        Ten telefon je nový, vytažený z krabice, nainstalované aktualizace, proveden restart, přihlášení stáhnuto 10!!! aplikací. To určitě nebude chtít tovární nastavení.

                        No kupovat nic nechci, jelikož jej mám dočasně. Na Android je miliarda aplikací zdarma a dost přesných, třeba moje oblíbené IN-počasí od českého vývojáře, využívající data o aktuální teplotě z lokálních meteostanic.

                        ps: AOS je skratka která se občas používá, nechce se mi psát Android :)

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          LG K10 rychlejší jak Lumia 650, ale notak.

                          0 0
                          • TeryPV  

                            http://mobilni-telefony.heureka.cz/lg-k10-k420n/

                            http://mobilni-telefony.heureka.cz/…t-lumia-650/

                            Stačí ?

                            Reálný rozdíl CZ distribuce 500,–

                            Pak chápu Tvé argumenty, vyzobat si jen to co se Ti hodí. takže TROLL a ty já nekrmím :)

                            0 0
                          • TeryPV  

                            Příště si needituj příspěvky, když napíšeš nesmysl, který Ti někdo vyvrátí, díky!

                            Když diskutuješ diskutuj normálně.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              LOL, pobavil jsi. Plácání prázdné slámy by ti šlo. Takže máš zkušnost pouze s jedním WP a dle toho shrnuješ celý systém, tleskám ti. Hlavně že pro Android máš argumenty, typu: musíš si dát pozor na výrobce či distribuci.

                              0 0
                              • TeryPV  

                                Tak prosím ještě jednou přidej Tvůj příspěvek s porovnáním ceny.

                                psal jsi:

                                L650 3200,–

                                K10 7000,–

                                Kde je ten příspěvek co? Srabsky jsi ho editoval na „LG K10 rychlejší jak Lumia 650, ale no tak“ Má cenu se s někým, kdo neuzná vlastní chybu bavit, nemá!

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  LOL ale editoval jsem ho z vlastní iniciativy a ne na základě tvého příspěvku. Takže s osočováním o srabárně se jdi zahrabat.

                                  0 0
                        • MI.KU  

                          Chlape 650 je nejnižší třída – v podstatě tomu dali jen ten plastovej rámeček co se tváři jako kov. Daleko lépe vybavené a kvalitní s lepšími displeji a vším jsou telefony od 735 hlavne pak bych vyzdvihl 830 (to byl dobrej kauf za tu cenu – pisu byl pac MS totálně W10M oddelal – telefon je to porad super jen dnes bez budoucnosti) 930, 1520, ty 950 a 950XL dnes uz ujdou kdyz k tomu das Mozo – origo kryt vrze a to provedeni je slabší výbava fajn. Telefony jako 650, 550 a niž jsou prakticky stejne a liší se jen drobnostmi.

                          Nojo kdyz je ti moc dat 20–30 korun za aplikaci tak to se nesmíš divit :D

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Lumie měli hlavně i super fotáky. Ale zase měli dost blbou podporu wearables.

                            0 0
                            • MI.KU  

                              Jj ta 1020 co sem mel byla super – to fotila uzasne ale zas hooodně pomalinku ;)

                              Ono by k tomu i hračky časem byly ale MS proste zariznul co se dalo a tim jak se soustředil jinam odradil i ty vývojáře a výrobce co na tuto platformu chtěli delat.

                              0 0
                          • TeryPV  

                            Srovnávám dva telefony za stejnou cenu. Napadl mě K10 proto, že ho má kolega, našel bych x jiných alternativ. Takže prostě L650 není ani omylem dobrý kauf. To je možná aktuálně jen L950XL protože stojí necelých 11k. Ale i tak za ty peníze je X jiných alternativ. L950/L950XL tu máme taky několik ve firmě a všichni, kdo ji jako firemní mají už řeší jiný telefon. Sice je rychlejší a není zasekaný jako L650, ale pořád je to W10M, který je doprasený. Restarty, nefunkční data, sekání přepínačů v liště atd. to není HW, ale SW. A nic to nemění na tom, že ten systém je mrtvý a že MS to s W10M podělal.

                            Tak nebudu vrážet peníze do něčeho, co za chvíli vrátím a nebudu to už snad nikdy muset používat že jo :)

                            0 0
    • myscho  

      Mam Lumiu v batohu, G forerunner na ruke a prípadne G oregon na riaditkach :)

      0 0
    • Karma  

      používám Cyclers a endomondo, mám 1 GB paměti Win 10, všechno šlape v pohodě, nepadá, klidně u toho i telefunuju nebo koukám na mapy nebo fotim.

      0 0
    • goofy  

      Run the Map

      0 0
    • joska  

      Zkusikm troku odbocit. Jakou pouzivate apliakci na OpenMaps, kam si clovek muze nahrat vlastni GPS. Hledam obdobu Locus.

      0 0
      • jIrI___  

        Co si představit pod tím pojmem „nahrát vlastní GPS“? Pokud myslíš naplánování trasy na mapě v PC a následné přenesení do telefonu, tak na to používám aplikaci mapy.cz

        0 0
        • MaPa  

          Tak například Evropská unie už „nahrává vlastní GPS“ několik, skoro desítek let :-D

          0 0
    • Piňďa11  

      Vyzkoušel jsem snad vše co je v obchodě – jednoznačně nejlepší mi přišel Run The Map, jediný škoda je že nebere výšku pomocí barometru

      .. Mám L950.

      0 0
    • Chlebovnik  

      Vy, kteří používáte Run The Map, hrajete si nějak s „accuracy indicators“ v sekci more settings?

      Chápu správně, že se tam navolí požadovaná přesnost GPS (např. 30 m) a pokud je tato přesnost v okamžiku zápisu nižší (vyšší hodnota), tak se poloha jednoduše nezaznamená? Není to trochu kontraproduktivní? Přijde mi lepší, když se poloha zaznamená i v případě, že je nepřesná (mezi skalami, ve městě mezi vysokými budovami apod.), než aby mi v případě nepřesnosti GPS aplikace zcela přestala zaznamenávat polohu až do okamžiku, kdy opět dosáhne požadované přesnosti.

      0 0
      • SloM  

        Jde o to, ze kdyz ti GPS vypadne jen na par sekund, tak nemas v zaznamu bod, ktery je 300m vedle treba. Kdyz ti vypadne GPS mezi skalami, tak je vetsinou jedno jestli zaznamenava nebo ne, protoze zaznam stejne stoji za prd…

        Od toho je tam presne to nastaveni. Zalezi jak moc ti vadi nepresnosti

        0 0
    • rockab  

      Run the Map, mam Lumii 640 s Windows 10 a nikdy jsem nemel zadny problem, vse bezi jak ma. Aplikace bezi nekolik hodin a vse bez problemu. Mimochodem, mela by vyjit Strava pro Win 10.

      0 0
      • Breakpain  

        Kdy?

        0 0
      • Chlebovnik  

        A to usuzuješ podle dvou příspěvků na STRAVA support fóru, za kterými stojí nezávislý vývojář, který není nijak spjatý se STRAVOU, nebo máš i jiné zdroje?

        0 0
    • Smazaný účet  

      Nemá někdo ve svých službách telefon Lumia 550?

      0 0
      • goofy  

        Tatík. Co bys potřeboval?

        0 0
        • Smazaný účet  

          S nevolí pozoruju, že moje sice vzhledově elegantní Nokia 6303i už nestačí mojemu tempu nároků na používání a funkce.

          Foťák má sice jakštakš rozlišení- akorát si neumí zaostřovat.

          Chci už foťák s bleskem kterej umí zaostřit.

          Navigace-mladá má Lumii 520 s Windows8 a ten mobil umí navigovat i bez internetu-sice neukazuje ulice a když dáš cíl nějakou vesnici, tak tě to navede k obecnímu úřadu-to mi stačí.

          Takže aby to umělo navigaci offline.

          Nahrávání hovorů- mobily s Win8 to neumí a když se aktualizujou na Win10, tak prej taky ne.

          Ta Lumia 550 má prej už z výroby W10 a už to prý umí-slovo prý a nebo určitě je důležitý.

          Tuhle funkci chci určitě-šikovnej pomocník když mi někdo volá nějaký informace-čísla-parametry nebo rozměry a já si je nemůžu nikam zapisovat.

          Wifi připojení k internetu-hlavně na Seznam Email a hlavně aby na tom šlo psát na Bike Forum. :)

          0 0
          • MartinM  

            Mam Lumii 730, navigace ti pujde, staci stahnout offline mapy. Nahravani hovoru nevim, nepouzivam ale rekl bych se, ze se najde nejake aplikace ve storu ktera by to mohla umet. Jinak osobne zustavam na W8.1 hlavne proto, ze mam vetsi vydrz nez na W10, rekl bych ze mi jde lepe i GPS. Wifi dnes umi kazdy telefon.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Zas takovej počítačovej expert nejsem. Prostě koupit telefon a všechny mnou požadovaný funkce vylovit v menu a nikde nic nestahovat.

              A prej Windows sou víc blbuvzdorný oproti androidu.

              0 0
          • goofy  

            Tak jsem vůl… Tatík má tu starší verzi na Win 8.1, jen jsem si spletl označení…

            Každopádně navigace umí vyhledávat i adresy. Jenom třeba stáhnout offline Here mapy. Sám mám 532.

            Wifi, mail i b-f zvládne 550 v klidu. Nahrávaní hovorů nevím.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Takže nemá přímo model 550?

              A to stažení offline map je velká pakárna?

              0 0
              • myscho  

                Mam Lumiu 6×x. Mam na nej z Win. store stiahnutych cca 15 aplikacii vrátane map. Raz za rok ju restartujem na tovarne nastavenia a spolu s inštaláciou a nastavenim všetkého to zaberie 1,5h. Je to také hrozne? :)

                0 0
              • SloM  

                Stazeni map je otazka asi dvou „kliknuti“ primo v aplikaci.

                0 0
              • MI.KU  

                Mám pocit že HERE mapy na W10M oficiálně končí – odkoupili to automobilky a W10M pro ne nebyl lukrativní systém takže ukončili aktualizaci a teď i aplikaci.

                Jistá náhrada jsou Windows mapy.

                Pocitej s tím té aplikace jako FB a Messenger jsou… tragédie :(

                W10M jsou ve stavu ze kterého ti časem nebude veselo.

                Pokud chceš sportovní aplikace, bankovní aplikace, aplikace leteckých společnosti nebo obecně dopravců tak opět nepochodíš.

                Foťák nic moc.

                Raději si vyber zařízení s novým Androidem 7 nebo prisetri na iOS.

                0 0
                • goofy  

                  Další člověk, co musí mít v telefonu 1000 aplikací na každé pšouknutí… :-D

                  0 0
                  • MI.KU  

                    Na to ne, ale třeba letenku si tak velice rad zakoupim a jsem informován a mám ji pohodlně nebo lístek na autobus v zahraničí, banku taky používám – jak překvapivé ;) no a sportovní aplikace rovněž.

                    Mapy kde si mohu vybírat dle toho jaké mi vyhovují a ne jen co na mne zbylo, a FB s Messengrem jsou už základní aplikace.

                    Promiň ale člověk co napíše v podstatě ,,k čemu vlastně sou aplikace k mobilu,, jaksi nepochopil smysl smartphone a opravdu mu stačí 3310 – nic proti taky sem ji kdysi měl.

                    0 0
                    • goofy  

                      A fb nebo další cypoviny nejde ovládat přes prohlížeč? naopak promiň, ale ne každý je otrokem různých messengerů a dalšího. Asi lítáš pravidelně a kupuješ letenku 3× týdně. My co moc ne, tak to zas tak nepotřebujeme. Banku přes mobil neřeším, i když aplikaci bych na to měl. On je smartfone dobrý na všechno, ale na všechno tak trochu napiču. :-)

                      Osobně naopak oceňuji Run the map, které nežere skoro vůbec baterku, mapy, které tam jsou standardně včetně dobré navigace, a hlavně mi telefon po více než dvou letech a běhá jak nový, aniž bych ho musel nějak udržovat. To je pro mě zásadní, a tohle neumí nabídnout skoro žádný android, bohužel.

                      0 0
                      • MI.KU  

                        Ty 7 androidy sou fajn.

                        Umí všechno a všechno na pic… – to je prave tím ze jsi nepoužil ty kvalitní aplikace.

                        Tak 3 týdně ne ale litam často a často kupuji další lístky.

                        Banku jedu přes telefon.

                        Používat vše přes prohlížeč je jako se skrabat levou rukou za pravým uchem ;) jde to ale…

                        Taky mám telefon jako novej a nevím co jsou nějaké zaseky nebo zpomalení i při výrazně vyšším nestandardním využití – naopak W10M je vcelku dost pomalej hlavně starty aplikaci a věcné obnovování. ;)

                        Proste dnes si pořizovat W10M jako soukromý telefon je špatný krok – HW zastaralý, SW plný chyb a omezené aplikace – nejen množství ale i kvalita a to dokonce i MS aplikace – pro jiné platformy sám MS děla kvalitnější aplikace a více aplikaci – už to mnohé naznačuje.

                        0 0
                        • goofy  

                          Používat telefon jako telefon je fajn, ale na všechno ostatní je to oser. Ještě odepsat nouzově na mail možná, ale že bych to chtěl dělat pravidelně, tak to díky pěkně. Za chůze člověk nic neudělá, při ležení je to taky na houby, a když sedím, tak si rovnou můžu sednout k pc a vyřídit všechno tam, včetně vytisknutí potvrzení a založení do účetnictví. Takže tak. :-)

                          Telefon jde použit spíš na zábavu (mrknut se na fb nebo b-f v autobuse, zahrát si hru na wc, zapnout si sport tracker nebo mrknout do mapy, když jsem papírovou zapomněl doma), na zbytek je to velmi polovičaté zařízení dle mě.

                          0 0
                          • Johnnyxjr  

                            Oser jak pro koho kdyz na tom mas zabezpecovacku na nekolik objektu kamery ovladani strojovny tak jsi rad ze sebou nemusis vsude tahat notas

                            0 0
                            • goofy  

                              No to je sice moc pěkný příklad, ale kolik lidí to tak má?

                              0 0
                              • MI.KU  

                                Já si na tom zfouknu i fakturky a tisk není problém ;)

                                Ale je to o přístupu – PC za poslední dva roky skoro nepoužívám – stalo se zbytečné.

                                Jinak používám tedy 6sPlus takže těch 5,5" je celkem fajn na psaní a čtení a dlouhé texty diktuji což je velmi efektivní.

                                0 0
                                • MnemonicJ  

                                  pro někoho zbytečné, pro někoho nezbytné… Zkus pracovat v nějakým informačním systému na telefonu, případně dost lidí pracuje s ne zcela veřejnými údaji a tím pádem něco diktovat do telefonu je naprosto nemyslitelné.

                                  0 0
                                  • MI.KU  

                                    Tak samozrejmne záleží na přesném použití – jen píšu ze se smartphone dá dnes používat i na víc než je. SMS a volání – takže aplikace jsou pro radu lidi podstatne a je to hlavní podstata těchto telefonu – na volání a sms jsou vhodnější telefony.

                                    0 0
                              • Breakpain  

                                Mno, psát na tom kratší e-maily a kontrolovat zjednodušeně systémy v práci zvládnu rychleji, než kdybych startoval notes. Samozřejmě na tom opravím prd, ale pro monitoring je to „super“ … (nemám zájem to dělat od nevidím do nevidím, ale v případě rychlé potřeby to použiju).

                                0 0
              • mikub  

                Lumii 550 mám.

                Here mapy už opravdu skončily, náhradou je aplikace jménem Mapy, která využívá HERE mapové podklady. Navigace na adresu tam funguje, pro běžné použití naprostá paráda. Stažení podkladů se provádí z aplikace a je opravdu jednoduché.

                Nahrávání hovorů jsem v menu našel. Zatím jsem nikam nevolal, tak funkčnost nemůžu 100% potvrdit.

                Wi-Fi, GPS jsou v pohodě, to je jasné.

                Sportovní navigace jsou trochu kompromis, záleží, jak náročný uživatel jsi.

                Bankovní mi funguje dobře (ČSOB), Mapy.cz taky.

                Myslím, že za tu cenu to není špatný telefon, ale výhled do budoucnosti W10M je velmi pesimistický. Dneska už bych zvažoval, jestli opravdu nedat šanci androidu.

                0 0
                • MI.KU  

                  Přesně tak něco jiného je na W10M fungovat z dřívějška a nechat telefon ,,dožít,, a něco jiného se dnes vrhat na tuto platformu.

                  Taky jsem s WP/WM strávil pár let.

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Takže ale základní offline GPSka kde by mi telefon bez připojení k internetu aspoň ukázal místo na mapě kde jsem funguje?

                  0 0
                  • mikub  

                    Ano, dokonce bude i navigovat na zadané místo.

                    0 0
                  • SloM  

                    Vic nez to. V offline rezimu umi i vyhledavat podle adresy, vypocist trasu (vetsinou i vice moznych cest, ze kterych si vyberes) a navigovat na misto.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Vlastní zkušenost?

                      0 0
                      • SloM  

                        Ano. Lumia 735, W10M, aplikace „Mapy“, ktera je predinstalovana. Umi i prehravat hlasove pokyny pres handsfree system Parrot (aspon ten co mam v aute). Pokud vybocis z trasy, normalne ji prepocita.

                        Jedina vec, ktera me stve. Pokud neprehravam pres parrot (v jinem aute), STALE sviti displej a nepodarilo se mi to nijak poresit. Pokud ho vypnu klasicky bocnim tlacitkem, navigace se stopne. Mozna to jde vyresit, neprisel jsem na to

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Snad to samý umí 550tka taky.

                          Mobil připojuju přes 3.5mm konektor na AUX výstup rádia-používám ho i na pouštění MR3 a handsfree volání-telefon poslouchá a reproduktory rádia mluví.

                          Můžeš se taky kouknout do menu na to nastavení nahrávání hovoru jak sem dal odkaz v komentáři níž?

                          0 0
                          • SloM  

                            Nahravani hovoru na moji Lumii urcite nefunguje. Je to popsane i v tom clanku. Umi to jen lumie, ktere maji z vyroby W10M. Lumia 735 mela puvodne WP8.1 takze to neumi. Kazdopadne na youtube najdes videjka, kde ukazuji, ze to funguje velmi dobre. Hledej pod pojmem „lumia call record“

                            0 0
                          • mikub  

                            Ano, umí. Hlasový výstup se pouze přesměruje do BT (nebo jack v tvým případě).

                            0 0
                  • TeryPV  

                    na Android je aplikace HERE maps nadále funkční a podporovaná. WM v dnešní době opravdu nemá cenu kupovat.

                    0 0
                • Smazaný účet  

                  Kouknul by ses prosim na to nahrávání hovoru?

                  Návod na nastavení v menu…

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Myslím, že za tu cenu to není špatný telefon, ale výhled do budoucnosti W10M je velmi pesimistický. Dneska už bych zvažoval, jestli opravdu nedat šanci androidu.

                  Jenže prej Win je trochu odolnější proti virům a taky se do něj přes různý aplikace hůř dostávaj. A je blbuvzdornější-jednodužší.

                  Android je prej složitější, ale zase s nim můžeš dělat všelijaký psí kusy a sehnat-stáhnout víc všelijakých funkcí. Ale je zas ryziko, že si do něj natáhneš nějakej vir.

                  0 0
                  • MI.KU  

                    Blbost.

                    Pokud jde o W10M tak vůbec není odolnější proti virům, naopak z bezpečnosti WP8 dost slevil – respektive už to není sandbox. Přiblížil se více ke stolním W10 a tím svou bezpečnost snižuje.

                    Naopak Android 7 si na bezpečnosti a odladění dává více záležet.

                    Chytnout vir na telefon je takovej strašák od antivirových firem – vzpomeňme AVG a jejich obří skandál když jejich antivir byl prověřen a zjistilo se že vůbec neskenuje soubory a jen uživatele klame o tom ze něco děla. Program neměl možnost dostat se k systémovým souborům.

                    Jediný bordel který bys mohl do telefonu dostat je ten který si tam sám nainstalujes. Pokud budeš používat pouze oficiální aplikace ze store tak se nemáš čeho bát. A hlavně neinstalovat kraviny jako antiviry a nějaké čističe.

                    A pokud mas velkej strach tak si porid iOS který je nejvíc uzavřeny a tím i nejvíc bezpečný.

                    0 0
                    • MnemonicJ  

                      Jediný bordel který bys mohl do telefonu dostat je ten který si tam sám nainstalujes není úplně pravda, zkus se podívat, kolik bordelu lítá okolo a výjimkou nejsou ani zavirovaný soubory z google play. Viděl jsem dost zavirovaných andoridích zařízení, kde nepomohl ani HR. A ohánět se sedmičkou, kterou má dejme tomu 1% uživatelů andoridu je taky dost mimo :) MYslím, že pro člověka co chce jednoduchý telefon nejsou mobilní win blbou volbou už jen proto, že všude vypadají stejně, zatímco každej výrobce androidu obvykle přijde se svojí úpravou a bez hledání se nedá nastavit absolutně nic.

                      0 0
                  • cervikpetr  

                    Musím souhlasit, W10M je méně bezpečný než W8.1. Jak na tom je IOs nevím. Android jsem měl naposledy 5 a to byla hrůza. Co se týče viru tak zkušenost nemám, ale stále padal, sekal se, proate šrot. Vir jsem v telefonu zatím nevím. Pouze to, ze se do něj dalo nabourat. Což také není příjemné.

                    Mám „wokna“ už od verze 7 a naprostá spokojenost. Plynué, rychle si člověk zvykne, aplikace mi nechybí.

                    Bohužel W10M už podle me taková výhra nejsou. Stále nejsou odladěné, porad tam Microsoft něco opravuje. Je to jen můj názor, po testování na Lumii 820 a 830. Na 820 nebyly urceny, tam jsem chápal všechny chyby co měli. Ale na 830 už mají být pět problému. Bohužel. Blikani displeje, padají foťák, vyšší spotřeba atd atd.

                    Ta 550 je slušná, až na ten systém. Ale už by mel být vyladěný pro modely x50..

                    0 0
                    • MI.KU  

                      Přesně tak WP7 a 8 to bylo fajn – systém jednoduchej rychlej spolehlivej – bylo to takové ,,iOS pro chudé,, tedy samozrejmne telefony jako Lumia 900, 920, 1020, 1520, 930 to bylo moc fajn – se všemi osobní zkušenosti.

                      Jenže W10M mnohé změnil – MS šel cestou mraky funkci a bohužel dodnes nedotáhl ten základ – spolehlivý chod systému – a to ani na 950XL – defakto ten systém je taková beta dodnes. Když ti z ničeho nic zmizí kontakty telefon se restartuje nebo padá aplikace už to nikoho kdo ten systém používá víc moc nepřekvapí – a to se u WP nedělo – respektive velmi výjimečně.

                      Proto beru ze lidi dal používají Lumie hlavně s WP tam nic proti krom již zastaravajicich aplikacích beru ze někteří jedou na W10M když už ten telefon mají, ale nechápu ti co ba tuto platformu chtějí jít teď nove – krom stavu jaký je ze i top model je 2 roky starý a již v té době nedostal nejmodernější HW a hlavně velmi zuzeny vyber telefonu – 950 a pak 650 s 550 což se liší defakto jen drobnostmi tak stav systému, nedostatek aplikaci a hlavně – nulová budoucnost – MS se od dob WP kde měl světově 3,5% trhu – i to bylo pro vývojáře stále málo – propadl na aktuálních 0,2% – kolem léta či do konce roku již nebude jejich podíl měřitelný. To znamená jedine žádné nové aplikace ukoncovani podpory a MS pohřbil další záležitost – nic nového.

                      4 a 5 android nic moc respektive u většiny zařízení bych to omlatil o zeď. 6 se rapidně zvedla a 7 je velmi povedená.

                      Nutno také říci ze u Androidu je to hlavně o NADSTAVBĚ výrobce to ovlivní výsledný efekt – cistej systém je něco jiného než TouchWiz ;) i když i ten na S7 nebo radě Note šlape hezky.

                      iOS je kapitola sama pro sebe a zřejmně nebude pro člověka co chce koupit 550 – nicméně již 4 roky starý 5s se dnes stal cenově dostupný kolem 7000 a stále má co nabídnout – kamarád na nej třeba přešel z 950 – kde 5s má více výkonu lepší aplikace rychlejší a stabilnější chod kvalitnější zpracování – ale samozrejmne 4" taky nejsou pro každého a ne každý snese uzavřeny systém respektive ekosystém – i když s Windows lze v dnešní době již iOS10 pohodlně používat.

                      0 0
                      • SloM  

                        Pokud bych to mel vzit ze sveho pohledu, tak:

                        Telefon s W10M mi uplne postacuje. Nekdo tu zminil vydrz beterky, tak zrovna s tou je na tom myslim si velmi dobre. Co je treba rict, nejsem uplne narocny uzivatel, ktery si potrebuje stahovat milion aplikaci. ALE, je pravda, ze aplikace na ovladani specifickeho hardwaru se proste moc nedaji sehnat. Napr. na ovladani outdoor kamerky SJCam apod. Na druhe strane, pro praci mi ten system vyhovuje. Maily v pohode a dost dobre se mi dela i v office baliku.

                        Co me obcas stve je spatny multitasking, kde se aplikace musi obnovovat, neudrzi se v pameti spustene. Treba by stacilo vic RAM, ale neni. S padanim nemam problemy nebo velmi vyjimecne.

                        Pokud bych si mel vybirat novy telefon, pravdepodobne bych zamiril zpet na android (pokud je pravda, ze se posunul kus dopredu). Ta softwarova podpora je proste nekde jinde. Tim ale nechci rict, ze jsou wokna spatny system, jen dost zalezi na uzivateli co chce vyuzivat.

                        Jeste uvidime kam dotahnou projekt Surface phone s podporou desktopovych aplikaci. Tady me napada zajimava blbustka, jestli pujde spustit emulator androidu. Na klasickych PC to slo.

                        0 0
                        • MI.KU  

                          ,,bájný,, SurfacePhone – nebude ;)

                          Intel ukončil snahu o mobilní CPU a velké Windows potřebuji x86 instrukční sady. Sice se MS nechal slyšet ze bude podpora pro ARM ale…

                          Další věc je ze top management MS již několikrát řekl ze SP není cesta současnosti a ze v nejbližších letech nic nechystají.

                          Jinak samotný win32 soft na mobilu nemá smysl a řetězec připojovat telefon k docku s monitorem klávesnici myši tiskárnou není mobilní a pokud přistoupíme na to ze to vyuzijes doma nebo v práci a mas výhodu ,,společných dat,, tak na to je dnes snazší řešení jménem Cloud – jenže s tím Win ještě dnes neumí efektivně pracovat – ale stačí se podívat na Apple a je vidět kde za par let MS bude a ze fyzicky přenášet zařízení kvůli datum bude zbytecne – sám MS se netají tím ze do 2 let chce zavést funkce které dnes má Apple. Z finančního hlediska taky žádná výhoda oproti stolnimu PC nebo notebooku. Vzniknul tu i kockopes HP Elite X3 s tím tělem notebooku bez vnitřnosti ke kterému připojíte telefon – finančně mimo a rozměry stejné jako notebook – jen proč to neudělat složitěji když to jde ;)

                          0 0
                          • goofy  

                            Myslíš tohle? vždyť to je rozměry snad skoro stejné jak ty všechny plácačky ne?

                            Jinak chápu, že tebe WM asi štve, ale myslím si, že pro obyčejného uživatele představuje v low end třídě WM větší jistotu než nějaký Android. Dost pochybuji, že na tak levných telefonech už bude běžně dostupný A7.0 a že to bude běhat aspoň nějak rozumně svižně.

                            0 0
                            • MI.KU  

                              Myslel jsem tím tohle – jako celek – propojení s tím lapdockem – což má jako nahradit notebook – v praxi si to nedokážu představit používat někde na cestách.

                              https://youtu.be/rgfatzcOyfE

                              0 0
                            • MI.KU  

                              Tady je seznam telefonu co dostanou android 7 – a samozrejmne nové telefony potom.

                              https://www.google.cz/…-nougat/amp/

                              0 0
                              • MI.KU  

                                Sou tam telefony i kol 4000

                                0 0
                                • goofy  

                                  No nevím. nevyznám se v tom, který se vleze do 3000, tak jako ten Windows. každopádně jsem zvědavý za rok, rok a půl, jak bude ten slavný Android fungovat. Protože delší životnost byl u Androidů vždy velký problém. Bratránek se teď nechal ukecat do telefonu s Nugatem, i když říkal že Android už nikdy :-D, tak budu mít srovnání.

                                  0 0
                                  • MI.KU  

                                    Do 3 tisíc nevím ale za 4 tam sou – nekoukal sem na vše mě ty telefony pod 20 až na výjimky moc nezajímají. Tak stačí pohledat aktuální ceny.

                                    Myslím ze 7 na tom bude po roce v pohodě pokud nebude zprasená od výrobce. Nemít iPhone tak bych si Pixel klidně koupil.

                                    0 0
                                    • goofy  

                                      Telefon nad 4 jsou pro mě vyhozené prachy. Možná proto se neshodneme… A když si nějaký koupím, tak předpokládám, že bude bez problémů fungovat déle než jeden rok. Další věc je jak píše, že výrobci ten Android umí neskutečně zprasit. Věčné aktualizace jak se ti to nejméně hodí taky moc nepomůžou… Uvidíme. Možná už se soudruzi v googlu poučili, ale opravdu se nechci stát IT expertem, abych si mohl zavolat. ;-)

                                      0 0
                          • SloM  

                            Přestal jsem to sledovat, takže nevím jak je to v současnosti s vývojem.

                            Myslím, že windows phone je přesně ideální systém pro nenáročné uživatele v telefonech kolem těch dejme tomu 3–5 tisíc. Komu stačí základní věci jako volání, SMS, pár fotek, mapy, internet a tak podobně, bude spokojen. Kdo hledá víc bude muset zamířit k androidu nebo iOS.

                            Mi na W10M nechybí vlastně nic. Co potřebuju, to tam je. Jak už jsem ale psal, pokud potřebujete aplikaci na nějakou specifickou věc, většinou narazíte.

                            0 0
                            • jIrI___  

                              Tak nějak. Přešel jsem z několik let staré Lumie 620 na Xiaomi Redmi 3S a z toho androidu jsem vyloženě zklamaný. Aktualizace aplikací snad každý den, některé aplikace mi oproti Lumii vyloženě chybí, resp. nejsou tak propracované (Run the Map) a jako třešnička na dortu je to celé brutálně nepřehledné. Už jen čekám, kdy se začne telefon sekat, což je u androidu v podstatě pravidlo. iPhone je ale samozřejmě ještě úplně někde jinde, o tom netřeba polemizovat.

                              0 0
                              • TeryPV  

                                Jo chlape, ale to si taky musíš uvědomit co chceš. Ano Redmi 3s je výborný telefon v poměru cena/výkon, ale před koupí xiaomi je třeba se podívt na jejich nástavbu androidu, MUIU. Ne každému vyhovuje, ne každý se s ní sžije a já to chápu. Sám mám Redmi Note 3 a vyhovuje mi víc než dost. Měl jsem vždy vlakové lodě, S4, G2, G3 atd. Teď že zkusím něco „levného“ a zkusil jsem Redmi Note 3 a musím říct, že phone za 5000,– neskutečný. Jen se člověk musí sžít s MIUI. Třbe LG nebo Sony nemá android tolik upravený, spíš bych řekl skoro vůbec. Zde by jsi asi problém neměl. Mě třeba MIUI vyhovuje, především jejich power management, kdy dřív jsme vydržel bez nabíječky standardní pracovní den max, dnes klidně i tři. Nejde to prostě takhle paušalizovat. ale osobně si myslím, že peníze za Redmi 3s jsou lépe utracené než za jakýkoli WM.

                                0 0
                            • cervikpetr  

                              Nejsem naročný ani nenáročný uživatel, jsem tak nějak uprostřed. Zajímají mě vychytávky na které se telefon hodí: navigace ( u WP 8.1 super rychlé načítání, dobré mapy ), ovládání PC na dálku, synchronizace PC a tel, endomondo, shazam, ovládání smart TV, atd.

                              V čem má WP slabinu, tak jsou aplikace. Né že by chodily špatně, padaly nebo tak, spíš samotní tvůrci zapomínají na tuto platformu. A pokud aplikace jsou, tak jsou odlišné od Androidu a iOS. Což mi nevadí, jen díky sandboxu jsou některé funkce omezené. S tím jsem se ale smířil, protože díky tomu je systém plynulý a svižný.

                              Dám příklad – toužil jsem po chytrém náramku (krokoměru). Nechtěl jsem dát X tisíc za originál od Microsoftu, tak jsem musel pátrat. A jediný, finančně dostupný je Xiaomi Mi Band. Chodí skvěle, jen u tohoto systému nepodporuje notifikace příchozích hovorů a sms. To lze až u W10M. A jen kvůli jedné aplikaci jsem do nich nešel. Raději zůstanu „sto let za opicema“ u stabilních a plně funkčních WP8.1.

                              Nové telefony jsou na tom slušně. Kolega má 650 a jede to dobře. Na mou 830 se ale vůbec nechytá. Ale když si člověk najde fóra, kde si majitelé Lumií 950 stěžují na sekající systém, nefunkční aplikace, to už je podle mě na pováženou.

                              0 0
                              • TeryPV  

                                tak zrovna L650 je nehorší smartphone co jsem od dob jejich začátku kdy měl. I HTC desire proti němu byla raketa. Měl jsem 650 úplně novou a používal ji asi půl roku. Rád jsem ji vrátil, něco tak otřesného jsem nikdy neviděl. Pády aplikací, sekající se systém. A to jsem tam měl maximálně banku a mapy.cz, protože aplikace na to prostě nejsou. Jinak MS dotáhl k dokonalosti oblbování uživatelů. Aby zakryli pomalost systému dají všude vteřinové animace, takže to vypadá plynule. Ale jakmile si člověk vezme do ruky normální telefon, tak ten rozdíl okamžitě vidí.

                                0 0
                            • Smazaný účet  

                              Jo. Přesně tak.

                              Volat, SMSkovat, Wifinovat, koukat na seznamu na mail, offline navigovat, nahrávat hovory a oproti mojí starej Nokii 6303i s 3.2MPix foťákem fotit trochu víc na úrovni (hlavně to doostřování který má mladá na Lumii 520 mě uhranulo)

                              0 0
                              • MnemonicJ  

                                neboj se toho a zkus to. Minimálně jsi ten systém viděl a budeš schopen to ovládat, navíc je to fakt jednoduchý. Android co výrobce to originál…

                                0 0
                              • cervikpetr  

                                Pokud se ti líbí systém na L520, a mohl bych ti do toho mohl kecat, koukni po Lumii 640. Ta je super.

                                0 0
                                • MnemonicJ  

                                  jo s tím bych asi souhlasil, je to znatelně líp vybavený a jestli půjde ještě nějak rozumně sehnat tak bude za dobrý kačky a bude znatelně lepší

                                  0 0
                                • Smazaný účet  

                                  640tka má WIN8– absence funkce nahrávání hovoru.

                                  0 0
                              • Smazaný účet  

                                Všechny funkce aby tam byly když telefon vyndam z krabičky zapnu.

                                0 0
                            • Kubiczech  

                              Když to vezmu tak, jestli se vrátit k Androidu, nebo zůstat na W10M, tak mi na tom Microsoftu taky vlastně nic nechybí. (:

                              Co mi trochu vadí je přístup k aktualizacím, kdy pár měsíců usilovně pracují na tom, abys telefon hodil do kanálu, a v vzápětí všechno napraví a rozeserou zase to, co předtím fungovalo. Mapy byly tak dlouho tak nepoužitelné, že jsem nad nimi zlomil hůl. S tím málem aplikací se dá žít, pokud tedy fungují a nepadají. A že padat a zamrzat umí. Řada běžných aplikací typu Messenger či Instagram jsou z tohohle důvodu na hranici použitelnosti. Aplikace k jakékoliv chytré elektronice buď nejsou, nebo nefungují. Ukázkový příklad appka od Garminu.

                              0 0
        • Smazaný účet  

          Tak už je na cestě.

          Největší problém bylo jí vůbec sehnat ve specifikaci pro ČR a SR trh-je sice o 500 dražší než ty pro EU distribuci, ale zase je tam lepší řešení případný reklamace.

          To bylo volání než sem jí konečně v jednom krámu vyškrabal.

          0 0
          • MnemonicJ  

            no nemusel ses tím vůbec trápit, protože Lumie v EU ditribuci měly celoevropskou záruku…

            0 0
          • TeryPV  

            Tak to hodně štěstí a hodně silné nervy :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Jo. Ta to nemam mentálně. To je jebka největšího kalibru.

              Sem si ho koupil kvůli funkci nahrávání hovoru-podle návodu mi to nejde nastavit.

              Furt se ten telefon na něco ptá jestli nechci něco stáhnout, sdílet, přihlásit se na nějakej účet…

              Ať s tim de fakt už do ******!

              Zlatá Nokia 6303!

              0 0
              • Chlebovnik  

                Furt se ten telefon na něco ptá jestli nechci něco stáhnout, sdílet, přihlásit se na nějakej účet…

                Hmmm… A můžu se tě zeptat, proč sis teda vůbec pořizoval smartphone? =D

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Kdybys sis přečet moje komenty od začátku, tak by ses tak blbě neptal.

                  0 0
                  • Chlebovnik  

                    To já vím, ale přihlásit se ke svému účtu je jaksi základem u jakéhokoliv smartphonu, ať už je to Apple, Android nebo WD. Bez tohoto kroku využíváš 1 % funkcionality telefonu.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Mi to stačí. Akorát to jak s tim pořád otravuje mi leze na nervy.

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      A taky sem nepochopil jak je to s ukládáním telefonních čísel na SIMkartu.

                      Vždyť přece je to víc na jistotu je mít na SIMkartě.

                      Mobil můžu někde zmařit, třeba utopit a pak je už z něho nedostanu.

                      Ale SIMkartu vyndam i s číslama a o žádný kontakty nepřídu.

                      Nemůžu přijít na to jak je uložit na simku.

                      0 0
                      • SloM  

                        To je presne otazka tech uctu. V dnesni dobe se kontakty ukladaji prave do uctu (zjednodusene). Pak se k nim dostanes i kdyz utopis telefon i se SIM kartou treba v jezere. Na novem telefonu se jen pripojis ke svemu uctu a ejhle mas i kontakty

                        0 0
                      • jIrI___  

                        Na SIM neukládej, móda tohodle skončila tak před deseti lety :). Kontakty v podstatě nemáš vůbec zálohované, můžeš o ně snadno přijít.

                        0 0
                      • Chlebovnik  

                        K tomu už vážně není co dodat. SloM to vysvětlil perfektně.

                        Ale když ti to takhle (bez účtu) stačí… =D

                        P. S. Paralela s utopením mobilu je vážně k popukání. To si jako SIMku vyndáš předtím, než mobil utopíš? Perfektní. =D

                        Vytvoř si účet a už nevymýšlej kraviny.

                        0 0
              • Johnnyxjr  

                Můžeš prozradit na co ti jsou nahrávaný hovory ve svém okolí neznám nikoho kdo by to řešil.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Někdo ti volá a říká ti rozměry, údaje, telefonní čísla, adresy a ty si to nemůžeš nikam psát......

                  0 0
                  • Johnnyxjr  

                    ušetřím ti nervy když ti někdo něco diktuje do telefonu tak ho slušně popros hodte mi to do sms funguju tak od 98 nahrávání mě fakt nenapadlo

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Tak ještě jeden důvod. Když ti volá nejakej telefonní nutič.

                      Když mu řeknu že si hovor nahrávám, tak je hned krotčí a dává si pozor co říká.

                      0 0
                      • Chlebovnik  
                        1. To mu můžeš říct i bez nehrávání a efekt to bude mít naprosto stejný. =)
                        2. Co taky perfektně funguje je: „Děkuji, nechci, nashledanou.“
                        3. Na poznámky při hovoru si stáhnu roletku, kde mám záložku OneNote. Poznamenám si údaje a během chvilky je mám jak v telefonu, tak nahrané v cloudu. Takže si je můžu později otevřít třeba rovnou v počítači bez toho, aniž bych sahal na telefon.
                        0 0
                      • Johnnyxjr  

                        Na to pouzivam jdi do … nebo ...... a docela to funguje

                        0 0
                      • MlokCZ  

                        Když ti volá nejakej telefonní nutič.

                        Od toho tu jsou aplikace, třeba „Můžu to zvednout?“ a pak se stane už opravdu jen ojediněle, že zvedneš hovor nějakého nutiče, aniž bys to věděl předem, že to bude nutič.

                        0 0
                    • jIrI___  

                      Spousta lidí (včetně mě) se nechce drbkat s psaním SMS jen kvůli tomu, že člověk na druhé straně telefonu není schopen si nějaké údaje zapamatovat nebo jinak poznačit. Osobně to nahrávání hovorů z těchto důvodů taky občas použiju, nechce se mi zatěžovat druhého člověka psaním zbytečné SMS.

                      0 0
              • Smazaný účet  

                Tak se mi to tam povedlo nějak zapnout.

                Nejhorší ale je,že vůbec nevím jak.

                Snad se s tim mobilem nějak skamarádím, takovýho úsilí co mě stálo ho jenom sehnat.

                PS Jo a jde se na něm přihlásit i na BF. Teď z něj píšu.

                Tak vás teď budu otravovat už i mobilně.:)

                0 0
                • SloM  

                  Za chvíli si zvykneš, uvidíš. Pro někoho, kdo doteď neměl „chytrý“ telefon je to ze začátku složité. Ale jsi na tom líp, než kdybys měl android. Ten může na každém telefonu může vypadat jinak, kdežto WM je vlastně všude stejný. Takže co potřebuješ si lehce najdeš na netu.

                  PS: Já píšu na B-F prakticky jen z telefonu :-)

                  0 0
              • Smazaný účet  

                Tak všechno vyřešeno.

                To nahrávání hovoru-je třeba nechat telefom v klidu aktualizovat všechny aplikace.

                Připojení na počítač a přetahávání fotek-závada né na mobilu, ale na počítači kterej sme poslali na reklamaci – teď už to jde.

                0 0
        • Smazaný účet  

          A tvůj táta na něm má aktivovanej účet Microsoft?

          A ještě jedna otázka.

          Situace-mobil jede tak dlouho až mu sám „umře“ v ruce a rozloučí se hláškou „NA SHLEDANOU“.

          Při pokusu o opakovaný zapnutí se na černým displeji asi po 3 vteřinách rozsvítí jen bílá ikonka prázdný baterie a potom mobil zas zhasne.

          Dá ho teda nabíjet a ukáže se na černým displeji ikonka baterie se zásuvkou která po chvíli zhasne.

          Poté se rozsvítí logo microsoftu a telefon se sám zapne.

          Taky to tak má tvůj táta??

          0 0
          • goofy  

            Ano a ano. Mám to tak i já. Prostě když je málo šťávy, tak se vypne. Poté, co se trochu dobije, tak se zapne.

            0 0
            • Smazaný účet  

              A ten účet microsoft, nemáš pocit, že je to taková lehká šmírárna co,kde, jak, proč s kym mluvíš a co děláš?

              0 0
              • Chlebovnik  

                Něco za něco. U mě ty výhody válcují (teoretická) negativa.

                0 0
              • goofy  

                Když tě někdo chce šmírovat, tak tak nějaký účet nepotřebuje. Nevím proč bych zrovna já měl někoho zajímat, takže tak i ty. S účtem dostaneš úložiště, na které si můžeš a nemusíš uložit kontakty, atd., které se pak můžou hodně hodit, když se něco s telefonem stane. Navíc si ho můžeš založit pod jménem Josef Novák, nebo třeba Adalbert Kolínský, to je už na tobě.

                0 0
            • Smazaný účet  

              Nemůžu přijít jak z něj vytáhnout fotky do počítače přes USB kabel.

              Sice když ho připojim k počítači, tak telefon vydá zvuk, že se s nim něco děje, ale v počítači („tento počítač“) ho nemůžu najít.

              Když chci ale telefon od počítač odpojit, tak dám na počítači „bezpečně odebrat Lumia 550“.

              Takže počítač o tom telefonu ví, ale neukazuje mi ho.

              0 0
              • jIrI___  

                Máš v telefonu nastavené, že se má USB používat k přenosu dat a ne jen k nabíjení?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Nemůžeš prosim mi říct cestu kudy se do toho nastavení dostanu?

                  Našel sem akorát-

                  „Zeptat se mě, než se povolí připojení jiných počítačů mému mobilnímu zařízení přes USB“

                  A to i když nastavim zapnuto, tak se mě sice mobil zeptá, ale v počítači ho nenajdu a ani paměťovou kartu.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Už si přesně nepamatuju, jak jsem to měl u Lumie, ale bylo to tuším podobné jako u současného telefonu – připojím telefon přes USB k počítači, ozve se zvuk infikující připojení, stáhnu na telefonu horní roletku a tam si vyberu, zda chci použít jen nabíjení nebo přenos souborů.

                    0 0
                  • Auditor  

                    Co použít variantu strčit kartu do čtečky a tu do PC..?

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Rozebírat telefon jako lego kvůli přetažení fotek?

                      0 0
                      • MnemonicJ  

                        jestli máš na kartě dost místa, tak nemá smysl tohle řešit. Pokud sis už nastavil ten účet, tak na Onedrive se po připojení k wifi všechyn fotky a videa nahrajou… Pokud máš tedy zapnuto

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Nemam a nechci účet microsoft.

                          Telefon se dostane k internetu jenom přes wifi.

                          0 0
                          • MnemonicJ  

                            tím pádem jsi asi měl zůstat u nokie 5110 :) Přijdeš o veškerý komfort, který dneska ty telefony mají. Synchronizaci kalendáře, kontaktů, záloha fotek a videí…

                            0 0
                          • Chlebovnik  

                            Nemam a nechci účet microsoft.

                            =D =D =D =D =D =D =D =D =D =D

                            Co k tomu říct? =D

                            To dotazování u USB si vypni. Jaký používáš OS?

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Počítač má W10

                              Stejně jako ta lumie.

                              0 0
                              • goofy  

                                Tady bude asi nějaký problém mezi židlí a klávesnicí… ;-)

                                Mě to funguje na obou pc normálně. Ani si nevybavuji, že jsem poprvé musel PC instalovat jako nové zařízení, ale asi bych to udělal jak už tu zaznělo. Odebral bych zařízení a přidal pak nové. pokud to nepojede, tak na stránkách windowsů jsou přímo ovladače a je tam i nějaká aplikace pro PC.

                                0 0
                      • Auditor  

                        Tak je to nejrychlejší řešení …

                        Jak psal už někdo níže – vyzkoušej jinej kabel.

                        Mmch, co máš za operační systém v pc?

                        Ano, OneDrive je nejjednodušší způsob.

                        Ale v tomhle případě buď se spokoj s omezením, který ta neochota použít online účty vyprodukuje … anebo prostě zační ten telefon používat naplno.

                        Jakosorry za takovyhle přispevek, ale …

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          USB kabel mi normálně funguje u Nokie 6303.

                          0 0
                        • Smazaný účet  

                          Teď sem zkoušel jinej pohled na věc.

                          Připojit se na počítač přes Bluetoth.

                          Zapnout bluetoth na počítači i na tej Lumii 550 a nechat je spárovat.

                          Taky to nejde.

                          Naopak když zkusim Lumii 550 spárovat přes bluetoth se svojí „blbou“ Nokií 6303, tak to jde a můžu sdílet fotky i nahraný hovory.

                          Ty si pak v Nokii 6303 přesunu na paměťovku a přes USB kabel normálně přetáhnu do počítače.

                          Zkoušel sem i tu Nokii 6303 připojit k počítači přes bluetoth, ale taky to nejde.

                          Kde může bejt chyba.

                          0 0
                          • kyl  

                            Zapni BT na mobilu,na PC klikni pravým na ikonku BT dole na liště a vyber Přijmout soubor.Na mobilu dej odeslat přes BT a vyber PC.Mělo by to fungovat.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Bluetoth sem zkoušel taky. Vůbec se nepřipojí.

                              0 0
                              • Auditor  

                                Mas zapnutou viditelnost pro ostatni pristroje? nektery tel to maj vypnuty .. nevim jak Lumie, ale tohle bych zkontroloval v nastaveni BT jako prvni.

                                0 0
                        • Smazaný účet  

                          A nemam zkusit nějak nechat aktualizovat počítač s windows10?

                          Aby se při tej aktualizaci načetly všechny funkce který to má správně umět?

                          0 0
              • tom xtr  

                Otázka: Máš správný kabel schopný datového přenosu (nejlíp vyzkoušeno na jiném zařízení – telefonu), aby nebyl schopen pouze nabíjet ?

                Pokud ano – otázka: vidíš telefon ve správci zařízení (záložky zařízení USB" + „přenosná zařízení“) ? Pokud ano, zkusil bych přeinstalovat příslušné ovladače (tzn. odinstalovat staré a nové by se měly instalovat automaticky).

                0 0
                • Šéňa1  

                  Souhlas, taky mi na NTB haprovali ovladače a moje L925 fungovala všude jen ne na mým notebooku. Ve správci zařízení se hlásila, ale nic víc. Už ani nevím jak jsem to tenkrát vyřešil, protože mi ty ovladače nešli reinstalovat. Ale určitě bych zkusil to co psal tom.

                  0 0
          • Breakpain  

            Jakmile dáš mobil do elektriky, vždy se zapne ;-).

            Účet – bez toho si neuprdneš a bez něj to bude kostrbaté

            Šmírování – myslím, že mnohem snáze Tě budou šmírovat po netu než na mobilu a pokud někdo chce, už to dávno udělal… takže pokud máš strach, že by Tě někdo šmíroval – zahoď mobil, vytrhni TV z elektřiny, vyhoď PC oknem a choď ven jen v noci a pohybuj se ve stínu ;-) …

            P.S. Lumie 640 je můj bývalý služebák – nechápu, že sis to koupil. Já to trpěl jen proto, že to bylo zadarmo a jak to šlo, utekl jsem k Andriodu … dám Ti jednu radu, pokud tam máš/budeš mít WIN 10, jdi do ofiko verze a vyhni si insider buildům ;) …

            0 0
            • Smazaný účet  

              „insider buildům“ ?

              Co to je?

              0 0
              • SloM  

                Verze systemu slouzici pro testovani novych verzi a jejich odladeni. Pak si lidi stezuji ze jim neco nefunguje… Kdyz pouzivaji verze z insider programu.

                Bezne se ti stahovat a instalovat nebudou, nemusis mit strach

                0 0
    • MI.KU  

      Pro zbytek fandů W10 a W10M si MS připravil asi největší novinku jejich velkého creators update která určitě všechny potěší ;)

      V SYSTÉMU BUDOU INTEGROVANÉ REKLAMY

      To MS zabil :D

      0 0
      • Auditor  

        Byl by zdroj?

        0 0
        • MI.KU  

          Je to dnes na smartmanii – praštilo mne to do očí – ne ze by mne to zajímalo protože MS produkty/služby již nepoužívám ale všiml jsem si toho.

          0 0
          • Auditor  

            Tak zas tak desivy to nebude .. (zatim)… Ale to je na diskuzi jinam.

            0 0
            • MI.KU  

              Jj zatím ne – MS si jen oťukává terén ale časem to přijde – jako logický důsledek přechodu na W10 zdarma.

              Jinak když se tu řešilo jaký levný telefon tak teď po WMC bych zmínil nové Nokie 3,5,6 – všechny mají čistý android 7 takže super systém, kvalitní kovové tělo a základní pracho a vodě odolnost a rozumnou výbavu – ceny od 3 po 6,5 tisíce.

              0 0
      • Smazaný účet  

        Který jdou v nastavení vypnout.

        0 0
    • jIrI___  

      Existuje nějaká funkční náhrada facebook messengeru pro WP?

      0 0
      • Frostty  

        sms

        0 0
        • jIrI___  

          Jde přes SMS nějak poslat zprávu kontaktu tak, aby mu došla na messenger?

          0 0
      • Shaby  

        Jsem si říkal, proč chceš náhradu za FB messenger, když to funguje dobře, a líbí se mi víc než na androidu… a teď koukám, že mi přestaly chodit bez nějakýho upozornění zprávy. No a na webu se dočtu, že FB a FB messenger od konce přezna na WP8.1 nepojede :( Tak doufám, že se nějaká alternativa aspoň na ten messenger objeví, protože na WP10 se mi fakt přecházet nehce.

        0 0
    • MartinM  

      Pouzivate nekdo Cyclers? Vcera jsem ho nainstaloval ale nejde mi autorizovat se Stravou. Takze se nedostanu ani do aplikace abych mohl zaznamenavat a pak aspon treba ructe to tahat na Stravu. Nevim kde je chyba.. Reinstaloval jsem svoji Lumii a zjistil jsem ze uz neni ve Storu Endomondo tak hledam nahradu… Asi koupim zas neco s androidem…

      0 0
      • goofy  

        To je dobře, že nejde spárovat se Stravou, protože strava je největší zlo. Jinak si nainstaluj Run The Map. Nežere to baterku, GPS se neztrácí zaznamenává to všechno potřebné…

        0 0
        • jeniiiik  

          Jo ale na mojem vypatlanem firemním telefonu Microsoft RunTheMap padá…přijde zpráva, aplikace spadne, někdo volá, aplikace spadne, zapnu foťák, spadne…respektive se přeruší. Navíc spousta useku se nezaznamenala a často jsem nechytnul ani gps.

          Používám endomondo a pres tapiriik nahrávám do stravy. Endomondo mi shazuje (pozastavuje) akorát foťák.

          Setkal se s tímhle uz někdo? Aktualizovane mam všechno, telefon i aplikace.

          0 0
          • MartinM  

            Endomondo me taky fotak pozastavoval. Bohuzel uz neni pro Windows Phone ve Storu takze musim neco jine zkusit :D

            0 0
          • goofy  

            Nemám aktualizované a nepadá nebo jsem si nevšiml. :-)

            0 0
          • SloM  

            U me RunTheMap nepada u volani, SMS ani fotaku. GPS drzi dobre. Jednou se mi omylem povedlo telefon uplne vypnout pri nahravani. Po zapnuti telefonu a spusteni aplikace jsem zjistil, ze se zaznam pozastavil a bylo ho mozne v nem opet pokracovat. Za ma paradni appka.

            0 0
      • Chlebovnik  

        Používal jsem. Přešel jsem na Run the Map.

        0 0
      • MartinM  

        Ok vyzkousim

        0 0
        • MartinM  

          Tak jsem dnes na vyjizdce vyzkousel a super. Mnohem lepsi nez Endomondo a jeste jde primo z appky poslat zaznam na Stravu. Vypadek zadny, presnost dobra tak snad to tak zustane :)

          0 0
          • MartinM  

            Tak jsem to asi zakrikl, dnes na 50km dva vypadky tak nevim co :D

            0 0
    • Chlebovnik  

      Po posledním updatu OS (.540) nelze spustit některé GPS trackery (Run the Map, Runtastic). Podezřívám vestavěné mapy, kterých tuším zrovna tyto dvě aplikace využívají. Zkoušel jsem přeinstalovat, vymazat a znovu stáhnout aplikace i mapy, měnit uložiště a nic. Mapy jinak fungují v pořádku, stejně jako třeba Mapy.cz nebo Endomondo.

      0 0
      • Chlebovnik  

        Tak Endomondo taky spadne, pokud ťukente na mapu. Asi za to fakt můžou vestavěné mapy, které předešlé dvě aplikace načítají už při spuštění, a Endomondo až na vyžádání.

        0 0
        • elbunda1  

          dnes jsem zaznamenal stejný problém…a zrovna jsem jelo takovou pěknou novou trasu…co s tím? Používám Runtastic hodně dlouho a mam tam docela slušnou historii, tak jsem docela nešťastnej

          0 0
          •  

            koupit si android nebo jablíčko

            0 0
          • Chlebovnik  

            Lumii 735 jsem vyresetoval pomocí WDRT a po následném updatu na 10.0.14393.1593 (na 735 mi to automaticky necpe Creators Update) všechno zase běhá jak má.

            0 0
      •  

        wp ,, to ještě funguje a nedejbože prodává se? :-))), už předloni to bylo v klinický smrti

        0 0
        • MI.KU  

          Jj kámoš teď koupil HP Elite X3 – sadomasochista ;)

          Měl 950XL a pořad na to nadával – mu říkám neblbni ten systém je out kup si třeba S8 nebo něco podobného – ne ten W10M bude šlapat dobře – no tak po týdnu opět zjistil ze nebude :D

          Neříkám nechat dožít starší telefony, ale kupovat to dnes znovu navíc v cenové kategorii kolem 15 je šílenství.

          0 0
      • goofy  

        Nevím. neaktualizuji a fičí…

        0 0
      • Vrci  

        Endomondo jsem nezkoušel, ale zdá se, že Tracks For Strava funguje.

        0 0
    • MartinM  

      Run the Map asi neexistuje pro android co? Mám nový telefon a na Strave se mě nelíbí, že nevidím mapy pokud nejsem připojeny k internetu.

      0 0
      • Auditor  

        Locus? Mapy.cz? Jina palikace se zaznamem gpx a ten pak nahrat na Stravu..?

        0 0
    • team_daddy  

      Tak teď už je asi definitivní konec Sports Trackeru na Windows phonech. Už asi týden nemůžu uploadovat workouty. Tak jsem napsal na support a z toho co odpověděli je zřejmé, že je konec.

      "Hi,

      Thank you for your message. I'm sorry to tell you this.

      We have discontinued the development of our WP app years ago.

      We have been doing security updates recently and this process has caused our older apps to be no longer compliant. This applies to all other platforms than iOS and Android.

      We are sorry for the inconvenience this may cause"

      Takže, co místo toho?

      Endomondo – vím, že ho používá hodně lidí, ALE mě tam nehraje jedna věc. Po trackeru chci autopauzu. Tu Endomondo má. Ale funguje hodně ostře. Při běžné chůzi se pauzuje. Tak sem googlil a Endomondo tvrdí, že rozhodná rychlost pro autopauzu je 13km/h! Uživatelé na netu diskutují, že je to spíš od 8km/h. I to se mi zdá hrozně vysoko. Jaká je Vaše zkušenost?

      Runtastic – nemá autopauzu! Tím je pro mě nepřípustný.

      Run the Map – má přímý export na Stravu, má autopauzu. Dobrý. Ale grafika rozhraní – KATASTROFA!

      Takže co? Co používáte Vy?

      Moje požadavky:

      • autopauza
      • buď export na Stravu nebo možnost si ručně stáhnout GPX
      0 0
      • goofy  

        Používal jsem Run the Map. Nežralo to baterku, fungovalo to spolehlivě, rozhraní mi přišlo normální.

        0 0
      • jeniiiik  

        Endomondo, to jak to vypadá neřeším, je mi to jedno. A pak do Stravy přes tapiriik.com

        Autopauzu mám vypnutou, Strava si to pak nějak sama dopočítá, ukáže se celková doba aktivity včetně pauz a pak délka samotného pohybu.

        Každopádně už se těším až budu fasovat nový telefon, protože ten zku.vený Microsoft stojí za hovno.

        0 0
        • team_daddy  

          Hm, dost lidí píše, že Strava si ten Moving Time přechrochtá správně. Že by? Endomondo mě v podstatě láká nejvíc, protože působí dojmem hodně rozšířené sítě a tak by to mělo vydržet. Ten tapiriik fachčí dobře, jo?

          Už aby mě Lumia zdechla, abych mohl mít Straví aplikaci :-)

          Já bych to nenazval „********* MS“. Mě je ten systém sympatickej, ALE to že se na to vybodli, to je blbý. Kupoval sem v době, kdy to ještě vypadalo nadějně. A pak mě sere to, že na W10 sem upgradovat musel, to bylo hodně ostrý a stala se z 640tky děsná lemra. A je to škoda, takhle hezky udělanej OS nemá Apple ani Google. Živý dlaždice a jednoduchej hranatej vzhled lajkuju.

          0 0
          • jeniiiik  

            No…vzhled marný není. Ale ta podpora stoji za hovno, se divím, že z toho jde vůbec ještě volat a psat smsky. Prechrochta, koukni třeba ke me, emil uhnil. Ukazuji se tam dva casy. Cca rok a pul používám endomondo+tapi­riik=strava. Tapiriik občas nahrává celkem dlouho, ale nechám to běžet a dal neresim. Ted me potěšilo, ze do stravy jdou konečně nahrávat fotky i pres prohlozec, to mi celkem chybělo.

            0 0
      • Vrci  

        Používal jsem Run the Map.

        0 0
      • zzabak  

        používám Striver. Strava client pro WM

        0 0
        • team_daddy  

          To neznám! Mrknu, dík za tip.

          0 0
          • team_daddy  

            Tak za ten tip fakt dík, vypadá to jako nejlepší možnost. Přímý upload na Stravu je k dokoupení za 80,– což je v poho. Navíc to působí jako funkční a promyšlenej design. Takže ještě jednou dík.

            0 0
      • jIrI___  

        Run the Map jsem si vyloženě oblíbil. Po přechodu na android se mi bohužel nepodařilo najít aplikaci podobných kvalit :(

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.