Look Quart nebo Look Quartz Carbon nebo XTR nebo CB eggbeater SL

27 nepřečtených
  • Venda

    Na XC, maratony, výdrž tak tři roky, pak omrzí. Chci, aby fungovaly, pěkně vypadaly a co nejmíň se o ně starat, váha a cena výhodou. Popř. co jiného?

    Anketa: Které?

    7x
    21%
    XTR
    17x
    52%
    2x
    6%
    0 0
    • roud  

      nejlepší poměr cena výkon výdrž maj jednoznačně XTR

      0 0
      • Venda  

        Spíš 540-ky. XTR je třeba 2× dražší než LOOK Quartz a nemyslím si, že vydrží 2× déle. Nehledě na to, že to stejně dřív morálně zastará a budu si časem chtít udělat zase radost.

        0 0
    • Rolei  

      Z LOOK QUARTZ mi občas ve sjezdu vypadne nechtěně bota, teď jsem navíc prodřel tu podložku co se dává pod kufr… Look bych na MTB nebral. Vrátím se k Time, i když je u nic cena i váha tragická.

      0 0
      • adco  

        Ja mám opačnú skúsenosť, pôvodne som jazdil Time Carbon, potom Time Carbon XS (s nastaviteľnou silou pružiny) a teraz tretí rok Look Quartz (Carbon Ti). Tie Time som menil práve z dôvodu, že mi slabli pružiny a čím ďalej tým častejšie sa mi tretry vypínali. U XS som postupne nastavoval väčšiu silu pružiny, ale potom už ani to nepomáhalo. U Look mi to zatiaľ drží, uvidím čo ďalej. Kufry sú naozaj horšie aj ako u Time, už som ich menil a zase sú opotrebované..Ale beriem ich ako spotrebný materiál.

        0 0
        • iceek  

          Jak casto menis ty kufry a jak poznas ze jsou opotrebene ?? Nejaka disfunkce nebo proste podle oka, ze uz jsou obrane ?

          0 0
          • adco  

            Nedržia tak pevne, ako keď sú nové a aj vizuálne vidieť opotrebenie, ako píšu nižšie – roztrapkané okraje. Ale nie je to tragické, teraz ich jazdím tretí rok a menil som kufre raz. (Síce na zimu na zimných tretrách mám druhý pár).

            0 0
    • Singlespeed  

      Looky se mi nezdají do terénu moc vhodné. Kufr je z totálního bláta, odštipují se kousky. V těžším terénu, kde je třeba trochu poponést kolo po skále vydrží kufry tak 1 vyjížďku :-( (Po přejezdu pohoří Carega byly Lookové kufry našrot, Shimana naprosto v pohodě)

      0 0
      • kubad  

        jj mám stejné zkušenosti

        0 0
        • Danikklotz  

          Já doporučuji TIME ATAC, jezdil jsem XS, ted je má žena a oproti CB CANDY se jí na nich jezdí lépe. A i nějaké větší pecky vydržely. Já teď jezdím TIME Z FREERIDE – jsou sice těžší, ale odolnost bomba…

          Takže za mě jedině TIME!!! :)

          0 0
      • jIrI___  

        Kufry se mi u Looků zdají v pohodě, občas se v nich projdu po kamenitých Beskydech a zatím na nich nic tragického nepozoruju. CB kufry na tom byly hůř. Ale pedál sám o sobě se mi moc nelíbí, strašně špatně se mi do nich nastupuje a to už jsem na nich nějakou tu tisícovku km najel. Ale zas na druhou stranu jsou za ty prachy celkem lehké.

        0 0
        • jecnak  

          Jestli se ti do nich spatne nastupuje, tak mas malo podlozek pod kufrem.

          0 0
          • jIrI___  

            Podložek je tam podle mě tak akorát. Vůle mezi pedálem a tretrou je stěží tak na prostrčení listu papíru, větší vůle by už myslím nedělala dobrotu. Spíš jde o to, že já se do těch pedálu neumím trefit :). Jakmile zaháknu špičku, tak pak už nacvaknu lehce.

            0 0
            • newbie  

              nejsi sám… taky se mi do nich „trefuje“ hůř než do šimán :-)

              0 0
      • newbie  

        ač nerad, musím souhlasit… kufry looků mi čouhaj z tretry o malinko víc než shimana a na skále se hrozně rychle rozšmatlaj

        0 0
        • Hnoj  

          Nechci ti do toho kecat, ale tretry jsou od ježdění, nikoliv od chození po skalách…

          0 0
          • newbie  

            :-) žádný velký chození se nekoná, jen od pár metrů do max. pár desítek metrů se pokochat z nějaké skalky, popřípadě potlačit přes nějaké kamínky do kopce (třeba kokořínsko)… kufry shimano mi takhle zvládly v poho celej rok, looky jsem letos rozšmatlal za necelý dva měsíce

            0 0
          • jeffino  

            na hnojovu radu jsem looky zakoupil, kufry z treter netrčí, dal jsem je tam bez podložky, takže jsou akorát. Problém byl, že pokud byly pedály hodně od bláta, nešly moc vycvaknout, rozhodně nevypínají při sjezdech!

            Xtr-ka budou asi jiná písnička, ale taky jiná cena

            0 0
            • Kubiczech  

              Já mám zase s Looky opačnou zkušenost – ve velkém blátě mi nohu pouštějí a to tak, že postupně. Nevím, jak to přesně popsat. Zkoušel jsem kvůli tomu znovu laborovat s podložkama (mimochodem pro mě dost opruz) a nic se nezlepšilo.

              0 0
    • Kubiczech  

      Tvé požadavky budou nejlépe splňovat XTRka. Pokud by šlo o váhu, tak neprohloupíš ani s Lookama.

      Za mě vede Shimano v komfortu nástupu/výstupu (druhý Look, poslední CB) a výdrži (druhý Look, poslední CB). Váhově to zase takový paráda není, ale tahle pozitiva to vykoupí. Popřípadě jim můžeš pořídit nějaký ten titanový tuning v podobě os.

      0 0
    • pralin  

      Pokud mohu srovnat Tvůj výběr, tak XTR http://cycle.shimano-eu.com/…ountain.html jsou sice těžší ale vypadají líp dokud se neodřou. Výdrž kufrů Shimano a nastavení pedálu je OK. Pouze písek a špína na pružinách tě donutí je očistit.

      LOOK Quartz Carbon http://www.lookcycle.com/…rbon-ti.html ty jsou pírka ale jsou takové plastové briketky. Kufry a nastavení, no chce si to stím trochu pohrát, hodně záleží na výšce podrážky bot. Debilní spešlservis klíč, slabší kufry.

      Ekonomická verze je XT nebo LOOK Quartz(váží tolik co CB eggbeater SL) jinak vše stejné jako top modely.

      U LOOKu a CB egg(otřes) http://www.crankbrothers.com/…gbeater2.php jsou obecně slabší kufry a u CB je specialitka, že občas praskají pružiny ale zase na druhou stranu je tam ten desing že.

      Vozím jak Shimano, LOOK a CB egg SL.

      Osobně bych vzal LOOK nebo SH.

      0 0
      • tulda  

        Překvapuje mě, jak si stěžujete na ty kufry u Looku. Asi i dost záleží na konkrétní botě. Vozim Sidi a kufr po 2 letech je sice ohoblovanej od kamení, ale pořád bez problémů fungující.

        0 0
        • newbie  

          no u looků by snad právě na botě záležet nemělo – na to jsou tam ty podložky, kterých by se tam mělo nandat tolik a tak tlustejch, aby podrážka boty „tak akorát“ dosedala na tu ohrádku u pedálu… ale když to tak nastavím, kufr mi z podrážky malinko čouhá, klape o něco víc než shimano a fakt jsem je za dva měsíce zničil tak, že hrana, přes kterou se to zaklapává, byla úplně na sr**ky :-)

          0 0
        • jeffino  

          vozím taky sidi, je fakt, že bez podložek tam kufry sedí akorát, s podložkou by už vyčuhovaly, tomu systému podložek popravdě moc nerozumím, protože nášlapy mi fungujou v pohodě bez nich. jako chtěl jsem CB(nedají ti záruku 3 roky, ikdyž se tím firma na vebu prezentuje), ale nelituju Looky za ty prachy pohoda.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.