Liší se nějak kliky Shimano XT FC-M8000 1x11 vs. 2x11?

11 nepřečtených
  • NikolasCZ

    Liší se kliky Shimano XT FC-M8000 na jednopřevodník a dvojpřevodník nebo je možné z mých klik 2×11 prostě oddělat dvojpřevodník a namontovat jednopřevodník? Nebo je k tomu nějaká redukce? Odhaduji, že poloha jednopřevodníku bude optimalizovaná doprostřed, ale to lze udělat tvarem převodníku…

    Díky za informace.

    0 0
    • embi  

      Neliší. Stačí koupit NW převodník

      0 0
    • Mildee  

      Neliší, koupil jsem naivně místo 2×10 Deore klik, XTčko na 1× systém a má díry i na menší převodník, takže jsem si to mohl klidně odpustit :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Abych nezakládal nové vlákno, dám to sem. Shimano nabízí, aspoň podle fotek, dva typy singl převodníků. Jeden vypadá jako NW – střídají se dva typy zubů a druhý má vyšší stejné zuby bez nějaké speciální profilace, viz fota. Máte s tím někdo nějakou zkušenost, dík za odpovědi

      0 0
    • Soilwork  

      Aby též nezakládal nové vlákno..

      Mám od zimy pohon XT M8000 (1×11), převodník NW 32T, zadní osu rozměru Boost (12×148mm) a střed BSA 68/73mm.

      Můj problém je, že chainline mám takhle určitě větší než by měl být a já netuším proč? S defaultním offsetem bych čekal podobnej problém spíš pro 12×142mm osu, ale na nejlehčím pastorku už se řetěz fakt nehezky kříží a ve stoupání je to dost znát. V rovině je řetěz „by oko“ na 7.-8. pastorku. Dle přiloženého nákresu soudím, že mi chybí podložky označené číslem 21. Výrobce je údajně dodává jen s NW převodníky 34T a 36T. Dokázal by mi někdo poradit co s tím? OneUp components dělají položky 2mm, ale sehnat se tu asi moc nedají.. Pokud bych si je třeba vykroutil, hádám, že mi zase nebude stačit délka stávajících šroubů..

      0 0
      • Kouba_2005  

        Co prevodnik treba od Garbaruku? Maji offset 3 a 6 mm, myslim. Ale jestli to nedelaji jen pro 12s, tedy direct mount. Mrkni na stranky, fakt nevim.

        0 0
        • Soilwork  

          Vzhledem k tomu, že mám komplet novej pohon bych raději využil ten, než nakupovat nový a nový díly a doufat, že se trefim. Objednal jsem za kilo 4 podložky od Shamanu, budu doufat, že šrouby budou stačit. Každopádně mě točí, že koupím vše od Shimana, aby mi to jakože hezky sedělo a já nemusel řešit kompatibilitu a ono tohle. To je šlendrián!

          0 0
    • Soilwork  

      Nejde mi ani nahrát ten zmiňovanej přiloženej nákres :(

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.