• LTZ1000

V Lidlu se objevilo elektrokolo Crivit Peak 709 za zajímavou cenu 44999 Kč. https://www.lidl.cz/…100388033903?…

https://www.youtube.com/watch?…

Zajímalo by mě, jak dobrej a servisovatelnej je ten použitej motor Mivice X700 s výkonem 250 W a výrazným točivým momentem až do 100 Nm.

Bafang servisuje kde kdo, ale nějakej Mivice? Budou na to náhradní díly?

Vidlice je asi pružinová a vypadá to, že nemá tapered hlavovou trubku. Cyklopočítač je asi nejlevnější, jakej může být, má jenom LED indikátory, takže předpokládanej dojezd se nedozvíte.

0 3
    • LTZ1000  

Pár fotek. Jako fakt tam nemohli dát aspoň malej LCD displej?? Bejvá i na pitomých levných elektrokolech s motorem v zadním náboji…

Jak napsal Trailhunter: „Lidl překvapil a postavil horské elektrokolo, které tak nějak dává smysl. Má sice řadu nedostatků a mezi hlavní tři bych zařadil slabou vidlici, horší ochranu (pozn.: proti zanášení škvír u motoru bordelem z cest) a absenci displeje(…)“

0 2
    • va-bo  

Taky nemám LCD, jen diody, nijak mě to neomezuje.

1 0
    • hnizdo  

„Záruční servis je zajištěn u dodavatele v Německu. Při záruční opravě je kolo vyzvednuto přímo u zákazníka prostřednictvím doručovací služby DHL. V případě potřeby servisu je třeba kontaktovat 800 143 873 nebo deltasport@lidl.cz.“

Pohon je z číny, používá např zn. rel. populární Engwe. V tomhle kole se zadním pohonem odešla kolegovi elektronika. Vidlice je pružinová. Vzhledem k tomu za kolik se prodávaj loňský kvalitní modely s Boschem a rozumným vybavením (+15–20kkč), nevim no.

0 0
      • va-bo  

Myslím, že v případě problémů to měni kus za kus.

0 0
        • hnizdo  

Po dobu záruky.

1 0
        • Vilém  

Nebyl bych si uplne jisty. Posledni dobou zacali neco i opravovat, coz teda neni 2× vyhra, clovek byl rad, ze se toho smejdu zbavil.

1 0
      • XNeo  

Přesně tohle by byl pro mě redflag proč bych to nikdy nevzal. Výměna kus za kus a max. doba výměny – písemně, jinak klidně oprava a do 30 dní. Po záruce si to můžu tak akorát vystavit. To už bych radši vzal v podobné ceně Crussise, kterého prodává snad každej cykloshop v ČR a servis není problém.

1 0
    • Andy5  

Maximální výkon Mivice X700 na testovací stolici je asi 670 W-tedy asi jako nejvýkonnější Shimano, slabší než Bosch (740W). Usuzovat z udávaného 100 Nm momentu, že jde o silnější motor tedy nelze. Nelze samostatně koupit motor a náhradní díly moc nejsou dostupné-jen přes dealery?, displej by měl být otevřený systém, tak snad i displeje Bafang? Má omezení na 25 km a s přečipováním nejsou zkušenosti. Po uplynutí záruky opravitelnost bude velký problém. Raději bych si připlatil za kolo s lepším motorem – Bafang M510 (servisovatelnost, náhradní díly, sít´servisů..) nebo Bosch.

1 0
      • novcze  

k tomu motoru, kolega má úplně nejlevnější městský crusis, asi s nějakým bafangem a je to naprosto tiché, když jedeš vedle něj tak nic neslyšíš, nechápu ty lepší kola co jsou slyšet jak akuvrtačky

0 0
        • Andy5  

Bafangy jsou poměrně tiché (M400, 420, 500, 600-všechny už zastaralé), novější jsou M510-tichý a M560-trochu hlučnější ve vyšších režimech-ale až 1100W max výkon-tedy silnější než novinka od DJI:AmFlow e-bike. M820 je slabší výkonem-má význam pro light E-mtb.Poslední 3 (M510, M560, M820) jdou nastavit přes Besst nebo přes aplikaci s vhodným displejem. Tovární nastavení není dobré.

0 0
    • LTZ1000  

Mivice má v nabídce i celkem normální LCD displej. https://mivice.com/products/hmi/

1 0
    • Markony  

Tady malý test https://www.youtube.com/watch?…

0 0
    • LTZ1000  

Teda vidím, že to má hadičky, bowdeny i kabel vedený hlavovým složením. https://youtu.be/K495Bu2PUkc?…

To je za mě docela nevýhoda.

0 0
      • Lišák  

Takže shrnutí:

Místo vidlice držák předního kola XCM.

Motor, na který bude problém s náhradními díly.

Brzdy naprostý základ.

Vedení hlavkem.

Díra mezi motorem a rámem na lapání bordelu.

Celkově SUPERKAUF!

3 1
        • va-bo  

No no. Na ebike za 45 nemůžou dát vidli za 8, Lidl asi při problémů s motorem bude měnit kus za kus jako u nářadí Parkside, to co platí o vidli platí i o brzdách, vedení bowdenů a kabelů hlávkem má celá řada nových biků i podstatně dražších a mezery mezi krytem baterie a motorem jsou skoro všude. Já je mám zalepené černou Duck páskou i u podstatně dražšího éčka.

1 1
          • K2  

Lidl nářadí a zahradní technika poměr cena výkon OK, ale pozáruční servis úplně levný není. Kupoval jsem pár dílů na starší sekačku a cena ručního vypínače k elektrosekačce (vyměnil jsem si to sám) byla cca 30% ceny sekačky.

Pak sekačce odešla bezpečnostní brzda (pevně spojená s motorem) a to už jsem opravu vzdal.

Věci, které s pokazily v záruce, tak většinou bezproblémové vrácení peněz i v případě malé vady

Takže…pokud vám cena a délka záruky dává smysl, tak OK. Pokud počítáte s dlouhodobou životností a případným servisem, tak je to na zváženou – pokud by tam byl standardní motor, tak asi není co řešit…

2 0
        • jIrI___  

Jakou konkurenci v dané cenové hladině bys doporučil? Teď hledám moped rodičům a XCM, základní brzdy atd. mají i výrazně modely zvučnějších značek.

0 0
          • va-bo  

Kouknul bych třeba na LEVIT. Je potřeba počítat s tím, že baterka, motor a elektroinstalace bude tak za 30 a zbytek 15 bude odpovídat biokolu za 15 tis. Tak asi tak.

0 0
        • roman 3D  

to není dobrý kup, za ty peníze se dá sehnat s boschem 625, vzduchovnou, obě osy pevné i lepší brzdy

https://www.bradsky.cz/…p-14516.html

0 0
          • mech1  

Cena krásná, myslíš si ale, že někdo, kdo shání levné elektrokolo ocení mullet?

0 2
          • Tatut  

Parádní stroj. Rodiče mají na tom motoru (jiný ram) najeto přes 12000 km a vše šlape jak má..

0 0
            • LTZ1000  

Sorry, ale myslíš „Bosch Performance CX 4 .gen, 85Nm“, že ano??

0 0
              • Tatut  

Aha tak presne jsem se díval a je to uz stary model Bosch CX 2. Ještě s tim malym převodníkem.

0 0
    • va-bo  

Úprava proti zabordelení škvír asi takhle. Co je zalepené, není potřeba čistit.

1 1
      • miki  

A máš dole dírku kudy vyteče voda která se tam dostane a nevíš ani kudy?.

0 0
        • va-bo  

Jo jo, zespodu pod motorem je díra dos velká 1×0,5 cm. Ta už tam byla. A spodní hrana krytu baterie zalepená není, jen ze stran.

0 0
    • LTZ1000  

https://mivice.com/…-drive-unit/

Točivý moment 100 Nm u levnýho motoru bude něčím vykoupený, ne?? Nebude to mít mizernou účinnost třeba? Nebude se to přehřívat? Nebude to ničit řetěz a pastorky? Není to nějakej podvod??? (Mám třeba tyčovej Mixér Tefal, na kterým je napsáno 700W. Ve skutečnosti při běžném použití má příkon méně, než 70W.)

Bosch nabízí jenom 85 Nm.

https://www.bosch-ebike.com/…nne-jednotky?…

Brose nabízí 90 Nm.

https://www.brose-ebike.com/de-en/products/

1 0
      • va-bo  

Píšou účinnost 80%. A jestli je to fakt Německa, tak proč ne? Nejvyšší krouťák to stejně vyvine je občas, při nejvyšší podpoře a zátěži. Většinou to pojede na 30 – 80%.

0 0
        • pm74  

Jak z Nemecka? To je cistokrevna jebka z Ciny, ne? Existuje nejaky duvod se domnivat, ze to s cyklomotory z Lidlu bude jiny pribeh, nez treba s elektronaradim? Ja myslim, ze ne. Je to to nejlevnejsi na trhu a musi tomu logicky odpovidat kvalita…

1 4
    • Arty  

Do 6.4. možno objednat za 39999 Kč

0 0
    • Majsher  

Ahoj,. máte někdo nějaké informace o tom motoru, případně pozarucnim servisu? Diky

0 0
      • LTZ1000  

Poptej se různých prodejců elektrokol v okolí svého bydliště, jaké značky motorů servisují.

0 0
      • roman 3D  

Nechápu jak někdo může o tom Lidlu přemýšlet po recenzi trailhuntera, navíc když se za stelné peníze dá sehnat na 4. Bosch, vzduchovkou a s pevnými osami

1 0
        • miki  

Ať si to nějaký makak klidně koupí

0 0
        • hnizdo  

Za cca 45 se dá sehnat novej mtb s Bosch smart 4.gen, a vzduch vidlice? To si fakt nemyslím

1 1
          • Vilém  

Roman te odkaze na takove kolo za 50tKc, myslim u Nemcika.

.

0 0
            • roman 3D  

Ale prd, třeba Levit Corax 3 je s 4 Bosch, 630 baterie, vzduchovka na 29 s pevnejma osama za 39000kč

0 0
              • Vilém  

Tak sorry, byl to Bradsky. Bohuzel jsi spatne pochopil, ze to melo byt na tvoji podporu, coz se stane opravdu malokdy. Uz se to nebude opakovat.

1 0
                • roman 3D  

V pohodě, jenom pro někoho info že se dá vybrat mnohem lépe

0 0
                  • hnizdo  

Takhle našel jsem Levit Corax 3 nejlevněji v akci za 48, a ano, to je nesrovnatelně lepší volba než ten Lidl.

0 0
                    • roman 3D  

Za 39 je ještě lepší kup:-)

0 0
                      • RadanK  

Koupil jsem 2 ty kola. Naprostá spokojenost. Po 120 km 50 % baterky, výkon dobrý, geometrie dobrá. Co nemá sílu jsou brzdy, ale bohatě postačují a přední vidlice nemá vzduch. Za tu cenu je to hodně muziky.

0 6
                      • RadanK  

Koupil jsem 2 ty kola. Naprostá spokojenost. Po 120 km 50 % baterky, výkon dobrý, geometrie dobrá. Co nemá sílu jsou brzdy, ale bohatě postačují a přední vidlice nemá vzduch. Za tu cenu je to hodně muziky.

0 6
                      • RadanK  

1 7
                        • Vilém  

Super kup. Sice jsi mohl mit lepsi kolo o 5 tisic levneji, ale tobe to proste stalo za to. Chapu, ze jsi koupil jedno do zasoby, u Lidlu clovek nikdy nevi, kdy to klekne a cekat pak na reklamaci, kdyz jsi mohl drit a delat neco pro sve telo…

3 4
                          • Cavendish  

A co je ten super kup o 5k levnější :)

0 1
                            • Vilém  

Nekde tu vyse padnul od Romanka.

Cosi s Bosch motorem, vzduchovkou od SR a brzdy stejny shit.

0 0
                        • pm74  

A to jsi se zaregistroval jen proto, aby ses 3× pochlubil, nebo tu nadheru promujes?

3 1
                        • wolfdog  

Ahoj, jestli jsi spokojen, tak super a přeji Ti, ať kolo dlouho a bez problémů slouží. Až něco najedeš, napiš další poznatky, ať jsou nějaké zkušenosti z praxe a ne plácání místních žvanilů.

Brzdy si možná ještě sednou, nebo možná zkus jiné destičky.

1 2
                          • roman 3D  

Tak on to dobře shrnul Trail Hunter, od Lidlu možná dobrý počít ale jen plno věcí do mají zavedení výrobci vychytané

0 0
          • plevka  

třeba zde někdo výše dával odkaz..

0 0
    • Arty  

Přemýšlím o něm pro manželku, ale ten motor je velká neznámá…

0 0
    • Majsher  

nakonec stejně rozhodne celkový dojem. Potřebuji presedlat na elektrokolo kvuli koleni a rozhodujici bude pohodlny posez, bo mam netypickou postavu, a jisté chovani pri jízdě. Kolo jsem objednal, vyzkousim a případně vrátím nebi si ho nechám.

1 0
      • roman 3D  

To jsi neshlédnul tu recenzi od traihuntera na YouTube?, jà bych nechtěl teda dobíjet že baterku musím pŕi každém dobíjení vyndávat z rámu, a vzduchovku by to chtělo

1 0
        • hnizdo  

někde se ta cena projevit musí

0 1
        • Majsher  

To jsou podruznosti. navic pruzinovku davaji i do kol za 70 tisic. Me zabtu cenu zajima pohodlnost, ovladatelnost a moznost servisu motoru, to je největší neznámá. Ale zase kdyz to tu bude mít vic lidí, servisy se přizpůsobí.

0 2
        • Majsher  

To jsou podruznosti. navic pruzinovku davaji i do kol za 70 tisic. Me zabtu cenu zajima pohodlnost, ovladatelnost a moznost servisu motoru, to je největší neznámá. Ale zase kdyz to tu bude mít vic lidí, servisy se přizpůsobí.

0 3
          • roman 3D  

Přesně proč si kupovat dobře vybavené kolo když můžu za stejně peníze mít okresní přebor

1 0
          • Tatut  

Evidentně jsi se už rozhodl. Zkušenosti jiných tě nezajímají. Jestli chceš koupit krám aby jsi ho pak odložil do kolárny tak si ho kup. Možná na kole vlastně ani jezdit nechceš.

4 0
    • Majsher  

První dojmy jsou dobré, geometrie je hodně pohodlná, ale stále sportovní, dobře ovladetelené. Vydlice je slabší. Zato elektropohon je na jedničku, ten velký krouťák je při rozjezdech opravdu znát, to je návykový. Hlučnost je průměrná, čekal jsem to o dost horší. Prehazovani 10 rychlostní Cues, snad tedy prostřední řada. Baterka vyrobena tento rok, vzhledem ke kapacitě poměrně těžká, vydávání je v pohodě. Za mě spokojenost vzhledem k poměru cena vykon. Kolo si tedy nechávám a budu jezdit..

2 1
      • Kurt  

Ta „vydlice“ mi trhá oči.

„Baterka vyrobena tento rok, vzhledem ke kapacitě poměrně těžká“ – tak hmotnost asi bude mít nějaký důvod. To „vzhledem ke kapacitě“ je myšleno ke kapacitě udávané výrobcem, nebo reálné výdrži v provozu?

1 0
    • LTZ1000  

Má teda Lidl Crivit Peak 709 tapered vidlici?? Podle fotek to vypadá, že spíše ne.

0 0
    • LTZ1000  

Pozáruční servis na motory Mivice v ČR už někdo našel??? Nebo je to jenom někde v Německu? Narychlo jsem taky nenašel nic.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse