• václav hnut

    zdravím, projel jsem si zde pár diskuzí a vlastně celkem jednoznačně od levných mtb odrazujete, tak se předem omlouvám pokud zakládám zbytečný dotaz.

    chci požádat o váš názor na to zda je nesmysl investovat například do kola Leader Fox Maxim které má vidlici RST capa http://www.bike-net.cz/…-maxim-2010/

    nebo GT AGGRESSOR 2.0

    http://www.teamsport.cz/…-model-2011/

    které již stojí o „mnoho“ víc :)

    někde jsem se tady dočetl že levné vidlice Suntour jsou na tom o něco lépe než levné RST..?

    je vhodnější v této cenové kategorii raději koupit kolo s pevnou vidlicí?

    například ocelového favorita scorpiona :)

    http://www.kupsikola.cz/…2-detail991

    nebo kellys radius

    http://www.bike-net.cz/…radius-2011/

    mnoho lidí kolem mě si koupí kolo za 20–30 tis. a pak nejezdí. je možné že stejný osud potká i mě a to ikdyž nyní mam velkou chut jezdit. můj dotaz tedy zní, budou výše uvedená kola i přes svá omezení funkční?

    samozdřejmě bych rád lehký zeslabovaný rám vzduchovou vidlici uzamykatelnou na řidítkách například

    http://www.bradsky.cz/…-p-4598.html

    http://www.bradsky.cz/…-p-5376.html

    a nebo kolo značky scalar :)

    ale to jen v případě že bych u toho vydržel a jezdil pravidelně.

    kompromis v podobě kola za 10–15 například s Suntour XCM vidlicí která jak píšete již ujde a po čase ji vyměnit se mi moc nelíbí, ale třeba na to máte jiný názor?

    měřim 179 cm a vážim 65 kg zkoušel jsem se projet na rámu 18" od treku a asi by mi seděl i větší 19" asi ideál ale pokud bude možnost jen mezi 18" a 20" tak 20" je pro mě asi již moc? vím těžko se radí od klávesnice :)

    za každou reakci budu rád

    0 0
    • gem  

      To jsou extrémně levné sračky, to bych se bál přejet přes patník. Přeháním ale kvalita bude žalostná a podle mě kolo za 4 tis je nebezpečný. Ikdyž nechceš utrácet tak pod 10 bych asi nešel pokud to nebude fakt nějaká likvidace prodejny s rozumnými díly. A co se týče velikosti, spousta lidí okolo mě říkalo, že raději menší než větší. Ale sám jsem se dostal ke kolu které je na mě velký a po počátečním nezvyku mi teď naprosto vyhovuje. Asi je to dost individuální. Můj názor

      0 0
    • zbartos  

      Otoč tu otázku a polož dotaz, co si mám koupit za 3500,– Kč, když chci jezdit po dobře zpevněných cestách, a třeba se odpověď najde.

      Takhle je možností tisíce…

      0 0
    • Jorge 50  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Azmir  

      Jdi do bazaru, tohle jsou vážně plečky a na zabaru seženeš občas slušné kousky.

      0 0
    • AleZ80  

      Pokud na to máš, tak kup už něco slušného. Pokud nebudeš jezdit pravidelně, tak ti zas o to déle vydrží. Takže nesmyslná investice to nebude, pokud tě to teda nějak nevhodně finančně nezatíží.

      0 0
    • šimlos  

      Kdysi jsem řešil stejnou věc a koupil levný bike za 3500 Kč „jako že pro začátek“.Tuším že to byl taky Leader Fox..Blbost.Po několikaměsíčním zápasu a rozčilování se stále rozštělovanými komponenty jsem ho vyhodil a koupil Scotta, tenkrát za 16 tisíc – rok 1996 a to už byl slušný bike na kterém se dalo jezdit a dál stavět.Kupovat mtb do deseti tisíc jsou vyhozený prachy.Tenkrát i teď..

      0 0
    • Pac029  

      10 let zpet byla takova kategorie hybrid bike, tam spadaly kola co zdalky vypadaj jako MTB a casto to „MTB“ na sobe mely napsany, plus jest etrebas SUPER, STAR, Champion atd… Jezdit s ena tom samo dalo, ale nebylo to nic moc (vetsinou bida geo, tezky HiTen ocel ram, bidne komponenty = spatna fce pokud to nebylo aspon Sh, spatna seriditelnost a udrzba (takovyto sr..i je horsi jak samotny tezky kolo). Dnes se tato kategorie uz nevede, dnes je horske kolo vse s tlustejma gumama, ale stale IMHO plati, ze na takoveto pohodovejsi jezdeni je lepsi kolo od 10 litru vyse. Pokud zacinas, tak bazar muze byt opruz ohledne dobre koupe. Obesel bych vyprodeje a za 8–12 litru sezenes celkem fajn kolo pro nenarocne pouziti.

      0 0
    • DragON  

      Si přečetl diskuze že levná kola sou na ho*no a ptáš se na kola za 4tis? V čem si myslíš že ten Leader Fox bude proti levné konkurenci lepší? Komu není rady, tomu není pomoci. Kolem 10tis seženeš na začátek použitelný kolo (hlavně pokud projedeš výprodeje, diskuzí na podobné téma je tu miliarda). Velikost je nejlepší vyzkoušet, každý výrobce má trochu jinou geometrii a každému sedí něco jiného.

      0 0
    • Lišák  

      mnoho lidí kolem mě si koupí kolo za 20–30 tis. a pak nejezdí

      Tak nějaké takové nepoužívané kolo od těch lidí kup. Oni se zbaví nepotřebného krámu, co jim zabírá místo, Ty budeš mít slušné kolo a když Tě to nechytne, tak ho pošleš zase dál.

      Jinak, jak už tady bylo řečeno-kolo do desítky (bez slevy) je na nic.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.