• pegas

    Jelikož s touto cenovou kategorií nemám zkušenost, ptám se jaké jsou možnosti a rozdíly u řad kot. brzd hlavně u Shimana (395, 446,575,596). Hledám něco slušnýho poměr cena/výkon na babskej bike (tudíž žádná vysoká laťka na design a funkci), tak se táži po zkušenostech a alternativách. Pokud možno příjemnej tvar páky, bezprob.chod.

    0 0
    • vojta2004  

      446 jezdim sám, mám přes 90kg a brzdí dobře :) páčka mi sedí a za ty prachy si myslim dobrej kauf ;)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tak ja se teda taky povozim na tematu.

      A jakej je rozdil třeba mezi těmahle dvouma brzdama?

      • XT oproti Aliviu?

      Kromě vahy, gumovosti chodu, ne/moznosti nastaveni chodu, učinnosti brzděni, kvality oblozeni, kvality hadiček?

      Neboli, to alivko nebude tak dilensky dobře zpracovany-začne tect dřiv?

      Neni třeba XTéčko odlity z lepši hlinikovy slitiny? Ma lepe udělanej valec-lepši „vybrus“, kvalitnějši pistky, těsněni pistků?

      0 0
    • mrozu  

      Nejlepší budou rozhodně 596, ale to soudím podle reakcí ostatních.

      Já jezdím momentálně 575, nejsou nijak agresivní – nehrozí, že bych kvůli nim šel přes řídítka, kolo spíš plynule zastaví – možná ideální jako první kotoučovky, zvlášť na babskej bike. I údržba a náklady jsou minimální. Ale koupil bych je jedině v případě dobré ceny jako jeté, nové totiž stojí stejně jako 596.

      0 0
    • romachain  

      Dnes jsem montoval brzdy Shimano 395 a byl jsem příjemně překvapenej. Za tu cenu jsou to pěkný brzdy, jednodušší odvzdušnění už ani není možný snad, projev nezajeté brzy dává tušit dostatečný výkon. Už dřív jsem dával i 446ky a taktéž spokojenost, ty levnější 395ky mají podle mýho ještě líp vychytaný už tak dost jednoduchý to odvzdušňování.

      0 0
      • bucivoj  

        Asi 1.5 roku jsem jezdil shimana 486 (kotouče 203/180) a musím napsat,že na to,koli ty brzdy stojí,tak brzdily opravdu dobře (vážím přes 100kg).Kdybych ještě poladil i desky,tak by to bylo ještě lepší.Za tu dobu,co jsem je měl,jsem měnil jen destičky.nekonalo se žádné odvzdušňování atd. Prostě dobrý poměr cena/výkon/spo­lehlivost. Včera jsem jedny tyhle brzdy viděl na bazaru pár za 1000kč!

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.