"lehký" MTB Alpy bez auta (vlakem?)

7 nepřečtených
  • romachain

    Mám teď o prázdninách naplánovat cca 11 dní s kolem. Tak jsem si posteskl, že bych si zajel s horskýma do Alp, ale nemám auto (a stejně nemůžu řídit) a jsme s přítelkyní jen sami dva, tak se chcu zeptat, jestli máte nějakej tip, kam by se dalo rozumně dostat vlakem. Jako od vlaku jsme s věcma ochotni popojet třeba 50km, ale pak už bych se chtěl někde zabydlet (klidně kemp, cena je důležitá) a užít si týden ježdění kolem. Nemáme celopéra, tak něco jezditelnýho (přítelkyně je šikovná, zvládne toho dost).

    0 0
    • romachain  

      Ještě dodám (ne)podstatnou informaci, že jsme z Brna a termín je 21.-31.7. Kdyby náhodou někdo v tomto termínu plánoval podobnou dovolenou a měl místo v dopravním prostředku, tak bysme se klidně svezli (samo za poplatek).

      0 0
    • jonti  

      Rozumne a levne se vlakem da dojet do oblasti nemeckych Alp, Ramsau, Berchtesgaden a okoli. Lepsi je to v neco vetsi skupine a vyuzit nektere ze slev co nabizeji DB, treba Bayer Ticket nebo Wochenende Ticket.

      0 0
    • honza.rider  

      Zdravím, řešíme s přítelkyní obdobný problém: podle nalezených informací jezdí přimý vlak do Salzburgu (750,–) a Vilachu (1000,–). V obou případech jsou cca 30 km od nádraží jezera s kempy a oblasti hodné bajkování. Pro nás pravděpodobně zvítězí Villach a oblast Korutan, nebot pojedeme až v půlce září.

      0 0
    • malamala  

      Vlakem do Zell am See, okolo jezera máš příjemné kempy a můžeš tu jezdit jak lehké, tak i méně lehčí tratě. Pár tipů kam http://www.facebook.com/…871238840296

      0 0
      • romachain  

        Tak pravděpodobně pojedeme do Zell am See. Vlak z Vídně jezdí přímej, do Vídně by nás hodil kámoš autem. Vypadá to tam opravdu dobře. Prosím o zkušenosti s tamníma kempama, doporučení či negativní zkušenosti vítány. Trasy jestli jsem to dobře pochopil se dají plánovat až na místě z podkladů, který jsou k dostání v infocentru, je to tak?

        0 0
    • maajkee  

      My jsme loni na HTčkách s přítelkyní byli tady v tom kempu

      okolo nádherná příroda, dá se tam koupit čerstvý mléko z místních kravek, majitelka každý ráno jezdí nakupovat, lze u ní objednat čerstvé pečivo. My jsme tam byli autem s karavenm a platili jsme 17e za den, se stanem to bude asi o dost míň, kousek od nás nějaký bajkeři taky stanovali.

      Vlakem se dá dojet do Taxenbachu, městečko kousek vedle.

      Koukal jsem na idos a z prahy i z brna se tam dá dostat vlakem.

      je to pak kousek k „Zell am see“: , pak ještě dál v Krimmelu jsou krásný vodopády

      vůbec celý dlouhatásnký údolí Salzbachu je terénem nenáročný a když byste si chtěli vyjet na nějakej kopec, tak máte stovky možností, v okolí je i spousta lanovek.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce