• mmmmmmonca

    Prosím o radu s kolem pro sebe. Žena 164cm. V dětských kolech do vel.20 se orientuju dobře, ale nechce se mi pátrat po tolika informacích i teď v kole pro sebe, tak prosím o radu zkušenější. Dělají se i dospělácká lehká kola? Jezdit budu hlavně s dcerou různě terén + polní cesty+ i silnice. Dcera začíná závodit. Najezdíme toho hodně, tak bych ocenila také lehoučké a kvalitní kolo. Děkuji za rady s výběrem modelu i velikosti.

    0 0
    • nitraq  

      No, ať je kde začít – rozpočet?

      0 0
      • mmmmmmonca  

        Tak 20000Kc.

        0 0
        • Bubaaak  

          s tímhle rozpočtem bych oslovil Scalara , nebo maajkeeho

          jsou to zdejší stavitelé kol, na kolo drží klasickou záruku dvou let… výhodu to má, že ti postaví kolo na míru, dle tvých požadavků a jejich zkušenosti, tudíž se hmotností a kvalitou můžeš dostat jinam, než za kola z obchodu

          0 0
        • novas752  

          A jak to má být lehké?

          0 0
        • jIrI___  

          Zeptal bych se klasickou otázkou, za tuhle cenu chceš přední nebo zadní lehké kolo? :) Je třeba si uvědomit, že s takovým rozpočtem se lehké kolo staví hodně těžko, spíše je to nereálné. Nedávno jsem stavěl kolo pro přítelkyni v hodnotě zhruba 13–15 tis Kč a měl jsem co dělat, abych se pohyboval kolem 11,5 kg (29" MTB HT, rám vel 18"), takže o lehkém kole nemůže být řeč ani zdaleka.

          0 0
          • nitraq  

            Ještě se dá celkem s úspěchem vylovit bazar a postavit lehkou 26, ale to chce čas, um a štěstí. Jak ale člověk něco z toho nemá, tak je asi nej volba se obrátit na stavitele.

            0 0
          • novas752  

            Vidíš a to už je na 29" mtb dost lehké, běžná konfekce za tu cenu lítá okolo 14kg.

            Navíc ta hmotnost se hrozně přeceňuje – hoďte si sem parametry nějakého svého kopce + nejlepší čas a pak si přidejte kilo nebo 2 navíc a sledujte o kolik % bude potřeba víc Wattů…

            0 0
          • Georrge  

            Tak pro někoho je lehké kolo pod 13kg… to vlastně taky nespecifikovala, co je pro ní lehké kolo.

            0 0
          • MartyM  

            Tak 11,5 je pri tom rozpoctu urcite super vaha. Staci se podivat do vedlejsiho vlakna kde ten krasny canyon ma v nejmensi velikosti 13,8. Jako vahu samotnou bych pro jizdu/vykon v tehle kategorii nijak neprecenoval, jak i o tom pise novas, ale jde spise o to, ze nejake 50kilove kopretine se bude daleko lepe manevrovat/ovla­dat/nosit/skla­dovat deseti kilovy stroj nez 15kg tezitko. Proto jsem pro svoji princeznu slepil peknou 9,5kg 26" a je nadsena, jezdi jak diva, haze sama doma na drzak, taha bez problemu do patra v praci… Ale to jak jiz padlo v jinem prispevku neni pro kazdeho…

            0 0
            • -b-n-x-  

              Presne. 11,5kg je super vaha. Pro jizdu to uz je velmi dostacujici (tam ten rozdil kolikrat fakt uz poznat nepujde), a pro to noseni nekam je tahle vaha uz taky dost ok. A to noseni muze byt prave pro mnoho lidi skoro dulezitejsi :-)

              0 0
          • oddie  

            To máš ale s pevnou vidlicí, ne?

            0 0
    • -b-n-x-  

      Treba Scott Scale 700 by mohl byt ok.

      0 0
      • palo7  

        Těžko říct jestli sežene za 20tis. Ale stejně bych váze 10kg s tím slabším osazením moc nevěřil :-(

        0 0
        • -b-n-x-  

          Tak ona v te dobe jeste nenapsala ze to ma byt do 20k. Takze jsem se cenou nikterak neridil.

          0 0
    • palo7  

      Ještě je důležité jestli to lehké kolo má být pro lehkou ženu :-)

      Na 50kg květinu stačí slabší brzdy, lehké kola s 24 nebo 28 vypletem apod. a není třeba trvat na pevných osách, ale na 80kg ......

      0 0
    • puffbodie  

      Lehke a aby to bylo nove do 20 tis., tak to urcite nepujde pri nakupu v CR a nebude to moct byt horske kolo, ale gravel nebo cyklokros. Pokud to musi byt horak, tak spise bazar nebo stavitel.

      0 0
    • puffbodie  

      Tady koukam je to tesne pod 20 tisic , ale teda ja uz bych horak nechtel. I tato vaha je tezka jako krava, kdyz to porovnam s silnickou do terenu :-)

      0 0
      • Bubaaak  

        Udivuje mě, že Canyon jde cestou Spešlu a meridy, ty náboje za 200,–, který ani nemají náznak zatěsnění, dají na kolo za 20, navíc ještě MTB, kde by jeden čekal, že to bahno/vodu potká

        0 0
        • nitraq  

          Náboje jsou pod rozlišovací schopnost drtivý většiny zájemců o kolo za dvacet (bez urážky, já bych je v tý pozici nejspíš taky neřešil).

          0 0
          • Bubaaak  

            tomu rozumím, spíš mě to mrzí po technické stránce, stačí si připlatit 260,– a už by to mělo náboje s krytkou přes kónus…

            ano odvalovat to bude stejně, většina lidí nepozná v prvních dvou letech rozdíl (když nebudou jezdit v dešti, louže, brody…) , ale prooooč :))

            Jasně 260×1000, ale umlčeli by bubaaka… dobře, tak né :)

            0 0
        • puffbodie  

          Na tom neni nic udivujiciho v modernim prostredi. Kazda firma jakmile doroste urcite velikosti, tak v ni zacnou prevladat ruzni posahani automatizatori, cost saveri, outsourceri a podobni. Projevy zacnou v ojebavani vyrobku, problemy se supportem atd.

          Vice mi vadi, ze clovek nemuze ani dohledat k vetsine veci z ceho jsou a jak jsou udelane. Tady treba ty Shimano , ale porad to je vice nez u mych Gipiemme Equip Roccia kde proste jen uvedou „forged alloy hub“ a smitec :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.