Labská trasa - Čelákovice - Kolín - Přelouč

40 nepřečtených
  • weekend warrior

    Ahojte, rád bych se zítra vypravil z prahee do chrudimi a jednou z variant je labská trasa. Podle mapy je to zpevněná cesta, ale nejsem si jist, zda to na fullht (kona smoke s původníma pláštěma – city slicky) nebude peklo, kór po dnešních slejvácích a nebude lepší jet po silnici. Jak to tam vypadá? Díky za info…

    0 0
    • Deathwing  

      trasa kolin-prelouc je podle mapy zcasti po silnici zcasti cesty u labe, ale ty bys moh nahradit silnici kdyz by se ti nelibily,

      silnice tu uz zacinaj usychat takze jestli nepride nic dalsiho tak i ty cesty by mohly byt v pohode

      0 0
      • weekend warrior  

        ok, mě šlo o to jak vypadá ta cesta po nesilnicích obecně + třeba ten déšt. Prostě zkusím, když tak to nějak namotám po silnicích

        0 0
    • Tomcat  

      Jezdím XC trasu v úseku Brandýs n Labem < > Kolín občas na kafe do Mělníka.

      Čekej kaluže a díry po zemědělcích, objíždění zdymadel, občas nějakou silnici. Některé úseky jsou samej kořen takže budeš vydrncanej až dost.

      Co se týká krajiny stojí to zaprd a je to nudné. Po tom co to definitivně už vyasfaltují, to bude nudné tuplem viz úseky Nymburk, Poděbrady , Osek a okolo Čelákovic.

      Na výkonotní XC dobré na turistiku nic moc.

      0 0
    • maajkee  

      Před a za Kolínem se tomu bohužel nedá moc říkat cyklotrasa, polní cesty, nevysekaný, plný trávy, kořenový pasáže, kde jsem byl vyklepanej i ht bajku. Na Smoku s city slickama bych se tam určitě nepouštěl, jedině vyhnout se trase 24 (labský) a střihnout to někde po silničkách.

      0 0
      • Tomcat  

        Nejen před Kolínem. Třeba po břehu Kersko < > Sadská jezero. Na druhou stranu je to aspoň kus nudný přírody a né stereotypní asfalt.

        0 0
        • maajkee  

          No jasan, ale tak v Labský trase bych viděl ten potenciál právě pro rodiny s dětma, vozíčkama, pro dálkový turisty s brašnama a tak, jako je to v německu, když chce někdo jezdit v terénu, tak přeci nebude vyhledávat trasy jako Labská.

          Ten potenciál je tady ale zatím hodně nevyužitej. Třeba od Poděbrad směrem na Hradec, tak až někde po Kladruby není jediná hospoda nebo občerstvení, v Kladrubech, tam to je taky taková ta vesnická čtyřka alá 70., 80. léta :)

          0 0
          • Tomcat  

            Jenže ten potencionální využit ani nebude, pro nízkou kupní sílu obyvatelstva.

            Jezdil jsem tyhle trasy před asfaltováním a efekt vyasfaltování byl vyšší množství motání se pěšáků v okolí měst a úbytek bajkerů. Takže ta hospoda tam nebude dál protože se to nevyplatí.

            Osbbně právě nevím proč jet podél Labe jinam než za sportovním výkonnostním vyžitím. Přijedu z práce a můžu vyrazit na rychlý švih přírodou , kde koncové body jsou aglomerace s dostupností vlakem, stravováním, „kolokrámem“ , když tak doktor. Ale rozhodné né turisticky atraktivní místa na půl celodenní výlety.

            Rozhodně není po práci čas jezdit jinam takže vznik týhle trasy a snaha o její vyasfaltování je věc z mého pohledu negativní.

            0 0
            • maajkee  

              No a jel jsi tu trasu v Německu? Já jo, jeli jsme to na těžko a vůbec mi asfalt snad celou cestu nevadil. Po cestě naopak spousta pěkných městeček a měst, spousta občerstvení, ubytování, hlavně všude pěkná „vodní“ atmosféra.

              A to rozhodně není o kupní síle, na pivo a jídlo má u nás pořád každej, ono němci taky celej tejden by si pro cent nechali koleno vrtat, ale za to pak o víkendu za služby pustěj dost a prostě si ten víkend užijou, to je spíš o mentalitě, než kupní síle.

              Jinak koukám že jsi z Nymburka a tam se mi zdá že teda fakt nic moc okolí na ježdění není, takže asi vyloženě kolem toho Labe.

              0 0
              • Tomcat  

                Nejel a ani nepojedu. Nic mě tam netáhne, pokud mě tam neodvelí zaměstnavatel.

                Mě to nevadí mě to přímo sr… MTB pro mě není kolektivní sport a právně v okolí Nymburka je z toho motání se po „cyklostezce“ spíš společenská záležitost než něco o sportu.

                Ono na středním toku Labe a nejen u Nymburka toho moc „po práci“ dostupného není. Protože všude okolo jsou pole a přírodnější člověkem tak neznásilněný místa, jsou za hranicí dostupnosti po vlastní ose. Takže po práci by to znamenalo vzít rychle to nakopat do auta. Odjet nějak k Mnichovu Hradišti tak do tmy zkusit něco zajet a zase zpět. To by lezlo příšerne do peněz a stejně by to bylo v časovým presu.

                0 0
                • maajkee  

                  No však ale cyklotrasy nejsou o MTB, ty jsou o cykloturistice, to je třeba si uvědomit. Já jsem rád za to, že i když tady nemám nějaký velký kopce, že hned za městem máme rozsáhlý lesy, plný lesních cest i pěšin a dá se tady jezdit furt bez potkání bruslařů a hloub v lese bez potkání kohokoliv.

                  Ale tyhle ty říční evropský cesty maj právě něco do sebe v tom, že ponáš spoustu měst a městeček a nemusíš jezdit autem, ale s plnou náloží na kole. Ale to je fakt o něčem jiným než o MTB.

                  A třeba u Drážďan jezdí spousta in-linestů i cyklistů a nikdo nikomu nevadí a ano, je to z části společenská aktivita, no a co? Člověj je přeci tvor sociální a nevidím nic špatnýho na tom jet se projet kus za město se známýma, pak se stavit na pivko, limču, kafe a popovídat si.

                  0 0
                  • Tomcat  

                    No tak to jo. Ale dokud to budou rozbité polňačky a pěšina kolem Labe a slepých ramen je to na MTB. V momentě kdy tam bude asfal nebude to už nic. Protože pro turistiku je to chudá oblast a právě to je přitáhne rádoby sportovce. Který, ale nemaj na to aby využívali takovou stezku v plném rozsahu, tak se motají jen blízko aglomerací.

                    Tady podle řeky máš spíš průmyslový objekty, tak na romantiku zapomeň. Doporučuju část u Neratovic obzvláště „romantické a turisticky atraktivní“ jak z ekologické fikce o Ropákách.

                    Podle mě tu je dost nekritický přístup. Nedokáže uznat my nemáme co nabídnout. Ti lidé nemají sem důvod sem jezdit a „prohýření“ financí na vybudování kvalitních cykloturistických tepen to nezmění. Lokality by to byly maximálně průjezdní nikoliv, že by byli cílem.

                    Srovnávat to pak se zahraničím opravdu nejde, to že tam je taky řeka nezmená, že to je totéž.

                    Turistiku beru, taky vyrazím se někam podívat ale náklady musí být úměrné tomu na co a kam se jedu podívat.

                    0 0
                    • maajkee  

                      Ty jo ty to vidíš strašně černě všechno, já jel labskou na těžko s nynější manželkou, takyj sme jí jel sám a je tady spoustu krásnejch míst, počínaje Krkonošema, Dvůr Králové, Hradec Králové, Pardubice, Kolín, Poděbrady, mělník, to sjou všechno pěkný města, část v českým středohoří je vůbec moc pěkná a pak od Ústí n.L. po hranice je to taky paráda. Myslím, že je co nabídnout.

                      0 0
                      • Tomcat  

                        Tak optimista nejsem , ale na druhou stranu už nějaký vývoj mám odpozorovaný ze zdejší lokality a lepší to není.

                        Je super, že se ti to libí. Ale dokud budeš zástupce minoritní skupiny nic to na běhu světa nezmění. Pro životaschopný cestovní ruch v daných lokalitách je potřeba xxxx lidí za nějakou jednotku častu. A to je nesplnitelných sen.

                        0 0
                        • maajkee  

                          Jenže ty lidi tam nebudou jezdit, dokud cesta nebdue kompletní a nebudou u ní taky odpovídající služby.

                          0 0
                          • vlk123  

                            Hmm…Kluk teď studuje v ÚnL a tak občas vyjedeme spolu z Klíše do Českého Středohoří nebo kolem Sněžníku. To jsou moc pěkný výjezdíky (Bukovka, Varhošť, Radobýl, Sedlo, rozcestí po Milešovkou, Hradiště atd.). Ta Labská trasa je moc fajn na výjezd z města. A pak hned zahneš do první rokle a jsi v divočině a celý den se motáš nahoru a dolů…

                            0 0
                          • Tomcat  

                            Jenže tohle je pak co bylo dřív jestli slepice nebo vejce.

                            Spíš si sesumíruj kolik tam je kulturních památek, kolik přírodních. Tohle sou lokality které jsou takzvaně tranzitní. To máš jako dálnici z té taky někdo sjede se nějakém podívat ale není to účel není to většina pokud to není pro ně atraktivní turistický cíl.

                            Tím by mohla být Kutná Hora. V porovnání stím Kolín je díra po granátu a Nymburk nádražácká p_del. Jenže KH nebude na Labské cestě.

                            0 0
                            • maajkee  

                              Nesouhlasím. Lidí tady po Labský trase jezdí prostě mraky.

                              0 0
                              • Tomcat  

                                ale jak to poznáme že jich sou mraky?

                                Já potkávám lidi co tam jezdili skoro před deseti lety. Tenkrát se to tak nenazývalo, ale ty cesty tam byly Labskou trasu z toho udělali az na papíře.

                                Jak tohle ověříš dřív než v tom utopíš miliony ?

                                0 0
                                • maajkee  

                                  Miliony? Za stánek s pivem a nějakým občerstvením? Za pronájem pokojů lidí co maj baráky podél Labe? Za to abych měl v blbým Týnci nad Labem, v restauraci otevřeno dýl jak do šesti? To je prostě spousta maličkostí. Já kdybych měl kus pozemku u Labe hned začnu v tomhle podnikat, každou chvíli koukám, ale moc na prodej toho není.

                                  0 0
                                  • Tomcat  

                                    Ne já sem myslel úpravu té trasy. Tedy za euro sterilní asfalt plus značení, plus sem tam altánek.

                                    Ohledně investicí. To je soukromí sektor a ať si dělá kdo chce co chce . To že neuspěje, nebo jo, je na něm.

                                    V některých vesnicí v okolí, které jsou na Laby neuživí ani jedna hospoda, dá asi tušit jak dopadne.

                                    dá se čekat že pohodlnost a masovost třeba jakou je dnes u sjížděni řek se bude pak odrážet i v cykloturistice.

                                    0 0
                • vlk123  

                  Já se do „placky“ přiženil a nakonec si i částečně zvyknul. Jako horolezec i trochu biker vyrážím nejraději do „hor“ nebo alespoň „kopečků“. Ale v placatici mezi Kolínem a Mělníkem se dají najít pěšinky, můstky, výjezdíky, sjezdíky, opuštěné lomy, rybníčky a pěkná zákoutí. A tak radší než sedět u PC nebo čumět na bednu vyrazím třeba po práci na pár hodin kolem Košáteckého lesa, kolem Jizery na Chlum a přes Loučeň zpět, do Svatojiřského lesa, na kapli u Bříství a kolem Kounice. A za ČB kolem Šembory, Kostelce, Jevan je to fajn. Nic nenáročného, ale 800 – 1000 m převýšení na vyjížďce po prác dáš s přehledem. A to mimo asfalt a široké cesty.

                  0 0
                  • Tomcat  

                    Jo tohle lokality znám, dájí jezdit o víkendu dobře.

                    Lépe řečeno když už se nedá nic jinýho. Jinak vezmu kolo do auta a jedu za lepším. Má dost oblíbený lokality za Valečovem

                    Po práci za světla dost těžko, proto jsou pro mě tak důležitý ty polňačky podél Labe

                    0 0
                    • vlk123  

                      Víkendy mám dost našláplý. Mám ještě aktivity vyžadující skoro vždy celý víkend. Tak na horákovi (a nakonec i na silničce) jezdím spíš všední dny až do do tmy. To co jsem popsal za lokality z domova stíhám, ale možná Milovice nebo Lysá jsou přece jenom blíž k lesíkům.

                      0 0
                    • vlk123  

                      Valečov je fajn. Hlavně od podzimu do jara.

                      Ale nerad se vracím na jedno místo.

                      Tak jezdíme spíš vlakem třeba na Kokořínsko nebo vyjedu do Tanvaldu nebo Železňáku a vracím se na kole přes Ráj až domů.Pěkná trasa je taky z Jedlové přes Lužiské hory a Kokořínsko zase na vlak do Mělníka. To je tak 10 hodin jízdy až do tmy.

                      0 0
                    • vlk123  

                      Taky je pěknej pojezd a to vlakem na Střekov a pak přes Bukovku, Sedlo, Hrádek, Vlhošť, Čap a Kokořínsko přes Ráj a Harasov do Mělníka a zase vlakem domu.

                      0 0
                    • vlk123  

                      Je to skoro celé mimo asfalt:

                      http://www.mapy.cz/…

                      0 0
          • Kubiczech  

            Myslíš U Černého koně? (:

            0 0
            • maajkee  

              Už nevím jak se to tam jmenuje :) Hele, snažím se ti už 3 dny kontaktovat přes icq, ale nějak to nejde, přitom myslím, že na tu tvojí uvítací bezpečnostní otázku odpovídám dobře :)

              0 0
              • Kubiczech  

                Já mám uvítací otázku? Já mám icq? Jestli můžu poprosit, tak na mejl, tam mě zastihneš spíše. Ale i s tím icq něco udělám. (:

                0 0
    • Sobi  

      No kdyby jsi jel na druhou stranu někam na Třemošnici atd. tak se zastav na panáka! :-)

      0 0
    • vlk123  

      Jel jsem párkrát na horákovi z Lysé do Pardubic a zpět. Ne že bych vyloženě chtěl, ale lépe na kole než třeba autem. Od mostu přes Labe u Litole (tzv. Labíčko) se jede pěkně po L i P břehu Labe. Dá se i jet pěšinkama a pak kolem přesypu v Pístech. Asfalt Nymburk – Poděbrady se dá přetrpět, je to max 15 minut. Slalom mezi bruslařema a pejskařema může být někdy i zpestření. Z Poděbrad jedu mimo trasu buď L břehu po zelené nebo po P břehu po červené do Kolína. Červená je za mokra legrace. V létě dost zarostlá. Zkoušel jsem se i vyhnout Kolínu přes Osek, Němčice do Tejnice po polních i lesních cestách. V pohodě. Z Kolína pak po žluté do Záboře, pak po zelené, žluté a červené do Choltic. Pak už jen okreskama do Pardubic. Nebo z Tejnice po P břehu po modré, žluté a zelené do Neratova a pak po cyklostezce kolem Semtexkárny do Pardubic. Tato trasa nenadchne, ale ani neurazí, zvlášť třeba na podzim.

      0 0
    • weekend warrior  

      ahojte, nakonec jsem to, kvůli předpokládanému blátu a neodpovídajícím pneu namotal po okreskách přes kostelec, kolín, týnec, brambory:), svojšice, heřmaňák. Žádná velká krása, ale projet jsem se projel…

      Ale labe si zkusím na horskáči, děsně mě zajímaj ta slepá ramena, tůně a tak…ale to bude asi lepší na podzim, v zimě, z jara, až to nebude tak zarostlé a bude něco vidět, co?

      0 0
      • vlk123  

        Jestli chceš, dej vědět a můžu Ti něco ukázat.

        0 0
        • weekend warrior  

          klidko pidko, září. Chtěl bych třeba i na ten přesyp, stojí to za to? podle googlu to nejni nic moc, snil jsem o trochu jiným měřítku, ale:)

          0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        V dubnu to nadherne kvete, luzni lesy kolem Prerova NL aj. V lete to pak zaroste koprivama. Nebo v zime z ledu.

        0 0
        • weekend warrior  

          takže fakt to jaro zima? páč jináč nejni z tej vody nic vidět?

          0 0
          • Tomcat  

            Z jaké vody ? https://cs.m.wikipedia.org/…%C3%AD_Labe_(vodn%C3%AD_cesta)

            Labe a okolní krajina až na pár drobných úseku je v tom místě umělé upravená krajina.

            Pár přírodních památek a rezervací není přímo na cyklotrase a pokud se jedná o bažiny takže zarostou vegetaci je normální.

            0 0
    • learita  

      Ahoj,

      nevíte někdo zda se dá jet Labská z Vrchlabí na Kuks čistě po asfaltu? Nebo tam jsou úseky nevhodné pro silniční kolo? Děkuji

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.