Kvalitní držák na telefon nebo levnější GPS?

15 nepřečtených
  • Smikee

    Ahoj,

    Vcera se mi za jizdy po hrbolech urval tento drzak na riditka i s telefonem https://m.aliexpress.com/…9970167.html?… (ulomila se ta pacicka s bambuli na konci primo u riditek). Pouzivam to na MTB se Xiamo Redmi2+navigace Mapy.cz a naprosto mi to vyhovuje (velky displej,citel­nost,baterie se da resit powerbankou, cteni sms…). Na ty bambulce moc dobre nedrzel a na hrbolech se vzdy telefon trochu tim nebo onim smerem otacel, ten tlak ho asi taky nakonec urval. Po vcerejsi udalosti to teleton sice prezil, ale rikam si, jestli to ma takto smysl. Tedy, nema pro me smysl investovat 5k do navigace, ktera bude toho umet spis mene, nez co potrebuji (cidla na kadenci apod. me nezajimaji) za to budu mit narazuvzdorny a vodeodolny stroj, nebo poridit nejaky kvalitnejsi drzak telefonu a zit tak, jako doposud?

    Mel jsem za to, ze ten stavajici bude temer stejny jako tento https://www.czc.cz/…4737/produkt Libi se mi na nem, ze pri neppuzivani se mi v pohode vejde do brasnicky a nikde neprekazi. Nemate s nim nebo necim podobnym zkusenost,co by neco vydrzelo? Neresil jste nekdo podobny problem a nekoupil nakonec separatni navigaci?

    Diky za postrehy

    0 0
    • Johnnyxjr  

      Jestli hledas kvalitu tak se mrkni na tohle zdrzi a funguje to perfektne pouzivam i v aute na ip a samsunng jsou i cela pouzdra nebo potom redukce jak je na foto jen prilepis na zadni stranu mobilu beru to na alze

      0 0
      • Smikee  

        Kdyz pominu tu premrstenou cenu a pravdepodobne nepadnouci velikost na moje xiaomi, bal bych se slabeho pohlcovani narazu a vibraci – myslim ze po par set km by to moji cinskou sunku poslalo do vecnych lovist :)

        0 0
        • Johnnyxjr  

          Co myslis pod pojmem nepadnouci velikost? Na foto je univerzalni redukce ktera drzi jak prdel na hrnci cena je dle meho nazoru umerna kvalite na slusnej mobil chci kvalitni drzak

          0 0
          • Smikee  

            To chapu,ale prilepit na telefon nic nemuzu,ppuzivam ho i na bezne ucely,nejen bike. A to celopouzdro mi pravdepodobne nepadne (budu muset vyzkouset trebs v ty alze).

            Jeste k te navigaci-Cetl jsem tu nejake recenze a dost me prekvapilo,ze i ty drazsi navigace napr.oblibena garmin e520 neumi pouzivat mapy a vytvaret trasy. Ja v podstate mapy.cz pouzivam tak,zs si doma pripravim trasu a cestou objevim zajimave body tak ji pozmenim,zkratim apod. Resit generovani podkladu v N systemech je pro me ztrata casu (narazim na toto tema http://www.bike-forum.cz/…elu-edge-520). Doufal jsem,ze by mi navigace zarucila pohodli v podobe nezavislosti na telefonu,kvalit­nejsimu upevneni,odolnosti a pripadne nejake vychytavky navic v podobe analyzy jizdy apod…

            0 0
            • atty  

              Pokud neuvažuješ o nějaké opravdu speciální navigaci (jako jsou třeba Garminí eTrexy, Montany apod.), jejichž cena ve vyšších verzích je většinou vyšší, než cena slušného telefonu, tak bude telefon na dobrém držáku vždy asi lepší řešení.

              Samozřejmě má specializovaná navigace své výhody – obvykle robusnost, odolnost, vodotěsnost nebo alespoň částečná odolnost proti vodě. Nicméně jde o to, jak kvalitní a podrobné mapové podklady ty navigace používají a jak často jsou aktualizované a v tom samozřejmě řešní na mobily hodně vede, zvlášť, pokud ještě můžeš použít online funkce při připojení na web (vyhledávání, sezóní uzavírky a omezení, dopravní situace atp).

              Pokud jí nepotřebuji do opravdu extra podmínek (hory, možnost poškození pádem, vodou atd.), nejlíp mi na navigaci vychází i starší mobilní telefon se slušnou baterkou – třeba Xperia Z1, Z3 v provedení mini – jsou voděodolný (nějaké stříkance nebo lehčí déšť vydrží), výkon dostatečný, velikost akorát (ty 6" placky na představci nebo řídítkách už jsou opravdu hodně), mapové a navigační aplikace, které si vybereš (a je jich opravdu mnoho), tím pádem aktualizace a možnost online funkcí, navíc konkrétně Xperia Z1 a Z3 mini mají ANT+, takže si můžeš časem připojit i čidla rychlosti, kadence, HR atd (i když píšeš, že o to Ti nejde).

              Pokud to spojíš s dobrým pouzdrem (pro mne ideálně nějaké brašna na řídítka/představec, speciálně na tohle dělaná), je to na cyklotoulky asi optimální. Ohledně výdrže bude mít ten telefon při nějakém rozumném nastavení jasu a dalších parametrů s novou a kvalitní baterkou vcelku podobnou výdrž (navigace typu turn by turn teda obvykle žerou baterii docela hodně), ale to je zase řešitelné powerbankou třeba ve stejné brašničce a propojené vnitřkem do telefonu.

              Představa pouzdra – je toho v celku dost, z čeho se dá vybírat

              0 0
              • Smikee  

                Díky, to je názor, který jsem chtěl pravděpodobně slyšet :-) Zkusím tedy ještě jednou dát šanci držáku na telefon a jít cestou mobil+powerbanka. Držák od Rockbrosu,cos poslal, vypadá fajn, jen jsem chtěl něco, co můžu dát snadno do brašny a když nebudu chtít navigovat, tak mi to nebude nijak překážet (prostorově a asi hlavně i esteticky) – typ držák a la brašna je pravděpodobně ale jediné řešení, pokud nechci riskovat další pád telefonu tentokrát s černým koncem…

                0 0
                • atty  

                  Tahle fotka byla jen jako příklad, jak to může vypadat – existuje spoustu druhů různých brašniček s montáží „na pevno“ na sucháče, nebo brašničky přímo s držákem třeba na řídítka, nebo jen v podstatě pouzdra (jen o málo větší, než celý telefon), které se dají rychle „odcvaknout“, když potřebuješ mobil sundat a dojít si třeba koupit pití atd. Je faktem, že v ČR chtěj za to skoro všude docela raketu, při objednání z Číny to obvykle vychází na pár dolarů. Nicméně zase je lepší si to prohlídnout osobně, případně vyzkoušet, jak tam konkrétní mobil sedí a vejde se, jak vypadá upínání, jeslti Ti někde třeba nepřekáží prošití (já takhle na své brašně vystříhával prošití a kus umělé kůže u té vrchní fólie, protože mi přesně zakrývala čidlo světla na telefonu a telefon se automaticky ztmavoval na minimum, protože si myslel, že je ve tmě atd.) Tohle dnes vyřešit není problém, pokud máš jasno, že mobil takto vyhovuje.

                  Já mám konkrétně tuhle na fotce, ale až mi umře (už jsou načatý sucháče a dolní šev) tak chci něco asi dělenýho na rámu na dvě kapsy. Nevypadá to moc hezky (pro estéty to asi není), ale pro mne je to hodně praktické – mám tam veškerý vercajk, duši, lepení, pumpičku atd. Pro minimalisty asi nejlépe nějakou podobnou té třetí fotce:

                  0 0
    • Ascaso  

      Mam toto:

      https://m.alza.cz/…d4925574.htm

      Zatim super. Delaji ho i se zabudovanou powerbankou.

      0 0
    • goldstar  

      Já mám Topeak a nemůžu si ho vynachválit.

      https://eshop.zookee.cz/…rtphony/Drží na představci fakt pevně, je na něj skvěle vidět a super se ovládá při jízdě

      Je celý zabalený v obalu takže nemá vliv na prach či déšť.

      Nevýhodou je že se tam nevejde powerbanka, ale pokud jezdíš jen pár hodin denně tak ti baterka u xiaomi v pohodě vydrží.

      A jestli jezdíš na celý den tak při zastavení na cca půl hodiny můžeš dobít.

      Telefon stejně nemáš furt zaplý či ano?Myslím tím display abys viděl kudy jedeš?

      Já také přemýšlel o nějaké navigaci, ale mapy.cz jsou pro mě dostačující a s topeakem nejlepší kombinace.

      Při zaplé gps na stopování mi baterka vydrží cca 7h když se občas kouknu kudy jedu či si nejsem jistý.

      0 0
    • Slavik  

      Týhle kuličky jsem se vždycky bál, že se ulomí, což se u Tebe potvrdilo (je to fórový už od pohledu). Mám toto: 2 In 1 Bike Bicycle HandleBar Stem Cap Mount Phone Holder Stand with Clip Grip Case for Galaxy S6/S6 Edge/S7/S7 Edge/S8/S8 Plus za 17 babek. Mám to namontované jako čepičku na hlavovém složení, perfektně drží a pro jízdu ve velmi těžkém terénu tam je ještě objímající guma na telefon.

      Není zač…

      0 0
    • pOne  

      Mam uz asi 100 let tohle (http://cz.author.eu/…m-ua15002610) a spokojenost.

      Delaji ruzne velikosti, ten adapter na predstavec se da koupit do stovky. Takze si ho clovek da na vsechny kola, ktery pouziva. Displej se ovladat ta, pouzdro je jednoduse nacvakavaci a poskytuje telefonu zakladni ochranu proti vnejsim vlivum.

      0 0
    • Pikaču  

      Tak že se ti ulomil šunt z číny a odsuzujes originál. Ten origo uvažuji ze si poridim a nemyslím ze by nevydržel. Navíc máš 2 roky záruku. Brašny apod jsou humpolacke.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.