Které z těchto dvou kol 24 palců pro syna vybrat

14 nepřečtených
  • jiboy

    Dobrý den přátelé dnes jsem prodal synovo Superior XC 20 – váha 10 kg – syn měří 137 cm a bylo mu už malé a vybírám větší.

    Nejvíce se mi líbí Felt

    http://www.feltbikes.cz/…014,339.html

    druhé v pořadí zase superior

    http://www.online-kola.cz/…012–297.html

    Je prosím Vás mezi nimi nějaký propastný rozdíl – váhově jseou 12,3 vs. 12,6 superior. Víc se mi líbí Felt a zase by to byla změna – černé ráfky u V – brzd – zajímavé.

    Díky za radu

    kolo koupim někde při svých cestách – dost služebně cestuji i předchozí jsem koupil daleko od domova a není problém ho tam případně zase dovézt.

    0 0
    • Evilcleaner  

      24 se už vyplatí stavět. a pokud na 24 odpruženou vidlici, tak xcr air. k tomu bych přihodil komplet altus 9sp. cenově to bude o něco dražší než tebou vybrané kola, ale kvalitativně nebe a dudy.

      0 0
    • jan.pernik  

      Měl bych silničku na rámu Fort, komplet Campagnolo Mirage/Xenon. Náboje Camplagnolo.

      0 0
    • jan.pernik  

      Měl bych silničku na rámu Fort, komplet Campagnolo Mirage/Xenon. Náboje Camplagnolo.

      0 0
      • jiboy  

        já ale nechci silničku – žádnou siničku – chci dětské kolo pro syna terénní aby mohl jezdit se mnou v terénu a občas po silnici.

        Na superiorovi XC 20 měl najeto 400 km a po silnici téměř nic

        stavět – na jakém rámu ??? kdo mi postaví a cena ???

        0 0
      • jiboy  

        já ale nechci silničku – žádnou siničku – chci dětské kolo pro syna terénní aby mohl jezdit se mnou v terénu a občas po silnici.

        Na superiorovi XC 20 měl najeto 400 km a po silnici téměř nic

        stavět – na jakém rámu ??? kdo mi postaví a cena ???

        0 0
    • Toman  

      Zdarec jiboy,

      píšeš, že kluk má 137 cm. Nebude mu takové kolo velké? Jedno jak druhé?

      Odpružená vidlice je v tomto případě asi na škodu. Nemyslím, že bude pro takové dítě přínosem, co se týká techniky jízdy ani co do komfortu. Volil bych pevnou. Tak bude kolo hned o kilo lehčí.

      Osadil bych řadicí páčky, ne RevoShift. Nejde zrovna zlehka a navíc malá ruka bezpečněji obemkne klasický grip menšího průměru, než tohle.

      Dle mého soudu i zkušeností je zbytečný trojtalíř. Zvláště tato skladba se 42 zuby na pile. To je v kombinaci s 13z, resp. 14z nejmenším pastorek pro dítě nevhodné a zbytečné, navíc další hmotnostní přírůstek. Postačí dvoutalířek 22/32 zubů.

      A nejdou vidět brdové páčky. Ty by také měly být subtilní, případně s regulací vzdálenosti od řidítka a ještě bych zkontroloval šířku řidítka. 540, resp. 560 mm bude pro dítě také hodně. Ale není problém je zaříznout.

      Kliky 160 mm budou v pohodě.

      0 0
      • jiboy  

        chlapi díky za info – chtěl jsem poradit – které z nich je lépe osazené – prošel jsem dnes pár prodejen při svých cestách a všechny kola jsou z trojtalířem a většinou jsou i hodně těžké 14,5 – 15 kg.

        Objednal jsem již toho felta – oranžového – něco přes 12 kg.

        2 roky na něm bude jezdit – cca 600 km snad zase dá a pak ho střelím za 4000 – 4500 Kč -))) a pak už v těch 11 – 12 letech koupím třeba něco lepšího.

        Doteď měl kolo 20 palcové Superior XC 20 Panda a bylo mu malé. 24 palcové jsou od 9 let od 135 – 150 cm – mělo by mu být akorát – uvidíme. Dnes mě překvapilo, že to přehazování otáčením cvaká ?? syn měl kolo 2 roky a necvakalo to a přehazoval to od oka – i o 2 – 3 stupňě, zřejmě už z výroby špatně nastavené, nebo to prodejce špatně sestavil – vůbec jsem nevěděl, že to cvakat má – tak to se teď bude juniorovi přehazovat na novém kole. Páčky – co jsem zde četl menší děti neutáhnou a proto jsou tam otočné.

        Díky – za rady – Felt se mi za cenu 6990 Kč líbí – oproti tomu superiorovi má navíc přehazku Altus, černé ráfky – vzhledově se mi líbí víc. Dnes jsem viděl Felt v prodejně 20 palcový – tak uvidíme příští týden – jak bude jezdit.

        Modrá barva se už nedá v ČR sehnat – jen mojekolo je mají tak jsem vzal zase oranžovou – aspoň se pak bude lépe prodávat – pro holku i pro kluka.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.