• dipous

    Zdravím, máte nějaké dobré tipy na výlety po krušných horách. Chystáme se tam za týden s přítelkyní, tak ať jen tak nebloudíme, ubytování přizpůsobíme vhodné oblasti, ale preferujeme spíše východ ( tedy ne Klínovec). Oba máme fully, ale ne žádné DH. Jde nám o pohodovější vyjížďky kde něco uvidíme. Díky

    0 0
    • Mike Gaucher  

      Jsem línej něco vymýšlet, tak dávám jen odkaz.:-)

      http://www.krusnohorsky.cz/

      0 0
      • dipous  

        Tyhle stránky znám, jsou super. Myslel jsem spíš nějaké osobní tipy. Mapu mám zmáklou. Jen jestli nemáte v rukávu něco z vlastních zkušeností. Ale i tak díky ;-)

        0 0
    • dipous  

      Tak tam bude docela klídek, když to nikdo nejezdí :-D

      0 0
      • xcbike  

        to máš pravdu,že je jezdí málo lidí :)

        0 0
        • dipous  

          nj, předpokládám, že to bude lepší než přecpané Jizerky ( mám je fakt rád, ale jsou hrozně přecpané) tak příští týden vyrazíme a uvidíme, třeba objevíme nějaké super traily :-)

          0 0
          • Mike Gaucher  

            Traily? To ti nevim …:-)

            V jaké oblasti se budete pohybovat?

            0 0
            • dipous  

              No ještě jsem nevybral ubytování, chtěl jsem až podle tipů. Viděl bych to někde mezi Moldavou a řekněme Horou sv. Kateřiny…Jedeme s přítelkyní, takže trasy tak do 50km a žádné brutální stoupáky.

              0 0
    • dipous  

      Kdyby měl někdo i tip na dobré ubytování, sem s ním. Krušné hory mám za bukem a vůbec je nemám zmapované…

      0 0
    • Radek Broz  

      Západní část je hezčí;)

      0 0
      • dipous  

        Klínovec, Boží Dar, Pernink, Potůčky, Loučná…tam jsem už byl ( tedy v zimě). Chceme zkusit východ :-)

        0 0
        • Radek Broz  

          V zimě je to tu hnusný. Jinak jestli chcete na tu Moldavu, podíval bych se i na německou stranu – byl jsem teď o víkendu na Enduru kolem Altenbergu a pěkný.

          0 0
          • dipous  

            Jo taky se chystáme navštívit i Reich. A nějaký dobrý ubytování? Teď jsem koukal a docela se mi líbí jako výchozí bod Lesná, sice už trochu dál, ale ještě by to nevadilo.

            0 0
            • Radek Broz  

              To ti ve východní části bohužel neporadim.

              0 0
            • Mike Gaucher  

              Pokud budete na Lesný, tak mě nějaké trasy napadají – ale až večer, teď jsem v práci a nemám čas to dávat dokupy.

              A co se týče ubytování, tak co vím Lesná je po reko, takže slušnej standart. Ale už je to trochu fabrika a je tam v sezoně docela provoz.

              Poblíž je Svahová, tam bude ten standart asi nižší, ale zase je to takový klidnější.

              Ani v jednom jsem, ale nebydlel. Je to jen můj subjektivní dojem z toho, když jedu kolem nebo se zastavím v restauraci.

              0 0
              • Mike Gaucher  

                Tak tady jsem něco narychlo nacvakal. Je to celkem krátký jen takový „kolečko“ před večeří.:-)

                Z Lesný na Pyšnou dole kopcom. Rozbitá cesta, vymletá rula – na těch drobných kamíncích to ustřeluje jako když jedeš po hrášku a navíc plno větších kamenů volných nebo v zemi. Dolů to docela letí. Snížený pud sebezáchovy, kotoučové brzdy a full – doporučeno.:-)

                Z Pyšný pak dolů zarostlou lesní cestou k chatě Aumulle. Od chaty pak z kopce k drmalské myslivně po asfaltové stezce.

                Po silnici pak kraťoučký přejezd z Drmal do Vysoké Pece. Do teď to bylo furt z kopce …, jednou to, ale musí přijít jedeme do kopce, jedeme do hor.:-)

                Kolem koupaliště ve V. Peci nahoru k Kundratické myslivně. U myslivny doprava po lesácký rozbitý asfaltce furt nahoru. Pak přijde odbočka doleva na lesní cestu, nemáme bike proto, abysme s nima jezdili po silnici, no ne? Klikaté stoupání lesem – jedna z mých nejoblíbenějších pasáží v nádherném bukovém lese, nás přivede do Červené jámy. Jsme zase nahoře. Nahoře nějaké motání po asfaltul, šotolině a nezpevněných lesních cestách – výhled na Novou Ves a větrníky, výhled na Loučnou (u Litvínova) a dál na východ. Pak výjezd po asfaltu na Jedlovou horu. Nečekejte žádný panoramata, výhled kazí vzrostlé stromy. Z Jedláku pak dole hopem po DH trati, když už máte ty fully …:-) Trať se potom napojuje na cestu do Červené jámy, kterou už jste před chvílí jeli.:-) No a pak už jenom po lesní úzké asfaltce na Lesnou.

                http://www.bikemap.net/route/1665125…

                0 0
    • scret  

      nemuzes tu cekat po 3 dnech 1000 prispevku…

      Skoc do UL vlakna, nekdo ti urcite poradi…

      Bikovani tu neni spatny, ikdyz to uz radsi doporucuju Ces.Stredohori… Krusky jsou kolem UL, Teplic apod. docela nudny…

      0 0
      • dipous  

        Tak já jsem z Litoměřic. Český středohoří je úplně nejlepší :-) Jen jsme chtěli také poznat jiný kraj, sice jen kousek od nás, ale přeci.

        0 0
        • scret  

          pak to asi moc nechapu… To si muzete udelat vejlet na jeden den a neresil bych nejaky ubytko… Obvzlast pokud se jedna o krusky v nasem okoli… Nereknu Nejdek, Pernink apod.

          Taky zalezi na jaky kole to clovek chce absolvovat, nekomu prijdou mistni sotolinky krasny, nekomu nudny…

          Pekny okoli je treba kolem Flájí nebo Snezniku…

          0 0
          • dipous  

            no my jsme chtěli trochu vypadnout a pár (3–4) dní tam pojezdit, oba máme fully, přítelkyně moc nemusí kopce, nedávno tam byla na konferenci ( Lesná, Červený Hrádek) a dost se jí tam líbilo, tak jsem řekl, že to projedem ;-)

            0 0
            • scret  

              a co takovy Kokorinsko? pokud mate fully, budete spokojeni… a jezdit se tam da klidne i dyl nez 3–4 dny…

              0 0
              • dipous  

                Kokořínsko je super, to je pravda, ale přítelkyně chce zkusit Erzgebirge, tak pojedem do Erzgebirge :-) Kokořínsko máme půl hoďky vlakem, tam už opravdu můžeme na jednodeňáky:-)

                0 0
                • scret  

                  jak myslis:)

                  Bohuzel nemuzu moc slozit, ubytko znam jen Lesnou – docela necapacka, maj porad full anebo Svahova – to je prej lidovka… Ja spal vzdycky na Lesny a to byly vzdycky zroutsky orgie…:)

                  0 0
                  • beavis  

                    Kdyz trosku odbocim smerem na vychod, tak vrele dorucuju Luzicky! Ubytovani je tam plno a pro biky to tam nema chybu. A domu se to da vzit pres taky luxusni Svycarsko;-)

                    0 0
    • MARIN  

      ubytovani treba v Ceskem Jiretine http://www.starahrackarna.cz/

      Kliny

      http://www.kliny.cz/…otel-emeran/

      nebo v Novem Meste – u Bournaku

      http://www.pensionustudanky.cz/

      Kdysi jsem tu vypotil pro nekoho s vyjezdem z Teplic tohle:

      Z TP Retenic po asfaltce a zaroven cyklotrase 3083 az do Oldrichova tam to stocit podel rybnika Barbora, po ceste mezi golfem a rybnikem. Projede se nizkym lesikem a po ceste podel nejakeho noveho privadeciho kanalu nebo co to ma byt. Za kanalem vlevo a po cca300m vpavo po polni ceste az do Krizanova. Tady se da jet:

      • po zelene TZ Domaslavickym udolim az na krizovatku Pod vrchem Tri panu
      • nebo cca v 1/3 údoli se dat doprava a po vyjezdu a naslednem sjezdu senapojit na sousedni udoli kam se da dostat primo z Krizanova (to je to cca 10kmstoupani :) kolem maleho rybnicku vlevo a pak po sotolinove ceste, pod viaduktemzel.trate na Moldavu, stoupat podel Krizanovskeho potoka cca 2,6km. Pak se poradsotolinova cesta stoci vlevo a asi po 0,5km je dalsi krizovatka:
      • cesta o 180° vpravo vede pres Hrobskou sjezdovku za kterou se nakrizovatce odboci vlevo a dal pres Slalomak a sjezdovku c.3 az ke sjezdovcec.4 a turistycke kde se odboci vlevo a pres louku kolem Horske sluzby stoupa naBournak
      • cesta rovne se po 200m stoci vpravo a mirne se klesa asi 200m kde za levouzatackou opet zacina stoupat. Po dalsich asi 700m prudce vpravo porad posotolince. Po cca 3km se dostanete na panelovou cestu a po ni na krizovatku(cesta dolu vpravo se napoji na vyse zminenou cestu pres sjezdovky na Boutrnak).Jede se dal vlevo po panelech na krizovatce porad rovne az na krizeni s cestouna vrch Tri panu a N.Mesto. Porad rovne se dostanete na Grunwaldske vresoviste.mi se dama ale vlevo na na vrch Tri panu po zlute TZ a cyklotrase 231 az nasilnici Dl.Louka- Flaje/N.Mesto. Po silnici vpravo a po 600m nechame silnicijejimu osudu a jedeme rovne po sotolince cca 2,5km. Tady pozor jkmile je videtnadrz Flaje a konci les sjedeme ze sotloliny vpravo na hlinenou cestu, ktera nasdovede k mustku pres Flajsky potok (Tady si rozhodne nikdo nebude pripadat jakov tech hnusnych Krusnych horach:). Za mustkem se vyhoupnem a dame se vpravoporad po hlinene ceste pres kopecek k posedu a u nej zase vpravo az nakrizovatku se sotolinkou -cervenou TZ- tady vlevo po cervene az na silniciFlaje-Dl.Louka/N.Mesto. Po silnici vpravo a po 150m vlevo na sotolinku(vet­sinoutu byva zavrena stara rezava zavora -objet se ale da). Tady se da zasevybirat
      • bud se dat na kraji lesa vlevo a dal se napojit na cervenou TZ smerem kolemPukle skaly na C.Jiretin/H.Ves (tam se stavet na obcerstveni-doporucujuBar­borku:). Po obcesstveni se vratit a dat se po zlute TZ
      • nebo kratsi varianta bez zajeti na C.jiretin. Na kraji lesa vpravo a po 300msjet na vetci nebo spis projetejsi sotolinku ,ktera vede na krizovatku se zlutouTZ Zebracky roh. Tady vpravo a po zlute TZ az na Moldavu. !!!POZOR!!! za sjezdempo panelove ceste a naslednym vyjezdem je sjezd do udoli kde tece potok a primodole chybi cesta – brzdit vcas a pres potok po svych. Nasleduje vyjezd a polouce porad rovne (tady byva problem v lete kdyz je vysoka trava trefit presnysmer) se sjede ke kostelu v Dolni Moldave(tady je moznost nekolikaobcer­stvoven). Za kostelem vpravo po silnici porad po zlute TZ, ktera asi po 1kmuhyba vpravo k chatkam porad po asfaltu. Zlute se drzime az k nadrazi naMoldave (dalsi obcerstvovny). Pokracuje se dal po zlute TZ spolecnes cyklotrasou 3010. Prejedou se koleje a po 600m za pravou zatackou opustimezlutou TZ a uz jen po cyklotrase 3010 a sotolince az na silniciN.Mesto-Cinocvec a odtud bych se drzel znacene bezkarske krusnohorske magistralya cyklotrasy 3010. Za Husovym vrchem sjedu z cyklotrasy a neznacenouspo­jovackou najedu na cervenou TZ. cyklotrasa a magistrala totiz vede dal poasfalte a na ten patri jina kola. po cervene az na Komatri vizku. Odtud jenekolik cest do Krupky.Ja se rad vratim z komarky po cervene asi 3,5km asjizdim po modre TZ. Da se jet i po trase sjezdu a pekna je i zelena TZ.Z Krupky po zelene do TP- ja se ale vydavam jinym vzdalenejsim smerem –Litvinov
      0 0
    • Radek Broz  

      Vlastně tip na ubytování mám – byl jsem tam 2× na ČP DH a 1× teď nedávno na enduru – hotel Cepín v Mikulově (pod Bouřňákem) – super kuchyně a fajn majitel. Hlavně to jídlo můžu fakt doporučit.

      0 0
      • scret  

        muzu potvrdit, majitel pohodar a zradlo luxus! ceny trochu vyssi – jsou zvykly na germany, ale clovek nelituje…

        0 0
      • dipous  

        Hotel Cepín vypadá fakt pěkně, i cena celkem ještě jde. Díky ;-)

        0 0
        • Vonotar  

          Kousek vedle na Vitisce ( http://www.ceskehory.cz/…cinovec.html )by taky nemuselo bejt zle. A chtej jeste o kousek min. A kdyztak je dalsi chata s ubytkem hned vedle…

          Jinak co tam znam, full je tam vesmes spis o pohodli, nic kde by byl opravdu vyuzitej, a nebo jen kratky useky, kazdopadne moc pekna je cyklotrasa kopirujici hranice z Cinovce (rozcesti U vojaka) na moldavsky nadrazi a nebo v Cinovci zajet hned do nemecka na Kahlberg (paradni vyhled) a z nej pak po zluty na zapad, tam je peknej kamenitej usek a pak dal po tech jejich hladkejch stezkach zase kolem hranice zase na tu Moldavu. Dole z Moldavy je pak trosku zabavna zluta od kostela pres Pastviny. A najde se toho tam urcite vic, at uz jizdne zajimavyho (neznaceny cesty) nebo hezkyho (Pramenac, Flaje…)

          0 0
    • Bish0p  

      A měl by někdo tip na AM/EN v Kruškách? Nejlíp někde nad Teplicema až Chomutovem. V Kruškách vim akorát Nejdek ale ten už je víc z ruky. Klidně i na Německý straně ale u nás jsou asi lepší svahy.

      0 0
    • PavelKal  

      Docela fajn tipy na výlety v krkonoších jsou i tady na tomto webíku http://www.ubytovanikrkonose.cz/…py-na-vylet/ plus možnost teda vyhledání ubytování, ale ty informace co hledáš tady najdeš spolehlivě.

      0 0
    • lazza  

      Zdar,

      přejíždíme příští víkend Krušný hory a narazil jsem na dilema, jakou variantu části cesty kolem Rolavy/Jelení zvolit: vážím mezi

      tímto a tímto . Obě verze mi připadají půvabný. Můžete někdo ze zdejších nebo znalých poradit, čemu dát přednost? Dík

      0 0
      • Radek Broz  
        1. je asfalt, většinou podél vody mezi vzrostlými stromy, nic moc tam neuvidíš. Super je, že to vede kolem Sauersacku, ten stojí za to vidět.
        2. je trošku hezčí, taková šotolina.
        3. Osobně bych to jel tak, že bych jel ještě jižněji po tý fialový podél Rolavy. Je to pro mě nejhezčí údolí v Kruškách. Pak bych z cíle dojel k tomu Saueracku (to je kousek) Buď můžeš jet od toho druhýho mostu za Hamrama, , nebo jestli ti nevadí takovej lehčí terén (no, ke konci tam jsou nějaký kořeny, jsou tam pozůstatky Hammertrailu), tak se dá najet už na prvním, nebo hnd pod velkou sjezdovkou a jet to po druhý straně řeky, než je silnice.
        0 0
      • pete_ax  

        nedavno jsem tez prejizdel. z uvedeneho useku jsem jel tu cast od Slatinny potok k U utvaru (a dal po 23 smer Horni Blatna). ten usek je po acku, ale pohodicka podel potoka. celkove mi prejezd Krusek po magistrale prisel docela nudny (az moc acka). priste urcite budu volit jine cesty.

        0 0
        • lazza  

          Vezmem to tedy kolem Rolavy po fialový cyklo 2000 a pak se kus vrátíme k Sauersacku – ty ruiny vypadají magicky. Terén bych si dal rád, ale HT-čkaři si v něm většinou stěžujou na bolavý zadky, takže to spíš potáhnem po upravenějším povrchu, max. šatolině.

          0 0
          • MlokCZ  

            To si pak mohou stěžovat i podél Rolavy. I když to máš ve směru proti proudu (tak to drncat nebude). Po proudu se tam dá jet hodně svižně a to už je v některých úsecích příjemnější na fullu (i když samozřejmě nějak projet to jde i na cyklokrosce, natož na HTčku).

            0 0
            • Radek Broz  

              Nevěřím, že by si někdo stěžoval, pokud by to nejel zrovna na čistokrevný silničce.

              0 0
              • MlokCZ  

                Já už tam zažil více lidí si tam stěžovat (většinou na treku/crossu).

                0 0
          • pOne  

            Pokud myslis -vracet se od Chaloupeckyho parkoviste pres Jeleni zpatky nahoru k fabrice Sauersack-, tak to bych radeji osobne jel z Prebuze primo na Sauersack (na zacatku lesa nadhernej vyhled zpet na byv. Rolavu). Cca 500–600 m za Sauersackem je odbocka doprava, celkem dobra cesta po hranici NPR Rolavska vrchoviste, na cervenou, kousek po cerveny jakoby zpet, pak cervena bude odbocovat doprava a ty sjedes takovy udolim (trochu teren) do udoli Rolavy a pres Chaloupky se sjede dolu na parkac a silnici (Chaloupecke parkoviste).

            0 0
            • lazza  

              Jedem to v opačným směru a je to jen kratičká zajížďka.

              Mrknete mi na nástřel trasy? – čemu se vyhnout, co připojit?

              http://www.cykloserver.cz/f/e1d1187469/

              Ráno vyrážíme z Lesný, první nocleh na Božím Daru, druhej na Bublavě. Poslední den z Bublavy z hor dolů – nevím, kde je nejlepší nechat druhý auto, tak jsem to naplánoval na Sokolov. Existují lepší/bezpečnější lokality pod horama?

              0 0
              • pOne  

                3078 – mate zkratku na 3081 (k Novymu rybniku) – objel bych to kolem Staryho rybnika, pulka trasy luxusni asfalt. Nejaky fotky tam odtud mam tady: http://www.sports-tracker.com/…e6dddacd6d15

                3081 – sjezd na 3079 – BRUTAL sjezd, nejak bych to objel :) Nebo fakt opatrne, je tam znaceny nebezpecny klesani (viz jedno foto na odkaze vyse), ja to jel teda nahoru. Na cykloserveru je naznacena alternativni neznacena trasa.

                Usek Kovarska-Klinovec bych zvazil pres Meluzinu a pres sjezdovky. Z Klinovce na Bozak bych jel normal po silnici. Panoramata ajtak pekny :)

                Za Bozakem to podel Blatenskyho prikopu asi nepude. Bud po cerveny kolem Spicaku nebo do Mysliven a po 2002. Zasr*ny kameny pri sjezdu na rozc. Pod Spicakem. Fujtajxl!

                Z Prebuze smer Kraslice se to da jet alternativne ruzne. Treba po zeleny pres Spicak apod. Ale i po ty silnici je to pekny. Hlavne voraz :)

                Usek Liboc-Sokolov, tam je taky rada alternativ. Ale chapu ze pro prespolni je lepsi ject po znacenych trasach. Da se ject treba nekudy pres Horni Studenec. Nebo za Krajkovou smer Annenska Ves, Habartov. Hned u vjezdu na hlavni, u krizovatky, je vyhlidka na jezero Medard (znaceny v cykloatlase). Za Habartovem (asi 100 m za autobusovou zastavkou doprava) se da jet pres byvaly lom Medard, pekny vyhled na napoustejici se jezero. Vyjede se ve Svatave. S mapama.cz v telefonu zvladne i cizak,

                Sokolov je v poho. U nadrazi sice trochu -vyloucena lokalita-, ale jsou tam kamery. Treba u Klastera je odstavny parkoviste s kamerama. Je to prakticky na cyklostezce (smer Citice).

                Konec hlaseni v ceskej jazyce. :)

                0 0
                • lazza  

                  Kovářská-Klínovec-Boží Dar myslíš přes Meluzínu po stezce 3002 a 2011? Vypadá to líp, snad nás to na závěr prvního dne úplně nezničí.

                  Blatenský příkop objedem tedy po silnici – Příkop mi připadal výhodnější v tom, že se vyhnem alespoň na chvilku asfaltu.

                  Sokolov U klastera tady někde?

                  Díky

                  0 0
                  • pOne  

                    1 – Jo. Ale zalezi samozrejme na vas. Jsou tam pekny vyhledy ze sjezdovky smer Kovarska a Fichtelberg. A taky studanka v lese :)

                    2 – Po silnici anebo po ty cerveny. Pohodova sotolinova cesta.

                    3 – Jo. Na StreetView to parkoviste vidis (za kaplickou). Ale jinak zaparkujes kdekoli v pohode, Krom ty Nadrazni ulice :)

                    0 0
                • Radek Broz  

                  Já si to tak jednou ročně podál Blatenskýho dám, ale to by tě hardtailisti asi neměli rádi.

                  A jak píše pone, jel bych na Kraslice přes Špičák

                  0 0
                  • lazza  

                    Supr, ještě zaotravuju s poslední věcí: bude mě určitě žrát cestovat na fullu neustále po stezkách, tak hledám k silničním/cy­klostezkovým sjezdům nějaký ostřejší alternativy. Jedná se o sjezd z Velkýho Špičáku, z Blatenskýho vrchu kolem Vlčích jam a ze Stříbrné do Bublavy po červené. Je to technicky zajímavý? – pro představu: nejezdím žádný šílenosti, ale obdoby Hacklberg, Z-line, Blue-Line a podobně s radostí podstoupím.

                    0 0
                    • pOne  

                      V. Spicak – nevim.

                      Blatensky vrch – kolem Vlcich jam je, mam dojem, zakaz kol. Jinak se to sjet da. Nebo to sjet na SZ (odb. na Blatensky vrch) a objet podel prikopu. Tam nevim ale, esi kola smi.

                      Ze Stribrne do Bublavy – to neni sjezd, ale pekne do kopce. Nejak si nevybavuju, esi je to sjizdny. Kdysi jsem tam sel pesky, ale spis po ty neznaceny o kousek jizne.

                      0 0
                      • lazza  

                        Teď to na tý Bublavě taky vidim – bych asi čuměl, kdyby se tam namísto sjezdu zvedal krpál.

                        Vlčí jámy zkusím a uvidím podle situace.

                        Každopádně díky moc za všechno.

                        0 0
                      • bio  

                        po cerveny z Horni Blatny na Blatensky vrch je cca 100 metru strkacich…

                        0 0
                    • Zbyněk  

                      Z Klínovce můžeš jet na Božák po červené. Trochu kořeny a závěr po sjezdovce Neklid – celkem hezký výhled. Kolem Blatenského kanálu to je hrbatý a někde i zarostlý. Jel bych jak tu bylo řečeno kolem Špičáku, pak ten kousek s těma protivnejma šutrama a dál kolem Mrtvého rybníka (docela pěkné místo). Když chceš trochu terénu, můžeš to pak vzít po červené a lyžařské k rozcestí Červená jáma. Je to takový klasický horský chodník. Pak třeba po zelené na Blatenský vrch a po naučné stezce na Horní Blatnou (to už byly myslím všechno široké šotolinové cesty) nebo zpět a do Blatné po silnici (dolů to pěkně pofičí). K Vlčím jamám byl zákaz a dokonce jsme tam pod rozhlednou narazili na ochranáře (od Jam nahoru jsme ale stejně tlačili).

                      0 0
                      • lazza  

                        Ty jámy mě lákají čím dál víc. S tím zákazem ale tomu moc nerozumím – stezka přece vede mimo jakkoli chráněný území. Nebo se pletu?

                        Když už jsme na to narazili: jak to vlastně vypadá v KH se stráží přírody, když Krušky nejsou plošně chráněné? Existuje nějaké sídlo/centrála pro ochranu (např. NPR) v oblasti Krušných hor?

                        0 0
                      • lazza  

                        V neděli jsem se vrátil z přejezdu Krušek, tak pár postřehů a zážitků, pokud by se někdo taky chystal…

                        Třídenní přejezd z Lesný nad Chomutovem/Jirkovem přes Boží Dar a Bublavu do Sokolova, celkem cca 150km, 2500metrů převýšení, ryze rekreačně, hodně kochání a zastávek.

                        Krušný Hory mi připadaly vždy magický a řada míst, co jsem znal jen ze Zmizelých Sudet, tak dostala konkrétní obrysy – Jelení, Chaloupky, Rolava ad; podmanivý, malebný a tak trochu melancholický. Doporučený průjezd „údolím“ Rolavy největší pecka z celýho přejezdu: strašně silný, zastavoval jsem snad desetkrát a jen čuměl. Krušný jsem znal převážně ze zimních měsíců (Jáchymov, Mariánská, Klínovec) a hlavně z míst, kde za komára zasypaly celý údolí hlušinou ze šachet, ale v létě to je prostě nádhera. SLyšel jsem srovnávat s náhorními planinami na Šumavě (Borová Lada, Kvilda…), ale na rozdíl od Šumavy tu není ani živáčka, jen o víkendu na hlavních tazích drobný skupinky cyklistů. Vyhlášení CHKO je údajně otázkou několika let, s vyhlášením se určitě vylepší infrastruktura a bůh ví, zda se sem zástupy turistů nepřesunou právě z Krkonoš a Šumavy.

                        Zklamání v podobě restaurací/stra­vování: kvůli řídkému osídlení i řídká infrastruktura a těch pár podniků ceny – nikoliv kvalitu -.hodně předimenzovaly. Namátkou příšerný pajzl na náměstí v Hoře Sv.Šebestiána s nehoráznými cenami, nebo knajpa na začátku Horní Blatné. V prvním pohostinství alespoň šťavnatý řízek, ve druhém vysloveně hnusný játra a podivný praso-hovězí steak (nalákala nás sem zaplněná zahrádka). Na druhou stranu v Božím Daru vysloveně příjemné posezení s chutnou kuchyní přímo na korzu v Gunther Schanke nebo penzion Langer v Bublavě/poctivý, dobře připraveným, chutný jídlo. Jen dejte u Langera bacha na vrchního: nemaže se s tím a bechery leje přímo do deckových štakanů.

                        Ubytování většinou nový a upravený. Na Lesný supr – jen řešení pokoje poněkud nešťastné: umyvadlo se dalo použít jen při sezení na hajzlu, na hajzlu se zase dalo sedět jen s nohama vystrčenýma ze dveří. Ale jinak se Lesná stala srdeční záležitostí – fajn obsluha, vstřícná a přátelská, a to místo na vršku s výhledem daleko do údolí prostě neopakovatelné. V Božím Daru Houda Bouda v pohodě, v Bublavě peklo – Hotel Sport je neskutečnej pajzl, pokoje socialistický, ve sprcháči chybí dveře, dveře do pokojů nejdou zavřít, z výčepu, kde od ranních hodin do pozdní noci dřepí místní smažky, se všemi směry šíří kuřácký čmoud. Správcová sice milá a ceny o něco příznivější než jinde, ale na jídlo jsem si vůbec netroufl a ubytování tu rozhodně nezopakuju.

                        Celkově s Krusnýma velká spokojenost a současně díky všem za podnětný rady před samotnou cestou. Nástup po víkendu do práce byl po tomhle nádherným výjezdu jak rána mezi oči.

                        0 0
                        • Radek Broz  

                          Bojím se, že se to tu časem zalidní. Na jednu stranu bych se se všema hrozně rád podělil o to, jak je to tu super, na druhou si říkám, že je lepší nikde nic nepsat:) Weby jako Krušnohorsky pořád opěvujou, jak je to tu bez lidí a lákaj sem davy – taky si nejsem jistej, jestli je to dobře. Projížděl jsi teda ty Chaloupky podél řeky? Jak jsem psal – pro mě nejhezčí údolí tady.

                          Jinak třeba v Blatný je naprosto exkluzivní restaurace U Fausta – to jsi měl smůlu a vlezl do špatnýho baráku. A třeba v Hamrech v Malamutu bys byl rozhodně taky spokojenej.

                          0 0
                          • lazza  

                            Jeli jsem podél Rolavy přes Chaloupky do býv.obce Rolava, jaks doporučoval, a byla to pecka; jednoznačně nejhezčí místo z celý cesty. Udělali jsme nakonec zajížďku i do Sauersacku – tam bylo nahemžených snad nejvíc lidí z celých Krušných, strašně uřvaný, tak jsem raději rychle mazali pryč.

                            V Horní jsme seděli tady , kolem Fausta jsem se jen přehnal, ale pamatuju si, že jsme tam nakonec nevlezli, pač neměli zahrádku a báli jsme se o kola :-).

                            S těma lidma to chápu: podobně kouzelnej je třeba Český les také právě proto, že se tam neproháněj mraky lidí. A na bajk to tam musí taky luxus (měli jsme pronajatou chalupu u Pivoňskýho kláštera ve Vránově a nádhera).

                            0 0
                            • h.mad  

                              A mě se ta Koliba líbila :-) Byl jsem tam už víckrát, i s rodinkou, jednou i v restauraci na rohu naměstí v Blatný a pokaždý dobrý, kamarád si pochvaloval borůvkový knedlíky

                              Ubytko jsme řešili po svým, pod širákem a pokaždý spokojenost až na ty muchničky na Špičáku (viz foto).

                              http://720.cz/?…

                              0 0
                • Ice-goofy  

                  Pěkné hlášení .. Díky zas za jednodenní výlet… ;)

                  0 0
    •  jarek1  

      já byl v hotýlku Červená liška letos na běžkách. Pokud se nezměnil nájemceúprovo­zovatel nemělo to chybku. Na bik jo, většina seznamovacích tras do 60 km asi až moc pohodka.

      0 0
    • jihacv  

      Kdo to ještě neví, Od samoty Stráž u stanice ČD Křimov zast., resp. od křižovatky směr Celná, vede nová asfaltová cyklostezka směrem ke Křimovské přehradě. Škoda, že cesta od hráze dolů směr III. mlýn je v katastrofálním stavu,…

      0 0
      • Radek Broz  

        Spíš škoda, že se už i Krušky začínají pomalu asfaltovat.

        0 0
        • Frankq  

          To je pro nás dobře aspoň můžeme víc brázdit po silničkách na silnici ;)

          0 0
          • pOne  

            Kdyz se neda jezdit po silnicich, tak se bude jezdit aspon po lesich :)

            0 0
    • Chlebovnik  

      Nevíte náhodou někdo, co se to staví za traily u Jáchymova? (v okolí Suché)

      EDIT: Tak už jsem to našel: https://www.facebook.com/…ark.klinovec

      0 0
      • Frankq  

        Chtějí mít až 50 km, jsem na to zvědav už se plánuje i druhá část kopce tak uvidíme jak to dopadne ;)

        0 0
        • pete_ax  

          to vypada na zajimave kombo. hned kousek vedle je Rabenberg…

          0 0
          • Frankq  

            Jo ten je ale lepší, zatím, jel jsem po něm Stoneman Miriquidi a je to super. Uvidíme co vykouzlí u nás :)

            0 0
    • AleZ80  

      Ahoj,

      nevíte někdo, jakým způsobem zavěšují kola na lanovku v Klínech ? Myslím tím, jestli za sedlo, za přední kolo nebo ideálním způsobem, tedy za přední kolo se zadním kolem umístěným v žlábku.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.