Krkonoše, Obří důl - 16.7.-21.7. zákaz vstupu

12 nepřečtených
  • zbartos

    Kopie z Facebookové Zdi KRNAPu:

    Správa Krkonošského národního parku na několik dní musí kvůli bezpečnosti návštěvníků uzavřít turistickou cestu Obřím dolem od kapličky ke Slezskému domu a Železnou stezku z Modrého dolu na Richtrovy Boudy. Důvodem je letecké přibližování dříví vytěženého při asanaci kůrovcem napadených stromů na svazích těchto nepřístupných ú­dolí.

    Těžba bude probíhat v nepřístupných lokalitách na prudkých svazích. Není možné v nedostupném terénu loupat všechny pokácené kmeny – především kvůli bezpečnosti práce – a také nemůžeme pro přibližování pokácených stromů použít koně ani lanovku. Jedinou možností je jejich přenesení na manipulační plochu za pomoci vrtulníku. V trase, kudy poletí, se opět z hlediska bezpečnosti nesmějí pohybovat žádní lidé. Proto musíme na několik dní uzavřít turistické cesty v lokalitě, kde se bude těžit,“ uvedl Václav Jansa, vedoucí oddělení ochrany přírody Správy KRNAP.

    Uzavírky se budou týkat těchto cest:

    • modře značená turistická cesta Obřím dolem od kapličky keSlezskému domu
    • červeně značená Železná stezka z Modrého dolu naRichtrovy Boudy

    Cesty se budou uzavírat vždy pouze na nezbytně dlouhou dobu. Po dokončení transportu vytěžených stromů budou opět otevřeny. Předpokládáme, že obě cesty budou uzavřeny od pátku 16. července do středy 21. července. V závislosti na počasí bude vrtulník létat každý den od svítání do přibližně 9 hodin a od 15 hodin do soumraku.

    Vytěžené stromy budou transportovány celé a až na manipulačních plochách budou kmeny strojně odvětveny a nařezány do požadovaných délek. Klády pak odvezou nákladní automobily.

    0 0
    • hawrda  

      Vyjet v zimě na kole za rozumného počasí na Sněžku by se mi docela líbylo.Otázka zní,jde to opravdu legálně?Nějak si neumím představit kudy se tam vydrápat.Zda po silnici z Polska.Ta snad nemůže být sjízdná.A z Česka? Po turistických cestách by to logiku mělo.KRNAP nemůže nic namítat,protože sníh na kole poškodit nejde,ale na samotný vrchol by to asi bylo stejně s kolem na hrbu.Lanovka v zimě sundavá háky na kola pokud vím,ale ta z Růžohorek je asi stejně nikdy neměla.

      Někdo nějaké zkušenosti se zimním MTB v Krkonoších?

      http://hradec.idnes.cz/…c-zpravy.asp?…

      0 0
      • hawrda  

        dopr. líbilo

        0 0
      • karliner  

        Tak ti nevím, jestli není lepší se v zimě v Krkonoších pohybovat na lyžích…

        0 0
        • hawrda  

          Určitě je.Taky beru v zimě lyžování jako sport č. 1.Ale tohle by bylo za příznivých podmínek zajímavé zpestření.

          0 0
      • Barak  

        Když pomineme fakt, že je to zakázaný, jediná cesta, která podle mě připadá v úvahu je z Pece přes Richterovky, Výrovku, Luční, Poskou boudu a dál po cestě až na Sněžku. Většinu cesty ale budeš stejně na sněhu tlačit.

        Červená z Pomezek i modrá Obřákem je nejetelná.

        Z Polska se to dá taky vyjet, neznám tuhle cestu přesně, ale taky asi budeš většinu cesty tlačit.

        0 0
      • vlasto  

        Cesta z polske strany je v horni casti zavata tak, ze ji nenajdes(kdyz je tedy snih). Tohle asi neni dobry napad, z hlediska uziti si bajkingu.

        0 0
      • Pi†el  

        Tvuj napad je urcite zrealizovatelnej, ale potrebujes, aby min tak dva dni predtim nechumelilo, fest mrzlo, moc nefoukalo a to same v den akce.

        Nejsjizdnejsi varianta, dle meho bude, vyskrabat se k Lyzarsky boude, pres Lisku na Bufac, Vyrovka, Kaplicka, Lucni.. a pak uz jen doufat, ze cesta nebude moc rozmrdana od pesich chodcu. Posledni usek, od byvale Obri boudy bude asi dost o hubu, ale mozna misty jetelny..

        Ozvy se, az budes mit v planu vylet zrealizovat, mozna bych se pridal.. V zimne jsem tam na kole jeste nebyl.

        0 0
      • cuki  

        jel jsem to tyhle velikonoce v noci z Upy do Harrachova. Dá se to ale úplně na Sněžku musíš s kolem na rameni. Sněžku ale už v tý době nebylo tolik sněhu většinou 20–30cm, ale byly místa i 50cm!! a to nezbývá než brodit. Byla to občas dost fuška, ale super zážitek :-). V každym případě pokud budeš sledovat počasí a bude dlouho velká obleva a pak přijde tuhej mráz tak to na hřebenu udělá solidní vrstvu ledu ve který se nebudeš propadat, jen bacha na vítr.

        0 0
        • Barak  

          No fuj, takhle si to zkracovat po hřebenu.:-) To chce pěkně z Pece na Výrovku, přes Strážný do Špindlu, po Vodovodní na Mísečky, dál na Dvoračky a pak teprve Harrachov.

          0 0
          • hawrda  

            Do Špindlu z téhle strany od Bufetu jedině úbočím Stohu(teda v létě,v zimě je to zavřený).To je naprosto úúúúžasnej sjezd.Jezdil jsem léta do boudy Na Pláni a tohle jsem si vždycky dával jako třešničku na dortu:)Bohužel z toho nemám jedinou fotku.

            A je to v zákazu,ale to byla celá bouda Na Pláni.Na týhle straně Krkonoš to stejně nikdo nehlídal.KRNAPáci se spíš stahovali k pramenům Labe a přilehlé oblasti.Teď nevím,už jsem tam nějakou dobu nebyl.

            Hodně jsme toho projížděli hlavně v září a někdy i říjnu,kdy už nebyla hlavní turistická sezona.V roce 1998 v létě jsme dali dokonce všechny hřebenovky od Špindlerovky přes Ženský a Mužský kameny,Violík atd. ,tak směrem na Malý Šišák ,Luční boudu,Výrovku a Stohem dolu.

            Jo Krkonoše na bajk vůbec nebyly špatný.

            0 0
            • Barak  

              Nj, když já ty zákazy v Krkonoších aspoň v létě celkem dodržuju. Nejde jenom o KRNAP, ale hádat se tam s turistama…

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.