• Smazaný účet

    Vyrazil jsem se synem (16 let) ze Šumavy na sever projet tamní traly a stezky. Napíšu pár dojmů z ježdění.

    Trutnov trails:

    Pozitiva: Bylo málo lidí (půlka srpna), téměř nikoho jsme na trailech nepotkali, jen pár turistů na vršku na Kozích kamenech. Projeli jsme vše co tam je, něco i víckrát, je to tak akorát na dva dny ježdění. Líbil se nám nejvíc asi modřínový trail, boulder, myší díra a příjemný je panský stoupák. V trail centru měli dobrou polívku, chleba se škvarkama a super vychlazenou kofolu. Ptačí perspektiva se hůř hledá, ale líbila se mi moc, stejně tak i žiletka. Floutek je na rozjetí ok, perníkový trail taky celkem dobrý, ale větší dojem nezanechal. Bunkr trail si taky moc nepamatuju, hezká je ta rozhledna a panorama Krkonoš. Trail pod jeskyňkou je zajímavý jen pro to profláklý místo – whistler, zbytek mi přišel zbytečně moc natahanej a málo z kopce.

    Negativa: Trail centrum je dost punk s ne příliš příjemnou obsluhou. Zas ten styl má něco do sebe a nikdy to tam zřejmě nebude vyvoněný místo pro pozéry. Mám dojem, že místní osadníci kolem stezek jsou na bikery dost alergický, např kvůli parkování.

    Rychlebské stezky:

    Pozitiva: Základna je na úrovni, kemp ok, super kuchyně. Vůbec jsme nevytáhli vaření, ani na čaj. Zázemí má vše co je potřeba. Jen ráno pro málo záchodů nejde jít „nadoraz“, kdy už to líže trenky. Líbil se stoupací trail Dr Wiessner, vodu jsme brali z potůčku, dost dobrá. Ze stezek pěkný Sítko, Obelix, Velryba, Velbloud a Superflow. Je tam vidět hodně práce. Vyskládat všechny ty velký šutry muselo dát zabrat. Kouknul jsem na začátek Jestřába, bude to dobrý.

    Nelíbily se traily Wales, Tajemný, Mramorový a hlavně to, že Hupcuk a Sjezdy byly zavřený (To jak fakt v plný sezoně?). Cesta dolů vedla jen přes Superflow, nebo po nějaký široký cestě. Tajemný a mramorový je jak dlouhej vypuštěnej potok s malým sklonem. Wales bez rytmu a taky málo z kopce.

    Čekal jsem trochu větší rozsah a víc trailů, ale na necelé tři dny to nakonec stačilo.

    Celkem 5 dní pěknýho ježdění.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.