• Pivko

    Zdravím, mám v plánu na červenec cestu na kole, která je dlouhá asi 257km a chtěl bych poradit takové základní věci okolo té cesty.. Co si mám vzít s sebou, jak se připravit na cestu, strava a tak dále. Také zda-li by se ta cesta dala dát za 1 den, když budu možná trochu těžký (beru stan, spacák a nějaké ty věci na přespání). Co se týče kola… moc se v kolech nevyznám, tak nevim jak bych ho popsal, ale mám takové obyčejné horské kolo superior a jezdím na něm poměrně často. Případně mi můžete něco říct o té cestě, má-li s ní někdo zkušenosti. Cesta zde

    Předem dík za každou radu :-)

    0 0
    • Kvasi  

      Nazdar,předpokládám že by cesta měla být většinou po rovině až teda na vysočinu. Ale jestli dáš 250Km za den na naloženém kole o kterým ani nevíš co je zač tak jsi u mě fakt borec :-). Jen tak pro srovnání na silničce bez nákladu, za to všemožným terénem jsem dal za den nejvíc 150 Km pak už jsem toho měl plný zuby a ubytoval se. A když tvůj výlet převedu do čísel tak pokud bys vydržel je průměrnou rychlostí 20Km/hod tak by ti to trvalo čistýho času 13 hodin bez jídla odpočinku bloudění apod. Takže teoreticky ano dá se, ale pokud jsi nejel trasu delší jak 100 vkuse tak si raději naplánuj po cestě cca po 150 Km nocleh a zbytek bych dojel druhý den.

      0 0
      • Pivko  

        100km ujedu taknějak v pohodě.. 250 je už o něco horší, ale máš pravdu.. radši si vyjedu dřív a rozdělim si to na ty 2 dny.. díky :)

        0 0
    • alexandr  

      Jestli jsi na tom kole zatim jezdil jen bez brasen na lehko, tak na to za 1 den spis zapomen. Poprve z brasnami jsem jel na horakovi na „lehko“ – naklad dohromady tak do 10 kil i s fotakem a brasnama, stan jsem netahl ani nahodou. A prekvapenim bylo, ze i tak to kolo bylo najednou zatracene tezke, chovalo se uplne jinak.

      Ale mas tu trasu hodne po silnicich, to je dobre.

      Moje rada je tahat co nejmin veci (tech, co vezes jen kvuli tomu, abys po ceste prespal, treba stan). Jidlo se da taky v pohode nakoupit prubezne po ceste. Za dva dny se to da ujet s prehledem, pokud jsi zvykly hodne jezdit (a i s brasnama), tak i za den, ale je to na hranici.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce