Koupit ci nekoupit nove kolo :-)

30 nepřečtených
  • Richard83

    Zdravim,

    pred nejakou dobou jsem tu probiral jak upravit stavajici kolo:

    http://www.author.cz/…04/versus-8/ – 21" ram, meneny pouze prehazovacka z deore na XT. Ostatni je vse puvodni.

    Myslite ze to jeste ma nejakou cenu todle kolo popripadne jakou +/-.

    Ted diky tomu ze se mi nahodne podarilo prodat dily na moto co mi lezi v garazi si rikam zda nejit do noveho nez jen zmenit vidlici (na EPICON) a brzdy (na hydry Deore 180/160).

    Co by jste doporucili v rozmezi 25–30tis.

    mam 193cm a ted 100kg (doufam ze kila pujdou dolu).

    Uvazuju zda nekoupit celoodpruzene kolo 26" (29" za tudle cenu nesezenu) a nebo 29" jen predek.

    Dalsi kriterium je zda jde na celoodpruzene kolo umistit detska sedacka stylu http://www.author.cz/…tiger-relax/ , aby mohl malej s nama na vylety.

    0 0
    • tomxxx  

      Na celoodpružený je pěkná kravina dávat sedačku, na to celopéro neni. Záleží jaký to je kolo, páč neni celopéro jako celopéro, ale já bych nedával sedačku na žádný a většinou to ani nepude.

      Za 30 bych koukal na celopéro, aby mělo vzduchovou vidlici (skoro jedno jako, většinou to bude epicon nebo RS Recon, což bude dostačující) a lepší tlumič, osazení bych tak nehrotil, protože když bude lepší osazení, tak vidlice nebo tlumič na prd.

      0 0
    • Jones  

      Ja byl ve stejne situaci jako ty. Nakonec jsem zacal travit vecery vyhledavam na netu v bazarech. Da se tam narazit na slusny 2 roky stary fully za rozumnou cenu. Klidne si dej i inzerat, ze koupis, par lidi se ti ozve s nizsi cenou, nez pozaduji. Takhle jsem koupil sveho stumpjumpera za pulku a jsem max. spokojenej.

      0 0
    • civetta  

      s tvoji vyskou a pozadavkem detsky sedacky = na 1000% 29ka…

      0 0
    • enjoy  

      Jestli můžu poradit, podívej se na HAMAX, co se týče sedaček pro děti.Tahle „Author“ je trošku cenově moc vysoko, když to řeknu jemně.

      A ma Full s dětskou sedačkou vůbec nemysli!

      0 0
      • civetta  

        jj tak to me ani nenapadlo resit, ale je to straslivy – hnusna draha a navic s potupnym logem ;-)

        takze resume – 29 hardtail!

        co tam mas dal? :-)

        0 0
      • Richard83  

        Sedacka byla ukazana jakej styl. Sedacku uz mame doma a uz jsme ji i s mladym zkouseli i kdyz jsem se celkem divil jak je blizko za mnou i prestoze je to max pozici (jde prisunout bliz). Nedokazu si to pomalu predstavit az bude vetsi jak se tam vejde.

        0 0
    • Krejca  

      Jen tak píchnu.Kolo si kupuješ na poměrně dlouhou dobu,já osobně bych ho nevybíral podle dětské sedačky at už si vybereš cokoliv.Pokud jezdíš dýl, dítě ti tam nejspíš stejně usne,tím chci zdůraznit že děti z toho nic moc nemají a tatínci mají pocit že se jim věnují :-) tupej nesmysl.Kup si kolo pro sebe,prcka na vyjíždky nechte hlídat a všichni si to víc užijete a za dva roky si nebudeš říkat proč já si nekoupil Full a obráceně .-) Případně si nech staré kolo na dětskou sedačku na povinné vyjíždky a kup si pro sebe kolo po jakém toužíš.

      0 0
      • Jones  

        Presne tak, s deckem at jezdi na starym kole a na zabavu pro sebe si koupi fulla.

        0 0
      • Richard83  

        Jooo kez by to tak bylo > nechat ho hlidat a vyrazit si na kolo. Bouzel okoli (rodina/pribuzni ci kamaradi) meli jen plnou pusu reci jak si ho budou pujcovat a hlidat apod, ale kdyz ma dojit na vec tak bouzel realita je jina, takze hlidani neni zadne a placenou chuvu nechcem

        0 0
      • hawrda  

        Hovadina.Jezdit se s dítětem dá.Jen to chce s rozumem.Vybrat trasu tak,aby po cestě byla třeba dětská hřiště,kde můžete dát hoďku pauzu na houpačky a užijete si to oba.Hlídání je blbost.Už vidím ty pohledy dcery,jak balíme kola ona zůstává někde v útulku.

        Jinak já mám na sedačku HT a Full k tomu.Je to ovšem dražší řešení.

        0 0
        • Richard83  

          No tak my zatim hriste zatim jeste nemusime. Spis tak za rok, protoze zatim se sotva naucil plazit.

          Radeji bych Full 29", ale problem je ten, ze pocitam ze mladej bude jeste tak 2–3roky v sedacce nez bude uplne jezdit sam.

          0 0
        • Krejca  

          Já nepsal že to nejde,psal jsem že to není hitparáda a je zbytečný ovlivnovat tím koupi kola.Taky jsem vozil a s pauzama,ale stejně usínala :-)A navíc máme v dosahu 2 vzorné babičky.

          0 0
    • HonzaC  

      full nebo ht neporadím, to musíš posoudit sám, já přešel z ht na fulla, stavěl jsem si tak různě z bazarových a nových kousků a do těch 30 tis jsem se vešel jen tak tak. Nicméně včera dával někdo odkaz na tuto 29" klik celkem zajímavé, řekl bych. Možná jen ty brzy, ale neznám je

      0 0
    • pap  

      něco podobného jsem řešil, „tahouna“ dojezdit s provozníma investicemi, došetřit na nové, až bude prcek schopen, tak pořídit dětské kolo, tahouna prodat a pořídit novou houpačku třeba starší model za super kačky

      samozřejmě dojezd se s rodinkou sníží oproti sedačce, ale ono se to časem zlepší, holt je potřeba něco obětovat pro rodinku :)

      0 0
    • Konry  

      Ahoj, jak jsi se nakonec rozhodl ? Já jsem totiž toto řešil také, koupil jsem nakonec FULLa a na jaře chci sedačku, plánuju jezdit se zavřenym tlumičem a v podstatě silnice. Kvůli FULLu jsem prodal pevňáka takže pokud má někdo zkušenosti se sedačkou za FULLem napište. Díky

      0 0
      • Vilém  

        S ditetem na sedacce a zavrenym tlumicem? Tak to bude zadni stavba dostavat peknej kour.

        0 0
      • Smazaný účet  

        pokud budeš jezdit se zavřeným tlumičem a sedačkou, tak ti rám celkem poděkuje…

        0 0
        • vojta2004  

          zase toho fulla pak může prodat jako součást sedačky a kouupi si něco bez vůlí a prasklin :)

          0 0
        • Konry  

          Už jsem tady něco mezitím načetl a pochopil, že teda jedině s otevřeným, resp. propedal. No stejně, vím že se tu hodně píše o proti, ale zajímalo by mně jestli máte přímou zkušenost, přeci jenom bych jí přimontoval do trojúhelníku a tam mi to přijde celkem good, když jsou okolo 2 sváry. Nevim mno, nechce se mi kupovat další kolo, hlavně s kolegyní v manželství by to dopadlo tak na bazarovýho železňáka za 1.500,– :-( :-D

          0 0
    • soural  

      Kdyz uz se tu resi fully, byl na prodej tenhle kousek, tak by me zajimalo, co si to tom myslite? Me se to zda jako dobry kup, vit to jako zaklad a postupne treba upravovat.

      0 0
      • Kouba_2005  

        To je teda koza.

        0 0
      • Azmir  

        To jezdí nějaké basketbalista ne? To je šílené, ještě že pro takové lidi tu jsou 29ky, tohle mi v 26 už přijde dost ujeté.

        0 0
        • soural  

          :) je to trochu vyssi, ale to neresim. Spis co pomer cena/vybava, pripadne jak to kolo upravit. Mel jsem moznost se na tom svezt a problem s velikosti se mi nezdal (mam cca 185 a celkem dlouhy nohy).

          0 0
          • Azmir  

            No hele, 20 tis bych za to rozhodně nedal, komplet lowend komponenty, ten co to jezdil asi taky nevážil 60kg, takže to dostávalo asi dost kouř, já bych si to ještě rozmyslel. To si myslím že už je i lepší třeba tohle

            0 0
            • soural  

              diky za ten link, to vypada opravdu dobre. RB je uz asi stejne pryc.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.