• plysovykozisek

    Byl jsem s jedním svým kolem( fullem) na servisní prohlídce, kde mě mimo jiné centroval kotouč od kotoučové brzdy na předním kole. Od té doby mě ten kotouč skoro pořád dře asi o ty brzdové destičky, technik mě říkal že mám hodně jezdit, že to potom už dřít nebude. Ale když nepatrně zmáčknu přední brzdu, tak ten hluk přestane a když tu brzdu pustím tak to zase začne. Nedalo by se s tím něco dělat? Mě už to dření leze na nervy nebo aspoň ten hluk co nejvíc omezit. Vítám každou radu.

    0 0
    • Vilém  

      Kdyz ti to leze na nervy, tak se vrat do servisu.

      Nebo si pohledej jak to resit sam.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Kdyby ses podíval do historie, tak bys zjistil, co s tím dělat. Je to pořád to samé dokola.

      0 0
    • couffy  

      Ten tvůj technik bude asi „šikula“,počítá s tím,že se ojedou desky a bude víc místa mezi deskama a kotoučem.Vrátil bych mu to zpátky,ať to spraví,nebo si našel jiného a poslední varianta urob si sám.

      0 0
    • Chaingang  

      Pokud jsi od té prohlídky nehýbal předním kolem, vrátil bych to mechanikovi, asi si s tím nedal moc práce. Je možné, že je křivý kotouč a nedaří se ho úplně srovnat, ale to by Ti měl říct.

      0 0
    • Petr L2  

      Myslím, že je načase se naučit si nastavit brzdy sám, tak složité to není, ušetříš si nervy a možná i peníze za servis, co je k ničemu.

      0 0
    • Tencovozikmin  

      Škrtá nebo dře a o jaké brzdy jde?

      0 0
      • plysovykozisek  

        Brzdy Tektro Draco. Dře to, skoro pořád, když úplně nepatrně zmáčknu přední brzdu hluk zmizí. Jak ji pustím hned to začne. Jde o kotouč Tektro 203 ještě když na ten kotouč ťuknu, tak dost cinká, zadní kotouč 180 necinká. Zkoušel jsem vytočit imbusem 3mm ten šroubek jak drží brzdové destičky a pružinku, pružinku jsem trochu roztáhl a dal jsem ji s destičkami zpět šroubek jsem zase dotáhl. Povolil jsem šrouby které přichycují třmen, zmáčkl jsem přední brzdu, šrouby jsem trochu dotáhl, brzdu jsem pustil, roztočil jsem přední kolo, po chvilce jsem přední kolo zastavil rukou a šrouby napevno dotáhl. Je to mnohem lepší, ale ještě to trochu ten kotouč cinká. Podotázka: na co je ten šroubek jak je vedle té hadičky od brzdy? Nemyslím ten šroubek k uchycení třmenu.

        0 0
        • novas752  

          Žeby k odvzdušnění?

          0 0
          • plysovykozisek  

            To bude ono. Teď se možná blbě zeptám , má se ten šroubek k tomu ovzdušnování dotahovat? Právě u toho třmenu u předního kola je nějak povolený a u třmenu u zadního kola je dotažený. Já se rači zeptám.

            0 0
            • novas752  

              Pokud je to vážně odvzdušňovací šroub, měl by bejt utaženej. Je to vlastně jenom „špunt“ držící kapalinu uvnitř soustavy.

              0 0
        • Tencovozikmin  

          Pohraj si s postavenim desticek. Proste serid si sam nebo to zanes profikovi a ne amaterovi ktery si tak rika.

          0 0
    • capis  

      … technik mě říkal že mám hodně jezdit, že to potom už dřít nebude.

      Technikovi řekni, ať si najde něco, čemu bude rozumnět. Zažil jsem mechanika, který stejný problém řešil tak, že obrousil brzdové desky, aby prý bylo dost místa, taky trouba. Ostatní tady napsali už jiní.

      0 0
    • brok777  

      203 kotouč se blbě centruje, max. když máš nový kotouč a

      desky.

      1.

      Povol šrouby co drží brzdový třen, pak zmáčkni páčku a drž ji, dotáhni šrouby a můžeš pustit.

      2. Pokud nepomůže, tak lehce povol spodní šroub a horní úplně a nastav to aby bylo mezi deskama a kotoučem místo.

      Když už to seřídíš že to bude škrtat lehce na pár místech, tak vem šroubovák a vyhni kotouč na stranu, kde bude potřeba.

      Pokud se ti to nepovede ťip ťop, tak to nechej ať to škrtá, nebo si to ještě víc rozesereš. Jak píšu 203 se špatně centruje… Všechno najdeš na netu i videa. Tak se podívej.

      0 0
      • Petr L2  

        Přesně jak o tom hovoří v těch dvou instruktážních videích výše :-)

        0 0
    • Erknold  

      …a vyčisti si a rozhýbej pístky, ať se pořádně vrací.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.