Komponenty na nové kolo - názory?

46 nepřečtených
  • H8me

    Ahoj všichni,

    Jsem tu nový a chtěl bych znát váš názor na konfiguraci mého nového kola. Jsem rekreační cyklista (týdně cca 100km, 60% asfalt, 40% les), mám 103kg a měřím 187cm. Chtěl bych od vás vedět, co by jste vyměnili, popřípadě za co a proč. Komponenty mají hodnotu na netu ±25 000Kč, známý, co má bike obchod mi složí kolo za 20 000,– se vším všudy. Hodně věcí mi doporučil (zejména rám, vidlu, ráfky, pneu a brzdy).

      

    Rám

    Spyder AVION MTB rám Alu 7005

    Velikosti

    19

    Vidlice

    SR Suntour EPICON RLD 100 mm DISC

    Řazení

    Shimano SLX SL-M660

    Přesmykač

    Shimano SLX FD-M661

    Přehazovačka

    Shimano SLX RD-M662 Shadow

    Kazeta

    Shimano SLX CS-HG80 – 9 speed

    Řetěz

    Shimano HG-53

    Kliky

    SHIMANO FC-M542 Deore class

    Pedály

    Wellgo LU-C27G

    Zapletená kola

    REMERX Fastdisc white edition

    Pláště

    Michelin – COUNTRY TRAIL 2,0'' kevlar

    Brzdy

    Shimano SLX kotouč 180/160mm

    Řídítka

    PELL'S XR6 OV

    Představec

    PELL'S RX67 OV

    Sedlo

    PELL'S Camp MTB

    Sedlovka

    PELL'S XR1

    Ochrana pod řetěz

    Neopren Pells X-RACE

    Rohy

    PELL'S XR9 OV Carbon

    0 0
    • vset  

      Ja osobne bych nemenil vubec nic mozna bych si jeste poridil odpruzenou sedlovku je tady forum a dost si i chvali

      0 0
    • Featherbed  

      Já bych si připlatil za kazetu XT, jiné pláště, tyhle vůbec neznám, kliky SLX(vzhledově proti deore nebe a dudy) a pedály – M520.

      0 0
      • H8me  

        premyslel jsem o nobby nic nebo racing ralph, ale nevim jak jsou na tom na silnici …

        0 0
        • Fred  

          Na silnici je prima Schwalbe Smart Sam – tichy, rychly. V terenu se hur cisti, ale to vadi pri rekreacnim jezdeni jen pro bahno.

          0 0
      • Feroman  

        ja bych za kazetu teda nepriplacel, tech par gramu, co usetri urcite pri jizde nepozna, vydrz lepsi nebude a za ty penize navic to podle me nestoji

        0 0
        • drtyc  

          kdyz uz, tak bych uvazoval o planetovy prevodovce s napinakem, kdyz je vpredu smyk.

          0 0
      • batafak  

        Pláště bych taky vzal jiný, tyhle mi přišly, že v terénu na tvrdým suchým podkladě poměrně kloužou …něco jako třeba Nobby Nic, ale ty udělaj zase mooooc prácě za mokra. Jinak za mě, pokud ti nevadí větší šířka, tak Nanoraptory, teď jezdím Mezcaly a taky hodně zajímavá alternativa.

        0 0
    • ajfel  

      Karbonový rohy zbytečný, řetěz min.HG73 – já preferuju Sram 9×x, 53 je kaše z plechu na konzervy.

      Zapletený kola dobrá volba – sám mám 95kg a odvádí super práci, zatím 1500km a nebylo co řešit.

      Bowden házky doporučuju udělat od horní trubky vcelku, bláto je mrcha. Když jsem si stavěl kolo, neudělal jsem to a po 200km to i přes prachovky bylo plný bláta, tedy zadřený.

      0 0
    • jonti  

      Dost dobre a vyrovnane kolo, nemyslim, ze ma cenu neco menit.

      0 0
      • H8me  

        diky za tipy a rady kluci, ten retez bude nejspis jinej … to jsem nevedel 100% tak jsem tam strelil jen ten, co bezne pouzivaj vyrobci v teto cenove relaci …

        0 0
        • kafac  

          Retez tam nech klidne ten HG-53 mezi HG-73 neni v zivotnosti zadnej rozdil a HG-73 ma tendence se sukovat

          0 0
    • siafu  

      co tak zhruba vidím:

      možná u klik připlatit na SLX – cenový rozdíl nevím:) zapletená kola neznám vůbec, jinak komponenty pells jsou tady asi rozumný kompromis, takže asi ok, i když schválně koukám na ty rohy pells xr9 ov carbon – no a 167 g se mi zdá nějak hodně, já mám rohy Woodman Chupa Carbon – tady tyto jsou kratší, ale dělají i o něco delší a tam už ta hmotnost je na karbon přijatelná, no chce to pohledat:) jinak karbon má tu výhodu, že nestudí do rukou a na omak jsou ty rohy příjemnější

      pláště: místo Michelinu by člověk vzal spíš kevlarové Kenda Karma, na váze už je to docela rozdíl, navíc ušetříš na nejdůležitějším místě, váhu rohů vem čert, ale pláště tam je to dost znát a ty Karmy jedou hodně slušně, je to podle mě adekvátní kombinace za pláště Schwalbe Nobby Nic vpředu a Racing Ralph vzadu

      0 0
    • tark  

      Pedály Shimano 520 + cyklistické tretry… ohledně nášlapů na fóru hledej SPD, je tu o tom hromada témat. :-)

      0 0
    • rš2  

      Za mě: když sadu SLX tak i kliky (vypadaj výborně), o řetězu už jsi psal, že to bylo od oka, karbon rohy – zbytečnost (ale „proti gustu žádnej dišputát“:-)) a jinak se mi to moc líbí jak jste to složili…fotečka rámu by nebyla?

      0 0
      • Hornet  

        Suhlasim az na tie rohy, som za karbon, vyskusal som uz rozne typy rohov, karbonove by som odporucil tvarovane, nie kvoli nejakemu imidžu…ale funkcnosti, a ked uz vsetko slx tak aj kluky.

        0 0
      • Feroman  

        mozna by to s tema SLX klikama ani nebylo drazsi, by se dala sehnet komplet cela sada bez naboju(napr na bikestore ji maji za 9400) a to by vyslo lip, bez kupovat ty komponenty jednotlive…ale nepocital jsem to, jak by to vyslo presne, jen odhad

        0 0
      • H8me  

        jj fotku mám, sice z mobilu večer po zavíračce obchodu, ale aspon neco, v realu je bomba! ty karbonovy rohy neresim, budou tam nejspis nejaky Pells kovany … no a SLX kliky bych bral, ale to uz by byly zase penize na vic, uz tak mi da slevy na vsechny dily a hodne velkou slevu na SLX brzdy … ale ty kliky by se mi libily – proste to mit komplet v SLX … mrknu, jakej je cenovej rozdil a mozna neco jeste vyzdimu a priplatim :D

        0 0
    • Rockman  

      Určitě bych nechal kola, mě se zdají být dost odolný a tuhý, ;-)

      0 0
      • H8me  

        cetl jsem na netu recenzi a hodne ty kola chvali … ze prej super kvalita za super penize

        0 0
    • Tomcat  

      kolo sestavené dobré jen bych kouknul jestli nějaký výrobce nedělá něco podbného za výhodnější cenu.

      0 0
    • Omen  

      tak slx je už hodně slušný akorát bych vyměnil po opotřebení řetěz za jiný přotože HG53 reznou a kazeta slx je stejná jako xt teda pardon má o 7g větší váhu a stojí o 150kč méně, tzn kazetu bych nějak neřešil.

      0 0
      • Tomcat  

        8-| … akorát bych vyměnil po opotřebení řetěz za jiný přotože HG53 reznou … Nemyslím že opořebení pro které se řetěz vyměnuje má společného něco s reznutím a pak co takle řetěz mazat?

        0 0
        • Omen  

          nevím jestli jsi ho měl ale stačí umejt kolo. Hned řetěz namazat nemůžeš a když nemáš čas čekat a necháš kolo půl dne stát, je rezatej. to se ti u lepších řetězů s lepší povrchovou ůpravou nestane. Tzn nemusíš ze mě hned dělat blbce co nemaže řetěz.

          0 0
          • H8me  

            no kluci, tata je vasnivej cyklista a ten uz vyzkousel retezu a nikdy mu zadny nezreznul … tak nevim … kazdopadne my retezy pereme v pracce a pak prostrikneme silikonem a pak dosucha utreme hadrem …

            0 0
            • Omen  

              tak mluvil jsem o tom když se meje kolo jako celek a nejni zrovna slunce a čas. S HG93 nebo ted s C9 není žádnej problém u hg 53 stačí když přijedeš a necháš kolo po dešti od bahna tak ten řetěz zrezne i pod tím bahnem. A já nemám pokaždé čas jít hned po vyjíždce mejt kolo.

              0 0
            • StuntJ  

              Mě sramácká 951 pěkně zrezla, po dni v dešti …

              0 0
    • šlapatko  

      Zrezne všechno.Zamě HG 53,vyšší modely od shimana vždy vydržely stejně.Jen mají lepší povrchovku,tu ale neřeším.Stejně měním řetěz každých 6 týdnů.Za tu dobu nemá moc času zreznout.Vydrží kolem 1500km.Kolo je hezky poskládané,jen řazení bych dal Sram.V bahně je prostě lepší.Je to ale každého věc,slx bude ok.

      0 0
      • H8me  

        proti SRAMu nic nemam, myslim, ze je super (znamy mi nabizel 7ckovou radu) ale s gripem, packy rikal, ze kdyby dal, tak uz to neni SRAM :) a ja jsem packovej :D … grip mi nejak nesedi … mam najezdeno mnoho let na Shimanu STX (pametnici si budou pamatovat) :D :D :D … moje dosavadni kolo ma totiz panove 15 let! :) ale porad je ve velmi slusnem stavu :) ale par dilu uz je samozrejme vymeneno :) – hlavne klika, ktera mi 2× praskla a solidne jsem si rozbil hubu :D

        0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Za 20000 ti to víc než schvaluju. Jak to bude vypadat esteticky nevím, ale z funkčního hlediska fakt dobrý. Pláště bych možná taky dal osvědčenější (Schwalbe Racing ralph nebo podobné). Řetěz buďto levný HG-53 nebo až Campagnolo C9, nic moc mezi tím asi nemá cenu.

      0 0
      • H8me  

        ty plaste jsem resil dlouho, ale nakonec necham ty micheliny, ma s nimi prej moc dobre zkusenosti, no az je sjedu, koupim RR … libi se mi i vzhledove :)

        0 0
    • nooski  

      „Řetěz“ shimano nahradit Campou C9.

      Karbonové rohy jsou prachy navíc za nic

      Pedály určitě Shimano

       
      0 0
      • H8me  

        no zatim SPD neresim ;) … casem a rohy karbon nebudou …

        0 0
    • Evilcleaner  

      kliky slx (vzhled:-) a váha)

      řetěz campa C9 (vydrží nohonásobně víc než jakýkoli sram či shimano)

      carbec rohy nechat, protože už jenom když je trochu chladněji tak hliníkové opravdu studí. a v zimě ti prochladí i dlouhé rukavice.

      pokud nechceš ted spd tak časem určitě ale doporučuju;) jinak sestava je to hezká. a ještě bych zauvažoval nad vidlicí. jeden uživatel bike-fora se zabývá jejich úpravou a s epiconem dokáže neuvěřitelné zázraky oproti standardnímu provedení. verze lod od něj stojí 4,5tis myslím. (viz. www.tuning-test.cz)

      0 0
      • H8me  

        jj uz jsem tam mrkal a nestihal jsem cumet :) akorat problem je, ze kolo mam jako celek na slozeni u znameho, uz tak mi dal slusnou cenu, tak ho tuning vidlici nebudu zatezovat, treba ji pres zimu sundam a necham vytunit :D … kurna uz to neni jen Pimp My Ride, ale i Pimp My Fork :D ..... to je sila :D

        0 0
        • Krocan  

          nechci šířit bludy, ale pokud se nic nezměnilo, tak Epicona ti v tuning-testu nevytuní, jelikož zrovna a pouze Epicon už předělanej prodávájí a zároveň neberou na úpravu ;o)

          0 0
          • H8me  

            ok, to byla jen uvaha :) kdyz ne, tak nic :D

            0 0
          • Koas  

            Obecne vsecky vidle co maji v nabidce tak neberou na upravy nebo se mylim? (jakoze ne jen Epicon)..

            0 0
            • Krocan  

              jojo je to tak…četl sem to právě tady na fóru a jak je známo, tak tady se od Milana řeší snad jenom ten Epicon:-D

              0 0
    • H8me  

      Jinak kluci, ve ctvrtek by me mel dovest dodavatel pro znameho kolo primo ke me do Sumperka :) tak kdyztak potom vyfotim a napisu, ktere komponenty byly zmeneny (nektere komponenty, co jsem presne nevedel, napriklad rohy, plaste, retez, …) kolo jsem se snazil prizpusobit barve ramu, takze bily ram, cerna vidla, bile rafky a riditka, sedlovka a sedlo cerne, kliky a pedaly samozrejme taky. Ve ctvrtek si prehodim tachometr ze stareho na nove a pujdu prubnout okruh, ktery mam zmereny se starym kolem o kolik minut budu rychlejsi :P(pokud bude teda pekne) … taky bych si mel nove kolo zvazit

      0 0
      • H8me  

        Takze uz je kolo z 99% slozene – trochu zmen tam je:

        kola nejsou Remerx Fastdisc, ale Masterdisc, retez je HG-73, přesmykač a přehazka XT,  kotouče LX 180/160mm, páky a třmeny Deore, AT UZ HO MAM! :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.