• smouczech

    Dobrý den,hledám ke koupi kolo do 18000,–

    Kola využívám na jízdy po městě,na tůry a i do terénu.

    Našel jsem si za 18000 kolo : Merida MATTS TFS 500 2013

    Můžete mi poradit?Jde o to,že kamarád mi toto kolo moc nedoporučuje,že prý je předražený za to jak je to obsazený.

    Dejte vědět,díky! :)

    0 0
    • Azmir  

      Kolik měříš? Co bazar? Chceš za každou cenu nové? NPokud nové, tak bych doporučil asi skládatu místních skladatelů, za tu cenu to bude určitě lepší než ta merida, ta je na tom osazením vážně bídně.

      0 0
      • smouczech  

        Měřím něco málo přes 190 cm a mám něco málo před 100kg.Spíš bych upřednostňoval kolo nové před ojetým.Skládače jednoho znám,ale jde o to,že nemám moc času to řešit,proto bych raději koupil nové kolo.

        0 0
        • Azmir  

          Na tvou váhu to bude chtít nějakou vzduchovou vidlici, s 32mm nohama(suntour epicon, rock shox recon air atd), být tebou bych tomu trošku času s místními stavěčci věnoval, většinou stačí si vyměnit tak 3–4 maily a může být vše domluveno, zkus si tady nahoře v uživatelích najít nicky hnoj,majkee,scalar a napsat jim na mail, kolik měříš, vážíš, jaký máš rozpočet a nějaké požadavky a oni ti pošlou cenovou nabídku. Jinak kdyby se ti jo nechtělo hledat, tak je to sice litr přes limit, stavěči by určitě postavili lepší, ale v rámci téhle ceny asi to nejlepší co jsem našel.

          http://www.cyklonemcik.cz/…n-slx-epicon

          0 0
    • Luk02  

      Stavba – jednoznačně ;)

      0 0
    • zzd426  

      brzdy jsou úplný základ od shimana, brzdí ale časem až pojedeš nějaký delší sjezd si budeš říkat že by to chtělo lepší… vidle to samé > pár prvních vyjížděk bude super jak ti pruží vidlice a za měsíc si začneš říkat že by přeci jen mohla být lepší. no a nejhorší na kole jsou jednoznačně náboje. pokud je utopíš někde v blátě nebo hluboké kaluži tak vazelína bude za chvíli vyplavena a pokud je nerozděláš a nenamažeš tak budou za chvíli zrezlé…a to se týká i ořechu na zadním náboji, protože tyhle náboje nemají téměř žádné těsnění. tohle píšu z vlastní zkušenosti. kupoval jsem kolo za 18 tisíc. vidlici jsem měnil po roce (epicon z tuning testu 5000kč), náboje jsem namazal po sezóně, na ořech se vykašlal a na jaro byli z kuliček kostičky díky rzi, koupil jsem nový náboj abych mohl vyměnit ořech (cca 200 kč) po roce kdy náboje byli zas vyplavené výměna nábojů (cca 3000kč > musíš nechat znovu zapléct kola) no a letos si na vánoce koupím lepší brzdy ( to počítám opět 3500 kč). Takže koupil jsem kolo za 18 tis. a po třech letech do něj vraženo další 12 tis.

      to jen aby jsi věděl jak je to s kolem za 18 tisíc, pokud chceš aby se ti na něm opravdu jezdilo dobře.

      dnes bych na 150 % koupil rok jeté kolo, za tu cenu mnohem lepší, navíc když vybereš kolo se kterým předchozí majitel nezacházel jako prase tak nebu ani moc opotřebované. nové v této cenové hladině se nevyplatí.

      0 0
      • scalar  

        V téhle cenové kategorii je asi dost velký rozdíl mezi sériovkou a stavbou. Není problém postavit kolo na slušném rámu, s Epiconem, sadou Deore 2014 včetně brzd, kola na průmyslech… Určitě lepší než riskovat s ojetinou.

        0 0
        • zzd426  

          je to možné, já se o skládané moc nezajímal, ale i tak si myslím že slušná ojetina bude lepší :)

          0 0
          • zzd426  

            např tohle za dvacku určo neposkládáš :))

            http://www.cyklobazar.cz/…0-xt-fox-l-/

            0 0
            • scalar  

              Z bazarových dílů neskládám.

              Stejně – osazení z roku razu dva (nejsou tam dokonce ještě dualy?), Deore 2014 je technologicky lepší, vidlice v kdovíjakém stavu (vzhledem k cenám servisu ČR počítej s počátečním výdajem několik tisíc), rám – prasne nebo nepraskne, záruka asi není…

              0 0
              • scalar  

                S prominutím, jenom blázen by za to dal víc než 15 tis.

                0 0
            • maajkee  

              Jo jo, ojetý 26 HT jsou teďka za flus.

              0 0
          • Kosta  

            myslet znamená h*vno vědět :)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.