Kolo s jednopřevodníkem aneb Giant vs. Rock Machine vs. Decathlon

35 nepřečtených
  • Kadylek

    Ahoj vsichni, jsem ve fazi intenzivniho vyberu kola a po tydennim zkouseni mnoha a mnoha modelu jsem dospel k jednomu zakladnimu rozhodnuti, a to, ze chci kolo s jednoprevodnikem. Ja vim, spravna volba :) Zamiloval jsem se pri tom do SRAM Eagle (1×12, 10–50t) a ted se rozhoduji asi nejvic mezi Giant Fathom 29 1 GE nebo Rock Machine Blizz CRB 70–29. Hlavni rozdily, ktere mezi nimi osobne vidim: Rock Machine mene zvucna znacka oproti Giant, ale za stejne prachy uz na Rock Machine karbon, asi lepsi brzdy – Shimano namisto SRAM a vetsi 180 kotouc vzadu, vidlice na obou REBA, ale u Giantu se zdvihem 100 mm, u Rock Machine 120 mm, prevodnik u Giantu 32t, u Rock Machine 34t (spis bych asi preferoval 34). Giant jsem uz jel (parada), Rock Machine mi pripravuji, takze dojmy to pak muzou rozhodnout, ale jde mi ted o to, znat nazory na to. Abych dokoncil vycet mych alternativ, s ohledem na penezenku pokukuji po top modelu se skvelym pomerem cena/vykon z Decathlonu B´TWIN 29" XC 500 (prece jen Eagle / neEagle, 50 vs. 30 tis. je uz znat…). Mate-li chut a muzete mi k tomu hodit jakykoli nazor, doporuceni, budu rad. Diky moc! F.

    0 0
    • koldas  

      Jsem se uklidnil. Chtěl jsem se na to kolo podívat. Tak mě nepočítej.

      0 0

        MTBIKER doporučuje

        Giant Talon 3 GE 29 kolo, metallic black Skladem > 2 ks

        Akce Giant Talon 3 GE 29 kolo, metallic black

        od 15 699 Kč -22% MOC 22 099 Kč

      •  

        Sel bych do xc 900 za ty penize nic lepsiho neni

        0 0
        • Kadylek  

          Ahoj, ted na to koukam, tenhle model mi uniknul, protoze jsem hledal jen kola na 29kach. Maji to uzpusobeny i na 29, nevis? Jinak fakt paradni kousek..a ta hmotnost – super za tyhle prachy!

          0 0
        • Kadylek  

          Tak na 29ky to hodit nejde, volal jsem do Dekace. Ale popremejslim a zkusim, az ho nekde budou mit – oba modely (XC 900, XC 500) fyzicky v Dekaci nemaj (teda mozna nekde v tramtarii, ale nikde blizko u me).

          0 0
          • plysovykozisek  

            Tak proč tam píšou, že to na 29” jde, když to nejde. Já jsem taky pro Decathlon https://www.decathlon.cz/…8405438.html

            0 0
            • Kadylek  

              Ahoj, aby nedoslo k nedorozumeni – XC 500 na 29 je (je to primo Katalogovy model). Do Dekace jsem volal kvuli jebo karbonovymu brachovi XC 900, co mi ve vlaknu doporucil uzivatel Big Hamer :) Btw. Diky za doporuceni, kdo chce 27,5 s Eaglem, pro toho by to mela byt perfektni alternativa (za ty prachy valim voci 

              0 0
      • Kadylek  

        Jasne, dekuju za avizo. Snad to nebude caste, zatim to Dekac valcuje… :)

        0 0
      • koldas  

        Myslel jsem uklikl, ale to jsi asi pochopil

        0 0
        • Kadylek  

          Jasne :) Jen by me zajimalo, kolika lidem se to jeste stalo, protoze to skore je pro Giant i RM fakt zalostny…

          0 0
      •  

        https://www.decathlon.cz/…8405537.html

        Na forbikes jsem ho videl na zivo a proste i dobre vypada vaha luxusni a vybava slusna , nenasel jsem za tu cenu nic co by se i přiblížilo. A myslim ze dacathlon dava na ramy dozivotni zaruku, ale nejsem si jisty.

        0 0
        • palo7  

          Kdyz nevadi 27,5 tak kolo Senza se SIDem a na SLX/XT je za 30tis.

          0 0
        • Kadylek  

          Souhlas, me k dokonalosti chybi 29. Dozivotni zaruku asi jo, ale nekde jsem to zahlidnul v diskuzich, ze na karbon ne (a ze pry je to jen na proreziveni ramu). Ale nechci kecat, je to z druhy ruky a chce to poptat se primo v Dekaci.

          0 0
        • Breakpain  

          Dava, ve spojeni se zakaznickou kartou myslim…

          0 0
      • Petr8  

        napodobne:) taky nepocitat

        0 0
        • Kadylek  

          Dik! Ja uz jsem pochopil, ze toho bylo vic, ukazoval jsem to totiz kamosovi, ktery na Dekac tuknul pred myms ocima…ze se chtel podivat. Napomohl tomu i ten nespravne prekodovany znak palcu („). No nic, kazdopadne vyreseno, sel jsem do Rokace, na zivo je to fakt neskutecna masina, skvely vybaveni a na prvni dobrou mi sedlo bez jakychkoli "ale“.

          0 0
    •  

      ten z dekáče vypadá velmi slušně

      0 0
    • okam_z_brna  

      Tak pokud bys vyloženě chtěl Eagla, tak by sis ho mohl dokoupit a osadit na BTWINa a budeš odhadem na 36 tisících.

      Jinak jsem se díval právě na toho BTWINa a z jejich popisu nejsem zrovna moudrej. U kazety píšou, že je to ta základní Sram kazeta, která má pouze 11–42 nikoliv 10–42. Což v kombinaci s 32 převodníkem bude v určitým terénu dost na hovno a ušlapeš se. Ale záleží, kde jezdíš. U převodníku píšou max 32 zubů. Z toho to chápu, že větší převodník už se nevleze na rám? Určitě bych se zašel podívat jak to teda vypadá s místem u rámu a převodníku. Protože když nedáš něco víc jak 32, tak musíš jen vyměnit kazetu, ale to pak musíš vyměnit rovnou i ořech na náboji. Kdo ví, co mají za náby a jestli jsou schopni dát jinej ořech.

      0 0
      • Kadylek  

        Mne na tom nejvic vadi, ze pak bych musel prodavat puvodni kazetu, potoze nemam rad, kdyz veci zustanou ladem. A prijde mi, ze veci z druhy ruky ted moc na odbyt nejdou. Proste bych si pral vyladeny kolo, u kteryho rok nebudu nic resit :) Pak to je ale bohuzel pade a vejs. A ciste podle parametru mi vychazi nejlip ten RM, protoze prave o te 32 taky nejsem uplne presvedceny.

        0 0
    • palo7  

      Vlož odkazy

      0 0
    • Kadylek  

      Tak uz je vymalovano, laska na prvni pohled do RM Blizz, zitra bude doma! :) Vsem dekuju za rady, nazory, hlasovani,… Btw. Dekac to projel kvuli neschopnosti rici alespon termin naskladneni XC modelu.

      0 0
      • Fuser  

        http://www.bikeandride.cz/…prvni-dojmy/

        Za me super volba!

        0 0
      •  

        To je nikde v ČR nemají, docela bych ho chtěl vidět naživo, dekáč

        0 0
        • Kadylek  

          No v Praze na Cernaku maji nejaky nekompletni XC900 a v Budejovicich uvadeji, ze maji XC500, ale tak daleko na okouknuti se mi nechtelo, tak jsem tam ani nevolal, jestli ho opravdu maji a je ok…

          0 0
          •  

            no jo, asi je o Tu XC500 docela zájem na to jak je to vybavený

            0 0
      • f128c  

        Dobrý den, chci se zeptat na vaše zkušenosti s Blizzem 70–29 po roce ? Pořád spokojenost ? Mám ho vyhlédlého, tak jsem zvědavý na osobní zkušenost. Díky moc

        0 0
    • kulich78  

      Ahoj Kadylku,

      take jsem ve fazi vyberu kola v podobne cenove relaci. Mohu se zeptat jak jsi tedy nakonec spokojen s RM Blizz CRB 70–29? Je to muj horky favorit, ikdyz uvazuji jestli by mi nestacil slabsi Blizz CRB 30–29 (ikdyz ma horsi vidli, brzdy, atd.). V te cenove 40k me pak jeste laka Merida BIG.NINE 800 nebo GHOST Kato X 6.9

      Budu rad za tve zkusenosti s RM Blizz CRB 70–29

      0 0
      • palo7  

        Blizz 70 a 30 je dost jiné kolo, ty informace jak se jezdí na dobře vybavené a asi celkem lehke 70 jsou ti k ničemu jestli chceš špatně vybavenou 30.

        Ghost je za 40 dost slabota výbava a váha hrozná

        0 0
        • kulich78  

          Jojo, rozumim Palo. Prave jsem chtel vedet jestli je Kadylek nad miru spokojen se svou volbou a jestli se vyplati pridat tech +15k za Blizz 70.

          BTW: A co rikas na tu Meridu BIG NINE 800?

          0 0
          • palo7  

            Merida je fajn osazena.

            Kdyby jsi se rozhodl pro Blizz, tak dej vědět, asi ti můžu domluvit u jednoho prodejce (JM) slevu

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.