Dámské kolo aneb když rozhodují barvičky

38 nepřečtených
  • libisenuj

    Ahoj,

    řeším dilema s kolem pro manželku. Otravoval jsem už i stavitele, ale problém se vždy sekl na možnostech výběru barvy. V podstatě si vybrala tři kola.

    Nepotřebuju poradit které je hezčí/hnusnější ale co s tou přestavbou…

    Díly chci následovně: kazeta-mám vlastní 10sp., hazka M615, smyk M618, řazení M610, kliky M615 38/24 170 mm, řetěz Sram 1051 nebo adekvátní KMC. Za tohle chtějí u Cube 5800 navíc s tím, že si nechají původní díly, které mně jakože odečetli z ceny. U Spešla je to navíc ještě výměna brzd za Shimano 396. Tam chtějí taky po odečtu dílů protihodnotou 6400.

    Když koupím všechny díly sám, tak mi to vychází na cca 5200 u Cube a u Spešla cca 6600.

    Je lepší koupit to kolo celý a pak si to doma vše přeházet a zbytek prodat? Prodám to vůbec? Nejraději bych vyměnil i vidlici za pevnou…ale tu co je na obou kolech můžu asi hodit rovnou po psovi že?

    Nedá se sehnat rám na 27,5 v podobně čarokrásných barvičkách? Velikost na 161 cm vysokou ženskou, s toptube cca 550 mm…

    Zde jsou adepti:

    http://www.specialized.com/…nx/jynx-650b#…

    http://www.trek-bikes.cz/…sc-wsd/p-848 – samozřejmě jasně zelená barva

    http://www.cube.eu/…nblack-2016/

    Díky všem za radu nad zlato.

    0 0
    • Mysee  

      Asi koupit to co se jí nejvíc líbí nebo vyjde na nejmíň. Jelikož chceš měnit jen pohon tak raději doma, s těma cenama a tím, že si nechaj ještě původní, mi to přijde jako vtip. Ty původní určitě za něco pořád střelíš.

      Z rámu zvlášť namátkově MRX. Na tom by třeba Scalar něco kolem 15 na 9sp Alívku postavil.

      Jinak asi bych byl radši proto ať má rám co se jí líbí, nechal ji na 8sp jezdit. Až ho dodrbe tak teprve měnit za 10sp. A při nákupu kola koupit vidlici co pod ní bude fungovat a lehčí záplety. (což pozná víc než 8sp/10sp)

      0 0
      • Erknold  

        to už mi přijde více Spešlovský rám od Force http://www.force.cz/…ily/d-81748/ což je ale úplně jedno, jelikož mu stavitel tyto rámy musel nabídnout.

        Vyměnit na těch kolech pohon a nechat tam XCM, kterou se tu jeden týpek před rokem snažil tunit a možná i předělat na solo air, je fakt k ničemu a ztráta času. Sice se jí bude dobře šlapat a řadit, ale furt se na tom blbě pojede. Buď to dopadne, že ti zbude rám, sedlovka a řidítka a nebo to furt bude nevyvážené kolo.

        Já bojoval dva roky, než jsem přesvědčil, že na barvičky to tak úplně nejezdí, i když dělají hodně :) Tak to nevzdávej a bojuj.

        0 0
        • libisenuj  

          Ja mam obavu, ze bez barvicek to nepojede tak dobre…:-D

          Bojuju s ni uz rok. Me se prave nechce kupovat to co jsem vypsal, protoze je tam naprd fakt vsechno. Ten force jsem nabidnut nedostal, protoze nesplnoval barevne zadani…Byl tam Spyder a MRX ale oba byly hnusny…mrak polepu…zacinam si pohravat s myslenkou vzit bily nebo i cerny Force a nechat ho striknout na tu jeji vysnenou zlutozelenou. K tomu pevnou vidlicu…bud karbon nebo i hlinik…Levny ale kvalitni zaplety a vse v deorku s pohonem 2×10. To bych se do cca 18vejit mohl co myslite? Ten lak by nemusel vyjit vic nez 1500 ne?

          0 0
          • oddie  

            Bojuješ rok, abys jí vnutil kolo? Chce vůbec jezdit???

            0 0
            • libisenuj  

              Ona kolo má..takovou hrůzu…tak ji to zas tak moc netlačí. Ale chtěla něco novějšího v jiné barvě. Navíc mi přijde, že je na něm trošku natažená, tak i něco pohodlnějšího…

              0 0
          • Erknold  

            http://dily.maxbike.cz/…15-17-zeleny a tuto? Samozřejmě pak jít cestou stavby. Jinak s pevnou by mě přítelkyně zabila. Něco vzduchového, ať má pohodlí. Teda pokud to není závodnice krví.

            0 0
            • libisenuj  

              Závodnice to teda není a terénu se vyhýbá. Je to na takový rodinný výlety nebo když jede s klukem a já nejsem doma…cyklostezky a tak něco. Ta barva je super, díval sem se na ten rám už dříve, ale 17" ať jakákoliv ji bude velká. Měří 161 cm, je tak na 16" max. Něco s Toptube kolem 550, víc asi ne…

              Se stavbou nemám problém. Někomu bych to určitě zadal, tak dobrý nejsem. Samozřejmě nevím jak s tím event. přelakováním.­....když neseženu nic sériového.

              0 0
            • praivo  

              17" M707 má ETT 605 mm…

              0 0
          • alinceb  

            Nevím, kdo ti nabízel Spyder, ale já už nechával stavět asi 3 nebo 4 kola na jejich rámech a pokaždé ho nastříkali přesně tak, jak chtěl člověk, pro kterého to bylo. Spyder je česká firma, která kupuje noname rámy nebo zbytky od jiných značek (třeba Ridley) v surovém stavu a sami je lakujou.

            Případně koukněte, jestli by si bevybrala tady nebo tady .

            S pevnou vidlicí budete do 18k i když to nakoupíš za MOC. Osobně bych ale pro holku dal určitě vzduchovku (aspoň Raidona).

            0 0
            • libisenuj  

              Dík za ten odkaz, nicméně v hezkých barvičkách jen 18" a více a když je to 15 nebo 16 tak je to devětadváca nebo nepěkná barvička…podle mámy…:-D

              Začarovaný kruh…už z toho mám kruhy pod očima.....

              0 0
              • oddie  

                Pokud ti není líto peněz, tak bych vzal odpovídající rám (na 161cm se mi velmi osvědčilo 15" MRX od Scalara), nechal jej přestříkat na požadovanou kombinaci a postavit na něm to podle představ. Sice to moc nechápu, že s tím milostivá musí dělat takový ofuky, ale tohle je podle mě nejrozumnější varianta. Nakonec ten rám může být i bazarový a odřený, když se bude stříkat, akorát já tehdy 15" bazarovku nesehnal, tak jsem nechal skládat celé nové…

                0 0
                • libisenuj  

                  Se Scalarem jsem to velmi letmo řešil v létě. Samozřejmě v tom rok nesedíme. Akorát je troška času, tak jsme opět otevřeli bolavou kapitolu…:-D Je tam jeden žlutozelený rám, ale v 15,5" píšou délku 582 mm. Z kalkulátoru jí vyšlo 525–550. Nebylo by to dlouhý? Nicméně cena 7500 je lahůdková…:-)

                  0 0
                  • oddie  

                    Jestli dobře pamatuju, ta naše 15" má někde okolo 540? Záleží na tom, jak má dotyčná dlouhé nohy a ruce, jak na tom sedí atd. 7500 za samotný rám? To mi přijde na kolo do dvacky jako nesmysl.

                    0 0
                    • libisenuj  

                      Jj cena za samotny ram. Je to teda cena na webovkach mrx. Zda se mi to prilis dlouhy. To nemuze byt pravda…to maji 17 ramy i lecktera 18…

                      Mama ma ted 17 superior s delkou 570 a je na tom natazena. Dost dela i delsi predstavec ale myslim ze optimum je do tech 550. Dnes mam cas tak v tom sedim a hledam komunikuju. Neco urcite vymyslim. Cena neni nejak limitni ale na to kolik najezdi se mi zda vic jak 20 vic nez dost;-)

                      0 0
                  • Erknold  

                    tak ještě můžeš zkusit přesedlat na krosovou variantu se stejným designem. Ta je kratší. Krátký představec k tomu. Jen nebude mít tak velký zdvih vidlice, ale furt bude větší, než u pevné :) A nějaké širší pláště 42 mm.

                    0 0
          • zdenal8  

            Zrovna u toho spyderu vím, že jde navolit varianta s minimem polepu. A když zvoliš vhodnou barvu, tak nejsou zkoro vidět. Mají tam konfigurator.

            0 0
    • Smazaný účet  

      A co tak koupit ram v „uchazejici barve“ a reba u mistniho uzivatele Rada-BF si nechat udelat kupu polepu na miru…treba kyticky nebo takove cicoviny, a tim ji kolo dozdobit…sedne si z toho na prdel a vecer mozna bude i dupacka;)

      0 0
    • vantom28  

      a co toto. je surovej, takže si ho můžeš nechat postříkat jak chceš:

      0 0
      • alinceb  

        Dát na kolo s rozpočtem 18k karbonový rám za 8k + lakování, to už chce hodně vymytou hlavu…

        0 0
        • libisenuj  

          Ještě jsem našel tohle, s tím by souhlasila. Psal sem Němčíkovi a čekám na odpověď ohledně výměny dílů.

          http://www.cyklonemcik.cz/…-27-24g-2016

          Víc než 20 za to kolo nedáme (i tak je to moc na to jak jezdí), takže návrh od vantoma je pasé…

          0 0
          • alinceb  

            Němčík standardně kola staví a přestavuje, takže by neměl dělat ofuky jako normální kameňáky…

            0 0
            • Mysee  

              To sice možná ano, ale po zkušenostech, kdy jsem ho doporučoval známému už nikdy více.

              Ojebané co šlo. Poškrábaný rám, krátký šrouby u brzd, otočený pláště, neseřízený, neodečtený původní díly z ceny, přičteny jen nové, přístup ochota nula, při reklamaci se vymlouvá, že nemůže za to jak to technik seřídil.

              Za mě nedoporučuji.

              0 0
    • rdx  

      ja teda nevim, ale pokud rok resite „barvu“ bude fakt tak nutna zmena vsech tech komponent? Zvlast kdyz evidentne bojujes i s cenou … Takove to porekadlo o tech drahych soucastkach šperků co je hazes takovemu tomu chrochtavemu znas? :)

      0 0
    • KoudakT  

      Hele, nemáš to jedno? Prostě kup, co chce a šmitec. Z vlastní zkušenosti vím, že pokud se babě kolo nelíbí, nebude na něm jezdit, i kdyby to byl karbon s lefty a XTR osazením. Furt bude hledat nějaké vady Když se jí bude líbít, bude jí jedno, že to má 20 kilo.

      0 0
      • libisenuj  

        Ji by se libil ten spesl…ale to ja proste nedam s tim jejich pristupem. To je posledni moznost…jeste je ve hre ten Trek…uvidime. Poreferuju.

        0 0
    • libisenuj  

      Ahoj,

      máma vybrala bajka :-D sice zřejmě zamrzlo peklo, protože to nemá s pěknou barvičkou nic společného…je to Giant Tempt 4 2016

      http://www.giant-bicycles.com/…22933/91138/

      Pořeboval bych pár rad. Chci vyměnit pár věcí…už jsem to psal v tom úvodním příspěvku, vše na 2×10. Můj dotaz je hlavně na brzdy. Nechali byste tam ty Tektro HDC-M291?? V prodejně tvrdili, že jsou cajk…

      Moje představa je Shim.M396…ale pokud by nebyly zase tak tragický, klidně je tam nechám. Nabízejí mi odpočet 2700 za krámy, které tam jsou. Je mi jasné, že nejslabší je vidle, ale za tu mi nedají nic a říkám si, že pojezdí 2–3 roky a koupím buď pevnou nebo vzduchovou. V terénu skoro nejezdí.

      Díky

      0 0
      • Erknold  

        Brzdycbych zkusil neřešit a hlavně tam koupil vidlici. Asi sjezdy nebude hrotit a 396 jsou také jen základ. To že jí brzdy brzdí možná o chlup hůře nepozná, ale to že jí chybí vidlice určitě.

        0 0
        • libisenuj  

          S tou vidlicí je mi to jasné, ale ona fakt pravidelně nejezdí (je na běhání) a kolo má na cyklostezky s mladým nebo když jedeme jako rodina někam. Je opatrná a terén jí moc nevoní. Brzdy tam klidně nechám, ale vidlu bych aspoň sezónu nechal…ještě ke všemu, když je tam neprodejný kus (malý rám, krátký krk a šrotová vidlice). Ona by chtěla pevnou vidlu, ale funkční karbonka sem se díval je tak 4 litry…a to už to kolo zbytečně vyskočí. Nejraději bych jí nechal postavit kolo, ale narážíme na tu barvu a už nemám sílu.

          Na kolo, který je úplně stejný ti řekne, že tam má moc modré…

          http://www.tredz.co.uk/…TB_73852.htm

          0 0
      • Nutribird  

        Nic ve zlém kup co se jí líbí. Pokud to chápu, tak stejně nijak zvlášť nejezdí a řeší estetiku a kvalita ji nezajímá. Bude jezdit a cítit se dobře na kole co se jí líbí. No a ty zapomeň na kvalitu komponent, nedívej se na to a užívej rodinné vyjíždky. Ona krásu, ty kvalitu, jedno musí ustoupit.

        0 0
      • Ossis  

        Za TOHLE chteji 16k?!?

        0 0
        • libisenuj  

          Jj, bohužel. Kdyby máma neprudila tolik s barvou, tak řeším stavbu. Ale už su z ní fakt unavenej a když se jí líbí…stejně si 2/3 platí sama. Cena je 12 plus něco za tu přestavbu na 2×10, brzdy nechám a vidlice časem…pevná…

          0 0
    • libisenuj  

      Tak už je konečně doma. Nakonec je to Liv Tempt 4 (vel. S) v té černé barvě s lůžovoučkými doplňky :-D…nakonec to nevypadá tak zle. Přestavba byla následující: kliky Deore 36/22 170 mm, Smyk Deore, řazení SLX, Hazka SLX s brzdou, kazeta HG62 (vlastní) řetěz nějaký Sramácký a košík Liv s bočním vkládáním. Brzdy jsme nechali ty Aurigy. Co zůstane na pár sezón je ten odlitek z betonu a litiny a jedinej jeho důvod je vyvažovat kolo při výjezdu do prudkýho kopce. Za to už sem platit nechtěl. Máma chce mermomocí pevnou vidlici, tak ji pak bude mít. Tahle hrůza váží cca 3 kila. Cena kola byla ve výsledku velmi příjemná i s tou přestavbou.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.