Kolo - rekreacne s detskou sedackou

39 nepřečtených
  • RTjohny

    Ahoj,

    po dlouhych letech se zbavuji silnicky a potrebuji prejit na neco vhodnejsi pro detskou sedacku (aktualne 10 mesicni mimino). Nicmene vaham uz pri vubec zakladnim vyberu kategorie kola – zda trekove/crossove nebo snad horske?

    Jezdit budu definitivne hlavne po pevnem povrchu, misty nejaka polnacka nebo lehky teren – prejezd lesem treba.

    S ohledem na pomerne caste kradeze kol v nasi lokalite bych se rad dostal za bazarove kolo do cca 15–20 tisic.

    Urcite nepotrebuji kotoucove brzdy, ale kdyz na kole budou, tak to urcite nevadi.

    U predni vidlice vaham – bude znat to odpruzeni?

    Taky trochu vaham nad velikosti kola (merim 185 cm), aby se s tou sedackou dobre jezdilo.

    Rad bych na tom kole zvladnul i nejake delsi trasy.

    Predem dekuji za rady.

    0 0
    • Velomiwookie  

      Sedacku das na vse, na zacatrk doporucuju thule yepp mini

      Sel bych do nejakyho bazarovyho mtb za ty prachy

      1 0
    • Mr.Dawe  

      Určitě jsi si jistý tou sedačkou? Dost lidí řeší bezpečnost sedačky/ bezpečnost cyklovozíku. Každý na to má nějaký názor. Jsou zastánci obou táborů. Vše má svá pro a proti. Já jsem volil vozík (Thule Chariot).

      0 0
      • RTjohny  

        Osobne mi prave prijde sedacka bezpecnejsi nez vozik.

        4 0
      • Lister  

        V tomto případě vůbec nezáleží, co si myslí otec, pokud má protistrana opačný názor, tak je v háji.

        Volil bych sedačku s polohovatelným náklonem a k tomu ideálně 29 HT. Protože na menších kolech je to s větším dítětem v kopci už docela peklo.

        1 0
    • Jáchym 1  

      MTB 29"- objemný pneu budou dobrý tlumící prvek.Kotoučovky určitě,stejně jako př.odpruž vidlice,což u kola za cca.20 tácku bude automaticky.

      0 0
      • Lister  

        Rešit přínos pneu při tom obrovském tlumícím potenciálu vzpěr sedačky je úplně zbytečně.

        0 0
    • Tomcat  

      Horské, odpružená vidlice a kotouče a 29 kola určitě jo.

      0 0
    • Mad_Cat1  

      Já 185 cm, trekový kolo, malá na fotce 14 měsíců a sedačka Thule Ride Along mini a dá se s tím jezdit tak akorát ku spokojenosti všech. K umožnění instalace téhle sedačky je nutné mít pod představcem k dispozici nejméně 2 cm krku vidlice.

      1 0
      • RTjohny  

        Diky, to vypada hodne dobre

        0 0
        • Mad_Cat1  

          Dnes jsem dal ještě stavitelný představec s nastavením do maximálního vzpřímení, jelikož jsem chvílema tlačil hrudníkem na hlavičku malé.

          1 0
          • Pnov  

            Já si říkal, jak na tom asi sedíš? Takže to zase taková spokojenost nebyla? Když jsem to řešil já, měl jsem nějaký naklápěcí Hamax na sedlové trubce, později dvoumístný vozík. Nic z toho bych za tohle nevyměnil.

            1 0
            • Mad_Cat1  

              Teď s tím stavitelným představcem pohoda, dost vzpřímeně, jediná a poslední nevýhoda jsou trochu rozcapený nohy při šlapání, ale to už se dá přežít.

              0 1
      • Tomcat  

        Pro menší a slabší jedince velice nevhodné.

        0 0
    • roupik  

      Když byly děcka malý tak jsem měl krosku Kellys a na tom sedačku Hamax Siesta, dala se i trošku naklopit na spaní, na kole byly 40mm pláště, jezdili jsme hlavně polní, lesní cesty a cyklostezky, stabilita v pohodě a děcka v tom mnohokrát usnula takže pohodlí asi celkem šlo…myslím ze zkušenosti že kroska/trek je na tohle použití v pohodě

      3 0
      • Japhy  

        No, vždycky jsem radši zastavil někde ve stínu a opatrně sundal celou (byť naklopenou) sedačku a nechal malou v klidu dospat. Jednou jsem zkusil přikurtovat helmu k sedačce, protože měla úplně bezvládnou hlavu, a jet dál. Pak se někde vzbudila, chtěla se rozhlídnout a tah gumovýho pavouka jí mrštil hlavu zpátky do sedačky. Hláška „já už nechci gumicucky“ byla dlouho legendární.

        1 0
        • Velomiwookie  

          safety first… tvl…

          0 0
          • Japhy  

            Tak chybama se člověk učí, naštěstí jsou děti nerozbitné a omyvatelné ;-) A poradila mi to tehdejší drahá polovička, takže já mám svědomí čistý :-D

            0 0
        • pocestny  

          njn, dětem padá hlava i v zakloněné sedačce. Měli jsme Hamax Siesta, a taky jsme to vyřešili provázkem helma-sedačka v momentě, když dítě usnulo, ale potřebovali jsme jet. Chtěl jsem to vyřešit líp, ať není problém při pádu, ale děcka z toho stihly dřív vyrůst. U některých sedaček jsou třeba pultíky před dítětem.

          Jak to řeší jiní viz fotky, nevím, jestli jsou ty krční polštáře ideální… ale asi lepší než nic. Akorát je to bohužel další krám, co musíš tahat.

          0 0
    • Smazaný účet  

      mame vozik pro 2, predni sedacku (polisport bilby) i zadni sedacku…

      zadni sedacka dost zmeni teziste a jezdi se mi s tim strasne blbe. Deti maji nejradeji predni sedacku – o tu se vzdycky perou (druhy jede u zeny v zadni sedacce). Musim slapat s koleny od sebe ale jde to. Nejradeji jezdim s vozikem. ten neomezuje slapani ani tezsite problem je jen v kopci nebo protivitr :) blbe je ze musim vozik tahat i s kolem z panelaku. Kdybych to mel v garazi u baraku stale v pohotovosti tak najedeme 3krat vic km :)

      0 1
    • RTjohny  

      Kousek ode me se objevil tento inzerat, akorat tedy trochu se obavam, zda velikost ramu L bude na mych 185 cm + detskou sedacku dostatecne. Nahodou s timto ramem nemate nekdo zkusenost?

      https://www.bike-forum.cz/…ovym-remenem

      0 0
    • dydy  

      Máme tuto https://www.futurecycling.cz/…tka-sedacka/

      Není na spaní a asi tak úplně na výlety, ale do školky super a výhoda, že ji sundám, přidělám na bágl nebo hodím do dovnitř a pokračuju do práce. Dozadu nebo vozík bych se asi bál. Tahle ji mám pořád pěkně na očích a navíc si můžeme povídat. Přidělat jde na silnici, ht i fulla. Ale se sedačkou jednoznačně mtb z důvodu bezpečnosti.

      0 0
    • RTjohny  

      Tak jsem byl omrknout kolo Specialized CrossTrail Elite. A sedacku bych na nej asi nedal, jsem usoudil na miste. Nicmene, vrta mi to stale hlavou, protoze kolo se mi celkove libilo. Slo by na nej hodit nejaky predstavec tak, aby byl 20–28mm v prumeru alespon 21mm na vysku?

      To, co tam je, je proste prilis mohutne – vetsi prumer je cca 45mm, mensi pak cca 30mm :-/

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ja bych řekl ze ta vidlice bude standartni a tím pádem tam bude pasovat jakýkoliv predstavec… tento je jen takový uhlazenejsi… ale vypadá jak periskop :D

        0 0
        • RTjohny  

          Diky, presne to mi napadlo taky asi tak 30min po obhlidce… Otazka, zda se to panovi bude chtit rozebirat :-D

          Taky otazka, zda to chce prodat nebo prodavat ;-)

          0 0
          • RTjohny  

            Vidlice by mela byt

            SR Suntour NCX w/ Specialized Fitness Brain technology, 1–1/8" steerer, 15mm thru-axle, 43mm offset, fender mounts, 60mm of travel

            pokud to neco rekne :)

            0 0
            • RTjohny  

              Tak bohuzel, nakonec by se tady toho muselo menit vice:

              Toto kolo má profilované podložky a představec. Takze by se tam toho muselo menit vice a to nedava smysl…

              0 0
    • Mamut  

      Ja som riesil podobny problem v 2020. Na fulla som sedacku dat nemohol, tak som z odlozenych veci (pred 10 rokmi som planoval a zbieral veci na samo-domo fatbike) postavil 26" HT. Sranda, ze pekny hlinikovy ram LeaderFox som v 2020 zohnal za 1300Kc. Si dobre pamatam, ze podobne profilovany ram by v roku cca 2000 stal aspon 8000Kc vtedajsej tvrdej meny. Takto bol obchod este rad, ze sa 26" ramu vo velkosti 23" vobec zbavil.

      Este pred rokom som jazdil s 2 detmi so sedackou (Hamax Caress) zaroven s Chariotom CX1. Vytiahol som to v Brdoch aj na Tok, pricom hmotnost jazdnej sustavy bola cca 160kg. Dnes uz starsia dcera jazdi na vlastnom 20" biku a ja jazdim len so sedackou a do velkych kopcov navyse s pruznym tahacim popruhom z Aliexpressu. To, ze som konecne jednostopy je obrovska vyhoda proti Chariotu, kde som bol 3-stopy, co je casto komfortne neriesitelne. Odpruzenie sedacky je tiez daleko komfortnejsie ako Chariot a zaroven mozem jazdit daleko hrubsi teren a zaroven uzsie cesty. Na zjazdy sedacka posuva tazisko dozadu, takze na pohodu mozem ist kratke strme zjazdiky, kde som sa pred detmi obaval, ze ak niekde zaseknem predne koleso, tak preletim na hubu.

      Tento vikend sme na zaver vyletu boli pojazdit po bikroske v Nizbore a decko v sedacke (necele 3 roky) sa pri tom sa chechtalo ako blaznive a chelo viac a viac. Takze odpruzenie vzperami je dostatocne na cokolvek. Plaste nejak extra riesit nemusis.

      0 0
    • RTjohny  

      Tak nakonec jsem hledani na inzeratech vzdal a objednal CTM Stark 2. Hold, genericke kolo, ale v ramci ceny aspon v docela OK sestave a na tento ucel by melo postacovat. A pokud ho nekdo ukradne, alespon me to nebude tolik srat.

      0 0
    • RTjohny  

      Kolo obstarano a dnes i se sedackou a s miminem vyzkouseno. Ukazuje se, ze nejvetsi problem je nasadit prilbu :-D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.