• david_cze

    Snad mě místní cykloexperti neukamenují, ale – jsem veelmi příležitostný cyklista, ale občas se svezu :-) Nic v náročným terénu, ani žádný sjezdy, ale ani čistá „silnička“. Kolo momentálně nevlastním a rád bych něco pořídil. S ohledem na předpokládané využití jsem si rozumně stanovil rozpočet tak řekněme na 10 000 chechtáků českých.

    Koukal jsem a padla mi do oka tato Merida

    http://www.sterba-kola.cz/…fs-100-32971

    Může mi případně někdo napsat, zda je tato volba dobrá, případně doporučit v podobné kategorii něco jiného?

    Předem díky moc!

    0 0
    • kali222  

      coz takhle dat si „historii“?

      posledni dobou sem prijdou lide a to z duvodu, ze do googlu zadali slova „kolo+ rada“ a vyplivne to bike-forum.cz. jsou tu par minut a protoze sem prijdou znova az budou zase neco chtit, treba ze jim piska brzda, nebo kde je nejblizsi servis, tak jim je jedno,ze se tu prispevky opakuji. a v tomhle pripade dochazka jen v ramci potreby je opravdu nejsnazsi. placnout svuj problem a nechat si poradit na miru. tady nidko za radu neni placeny,chodime sem(aspon ja a myslim si to o vetsine) ze zaliby, takze cekat ze ta odpoved tu bude… no nevim. neni nemozne poradit,ale ta historie tu neni pro srandu.

      asi jsem to nenapsal nejlepe,ale jak by bylo hezke napsat:„prohledal jsem historii a nasel tyto dve kola“… :)+:" jake by bylo vhodnejsi pro mou cestu do prace,kdyz jezdim tak a tohle od toho cekam a tohle ne…"

      tahle odpoved neni myslena nijak nepratelsky, zkus tu historii pak budes mit neco k odpichnuti,nebo prolez nabidku na netu,neco te zaujme,ty kolo okolo 10 budou ± podobna a uvidis,ze az budes neco konkretniho dotazovat,nekdo se nachomejte s vlastni zkusenosti.

      prijemny lov

      0 0
    • Lišák  

      Tohle kolo by na Tvoje potřeby mohlo stačit. Jen se připrav na to, že vidlice nebude příliš funkční.

      0 0
    • Bruntal  

      Myslim, ze s tou Meridou neprohloupis, pokud mas omezeny rozpocet a nejezdis nejak moc. Pokud ale das vic nez tisic kilaku za rok, tak radsi nasetri trochu vic. Btw. ja osobne doporucuji horske kolo. Nikdy nevis, kdy budes muset jet teren a pokud ti nekdo rika, ze na treku se min nadres, tak mu rekni, ze to by sis taky moh poridit motorku misto kola…

      0 0
      • david_cze  

        Díky za názor… No právě že jezdím poměrně málo… Upřímně – po letech se k ježdění na kole vracím tak nevím, jak dlouho mi to vydrží, nechci moc investovat :-) Co se týče volby MTB/Cross – měl jsem v poslední době „pod zadkem“ obojí (a obojí srovnatelné kategorie), pro moje zamýšlené účely se podle mě cross hodí líp… Ale pokud se totálně mýlím, tak nemám problém se nechat třeba přesvědčit o opaku, ale vzhledem k tomu, že to bude jízda po městě, jízda po cyklostezkách, asfaltkách a občas lesní cesta, tak bych to na MTB neviděl :-)

        0 0
        • zichis  

          pochopitelně že jsi zvolil správnej druh kola. Garantuju ti že se s ním dostaneš všude kde bude aspoň trochu udusaná cestička. Pohoříš akorát při pokusu o sjezd strmé cesty kde jsou vymleté koleje od dešťové vody rychlostí nad 30km/h a při pokusu o pře­jezd měkké hlíny. Ty úzký pláště se prostě zapichujou. Jistým námětem pro zamyšlení je krosový rám s širokou zadní vidlí, kam bys mohl eventuelně dát balóny 29" U tvé favorizované Meridy se bohužel vleze jen plášť široký 2.0"  a nesměl by se ti ani obalit bahnem, jinak bys přebrousil trub­ky zadní stavby.

          0 0
      • Bruntal  

        A jeste neco. Dle meho (mozna subjektivniho) nazoru nabizi Merida nejlepsi pomer vykon/cena.

        0 0
        • zichis  

          Kdybys nějakou měl, věděl bys že to není pravda. Tak prosímtě neblafuj.

          0 0
          • Bruntal  

            Mel jsem od Meridy Mats Sport 300 V model 06 a ted mam HFS 2000 V a jsem absolutne spokojeny. Ve stejne vybave se treba Author nebo Scott pohybuji cca o 5 tisic vys…

            0 0
    • kali222  

      spravne, na horske kolo jdou dat i uzke plaste, na crossu je nekdy teren problem

      0 0
    • Lister  

      Využiju to tady:

      Obrátil se na mě kamarád s dotazem – kolo do 15 tis na normální ježdění. Je z Prahy, tak jsem se podíval do nabídky pražských obchodů a celkem mě zaujaly:

      Scott Scale 80

      Specialized Rockhopper

      Mě se ta kola líbí, takový standart za tu cenu, ale hlavně to vypadá, že budou mít přijatelně fukční vidlice.

      0 0
      • Lišák  

        Mně se líbí ten Scott, ale vidlici bych chtěl ze Spešla. Pokud by tedy měla pružinu na moji váhu. Mám pocit, že DART jsou mazány vazelínou a moc kladných ohlasů jsem na ně (na rozdíl od TORA) neslyšel. Nejezdil jsem ani jednu, takže můj příspěvek je JPP.

        0 0
        • Lister  

          Máš stejné pocity jako já, taky bych bral Scotta s Torou :-)

          Ale pokud jde o ten Dart, tak myslím že to není zase až tak hrozné, naopak mám pocit, že si na ni lidi nějak moc nestěžujou.

          0 0
    • stix  

      ahoj, pred 3 tydny jsem vybiral kolo pro pritelkyni v teto cenove kategorii. nutno upozornit, ze osazenim jsou totozna kola women i normalni pansky. dosel jsem k zaveru, ze nejlepsi pomer cena/vykon ma v modelovem rocniku 2008 GT. zduvodnil bych to hlavne osazenim takrka vse ve stejne kvalite, ne vymysly typu merida presmykac c050 a jeden dalsi komponent deore. gt ma vse alivio, jen tusim jeden komponent je acera. dalsi + pro GT jsou oproti meride kvalitnejsi kliky, ktere bys take mohl ocenit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.