Kolo pro začátek, co ho brzy ukradnou

22 nepřečtených
  • alinor

    Ahoj všem,

    rád bych poprosil vás zkušené a nadšené o radu. Donucen rodinou, stojím před koupí kola. Jsem přesvědčený, že mi ho během několika málo měsíců ukradnou, když takto jsem přišel už o tři kola, a to poslední mi ukradli měsíc po koupi (stihnul jsem na něm cestu z obchodu a jeden výlet). Takže nehodlám nakupovat drahý stroj, který má většina známých a i když neustále slýchám jejich rady, že kolo musí mít „jedině kotoučové brzy“ nebo „jedině vzduchovou vidlici“, raději zkusím požádat o radu zdejší odborníku.

    Takže…

    Cena: hranice 15 tis. (některá níže uvedená lehce přesahují, ale ne moc)

    Pro koho: muž, výška 180 cm, váha 77 kg

    Kam: Vyjížďky s rodinou (malé děti – ale rostou zatraceně rychle) – tzn. cyklostezky, silnice, polňačka…rozhodně ne šílené lesní srázy :-) Troufám si říct, že na kolo sednu tak 10–15× za rok (ale co kdyby mě to chytlo a kolo náhodou neukradli…)

    Dosavadní průzkum trhu: V podstatě jsem narazil na trojici kol, která se mi pozdávají:

    1. Pells Crono Pro 2016
    2. Pells Crono Comp 2016

    (obě jsou i ve verzi D s kotoučema, ale nevím, zda do má smysl)

    1. GT Transeo 3.0

    Moc díky všem za radu k těmto kolům nebo i tip na úplně jiné

    Michal

    0 0
    • mr.antik  

      nespíš jseš asi ve vatě když si necháváš krást kola, radši bych si koupil jedno za 60 a líp zabezpečil, než takový plečky.

      0 0
    • blaza84  

      A co zvážit jiný způsob skladování kola?

      Jinak ti poradím koupit pořádný bike, ať z něj má radost aspoň někdo jiný.

      0 0
      • mr.antik  

        jo hlavně ten cigoš nebo feťák, ať si z toho užije…

        0 0
        • les  

          To jsi tu špatně. Musíš vznést dotaz na zloděje. Záleží, co preferuje on.

          0 0
    • alinor  

      No, přiznám se, že jsem čekal trochu rozumnější reakce… Kdybych měl 60 tis. na kolo, napíšu, že chci kolo za 60 tisíc. Netvrdím, že jsem odborník (koneckonců, proto se ptám na názor tady), ale trochu mi to připomíná situaci, kdy jsem si před pěti lety kupoval rodinné auto a kamarádi mě od francouzské značky odrazovali. Oba mi radili auta, co sami měli – jeden Audi, druhý Mercedes. Obě v ceně přes 2 mega. Já to své auto mám celou dobu bez poruchy, jeden ho vrátil prodejci protože za dva roky měl 5 svolávacích akcí, druhému shořel po třech letech motor na dálnici a výrobce mu odmítl uznat reklamaci. A co se týče zabezpečení…dvě mi ukradli ze zabezpečeného sklepa, druhé ze zabezpečené garáže…po překonání několika dveří, zámků a v jednom případě alarmu. Myslím, že zrovna na tomto fóru nemusím říkat, že když chce někdo něco ukradnout, tak to ukradne…

      Takže bych prosil nějaké normální příspěvky. Díky moc

      M.

      0 0
      • garp  

        Kolo paří do bytu.To tady všichni vědí.

        0 0
        •  

          nejlépe hned vedle postele

          0 0
          • Japhy  

            To bych mu nikdy neudělal, hezky do spršky a spolu pod deku. :-)

            0 0
      • Espen  

        Tady nesmíš odporovat :-D. Tak jestli pojišťovna pošle za kolo peníze, tak pohoda ne? Můžeš si každou chvíli koupit nový :-). Koukni na ten Decathlon.

        0 0
    • les  

      To jsi tu špatně. Musíš vznést dotaz na zloděje. Záleží, co preferuje on.

      0 0
    • oddie  

      S takovým zadáním bych spíš koupil nějakou bazarovou mrchu za třetinu.

      0 0
    • Yann  

      Kouknul bych napriklad na tady uz parkrat propirany Decathlon.

      ROCKRIDER 540 za 11.499,–

      ROCKRIDER 560 za 17.999,–

      0 0
    • Tomkac  

      levné kolo se ti bude sypat… je to jako koupit Dacii a očekávat nájezd 500000km… ale jestli vyjedeš 10× za rok 20 km, tak to kup třeba v tescu a je úplně jedno jakou značku… každopádně díly jako vidlice, řazení a brzdy jsou jen atrapy opravdových…

      0 0
    • Delkim  

      třeba bude mít tentokrát štěstí…

      tohle elektrokolo nechal jeden cizinec dneska u nás před Billou, nezamčené!!!

      nedalo mi to a raději jsem venku počkal…

      0 0
    • Prazak0  

      Koupil bych nějaké bazarové kolo, nemyslím v bazaru, tam bys možná našel svoje minulé kolo. Ale co lidi různě inzerují. Starší kolo, co svého času bylo slušnější úrovně, myslím relativně. Zloději často jsou naprostí blbci, kradou kolo, jestli je hezké napohled. Sám jsem zažil před hodně lety, v garáži 3 kola, ukradli 2 kola, co měla hezký lak napovrchu, ale jinak mizerně vybavená. Moje kolo, co možná nevypadalo tka hezky, tak to tam nechali. Přitom jen kliky jsem měl dražší než bylo jedno kradené kolo. Asi mi pomohla tmavší barva, lak na kole byl celkem neporušený.

      Před časem mě zaujali nadšenci, co si přestříkávají nová kola na růžovo. Je to hnus, ale zloděje to odradí. Kolo vypadá hnusně, v bazaru za ně asi moc nedají. Asi nechodí krást samí experti, co by si všímali, jestli třeba komponenty jsou XT, 105 nebo Ultegra ap. Spíš hezky vypadají lak je zaujme víc. i když kolo může být na úrovni supermarketového, nebo dvojnásobné cenově kategorie, což je stále levné kolo.

      Asi cestu kompromisu, něco už užívaného, kde bude lak s malými určitými defekty, komponenty budou starší, ale stále dobře fungující. Případně rám přestříkat sám, ne vyloženě hnusně růžovou nebo zelenou, ale třeba na černo. Skryje to pak značku rámu, čímž rám se stane tržně na úrovni starého Hi-ten rámu nevalné kvality.

      0 0
      • Prazak0  

        Samozřejmě bych i trošku investoval do zámku a dalšího zabezpečení kola. Než nějaká kóje v paneláku je asi lepší mít kolo v bytě, i když chápu, že pak překáží.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.