Kolo pro manželku okolo 15.000 CZK

49 nepřečtených
  • Daffson

    Všechny zdravím.

    Díky tomu že jsem zde minulý rok při výběru svého kola dostal výborné informace k výběru a nakonec za parádní cenu zakoupil Trek Superfly 9.6 ......... obracím se na vás opět a tentokrát při výběru kola pro manželku. Nějak extra toho nenajezdí nicméně jezdíme s malými dětmi čím dál více. Měří 159cm tedy koukáme po velikosti „S“ a nechceme úplně kupovat „low entry“ model okolo 5–7k. Na stranu druhou opravdu nemá cenu kupovat nic extra přes 15k (ale něco málo navíc je možné).

    Zatím jen v úplně hrubém nastřelu máme Trek X-Caliber 7 2018 viz. https://www.krabcycles.cz/…cervena-2018 a pak ještě 560ST z Decathlonu viz. https://www.decathlon.cz/…8364715.html

    Nebráníme se ničemu ale na druhou stranu si sami nejsme jisti jestli 27.5 je při její výšce jediná možná volba a 29" je hloupost.....­.....ona by logicky preferovala co nejlehčí kolo :-))

    Díky moc za všechny relevantní tipy ;-)

    Daffson

    0 0
    • Mildee  

      Decathlon v poměru cena/výkon porazí jen bazarovka. 29" je pro malou holku samozřejmě nesmysl, určitě 27,5" Sám jsem mojí loni stavěl kolo na 16" rámu Cube, též měří kolem 160cm. Jinak doporučuju připlatit si něco málo na vzduchovou vidlici, pružinovka je pro lehčí váhy naprosto k ničemu.

      0 0
    • Velomiwookie  

      Mrkni na radon bikes, maji kola s damskou geometrii a to je imo dobry… kupoval jsem presne takhle loni zene v teto cene

      0 0
      • Daffson  

        Radon bikes VŮBEC neznám. Co je to za firmu?

        0 0
        • Daffson  

          No, tak jsem se koukal. Na českém trhu tak nějak nejsou a bez zkoušky kolo kupovat nechceme. Jinak ale díky za tip nicméně vím že manželce se právě takto „kroucené tyče“ nelíbí ;-)

          0 0
    • Pán z Dubu  

      Ergonomicky jí bude https://www.frogbikes.com/…/frog73.aspx

      V ČR jej prodávají cyklospeciality.cz

      0 0
    • milan.v  

      Potisící a prvé – Decathlon…

      0 0
    • puffbodie  

      A s temi malymi detmi budete v terenu litat na sedacce, v cyklovoziku nebo jen tak na trubce? Ja jen, ze na maly najezd, s malymi detmi a neco lehkeho se divate na horske kola.......

      Jedine v cem je tam benefit bude cena, protoze proste jsou levnejsi no. Decathlon asi nejlepsi navstivit pokud jde o nove a nechcete se prohrabavat ve vyprodejich, pripadne v bazarech se daji narazit pekne kousky.

      0 0
      • Daffson  

        Tak ono já pořád říkám malé děti, ale ono už nám trochu odrostly. Syn bude mít 8 let a dcera 5 tedy už žádné vozíky ani tyče nemáme :-)

        0 0
        • puffbodie  

          Takze uz jezdi asi na svych, v terenu se nepohybujete, ani neplanujete. Spise kratsi vylety a castejsi zastavky, hodne cyklostezky, chodniky, mozna cesta obcas a teren tak maximalne ve forme polni cesty nebo louky. Tak kup zene v Decathlonu s berany RC 100 nebo RC 120, lehci nez horak to bude, nenadre se na tom, vsude bude drive nez ty a odpocata, ty budes nastvany, deti vysmate a cca 3000 usetris oproti planu :-)

          0 0
    • palo7  

      Šel bych do stavby, nebo bazar. Chce to vzduchovou vidlicí a nejlépe převody 1× a to na sériovém kole nebude. Do 20tis. už si dokážu představit že by to mohlo mít i lehký kola a dobry pneu a celková váha by měla být (snad výrazně) pod 12kg

      0 0
      • Daffson  

        Ahojda. No, vypada to ze asi opravdu kolo nechame postavit. Vzduchovka urcite, prevody ale zena chce MINIMLANE 2×10. 1×11 by asi nebylo to prave orechove. Uz jsem psal staviteli nicmene proc se nezeptat i tady ze :-) Pujdeme asi do ramu MRX X9 pro 27.5" kola a ve velikosti 15.5". Zena meri 159cm a vazi 58kg tak verim ze je to velikostne dobra volba. Barvu zatim nevi nicmene pokud by brala bilou, pak by pry chtela i bilou vidlici. Me se to moc nelibi, ale nevim no – nikde jsem to takhle nevidel. Co vy oststni na to? Mozna uz jsem to psal, ale jeji stavajici kolo ma skoro 15kg, takze pokud budem okolo 12kg, tak to bude uplne vynikajici. Koukal jsem ze ma dokonce 17.5"…no a prave si stezovala ze u noveho by bylo fajn kdyby se nebouchala o tu horni tyc do „xyz“ kdyz si chce stoupnout na zem :-) Myslim ze ji tehdy v roce 2000 chteli to kolo prodat stuj co stuj.....parchanti.

        0 0
        • milan.v  

          Sláva…

          0 0
        • Bubaaak  

          Do barvy/vzhledu ženě nekecej, je schopna na kole nejezdit, když se nebude líbit.

          To samé 2×X vs. 1×X, dokud to nebude mít vyzkoušený tak ji neukecaš.

          Ramy mrx jsou ok, dobrý poměr cena/kvalita/váha

          Nejenom v roce 2000 i dnes prodejci tlačí co je skladem, čest výjimkám a že se v dnešní době množí, ale věř mu :)

          0 0
          • Daffson  

            No, upřímně sám nemám třeba 1*11 nebo 1*12 vyzkoušené tak nedokážu říct. Na mojí „Supermouše“ mám 2*10. Myslím že ženě nejde tolik o převod do rychlosti jako spíš do terénu/kopce aka takové to trialové „1:1“. Jaké jsou vaše názory?

            0 0
            • palo7  

              Dal jsem ženě kvůli rozsahu na novou stavbu 2×10 (předtím měla 3×9) a pozoruji že jezdí skoro vše na velkou a když už přeřadí, tak na nejlehčí stejně nejede nikdy, to pak raději sleze a tlačí. Občas ji spadne řetěz, občas se i zasukuje. Takže já velmi lituji že jsem nedal 1×11 s 34–11–46 (to by bylo za rozumný peníz). Samozřejmě 1×12 by bylo lepší, ale finančně už jinde.

              Sám jsem si nechal postavit kolo na 2×11, taky jsem furt řešil aby 1× nebylo málo a nedávno jsem předělal na 1×11 a spokojenost. Takže jsem jen vyhodil peníze a přidal si práci

              0 0
              • Lišák  

                Tazatelově ženě bych tedy rozhodně doporučil 30 × 11 – 46. Psal, že jí nejde o převody do rychla, jako do kpoců.

                0 0
              • Lunov  

                Mám podobné zkušenosti. Moje přítelkyně má kolo s převody 3×9 a většinou jezdí na velkou a nízkou frekvencí. Má nějaký vnitřní problém s řazením na převodnících a pokud to jde, tak se mu vyhybá. Než by zařadila nejmenší převodník, tak radši sleze a tlačí. Věřím, že by pro ní bylo nejlepší 1×12 (32 nebo 34 a 11–50). Nebo levnější varianta 1×11. Určitě by si to víc užila, protože jinak jí kolo baví.

                0 0
              • obda  

                Je to hodně individuální. Žena má 3×9 a převodníky řadí všechny (ty menší častěji a kašpárek je v kopcích oblíbený převod). Jinak v tomto případě souhlas s Lišákem.

                0 0
        • palo7  

          MRX by měly být dobrý, ale pořádně zkouknout geometrii https://www.profilshop.cz/…lo-tyrkysovy Řekl bych že bude na 159cm dlouhý. Cca stejná délka co má ta 15,5 vyšla manželce se 175cm. Hledal bych jinde, ale určitě poměřit a porovnat s fitcalculatorem, třeba má kratké nohy a pak to vyjde

          0 0
        • trefcz  

          Loni jsem mé drahé, koupil kolo za 17,5 na deorku, což bylo super v té ceně, ale vzhledem k tomu, kolik toho najede, jsem mohl jste 7000 ušetřit. Jinak jediný co mi na tom kole vadí je právě dvouplacka, osobně bych ženě co jezdí rekreačně nic jiného nebral. Pro normální ženu je jednoplacka velkou úlevou a pohodlím. Sám bych už taky dvouplacku nechtěl, je potřeba to zkusit.

          0 0
    • DeathNick  

      Pridam se, někdo nějaký odkaz na mtb dámský ram? Zena ma 158 cm. Diky

      0 0
    • DeathNick  

      No zapomnel jsem, ze chce damskou geo a barva černo/filalova nebo ruzova. Nemam to lehky :D

      0 0
    • DeathNick  

      Na Bellone ma postavenou 26ku. Rada by chtela 29ky kola, coz nevim, zda pak ram ve velikosti S pojme …

      0 0
      • Mildee  

        To bude vosa na bombónu, 29" pro malou holku nikdy

        0 0
      • palo7  

        158cm a 29 kola? No možná nějaký XS by mohlo být, ale bude z toho mít čopra a ne kolo. Ať jde někde tu 29 zkusit, bude mít ráfek u ramene a neotočí se s tím ani na čtyřproudovce :-)

        0 0
        • Lišák  

          Řídítka se přidělají bzzz páskama ke korunce vidlice. Kde vidíš problém?

          0 0
      • Kouba_2005  

        Na 27,5 Bellone má žena kolo, měří 165cm a 16" jí je akorát, 29 určitě ne. Kdybys byl blíž, můžete vyzkoušet, ale máš to tak 300km :-)

        Kvůli jednoduchosti obsluhy má 1×11.

        0 0
      • kadlec  

        Aby na to vylezla. Zena ma160cm a dostala 27.5 v XS a na 29 si ji nedokazu predstavit

        https://www.bike-forum.cz/…slx-8-0-2018

        0 0
    • DeathNick  

      Diky panove, prekecam ji na 27,5 .....

      0 0
    • Daffson  

      Abych toto tema uzavrel, tak jen napisu ze jsme se cenove nakonec posunuli vys a na vystave For Bikes ziskali kupon na dalsi dodatecnou slevu a tak pred par dny zakoupili pro zenu Pells Razzer Pro7 L. Vyzkousela si tam i 29" a nejen ze na tom nevypadala pri svych 159cm moc dobre ale na 27.5" se citila o parnik lepe.

      Moc jsme chteli kolo of Scalara, ale bohuzel byl prilis vytizeny a tak jsme se k memu zklamani nebyli schopni domluvit. Snad nekdy priste no.

      Dik vsem za dobre tipy a rady.

      Daffson

      0 0
      • roman 3D  

        každej si vzpomene na jaře když vyjde slunce že chce kolo od stavitele, né všem se dá vyhovět

        0 0
        • Daffson  

          Tomu rozumim a i jsem to pochopil. Byli jsme i ochotni pockat.....bohuzel pak nastala nejaka chyba v „matrixu“ (nasledne komunikaci) a uz jsme se nejak nebyli schopni domluvit.......a tak jsme koupili jinde no. Skoda. Fakt jsme byl na 100% rozhodnuti pro Scalara. Jak jsem psal......snad nekdy priste.

          0 0
      • Lišák  

        Hoď sem fotku. Ideálně i s jezdkyní.

        0 0
    • Daffson  

      Jeste pridam foto a loucim se.......alespon co se tyce tohoto tematu :-)

      0 0
    • Petr8  

      Zeptám se tady, kamarádka chce koupit nové horské. Měří 163cm. Rozpočet má nízký cca 12tis max. Prohlédli jsme pár kol v prodejně. Co jsem ji viděl na kolech , tak rám seděl S a kola 29 i 27,5 . Rozhodně líp vypadala na 27,5" kolech. Za ty peníze jsme vybrali tohle: https://www.bike-life.cz/…-aqua/d33244

      Posed na tom měla na pohled super, horní trubka prohnuta, bylo vidět, že se cítí určitě líp, než na kolech s rovnou trubkou. Cena na prodejně byla 11tis rovných. Při tomhle rozpočtu je něco, co by se dalo na tom kole posuzovat jako vyloženě špatné ? Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.