• Ïábel Kočička

    Ahoj, měl bych dotaz, vybral jsem synovi (je mu 10 let a měří 130 cm) horské kolo 24" tohle: http://www.maxbike.cz/…lo-pindos-1/. Jsou tam možnosti vybrat různé komponenty, nevím, zda má cenu k tomu přidávat rohy a zda měnit stávající brzdové čelisti za ty druhé Shimano. Případně jestli mi doporučíte, co byste případně vyměnili, doplnili něčím jiným. Cenová představa do 8 tis. Kč. Díky moc.

    0 0
    • Georrge  

      základem jsou pořádná kola, tak mu zatím kup tohle a zbytek dokoupíš časem…

      0 0
    • WEGO  

      Klidně ho kup a nic neměň. Prcek má určitě do 50 kg (pokud ho nekrmíš bůčkem), a to to kolo bez problému snese. A za ušetřené prachy při této koupi, je přidáš do kola cca v jeho 14, 15 letech na 26'' kolech.

      Toto kolo na něj bude za pár let stejně malé, tak čím víc ušetříš tím líp.

      0 0
      • Ïábel Kočička  

        Plánuji, že kolo zdědí mladší sestřička… a co ty komponenty, má cenu nad tím špekulovat? Asi ne… Díky.

        0 0
    • Zlatka  

      Pěkný nick, když už je tak vysoký, tak bych s ním otestovala už 26" kolo, neb to 24" mu bude příští rok malé. Je tady pár vláken na toto téma, hledat..

      0 0
    • Azmir  

      Koupil bych mu něco levného a příští rok až povyroste tak raději trochu lepší 26, ten rok na tom nějak vydrží.

      0 0
      • Ïábel Kočička  

        Ještě se zeptám, kamarádi mě lanaří, ať začnu jezdit na silničce. Nemám moc přehled… a zarazila mě např. cena u tohoto modelu: http://www.maxbike.cz/…le-sram-red/. Můžete mi někdo vysvětlit, proč je to tak drahé (fakt to za to stojí)? Předpokládám, že by mi stačilo něco obyčejnějšího, ale i tak mi to vrtá hlavou. No teď když se na to dívám, tak tam jsou mastná hlavně ta kola, že?

        0 0
        • WEGO  

          Jelikož je to komplet karbon, tak proto ta cena. (a hlavně váha pod 7 kg). No a taky je na něm naflákáno téměř vše od SRAMu, což jsou kvalitní a hlavně pekelně drahé věcičky.

          Silničkám totálně nerozumím, ale do MaxBiku bych osobně nešel u MTB, tudíž ani u silničky. Nějak mám zafixováno, že to není nic moc (vaše názoru si nechce, já jen říkám svůj osobní názor) a hlavně vysolit 90K za MaxBike = šílenost :]

          0 0
          • Ïábel Kočička  

            WEGO, díval jsem se, že celkem přispíváš, já jsem tu nováček, přijde mi, že máš přehled. Se značkou Maxbike nemám problém, jak všichni víme, všechny rámy se dělají na taiwanu ve stejných fabrikách a když bys smazal nápisy, tak pomalu nepoznáš rozdíly…pak záleží na osazení a dalších detailech, jak mi vysvětlili odborníci. Takže v tomhle ohledu s Maxbike nemám problém, naopak mám s ní spojené pozitivní věci, co jsem doteď pořídil, je very gut a hlavně za dobrý peníze. Je fakt, že za silničku ty prachy to je hodně, ale asi to bude mazel stroj… Ale u konkurenční značky bys za podobný model dal pomalu dvojnásobek, si myslím… jsem rád, že tu přispívají v pohodě lidi jako jsi ty, nutí mě to se nad tím zamýšlet.

            0 0
            • WEGO  

              Já jsem zde na fóru asi něco přes měsíc. A o kola ohledně komponentů apod. se zajímám asi 3 měsíce (jsem od poloviny ledna na nemocenské se zlomeným kotníkem, čili stále ležím a brouzdám na netu) a jelikož jsem si ted nechal poskládat nové kolo, tak se zajímám víc, každopádně jsem víceméně také stále zelenáč.

              A ta averze k MaxBike je způsobena tím, že kamarád si před cca rokem a půl koupil kolo od MB a má s ním v jednom kuse jen problémy (stálo 20 to už by mělo něco vydržet). Někdo MB má a je spokojen, já to beru a chápu. Jen prostě kamarádova zkušenost u mě zapříčinila to, že si MaxBike (na 99%) nikdy nepořídím. Ale určitě Tě tímto od koupě MB žádným způsobem nechci odrazovat.

              0 0
              • Lišák  

                S čím konkrétně má na MB problémy? S rámem? Pokud ne, tak nemá problém s MB, nýbrž s výrobcem konkrétního komponentu.

                0 0
                • WEGO  

                  U představce má prasklinku ve sváru (kolega má sotva 70 Kg). A jednou jsme se rozjeli z kopce zachrastilo mu kolo zastavel se řekl: Co to kur*va je ? Jeli jsme dál pak jen křup křup a smyk zamotaný ve výpletu (u následné reklamace se kroutili jak žížaly, že to není jejich věc.. sám si nedokážu vysvěstlit, jak se to mohlo přihodit.. nakonec reklamaci uznali).

                  Jak řekl frajer někde nade mnou: Stejně se to vše vaří na Taiwanu, liší se jen nálepky. (Samozřejmě s nadsázkou, ale v jádru to je pravda). Já jakmile vidím nápis Maxbike dávám ruce pryč. Ale určitě v tom nehledejte nic špatného, jen zkrátka já a MaxBike nejsme a nebudem kámoši :]

                  0 0
                  • Lišák  

                    Pokud má prasknutý rám na hlavové trubce, tak věřím, že to moc důvěru ve značku neposíli. I když prasknout může kde co.

                    0 0
                    • WEGO  

                      Tak jasně, ale to co si postnul vypadá, že na tom dotyčný jezdil ostře. Navíc kolega za ten rok a půl najel sotva 500 Km (a to jen asfalt a polňačky, max. sem tam skočený patník).

                      0 0
        • artorie  

          Je to komplekt karbon. Karbon jsou vlastně(pokud mám odbré informace) uhlíková vlákna , a podle toho, jak se ta vlákna poskládají, tak mají různé vlastnosti. Tady na tom rámu jsou vlákna poskládaná na každé části jinak tak, aby byl zaručen macimální přenos síly, a vysoká tuhost. Z karbonu jsou vyrobeny i kola s vysokými ráfky pro maximální aurodynamiku a tuhost.

          Komponenty jsou zase z jiných materiálů, Zase z konstruhované pro maximální přenos síly. Zdá se to nemožné, ale takováhle kola váží i pod 6 kg. Vývoj takového kola není žádná prdel, ale jet na takovémhle kole je (alespon pro mě zážitek na celej život)

          a jedna zajímavost, pokud se ti to zdá moc koukni sem. http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

          Pokud by jsi chtěl něco levnějšího, určitě by ti stačilo např http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?… pokud by jsi řekl tak o 2 měsíce dřív, bylo v akci za 10k

          0 0
          • pepek  

            Čo vy rozumitě pod takým slovom maximální aurodynamiku, Kefalín?

            0 0
            • artorie  

              maximální aerodinamika znamená, že kola kladou nejmenší odpor vzduchu a větru, jakého je s použitím součastné možné dosáhnout.

              Doufám, že se jednou dočkám i absolutní aerodynamiky, kdy nebude kladen žádný odpor.

              0 0
              • pepek  

                Dej se na politiku, našlápnuto máš dobře.

                0 0
              • ClAyD  

                Dobrý, co je aerodynamika ví každej, ale aurodynamika, to bude asi něco s buddhismem, ne?

                0 0
                • Azmir  

                  Klasika někdo se překlepl, tak ho všichni za to zjebejte, tak je to správně a teď zas buzerovat o vlákno dál…

                  0 0
          • Ïábel Kočička  

            Ty jo dobrý tipy… škoda, že mě nepřemlouvali o ty 2 měsíce dřív… ale třeba ještě nějaká akce bude :-) jsem optimista

            0 0
          • Ïábel Kočička  

            Ty jo dobrý tipy… škoda, že mě nepřemlouvali o ty 2 měsíce dřív… ale třeba ještě nějaká akce bude :-) jsem optimista

            0 0
    • RUSH  

      Kola (MTB) do 8 tis. mají váhu mezi 12–13 kg. Dražší kola – cca. 10–15 tis. už jsou okolo 11 kg. Za 25 tis. lze sehnat Scotta s váhou 10,4 kg. Záleží, na kolik a jak (i dětské závody) bude chtít syn jezdit.

      Je ale fakt, že je asi rozumnější investovat více až do 26" kola, se kterým lze začít už při výšce dítěte lehce nad 140 cm.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.