• Swop33

    Ahoj vsem,

    rad bych dceri koupil jeji prvni kolo, jsou ji 2 roky a 3 mesice. Mate nejaky tip na neco bezpecneho a pritom cenove dostupneho? Koukal jsem napr. na:

    http://www.amulet.cz/…-steel-p294/

    Diky za nazory

    0 0
    • Lister  

      Kup Alu verzi, dá se sehnat za 3200 a bude docela podstatně lehčí. Ta Alu verze je stejná jako Merida 612, kterou jsme koupil klukovi – měl jsme ještě lepší cenu a hlavně dostupnost než na Amuleta, který se mi ale líbí více.

      Jako zcela upřímně nějaký extranátřesk to není, ale je to lepší než většina ostatních kol.

      0 0
    • mirage  

      Možná by bylo lepší odrážedlo, má taky 12" kola. Na tom odrážedle se naučí stabilitu a pak přejde na 16". Na té 12" bude stejně jezdit s kolečkama. Je to jen má vize. Tak přeji dobrý výběr.

      0 0
      • Lister  

        Taky jsem měl tuhle představu, na odrážedle umí výborně, ale na 16 se nedokázal sám ani vyškrábat, natož jezdit a to mu už budou tři a úplně malej taky není. Sice to bude mít na rok, ale zase lepší, než aby se trápil na velkém kole.

        Dva roky taky může znamenat 2,5 a to už se kolo užije.

        0 0
    • Motyll  

      Meridu nebo Spešla – jsou to nejlehčí 12". A z vlastní zkušenosti můžu říct, že jdou potom i v klidu prodat. Takže třeba o tisíc větší investice na začátku se pak v klidu vrátí.

      Postupoval jsem jak psal Lister. Odrážedlo – naučí se držet balanc. Klasická trojkolka – naučí se šlapat. A pak ji posaď na kolo bez koleček a za 10 min jezdí sama. Vlastní zkušenost.

      Pak to dopadne takhle: 2 roky a 5 měsíců

      0 0
      • Lister  

        K té Meridě – jak jsme psal to kolo je fakt úplně stejné jako Amulet First 12 allu a ten je levnější a z mého pohledu i designově povedenější. Navíc nemá tak hrubé pláště, což bych bral jako plus – já jsme pláště neřešil, protože tam stejně vrazím Schwalbe Big Apple – lehčí, rychlejší a hlavně s reflexním pruhem.

        To kolo na videu nemá torpédo??? Kdy se naučilo dítko brzdit?

        0 0
    • rainrider  

      Mám na prodej kolo GT skoro nové za 1200.Inzerát na cyklobazaru.

      0 0
    • Palo TT  

      Pokial by nevadil chlapcensky model, caru modreho Leader fox snake boy 12" sa neda odolat :)

      http://cykl.cz/…alog2011-det?…

      Na to ze je hlinikovy, nie je zrovna extra lahky, ale prevedenie ma kvalitne.

      Problem bol aj vyber helmy, vacsina bola pomerne uzka. Perfektne sadla len pro-t toledo.

      http://helmy-cyklistika.heureka.cz/pro-t-toledo/

      0 0
    • karliner  

      Jako nic ve zlém, určitě jsi dobrý a starostlivý rodič, ale nepřestávají mne fascinovat lidé, co si nedokážou sami poradit ani s nákupem kola pro batole a založí kvůli tomu zvláštní thread na diskusním fóru :-)))

      0 0
      • buba CZ  

        A nemyslíš,že tohle fórum je k tomuto přímo určené?

        0 0
        • karliner  

          Ano, je. Přesto mne to udivuje. Ale jak jsem psal, určitě je to dobrý a svědomitý rodič, který nechce nic podcenit.

          0 0
      • Swop33  

        Ahoj, take mam pocit, ze toto forum je urceno pro dotazy tykajici se kol at uz malych ci velkych. Pokud se pletu tak me, prosim, vyved z omylu :). Nemyslim si, ze je na tom neco spatneho, navic informace od lidi, kteri reagovali pred tebou pro me byly pomerne cenne. Timto take vsem dekuji za pomoc pri vyberu.

        0 0
      • daymaker  

        už by sis měl ty včely zase sehnat… .-)

        0 0
    • martinpav  

      Pokial mas moznost kupuj ho s nou. Kupoval som pre 3 rocneho a musel som ho menit. Ak som mu nastavil aspon troska dobre vysku sedla, tak nemal sancu dociahnut nohami na zem ⇒ nenasadol sam. Proste na tom biku bol vysoko stred (myslim ze to bol iny ako si vybral).

      0 0
    • Edwin  

      Já si myslím, že to trošku přeceňuješ. Neboj, dělal jsem to taky. Moje doporučení, vyhlídnout něco v bazaru. Mně se totoiž stalo, že jsem s velkou pompou koupil malýmu kolo a on se na něm hned naučil, ale strašně se bál, takže další rok leželo ladem. Naštěstí to byla už 16", takže v poho vydržela.

      Mladšímu jsem pak koupil 12" a úplně to samý. Hned se naučil, jednou spadnul a konečná. Bojí se a celou letošní sezonu na to už pak nesed.

      Za mě tedy dvě doporučení:

      1. odrážedlo – skvěle se naučí držet balanc, seznámí se s brzdou a

      přechod na kolo je pak plynulý i bez postranních koleček

      1. kolo – jedno jaký (pokud sedne velikost), hlavně ať je lehký, pač do

      kopce ho budeš tahat ty :o) A jak jsem popsal výše, na to stačí určitě kolo jetý.

      My máme malý spešlíky 12" a 16", jetý, za slušný prachy a ty kola jsou super. Ty můžu vřele doporučit.

      0 0
      • heerer  

        naprostý souhlas…dcerka 3roky se na tom naučila, ale i tak se ji tak nějak nechtělo…proti odrážedlu je to o dost těžší(hmotnost)…až ve 4letech si začala jízdu užívat.

        Rozhodně bych volil odrážedlo a pak až ideálně 16tku…ja koupil bazarovku SUPika za 30% nákupky = na kole by jsi to nepoznal:-)

        0 0
    • Shargaas  

      tohle by ti mohlo vyhovovat dceri uz je davno male…

      0 0
      • zat.  

        kup odražedlo kluk i holka přešli rovnou bez postraních koleček na kolo

        0 0
        • zat.  

          ja kupoval tohle a vpohodě sem ležel natom i já :-) http://katalog.intersport.cz/…/wild-dog-12

          0 0
          • pocestny  

            No, tohle jsem koupil své dceři taky na jaře (ale ne v Intersportu).

            Je to vhodné od přibližně 90cm výšky. Brzdu jsem musel trošku kutit, aby dítě vůbec zvládlo zmáčknout tu brzdovou páku. Ještě (2,7roku) se s tou brzdou úplně nezkamarádila, ale už ví, k čemu to je… ;)

            Dcera je dost opatrná, jezdí pořád pomalu. Ale včera se ji to rozjelo z kopce a hodila pěknou mrchu (vic než jindy). Odřela si bradu o chodník. Naštěstí ji to neodradilo.

            0 0
            • Slavoš  

              Po pádu je potřeba dítě uklidnit a přehnaně nelitovat (samozřejmě pokud nedošlo k něčemu vážnějšímu, starší jsme na bradu dávali mašličky).

              :-)

              0 0
            • Smazaný účet  

              bradu i nos měly naše děti odřený několikrát, i z malý plastový motorky. :-)

              0 0
              • Slavoš  

                Na těch plastových odrážedlech jsou ti prcci neuvěřitelně rychlí.

                :-)

                0 0
    • kubajzak  

      pokud bys ho chtěl v alu verzi, pak tady: http://www.sport-kola.cz/…ila-toys.htm, nebo jako odrážedlo: http://www.sport-kola.cz/…eji-v-cr.htm osobně bych radši odrážedlo kvůli váze, jakmile se naučí ( stejně na tom bude rychlejší než na 12"palcovém kole ) tak rovnou na 16"tku bez koleček

      Kuba

      0 0
    • beavis  

      Jednoznacne nejdriv odrazedlo a pak az kolo…

      0 0
    • honhav  

      nejsem si jisty ze ve dvou letech bude chapat slapani a brzdeni…

      obe moje deti zacali na firsbike – je to lehoucky a v pohode to zvladali… dcera pak ve 3 letech v pohode behem chvile zvladla kolo a za jednu vyjizdku jsem odmontoval postranni kolecka, protoze ji zavazela, letos uz na 16 v pohode davala 20 km vylety…

      ted jsem ve dvou a pul letech chtel zkusit s mladym 12 a proste slapani je jeste nepochopitelne…

      kazde dite je sice jine, ale zacal bych odrazedlem, kde se nauci paradne drzet rovnovahu a nebude potrebovat postranni kolecka…

      co se kola tyce – zacli jsme speslem kvuli dobre vaze – to je pro deti nejdulezitejsi parametr…

      0 0
      • Lister  

        K té váze – je to fajn, ale není to všechno.

        Mě na tom malém kole velmi nemile překvapilo, jaké tam jsou všude odpory – zadní náboj docela hrůza, ten se točí fakt děsně, točení klikama jen tak navolno taky ztěžka. Musím si ho vzít celé do parády, zkontrolovat střed jestli není přetažený, ze řetězu dostat to lepidlo a namazat něčím co nebude tak lepit. Ještě jsem se nedíval, jak je přesně konstruovaný přesně šlapací střed, ale mám pocit, že je to taky systém, který se dá jednoduše přetáhnout.

        Gumy kapitola sama pro sebe – IMHO děcko moc neocení centimetrové špunty, radši něco, co pojede. Přední brzda půjde pryč – tak ztěžka se mačká, že by to dalo zabrat i mě a jen tam bude jako zátěž.

        0 0
        • honhav  

          tak to ze kolo musi behat lehce a bez odporu atd. beru tak nejak automaticky… 16 jsem bral autora z druhe ruky a az jsem ho trosku poladil je z toho svizny kolecko, pritom ze zacatku bych se s tim drit nechtel… stacilo udelat udrzbu a vse je ok…

          0 0
          • novas32  

            muzu se zeptat co jsi na arturovi poladil? ja ho holce taky poridil (i kdyz nas jezdeni zatim bohuzel miji, prislo se na to, ze ma vadu zraku a jezdeni na kole je v nedohlednu) tak by me zajimalo, co se da vylepsit. taky mi prijdou strasne kratke kliky… no vracime se k odrazedlu, kolo je asi pisnicka budoucnosti, ale mame 16-ku , tak to chvili snad vydrzi

            0 0
            • honhav  

              Koupil jsem jety autor vital, neudrzovany. Vse zatuhle, naby pretazene, stred jakz takz, tak jsem to rozebral, vycistil, promazal a vse dotahl tak, aby vhodilo lehce a chodi to fakt pekne… kliky mi naopak prijdou extra dlouhe na tak male kolo…

              Pokud by se ti do toho chtelo cpat, urcite by se dalo vsecky zelezny komponenty vymenit za hlinik, ale ja to tak budu resit az na 20 s prehazkou…

              0 0
              • novas32  

                dvacitka je zatim v nedohlednu, ja to poridil novy na sleve, takze to asi v tom pripade chodi jak ma, krome toho, ze je to pomalu tezsi nez muj bike… :)

                tak snad nam to pujde a mala se rozjezdi:)

                diky za reakci.

                0 0
        • Smazaný účet  

          taky jsem čuměl proč jde klukovi na 12" kole tak ztuha šlapání až jsem rozebral torpédo Histop. a koupil novej Velosteel a přeplet. rozdíl markantní nejen pocitově, ale i v praxi, kluk najednou jezdil jak dráha. druhý kolo 18" už jsme koupili Condor z Damasportu kterej Velosteel montuje standartně.

          0 0
        • Dave-geo  

          Když jsme u těch brzd… Podle referencí můžu doporučit brzdové páky od Btwinu (privátní značka Decathlonu)

          Frantíci ty věci docela tlačí dopředu, snaží se trochu přemýšlet o tom co dělají a občas se to povede.

          Tahle brzda je pro děti super, skvěle na ni dosáhnou celou dlaní a se správně seřízenou čelistí chodí skvěle.

          video k tomu: http://www.youtube.com/watch… samotný vyjdou na něco přes 400 Kč.

          Dětská kola taky ujdou, ale přeci jen to jsou spíš kola pro masy, takže jsou za skvělou cenu, ale poměrně těžká (rámy z oceli…) – Byť konečně někdo přestal dávat dozadu torpédo, aby si děti už od 14" zvykaly na dvě brzdy.

          0 0
          • Smazaný účet  

            zajímavej nápad.

            0 0
          • Ruprt2  

            Předražený plastový šunt.

            Když se to umí seřídit a ví se po jakém modelu sáhnout, tak není problém i s normálníma brzdama.

            Na 12tce kole jsou brzdy úplně k prdu, kdo nechá tak malé dítě bez dozoru, tak je pitomec.

            Na 16tce brzdí velmi dobře torpédo.

            A kdo si pak koupí dvacítku s nějakýma dětskýma Alhongama, tak dobře mu tak.

            0 0
          • Kouba_2005  

            To je zajímací. Kde se to dá sehnat? A dělají k tomu i čelisti nebo jen páky? Díky.

            0 0
            • Dave-geo  

              V každým Decathlonu to budou schopní objednat. V Plzni určitě taky ;) (kdysi u tebe kámoš bral XT 9sp sadu :))

              Přímo čelisti se k tomu nedělaj. Na 14" a 16" kolech je vepředu obyč Cantilever a vzadu místo torpéda bubnová brzda.

              0 0
              • Kouba_2005  

                Decathlon tu nikde nemáme, jsme rádi i za ten jedinej Albert :-) Ve Varech nevim, prozkoumám. … a do Plzně to mám hodně z ruky :)

                Teď máme 16" s torpédem, tak se jen zajímám do budoucnosti.

                0 0
      • Swop33  

        Ahoj, no prave byla s mamkou v krame a koukala na kolo, hned si na nej sedla a bylo ji vysvetleno co ma jak delat slapkama a do 2 minut jezdila sama po krame :), samozrejme bez brzdeni zatim.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.