Kolo na balkone pres zimu - jakou ochranu

57 nepřečtených
  • Radari

    Zdravim Bikeri ,

    skladuje nekdo celorocne kolo na balkone ? Jake pouzivate ochranne prostredky proti desti , snehu atd .. Bohuzel jsem se musel prestehovat do noveho podnajmu a nemam jinou moznost uskladneni sveho bika nez na balkone . Uvazoval jsem o koupi motorkarske plachty.

    0 0
    • fluider  

      Ja som tiež nútený parkovať na balkóne. Kúpil som takú tú záhradnú zelenú plachtu na prikrývanie všeličoho, z tvrdej tkaniny nepremokavá, a chcel som ju napevno uviazať o zábradlie a stenu, ale nejak to zlíhalo. Pred slnkom mi zatiaľ stačí starý záves, ktorý len prehodím cez bike a uchytím štipcami. Ale keďže bývam na 7. poschodí paneláku, ktorý je situovaný úplne na kopci nad Bratislavou, a zvykne tam fúkať taký silný vietor že celý balkón je total mokrý, tak ten záves nepomáha. Preto som chcel tú pevnú plachtu.

      A skladovanie v zime: skladoval som frajerkyn aj môj bike. Všetky kolesá idú na zimu do skryne. Jej som igelitmi riadne uzavrel riaditká, celú reťaz, kazetu aj kľuky, sedlo a trčal len rám. Svete div se, na jar tam nebola skoro žiadna hrdza. Môj bike som neobalil igelitom a tak som na jar kupoval novú reťaz… Túto zimu tu ale všetko namažem vazelínou, a dám ju aj do hlavičiek šróbov lebo tie tiež radi korodujú.

      0 0
    • Windblow  

      na balkon bych dal leda tak skládačku a ženu, která zlobí:)

      0 0
    • Cobol  

      Chceš aby ti ho šlohly – jestli je trochu dobrý tak si ho vyfoť ať máš aspoň něco na památku…

      0 0
    • rasto  

      no to je sila. nezavidim Ti to. kazdopadne navrtej do panelu nejakou skobu a nesetri na zamku!! nikdo se s klestema na balkon stverat nebude.

      0 0
      • Radari  

        tak snad do pateho patra nikdo nepoleze ne ? jak by to pak sundal dolu …

        0 0
        • Windblow  

          ale poleze a kleště si vezme taky, vím o pár případech, kámošovi šlohli kolo ze sedmého patra

          0 0
          • pelhrimov  

            Víš to nebo jsi o tom jen slyšel? Nevěřím, že se po provaze že se často sundavají kola z 5. nebo 7., tak často, aby každý měl několik kamarádů, kterým se to stalo. Podle mne je to jen místní folkrór, staré pověsti bikerské.

            0 0
            • MlokCZ  

              Jak už napsal Krys, na to jsem jen čuměl. A k tomu ještě ten šíleně krátký čas, co jim celá akce trvala, tuším, že to bylo něco kolem 2 minut komplet.

              Asi to nebude až tak časté, že mizí kola z balkónů (to bychom museli vidět nějakou věrohodnou statistiku), ale dražší kolo bych si tam v žádném případě nenechal.

              0 0
        • Cobol  

          Po provaze spustil dolu…

          0 0
        • Cobol  

          Někdo musí chodit celej měsíc do práce a za celou odměnu si může koupit kolo – pak se vyplatí během 15min. strachu vylíst někam na balkon spustit kolo a slíst zase dolu…

          0 0
        • Krys  

          V tomto prípade číslo poschodia nie je podstatné. V nejakom threade tu už bolo aj video. Nejakí šikovníci za bieleho dňa zlanili panelák a „ukradli“ si bajky z balkóna.

          0 0
    • tachmude  

      jestli nebajkuješ přes zimu,tak zafunět montážní pěnou…:D

      0 0
    • makak  

      No balkón mám asi lepší. Kolo je na něm trvale, na zimu jsem koupil plachtu „garáž na motorku“. Řekl bych, že to je ok.

      www.bike-forum.cz/…m/439426.jpg www.bike-forum.cz/…m/439428.jpg

      0 0
    • mato tope  

      Napiš,až ti po zimě praskne rám-doufám,že bude mrznout.

      0 0
      • TinkTink  

        To jakoze nesmim v zime jezdit na kole? :-D

        0 0
        • mato tope  

          Nepodceňovat.Oblast sváru je tepelně nevyrovnaná partie s odlišou strukturou materiálu a při nízkých teplotách může křehnout-platí pro dural.Nezapomí­nejte,že trubky jsou v ranku slabostěných a ještě svařených.Tolik teorie.

          0 0
          • TinkTink  

            Ja to nepodcenuju, ale rozhodne taky neprecenuju…teorii znam, ale vzhledem k cele serii zavodu v DH v zime, kde vlastne prakticky nic nepraska a to ani ramy, ktery maj tenky steny, tak cokoli do –10°C ignoruji a do –25°C osobne taky…

            Jinak to vidim s karbonovymi ramy, ktere od jiste doby netaham do vic nez –1°C :)

            0 0
    • coffield  

      Hlavne se pres zimu musi dobre oblekat jezdec…

      0 0
    • jakub  

      ahoj nekupuj nic… na balkoně ti ho stejně nekdo ukradne… jsou to vyhozený peníze… vždycky se dá kolo dát do ložnice…

      0 0
      • KubaBajk  

        přesně tak…já ho měl ve třetím patře jeden rok a na zimu jsem ho rozhodil a(kupodivu)nacpal pod postel… Teď už jsem si vydobyl místo v obýváku..pedálem opřené o radiátor a návštěva si holt natáhne nohy pod stůl. :-)

        0 0
    • yetti  

      Jestli jde o to kolo, co mas v profilu, tak to bych na balkon nedaval. Myslim, ze zase tak levny nebylo, aby sis ho takhle snadno nechal ukrast. Sam znam cloveka, kteremu ukradli tady v Plzni kolo z balkonu. A podle videa, ktere urcite najdes nekde v historii je to celkem jednoduche.

      0 0
      • pelhrimov  

        Zabít člověka je ještě jednoduší než lézt venkem na balkon do 7. patra a také se to masově neděje, balkon ve vyšším patře je dobré řešení na zaparkování kola. V paneláku mne nenapadá optimálnější. Když zloděj vleze na balkon, tak také vleze do bytu, tak kdy ty kola chcete mít?

        0 0
        • rasto  

          kdyz mas kola na balkone, znamena to, ze mas drazsi kousek. levnou plecku bys obycejne nechal v kocarkarne/ sklepe. takze zde se jde skoro na jisto. na balkon se da vlezt skoro kdykoliv ve dne (v pracovni dny, kdy jsou sidliste prazdna). do bytu obvykle pouze 1× do roka, o dovolenych. kdyz jdes do bytu, muzou te prekvapit sousedi, kdyz jdes na balkon, neslysi te nikdo. vykradeni bytu si zada narocnou logistiku – sledovani atd. na rozdil od vykradeni balkonu, tam si pouze vysledujes, zda neni manzelka napr. na materske. proto nehlasuji pro moznost parkovani na balkonu, riziko ztraty srdcove zalezitosti vidim nepomerne vyssi nez v pripade parkovani v byte.

          0 0
          • Krys  

            Mne a manželke ukradli lacné plečky z kočárkarny. Po týždni v novom byte. Ale je pravda, že v tej kočárkarne medzi tescobajkami boli tie naše demy najluxusnejšie.

            0 0
          • MlokCZ  

            Souhlas, navíc, když se balkóném dostaneš dovnitř do bytu, tak ani nemáš jistotu, že v bytě něco bude. Pokud budeš mizet zpět přes balkón, tak už to celé trvá dlouho a velmi se zvyšuje riziko. Přes dveře opět nemáš jistotu, že se dostaneš ven…

            Takže naprostý souhlas s tím, že na balkóně je riziko mnohonásobně větší. A ještě navíc v bytě mám vše do slušné výše krité pojistkou, kde s plněním nebude žádný velký problém. Ovšem v případě, že kolo ukradnou z balkónu, tak nevim, nevim, pochybuju, že se na to pojistka vztahuje.

            0 0
            • jakub  

              jo tak na to ti odpovím velice lehce.. z paneláku ti slaním do několika vteřin kamkoliv a vypadnu uplně stejně (a to jsem na druhý straně barikády) věřím že vzhedem k tomu, že zmrdi jsou vždycky o krok před námi, budou eště možná rychlejší, navíc jde o absolutně tichovu a neviditelnou záležitost (v noci…)

              0 0
              • jakub  

                eeeh sem ten thred nepatří, ale do diskuze jo…

                0 0
              • mato tope  

                Neslaňují,mají na dodávce OPRAVY HROMOSVODŮ a vybílili celý panelák,kdo nebyl doma měl smůlu.Stalo se léta páně 2001.

                0 0
    • makak  

      Jo koupil jsem jí v Lidlu, cca 300 – 400 kč, dole je guma takže to celkem drží, na dvě kola ideál. Bacha pojišťovna ti sice balkon pojistí, ale pak když ti kolo ukradnou zjistí, že to bylo vlastně špatně, protože to je prostor který nemá čtyři zdi. Potrestá zaměstnance na přepážce , který při sjednání pojištění udělal chybu. Pro tebe se nic nemění, nemáš nárok. Zkušenost bratra stará 5 měsíců. Pojištěno speciálně pro uložení kola. Balkon nebyl součástí bytu, byl přístupný přes společnou chodbu, což ale ve věci pojistky nebyl ten problém.

      0 0
    • Twister  

      Já mám na balkóně oba biky, přivázaný solidnim zámkem ke skobě. Přikrytý nejsou, trochu reznou šroubky.

      0 0
    • Allexx  

      ..vždycky jde doma někde opřít,zavěsit.Dát ho na balkon..to už ho člověk rovnou může nechat před barákem.

      0 0
    • pali  

      tak to by som na ten balkon isiel radsej ja :o)

      0 0
    • jano  

      u nas v meste sa bicykle z balkonov vobec nekradnu. mozno je to tym ze su na sidlisku otocene tak, ze je na nich vidno z druheho cinziaka.tu o takom niecom pocujem prvy krat a zacinam byt rad ze mam bike v izbe:)

      0 0
    • JIRA  

      Možná už to tady někde je, ale radši

      www.cykl.cz/index.php?…

      0 0
      • pelhrimov  

        Domluva se strážníky předem, předem natažené lano z balkónu, kde se bude „krást“ ⇒ nádherně nacvičený kaskadérský kousek, neříkám, že to nejde, ale kaskadérské číslo a reálný život je rozdíl.

        0 0
        • JIRA  

          BTW: …a jak to tady sleduju, tak o reálným životě toho víš úplně nejvíc! :)

          0 0
          • pelhrimov  

            Většinou má každý kol více a dávat několik špinavých kol do malého panelákového bytu je problém, balkon je pohodlné a relativně bezpečné řešení. Proč nemluvíš k věci na nenabídneš stejně praktické řešení? Balkon a ta modrá plachta co zde někdo ukazoval na fatkách je podle mne ideál.

            0 0
        • MlokCZ  

          Kde vidíš předem natažené lano?

          "Krádež na čas

          Honza se tentokrát nejistil a vydal se na čas nahoru. Po balkonech do 4.patra vylezl se smotaným lanem za pouhých 35 (!) sekund. Nahoře navázal kolo a lano v půlce zajistil za sloupek zábradlí. To mu zabralo 34 sekund. Spuštění kola s jedním zaseknutím za zábradlí trvalo 19 sekund a slanění dalších 15. Pak už jen stáhnout lano dolů ( to byl největší hluk), sbalit ho, nasednout na kolo a vyrazit – 45 sekund. Pokud si tyto časy sečteme, vyjde nám čas 2 minuty 28 sekund. Za takto krátkou dobu je zručný zloděj schopen odcizit nezabezpečené kolo ze 4.patra. A pokud jej někdo vyruší a obětuje akci lano (které prý může stát kolem 5 tisíc korun), bude ještě rychlejší a stále se mu lup bohatě vyplatí."

          Nevidím na tom žádné složité kaskadérské číslo, jsem dost nešikovný a zvládnul bych to taky (tedy myslím po technické stránce, neměl bych odvahu ani potřebu něco krást), jen by mě to trvalo o něco déle (po balkónech už jsem kdysi na kolejích lezl, takže to mám vyzkoušené, že to není žádný problém, slaňovat jsem se taky slaňoval, to je taky hrozně jednoduché).

          0 0
          • MlokCZ  

            V tom příkladu to ještě navíc byly spíše těžší balkóny na lezení, na té koleji bylo více opor pro lezení a bylo to jednodušší než na fotkách.

            0 0
        • MlokCZ  

          Nejhorší na tom je, že ti ho nemusí pracně ukrást někdo úplně cizí, jako na té simulaci. On ti ho může ukrást třeba soused z vedlejšího vchodu, který bydlí na stejném patře a má sousední balkón. Tohle je na základě praktické zkušenosti z mojí ulice o dva vchody vedle, kde ze sklepa bylo něco ukradeno někým z baráku z toho samého vchodu, svině se prostě může vyskytnout kdekoliv. A byl to přesně případ, kdy to byla snadná krádeš špatně zabezpečené věci, na sousední balkón by si taky určitě troufnul. Ale rozbít okno přes něj a vniknout do bytu už téměř jistě ne (jistého tedy není nikdy nic).

          0 0
    • Vrci  

      pokud máš doma počítač, máš pravděpodobně i psací stůl. Pokud máš psací stůl, máš nad nim volné místo (strop, zeď). Tam se dá kolo pověsit.

      0 0
    • Kelib  

      Vyvrtej si nad postel pár děr, dej tam skoby a kolo zavěs tam. Místo se určo najde.

      0 0
    • mosquito  

      od novyho roku budu resit stejny problem, nastesti balkony v tom baraku nejsou tak snadno dostupny jak byva zvykem u panelaku – takze pravdepodobnost kradeze je rekl bych celkem mala

      ale nevadi tomu kolu povetrnostni podminky? prece jen tam musi byt permanentni vetsi vhlko at to prikreju cim chcu, v noci v zime kdyz kolikrat dost mrzne asi taky vsechny plasty starnou rychleji :( nebo je tohle zbytecna obava a nestoji za rec?

      0 0
      • blue.sun  

        Sundat kola, aby netrpěly pláště, uložit je někam do tepla. Zbytek už se s tím popere bez problémů. Já takhle uchovával kolo pět let na intru. S tím rozdílem ovšem, že jsem na něm i jezdil. Bylo jen pod tou zelenou zahradní plachtou, která se dala provázkem stáhnout – měla v sobě kovová očka. Nikdy na ně nepršelo. Samozřejmě tam byl dost pevný zámek.

        0 0
        • mosquito  

          mno.. ale ja jezdim i v zime trebaze jen parkrat ale proste rozebrat a skladat ho nehodlam :( a jezdeni ve snehu se taky nevzdam :)

          0 0
    • Flegmatik  

      Hodně lidí tady mluví o krádežích kol z balkonu/lodžie. Ale znají vůbec konkrétní situaci? Podle mně je důležité aby na ten balkon nikdo neviděl z ulice, takže bych doporučoval zakrýt (pokud už to tak není) tu spodní polovinu balkonu. Když tam nebude vidět, že tam je kolo, tak tam přeci kvůli tomu nepoleze, ne? Nebo balkon zamřížovat (sice drahý, ale asi účinný) nebo zasklít. Kdybych měl kolo skladovat na balkoně, tak bych udělal nějaký silný oka do panelu (minimálně dvě) a k tomu pořádný řetěz, a nebo rovnou nějaký ocelový bazmek z trubek, který by to kolo chytnul a zámek na FABku. A přes hodil bych přes to nějakou tu plachtu. Pakliže by ten bike byl takto zabezpečen, tak bych se ho tam nebál nechat. Znám taky dva lidi, co jim kolo vzali z balkonu: nebylo nijak zamknutý, bylo na něj vidět z ulice, bylo to druhé patro a hromosvod po kraji balkonu. Mimochodem, naší sousedce vykradli přes noc byt, když spala – dostali se tam balkonem (4. patro) a pootevřenými balk.dveřmi. Takže bacha i na toto.

      0 0
      • Flegmatik  

        A nebo bych na to nedával plachtu, ale udělal na to kolo takovou plechovou „garáž“, nebo dřevěnou, to je fuk. K tomu dvířka odkud bych to vyndaval. Nikdo by nevěděl, co v tom je, zda v tom jsou brambory, nebo biologickej kompost :-D

        0 0
        • KubaBajk  

          no nevím,první,co ny mě napadlo by bylo,že v té budce ten člověk má něco,co nechce ostatním ukázat

          0 0
          • ludvajus92  

            No tak přesě toto má známá na balkóně a funguje to jako bouda pro psa, takže to je docela dobrý řešení :-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.