• RomanH

    Mam takovej dotaz na techniku : v mem oblibenem lesnim sjediku nekdo udelal pres celou cestu zlab hluboky asi 20 cm a stejne siroky. Sjezdik je to docela prudky, takze zadek mam za sedlem a nevim, jak tento zlab prejet. Predni kolo v takove pozici nadhodit nedokazu a pokud do nej vlitnu, tak pravdepodobne pujdu pres riditka. Dokazete to nekdo prejet, nebo v takovych situacivh taky slizate ? Jak na to ?

    0 0
    • Char  

      Zadek za sedlem? To jako ze nesedis? Jak jedes rychle? Asi pomalu jinak bys to preskocil, ne? Kasdopadne nadhodit predni MUSIS!!!

      0 0
    • vlk  

      Tak neměj zadek za sedlem ale nad sedlem. s pokrčenámy nohama.A v této pozici se dá přední kolo v pohodě taky nadhodit.Já to tak dělám.A když je náhodou žlab moc široký-že by to i dost odnesla zadní vidla, tak ho přeskočím celým kolem.A to se dělá ještě lépe při vyšších rychlostech než při nižších.

      Problém by asi nastal pouze u dosti prudkých sjezdů.Kolik stupňů má asi ten kopec klesání. Jinak dobrá vidla s alespoň 9–10cm zdvihu by to měla zvládnout v pohodě ne.

      0 0
      • RomanH  

        Kolik ma stupnu, nevim, zadek samozrejme nemam tak daleko jako v ukazkovych fotkach ve Velu. No vidli mam 100, tak do toho zkusim vlitnout – v nejhorsim pujdu pres :o) Za zlabem uz je jen hlina a trava, tak to v pripade preletu nebude tak hrozny :o))

        0 0
        • vlk  

          No pokud alespoň neodhadneš jak velké je klesáání a přesněji nepopíšeš polohu žlabu-jestli je zároveň se svahem nebo je jedna stena nad terénem atd,tak se velice těžko radí.Zkoušel bych o nejdříve v malých rychlostech a postupně zkoušel i ve vyšších a vyšších až nakonec v takové v jaké bych to chtěl sjet.

          Tak zlom vaz.A a? se nepřizabiješ.

          0 0
        • mastihuba  

          Pro zajímavost kde to je?

          0 0
          • RomanH  

            V lese nad Rozdrojovicemi. Vede tudy tusim cervena znacka – je to moje oblibena cesta, kdyz si vyslapnu ten prudky kopec od od pamatniku (tusim Bulharu, nebo jak se to jmenuje – zelena znacka) a pak se vracim zpet k prehrade pres ty Rozdrojovice. Prijemnej tocivej a drncavej lesni sjezd, jen tam nekdo v loni na podzim vykopal ten kanal a ted k vuli nemu musim seskakovat. Neni to az tak uplne prudky (jezdim daleko prudci), ale stejne nestiham (neumim) v takove pozici to kolo nadhodit.

            0 0
            • ivovi  

              spis Rumunu :-) Jestli myslis tu cervenou, tak ta myslim konci dole nekde v pulce sjezdu asfaltky kdyz jedes kolem vody od sokolaku ke skalkam, po dlouhe rovince ten sjezd k prvnimu mostku – konec afaltky. Tak tam jsem uz dlouho nejel a dycky jenom nahoru – hroznej krpal.

              0 0
              • RomanH  

                Bulhar nebo Rumun :o)) Jo, to je on, krpal to je, ale takovej pekne hravej. A prave v loni na podzim se tam nekdo rozhodl kopat ropovod :o))

                0 0
                • MartinXC  

                  Jestli je to to místo, které si myslím :-), tak to má dojezd docela dobrý, tedy to pus? a skoč s dopadem pokud možno na zadní, dole to dobalancuješ. Ale tak rok jsem tudy už nejel, v neděli se tam mrknu :-) Dlaší možnost je vzít si lopatku a kus té strouhy zahrabat :-))

                  0 0
                  • RomanH  

                    Mozna tu lopatku nebudu potrebovat – na podzim to vypadalo podstatne hure, nez kdyz jsem tama jel ve stredu. Ale stejne jsem si netroufl, mozna psychika z te podzimni jamy (ale ja spise vyjedu vsechny mozne stojky, nez je pak dam dolu :o))

                    0 0
                    • MartinXC  

                      Ono vůbec kolem Brna jsou skoro všecky trasy vylepšený – lesákama – kmeny přez cestu , haluze, atd., často je vidět, že kmen je podříznutý tak, aby padl přez cestu. Až jsem měl chu? vzít do lesa motorovku a ty kmeny v místě cesty odříznout :-)

                      0 0
                      • RomanH  

                        Tak to mas pravdu, kolikrat si nejsem jisty, jsetli v lese radili lesaci nebo zlodeji dreva – takhle pohazeny vetve a stromy pres cestu snad lesaci nechat nemaji. A taky se rozmnozili konaci, to uz by ale bylo na jinou debatu :o( Jestli to takhle pujde dal, tak si koupim 4-tak Husquarnu :o)

                        0 0
                      • Radek Broz  

                        No nevim, al etady je lesakum to, ze po lese nekdo jezdi, vestinou dost fuck (sami vedej, jakou nadelaj paseku oni) a kmeny/koreny/kameny davaj na dopady takovy ty pesaci, co se serou uplne do vseho (hlavne do toho, s cim nemaj nic spolecnyho).

                        0 0
                      • chorvat  

                        to teda jo :-( sem jel od Helenciny studanky na Novy dvory v docela prudkym sjezdu, pustil sem to docela rychle bo sem tama jel uz tyden predtim a myslel sem ze to znam, ale nejaky vtipalek (nebo lesak) tam v tom nejuzsim miste „nastrazil“ vetve. To sem uz vedel ze to neubrzdim a taky ze ne :-), sel sem pres riditka. Nastesti to helma pojistila a u kola sem jenom ohnul kosik. Toz vsem hodne kilometru bez nehody.

                        0 0
    • Twisp  

      20X20 zlab ? to je nejakej malej ropovod, ne ? :) Podle me mas dve moznosti budto to od zacatku nebrzdit a prelitnout to tak rychle ze si kolo ani neuvedomi, ze pod sebou nema pevnou zem a nebo prijizdet ke zlabu pomalejc kousek pred zlabem jit nadsedlo prizvednout predni a hned zase za sedlo…teda pokad to nema pres 30% sklon a nejni zatim hned krutka.

      0 0
      • P.B.  

        Moje rec, staci se dostat nad sedlo na malou chvilku, ale abys nesel na hubu, musis mit urcitou rychlost, to asi vis. Krokem to nepujde, ale jestli za tim vede cesta rovne a je kde dobrzdit na bezpecnou rychlost, tak jak pise Twisp. Kde to teda vubec je, ze jsem ten nazev nikdy neslysel. U Brna?

        0 0
        • RomanH  

          Zkusim, uvidime, dopad je z kopce na hlinu, takze v poho (akorat je tam zase svisly zlab od vody, ale celkem uzkej, tak jej snad netrefim). Rikam, ze mi nejde primo az tak o konkretni sjezd (je to u brnenske prehrady), jako o podobne pripady obecne.

          0 0
    • Seveřan  

      Technika (takový základy), jak jezdit jsou docela dobře popsaný na stránká:

      http://www.ambike.com/…kola/1/1.htm

      Zkus se mrknout.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.