• xshreck

    Ahoj ahoj kolegové,

    potřebuju radu od TIR kategorie :-) jelikož jsem se k ní ještě nedopracoval a snažím se naopak nabrat zase normální váhu pod 80kg, nemám zkušenosti a proto potřebuji poradit pro kolegu se 120kg a 193cm.

    Chce na normální ježdění a občasné zablbnutí lepší kolo. Co doporučujete?

    líbil se mi např. tento Cube https://www.cyklobazar.cz/…la-29-ram-23

    Limit je do 50tis, já jsem pro bazar a případně vzít jiná kola, popř. mírně upravit.

    0 0
    • Maka123  

      Ze své vlastní zkušenosti 193 cm a 140kg, obyčejné kolo do deseti tisíc a jezdit a jezdit, méně jíst a pak až zhubne zainvestovat.

      0 0
    • Kox  

      Nejdřív závěr – utrať kolik jen můžeš za karbonovou XC HT raketu. Vysvětlení následuje.

      Když chceš zhubnout 40 kilo, potřebuješ na to realisticky nejméně rok. Počítám, že osmdesát kilo při tvé výšce je nesmysl, 95 je mnohem lepších, když jsou to svaly. Tedy 25 kilo dolů. Průměrné tempo hubnutí rychlejší než 0,5 kg týdně je možné, ale zhola nerozumné, jediné, co si přivodíš, jsou zdravotní potíže a jojo efekt. Takže potřebuješ 50 týdnů, abys dosáhl cíle.

      A proto tě to musí přede vším ostatním bavit. Nikdo nedokáže dělat celý rok, den za dnem, týden za týdnem, činnost, která ho nebaví. Takovou vůli nemá nikdo. A když tě to má bavit, potřebuješ kolo, které jede, fičí, prostě pořádnou raketu. Něco, kde to pustíš z kopce po rozbité lesní cestě a letíš jak na horské dráze, adrenalin, endorfiny! Nechceš šlapat donekonečna jak idiot po silnici, ale taky potřebuješ najet kilometry, takže ani silnice, ani enduro, ani celopéro, ani DH, ani traily – prostě XC, a to drahé XC, kolo, co jede.

      Za padesát koupíš už solidní karbon. Já ve velmi podobné situaci koupil Gianta XTC 29 ve slevě za asi třiapadesát. Super, najeto za šest týdnů 1 500 km, skoro tři kila dole, vizuálně mnohem lepší a psychika a forma úplně jinde. Akorát pořád přemýšlím, že jsem měl koupit něco za dvojnásobek, že by to teprv letělo :-)

      0 0
      • Pikaču  

        Dál od „80 kg nesmysl při 193 cm“ jsem nečetl a cist nebudu :(((

        Mám 195 cm a 27 let jsem vazil 79 kg. Pak to slo nahoru do 108 kg a nyni jsem na 88kg.

        Jinak hubnutí je o stravě ( nežrat sr…). Kolo je jen na endorfiny a segmenty na stravě :))) ( takze 2× strava)

        Jinak ke kolu. Je tu toho spoustu napsane staci hledat= 120 je ok vaha na většinu kol. Rozpočet 50 tisic taky super. Pevne osy. Lepsi brzdy. Zapletena kola lepsi. Ale za 50 to bude splňovat pokud nebude vybírat podle značky.

        0 0
      • Tydlii  

        190,5cm/76kg a eště na sobě trochu špeku kterej by mohl dolů mám :) a nač ssebou na kole vozit zbytčný svaly, který mě netáhnou? (samozřejmě cvičit nutno, jinak záda v hajzlu – zkušenost.)

        K dotazu zakladatele – teorie s XC HT raketou mi přijde jako velmi rozumná! Narozdíl od vláken o speciálních (nejlépe CrMo) stavbách pro váhu 120kg…

        0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj mel jsem cube reaction v karbonu pri vysce 192 cm a vaze 105kg kolo bylo skvele. Urcite neprohloupis.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce