Kolo do města s vyskou nosností

4 nepřečtené
  • UrsaMajor

    Zdravím,

    Potřebuji poradit, hledám přece jen něco hodně specifického. Sháním kolo na praktické použití, převážně ježdění do práce, na pivko, na nákup, v létě k vodě a tak zkrátka dopravní prostředek pro člověka co nemá řidičák a které mě zároveň s mými zhruba 120kg± unese. Pár let mi dobře sloužil postarší favorit který byl i s mojí váhou nezničitelný. Pak jsem nějakou dobu nejezdil a teď se mi do ruky dostalo jakési neznačkové MTB (prý z německého supermarketu, z pohledu laika mi to přijde jako kvalita levná čína) a kromě toho, že se na moje ježdění po silnici vázně moc nehodí tak jak si znalejší již jistě domysleli povedlo se mi ho po dvou měsících ježdění oddělat.

    Hledám tedy náhradu, cenový limit tak do 10 tisíc – moje požadavky jsou vlastně jen aby mě uneslo bez toho aby se musely každý měsíc centrovat kola, jesli se vůbec v dnešní době něco takového dělá. Prakticky jen na silnici ale ideálně za každého počasí (ve městě za předpokladu, že stejně jako posldní dva roky sníh zůstane nečekaným ba přímo bájným úkazem). Ocením i nějaké normální sedlo pro cyklobarbara, moderní sedla typu tanga mi už od pohledu přijdou jako mučící nástroj ale když ho bude mít jinak perfektní kolo není zas takový problem zainvestovat dalších pár stovek a koupit něco pohodlnějšího.

    Po mém laickém prohledání internetu to vypadá, že moje varianty jsou.

    1. Koupit nějakou trekovou sériouvku, třeba by se mi typově líbilo třeba něco ve stylu Leader Fox Ferrara jenže váhový limit mám na hraně (teď mám tak 122) takže jestli ta kvalita podle recenzí vážně není nic moc tak nevím jak dlouho by vydrželo a se zárukou by mě také asi (a jestli neshodím ta dvě kila tak i oprávněně) poslali do háje.
    2. Zkusit nějaké městské kolo. Na pouzitakola to vypadá, že k nám vozí levné ojetiny z Holandska ale nosnost pro změnu neuvádí vůbec, navíc je většina bez převodů a to mi v zemi která disponuje i kopci nepřijde jako nejpraktičtější záležitost.
    3. Vrátit se k víře, že jen stará dvacetikilová favoritka je dostatečně nezničtelná aby mě uvezla, vytáhnout nějakou někde z bazaru a nechat si jí opravit a renovovat.
    4. Vzdát kolo a bavit místní mládež tím, že si pořídím koloběžku neboť ty k mému údivu mají nosnost až do 150kg.
    5. Smířit se s tím, že někdo s konstitucí dobře rostlého medvěda paří na kole jedině s Cibulkou do cirkusu a chodit pěšky.
    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.