• hajda

    Ahoj vsem. Potreboval bych poradit s vyberem kola…cetl jsem starsi diskuze, ale nic me neoslovilo a nesplnilo me predstavy, tak jsem vznesl tento dotaz…co se tyce jezdeni tak nejsem amater ale profik taky ne…proste takova rozumna stredni cesta…Ma predstava je asi takova:melo by jit o horske kolo, brzdy bych rozhodne nechtel kotouce protoze u kola do 15 000 to je podle me zbytecne…i vzhledem k udrzbe atd…melo by mit odpruzenou vidlici…nejlepe s minimalnimi naroky na udrzbu…takze asi nejake RST ale pokud vite o lepsim rad prijmu vasi radu…urcite by mela byt zamykaci…co se tyce prehazek atd tak tam mi bylo doporuceno aspon DEORE..ale jak je na tom alivio nevim.co jsem se tak zatim dival tak me hodne oslovily tyto 2 kola…

    http://www.merida-bike.cz/…/sub-60-v-08

    http://www.merida-bike.cz/…tfs-300-v-08

    nejsem nijak zatizeny na nejakou znacku, ale tyhle se mi libi… klidne muzete navrhnout cokoli co je dle vas v teto cene to nej…budu se tesit na vase navrhy…predem diky za vase rady…

    0 0
    • nooski  

      Zkusil bych uvažovat i o tomhle http://pcshop.pells.cz/…/default.asp?…

      0 0
    • Smazaný účet  

      rst v tehle cene skoro nepotrebuje LO :)) i kdyz nevim jak jsou na tom ty novejsi modely

      myslim ze i s Aliviem se da prezit, ale deore je přeci jen o chloupek pohodlnější (myslím hlavně ty páky) udrzba u vsech vidlic je temer stejna, staci jen pravidelne utirat kluzaky a mazat gufera, pripadne jednou za rok dofouknout vzduch, u vzduchove vidlice je lepsi moznost nastaveni na pozadovanou vahu, u pruzinove prakticky zadna, jedine slozita vymena pruziny) rozhodujici je tvoje hmotnost.

      souhlasil bych s nooski, ten pells ma podle mne trosicku lepsi vidli…

      0 0
      • Martyss  

        „udrzba u vsech vidlic je temer stejna“…a take dat jednou ročně do servisu na rozborku…

        0 0
    • Smazaný účet  

      rst vidlici v teto cenove hladine jsem videl jen jednu – spis nez jako bezudrzbovou bych ji oznacil jako neudrzovatelnou – proste nefungovala

      0 0
    • Kubiczech  

      Ja bych byl pro Pells Phantom Pro – http://www.rockroad.cz/…-p-3885.html

      0 0
    • t29  

      Schvaluju, že stačí V-čka, odpružená vidlice určitě ano, údržbu popsal Foose… Deore výbavu mám a jsem spokojený, můžu doporučit, ale pokud je 15 tisíc absolutní strop a chceš něco utratit za vybavení (ať už je to košík a láhev, tachometr, nářadí, blikačky nebo cokoli jiného), tak i Alivio funguje dobře. Ty dvě Meridy vypadají fajn, jinak mě napadá např.

      http://www.kellys-bicycles.com/index.php?…

      http://www.superior.cz/…tb/bike.html?…

      Každopádně na vidlice RST obecně nebo na levné modely dalších výrobců tady moc chvály neuslyšíš, ale třeba ti i taková vidlice bude pro začátek stačit, a až přišetříš, dopřeješ si lepší.

      0 0
      • felix.org  

        Toto ať si vezme :-) Vidla do začátku postačí a když prodá za 2000,– přehazovačku a koupí za 800,– LX nebo za 700,– Deore, tak mu zbyde i na výbavu :-) A nebo prodat šaltr i s vidlí plus něco přihodit a koupit třeba Epicona¨.

        0 0
      • jIrI___  

        Az na tu nehorazne nevyvazenou vybavu je to dobra koupe ;-)

        0 0
      • Smazaný účet  

        huh xtr na kole za 14. tak to je hukot

        0 0
    • Uhel  

      Doporučoval bych bud tohle za 11 bez diskovejch brzd, nebo model DISC za 13,5 s bezúdržbo­vejma mechanickejma kotoučkovkama. :)

      http://www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?…

      0 0
      • Uhel  

        Sorry, hodil sem špatnej odkaz:

        http://www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?… 

        0 0
        • felix.org  

          Tak nehledě na to, že to GT je za 12 a ne za 11, tak to Ravo co je výše, je za 14 a výbavou je na tom podstatně lépe :-)

          0 0
          • Uhel  

            Já vím, koukal sem omylem na model 07, ale stejně chce kolo do 15. Možná je trošku lepší, ale zase je o dva tisíce dražší a radši bych hleděl v týhle kategorii spíš na rám, protože v týhle kategorii nekoupíš kolo s moc kvalitníma komponentama a myslím že GT je lepší kvalita, co se rámu týče.. S Ravem nemám moc zkušeností, jsou to dobrý rámy a kola?

            0 0
            • felix.org  

              Je dražší, ale pořád je litr do limitu :-) A když prodá ten šaltr, tak je ještě o litr níž a jsme na 13 tisících za kolo s relativně ucházející vidlí do začátku a na komplet Deore. TO GT, nepočítaje šaltr a snad kromě řazení není ani na Aliviu… Já nemám osobní dlouhodobější zkušenosti ani s Ravem ani s GT, hodnotím to jen podle výbavy v porovnání s cenou. A můj názor je (možná nepodloženej a nesprávnej), že v této cenové hladině zas takovej rozdíl v kvalitě rámu nebude, aby podobná cena znamenala velmi podstatný rozdíl ve výbavě.

              0 0
              • Uhel  

                Jako je pravda, že v týhle kategorii je více méně jedno rám i komponenty. S GT mám dobrý zkušenosti, rámy jsou výborný, navíc vzadu je triple triangle „tlumení“. Ale ty rava fakt nevím vůbec..

                0 0
                • felix.org  

                  Já bych řekl, že víceméně je jedno rám… Komponenty v žádném případě. Radši budu jezdit na Ravu s nábama, klikama, řazením, kazetou atd. Deore, než na kole s min. o 2 řady nižšími komponenty jen proto, že má na rámu napsáno GT a stojí víceméně stejně.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Kdyby byl ram GT s cenou a osazenim co je u Rava, tak to by byl naprosty ideal :-). Jinak se mezi GT a Ravo priklanim taky k Ravu.

                    0 0
                  • Uhel  

                    Hej rámy GT jsou fakt hodně kvalitní, je to prostě záruka kvality. Není to jen o nápisu samozřejmě. To si myslím, že se o ravu říct nedá, že by to byli masově rozšířený kola, který jsou prověřený. A myslím že mezi aliviem a deorkem je docela malej rozdíl. Ale jak říká Jiřík, tak nejlepší by bylo to GT s osazením Rava..

                    0 0
                    • nooski  

                      Hej fakt úplně nejkvalitnější. Jestli Ravo nebo GT, tak bych se neohlížel že to má na rámu tu a nebo onu nálepku a bral podle nejlepší výbavy. Rám je sice základ kola, ale tady je to prašť jak uhoď.

                      0 0
                    • Lišák  

                      Jedno hodně kvalitní GT prasklo kamošovi před zadní patkou. Při jízdě do kopce. Na asfaltu. GT Avalanche 0.0.

                      0 0
    • hajda  

      diky za vsechny rady…no co se tyce ceny tak jsem pocital 15 000 na kolo…vybava jako flaska tachac atd navic…bral jsem ciste kolo ktere koupim…ale i tak diky za tipy…

      0 0
      • Seadat  

        Kolo do 15? bazar, postav si nejaky :-)) do 15 krasne vyjdes :-))

        0 0
      • Seadat  

        Kolo do 15? bazar, postav si nejaky :-)) do 15 krasne vyjdes :-))

        0 0
    • kali222  

      ja jsem sem to ravo dal, protoze jsem jedno sago uz mel : )

      mel jsem ho nasledujic: kliky holl 1 deore,presmky+pa­ky take deore,prehazka XT,naby kotoucove deore…dobry na tu dobu v danne cene :) a za podobny peniz a jedine co bylo ....... byla vidlice vinetou axel(ale porad ten vyssi model,ne uplne low,tenkrat bych suntoura nevzal)

      mel jsem ho jen tak na 3,5–4000km.spokojenost, ale na mych 179cm byla 19"dlouha,ale pro normalni lidi asi bezne. viz muj pose(z)d v profilu u XC kol :)

      ramu se neboj ma(ten muj starej model mel) krasne tvarovanou zadni stavbu

      0 0
    •  

      Baník pyčo!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.