• Hanys55487

    Zdravím,

    jezdím na kole skoro vždy, když je pěkně a mám čas. Jezdím většinou po klasických cestách/chodnících ale zároveň občas projedu i trasou, která vede lesem a těžším terénem. Jaké kolo koupit, pokud by byl můj limit do 10000 Kč? Popř. je výhodnější si kolo sestavit?

    Předem díky za všechny otázky.

    0 0
    • niky79  

      Ano, lepsi si nechat kolo sestavit.

      0 0
    • blackboy007  

      cyklobazar.cz nebo tady

      0 0
    • Jacob1  

      já kdybych chtěl nový levný a ihned a na splátky tak jsem jako jediný možný objevil tohle

      http://kola.ramala.cz/…-135489.html

      sice stojí 10999

      ale já jezdím do práce jen 3,6 km celoročně každý pracovní den

      takže nevím jestli by se mi vyplatila stavba lepšího crosse nebo cxka , silnička asi né , protože po silnici se bojím stačí mi bohatě přechody na kruháčích

      nevím co je pro tebe těžký terén když máš rozpočet 10 000 ale asi to bude opatrný prújezd nečím co by zvládla i skládačka

      0 0
    • Erknold  

      kolik vlastně měříš a vážíš?

      0 0
      • Hanys55487  

        cca 90 kg, 185 cm

        0 0
        • Erknold  

          proč jsem se ptal. Jelikož tu jeden ze stavitelů nedávno upozornil, že se nechá postavit krosové kolo na výprodejové pružinové vidlici NRX http://bike4u.cz/…tribrna.html

          Ale co tak lidi píšou, pružinovky jsou na váhy nějakých 75 kg. Ale zase co, s tutím rozpočtem vzduchovou vidlici mít nebudeš. A pak je lepší mít nějakou nefunkční základní, nebo stříbrnou výprodejovou funkční, kterou hold občas v terenu pošleš na doraz.

          Samo stavba se ti určitě nevyplatí, jelikož marže na jednotlivých komponentech je větší, než si vezme stavitel za složení kola, který má součástky za velkoobchodní ceny. A to neberu to, že oni mají cajk na kola a ty ne.

          Ale i s tutou vidlí bys byl asi někde spíše kolem 12k. Nějaký levnější rám typu Scud, pružinová vidle NRX, ekonomická kola a vlastně vše ekonomické. Je otázka, zda by také do toho stavitele šli. Můžeš zkusit písnout mejla Scalarovi a Maajkeemu, zda by šli do nějakého ekonomického kola v rámci podpory cyklisty :)

          0 0
          • Hanys55487  

            A kdybych se nechal poskládat kolo např. za 10 tisíc. Dá se postupně vylepšovat? (nahrazovat díly za lepší?)

            0 0
            • Dunde.e1  

              kolo je skládačka a většina dílů se dá kombinovat a nahrazovat za jiné (jiné značky nebo stejnou značku ale jinou řadu).

              Pokud někde uvidíš kolo nějaké značky XY, pak na tom kole je značkový XY pouze ten rám, zbytek jsou běžné univerzální komponenty značek Shimano, Sram, Zoom, Force atd…

              0 0
              • Hanys55487  

                Díky moc za super odpovědi. Mám další otázku. Vyplatí se koupit kolo z bazaru? Podle kamaráda, který už delší dobu jezdí na kole, nejen rekreačně, ano.

                0 0
                • Dunde.e1  

                  Když koupíš dobře, tak se vyplatí, když špatně tak se nevyplatí…asi tak.

                  Občas lidi prodávají v bazaru věci, kolikrát za vyšší ceny, než kolik stojí nové. Jestli se v kolech moc nevyznáš, tak bych si případný tip ověřil buď alespoň zde na fóru, nebo přizval někoho zkušeného ať nekoupíš zajíce v pytli.

                  Můžeš narazit na kolo, které bude ve slušném stavu a o několik tříd lepší než co bys koupil jako nové.

                  Na kole může být dost věci opotřebovaných, řetěz, kazeta, převodník s klikama…případná výměna může stát od cca 1000Kč (opravdu ta nejlevnšjí sada) nahoru. Dál mohou být špatné ložiska, vymlácená vidlice atd, vychozené přehazovačky, páčky řazení, zarezlé lanka atd. Všechno se to dá opravit, vyměnit, akorát to samozřejmě něco stojí, ale věsměs se to dá řešit i s novými díly levně (není to jak výměna nové převodovky za 100tKč u bazarového auta, které stálo 20tKč :-) ).

                  Tak jak tak, zvol si správný typ kola (MTB / trek) a vyber si hlavně správnou velikost rámu – to je základ.

                  0 0
                  • Hanys55487  

                    Nemůžete mi dát na někoho zkušeného kontakt, popř. na někoho z vás, kterému by nevadilo, kdybych ho občas otravoval amatérskýma otázkama? :D, nebo mám to řešit vše tady na foru?

                    0 0
                  • Hanys55487  

                    Koukal jsem třeba tady na to:

                    http://sport.bazos.cz/…-TFS-300.php

                    Ale je to 400 Km. Je vůbec rozumné se s člověkem domluvit na tom, že by to přijelo poštou/ppl/etc. ? Nebo radši počkat a najít něco co bude blíž mého bydliště abych si to mohl zkontrolovat?

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.