• silverrhino

    Ahoj, rád bych si na jaře koupil kolo. Moc mě zaujalo kolo značky Cube, konkrétně http://www.cyklofaltynek.cz/…red-2016.htm . Je loňské a je ve slevě. Nebráním se ani, pokud mi ho zkritizujete a doporučíte jiné. Víc peněz se mi už dávat nechce. Zatím jsem jezdil jen na pružinové přední vidlici bez elastomeru, ale kvůli své váze 120kg už nemůžu. Měl jsem kolo 26". Na 27.5 ani 29 jsem nejezdil, ale měřím 183/120, tak asi 29. Jezdil bych rekreačně po městě, občas nějaké stezky v přírodě, sem tam kořeny atd. Poradíte? Díky

    0 0
    • honza1982  

      Rádi poradíme. Jen mě zajímá, co přesně tě na tom Cube zaujalo? By the way, tvá váha už je dost na hraně.

      0 0
      • silverrhino  

        Hlavně ta vidlice, chtěl jsem vzduchovku a buď Rock Shox, Fox nebo Manitou. Nechci pružinovou

        0 0
        • honza1982  

          No rozhodně to bude posun dopředu. Na fox v této cenové kategorii nedosáhneš. Manitou se moc na kola nedává. Hodně to dávají třeba slováci z CTM. Zato rockshox je skoro na všem. Proto je moudré uvažovat kterou RS na kole mít. Silver není nejlepší volba. Dělá z toho kola 13,2kg bestii. Ale při tvé váze je to totálně jedno.

          0 0
          • silverrhino  

            Manitou jsem viděl za 24990,– taky Cube, ale to byl ročník, aspoň myslím, 2017. Ale to už bylo drahé. Nebo je Manitou M30 výrazně lepší?

            0 0
            • silverrhino  

              http://www.cyklofaltynek.cz/…-29275-black'n'flashyellow-2016.htm

              0 0
            • honza1982  

              "Špatně sem láduješ ty odkazy. Cube Acid

              Je o fous lepší. Lehčí, lepší brzdy. Ovšem ta vidlice. Já stále nevím, co si o ní myslet. O manitou se tu toho moc nedozvíš. Snad jen něco málo o tuhosti. RU zůstává. Když už tak raději marvel. Tam je pevná osa.

              Mě se líbí třebatohle pro tebe. Pěkné osazení, slušná váha, pevná osa. Ale je to nějakých 24.000. To už ti nějaký zdejší stavitel postaví určitě kolo s pevnou osou a dobrýma brzdama.

              0 0
              • silverrhino  

                To CTM vypadá pěkně, díky, to si uložím. Ten Manitou, o tom moc zmínek není. Ale asi to nebude špatná volba. Bude to něco exkluzivnějšího a řídčeji použitého než RS a FOX. Těch 24240,– by se ještě dal, nechtěl jsem, ale kdyby to bylo o hodně lepší, což asi i ty brzdy jsou, to bych potřeboval, a vidlice vyšší kategorie, tak by to šlo … díky

                0 0
                • palo7  

                  na slovenským fóru jsem narazil na info, že na CTM ročníku 2016 se dá běžně ukecat sleva okolo 20%, a to už by bylo dost zajímavé

                  0 0
            • kocers  

              Na tvou váhou bych rozhodně vyřadil vidlece s průměrem noh 30mm. Takže vyřaď kola s Manitou M30, RS 30, … Kroutilo by se to pod tebou jak žížala. Ideální pro tebe vidlice s 34mm nohama, ale to v tvé cenové asi ani nenajdeš. Jedině by ses díval na HT trail kategorii.

              0 0
          • silverrhino  

            Vždyť to moje kolo je z roku 2001, to mi bylo 17, když jsem si na něj na brigádě vydělával. Je to Fuji s mechanickými kotoučovkami, tehdy to byla bomba

            0 0
    • Chlebovnik  

      Hmotnostní limit je 115 kg vč. kola! Pro samotného jezdce tak zbývá nějakých ~100 kg.

      0 0
      • silverrhino  

        Mě řekli, že když mám do 120kg, že můžu jezdit :-/

        0 0
        • honza1982  

          Cube mají dobrou kvalitu. Nepraskají. Ale ve tvém případě to je o hubu. Do hmotnostního limitu se nevejdeš určitě.

          0 0
          • popokatepetl  

            já bych se toho nebál, sice mají ten limit 115 včetně kola, ale ten rám není žádná plechovka od piva. Je na tom težká vidlice a kola (2,25kg), ale gramařit při takové váze. 13,2kg to bude mít v nejmenší velikosti bez pedálů.

            ale čím nižší řada Cube tím jsou ty kola kratší.

            0 0
            • honza1982  

              V každém případě je tam RU. Na tu váhu bych vzal asi něco s pevnou osou. A jak budou brzdit při jeho váze ty low-endové shimana si taky neopovažuji tvrdit.

              Osobně bych raději volil někoho, kdo mi tam dá raidon s pevnou osou a deore/slx brzdy. Ale je to samozřejmě můj názor. Vlastně jsem zopakoval jenom názor Palo7.

              0 0
        • janovec8  

          Jestli ti to řekli u Faltýnka, tak se ani nedivím, tam jsou ti schopní prodat cokoliv, hlavně aby prodali. Jinak tý hmotnosti bych se tolik nebál. Ale dal bych si pozor a kolo koupil jinde, sám jsem tam jedno kolo kupoval. Kolo bylo v pohodě, přesně jak jsem očekával, ale příštup pak v servisu a podmínky stanovené p.Faltýnkem byly takové, že jsem tam už nikdy nevlezl. Doporučuji přečíst recenze na internetu na tenhle obchod, bohužel já je přečetl také až potom, co jsem se několikrát s p.Faltýnkem pohádal.

          0 0
    • palo7  

      Asi by jsi na svou váhu měl dát pevnou osu a lepší brzdy.

      0 0
      • prokopius  

        Off topic: [b]bys[/b], jedině bys ;) By jsi je neskutečné zvěrstvo! ;)

        0 0
    • palo7  

      Ofiko na tvou váhu je asi jen Trek, ale ten bude v podobné cene dost shit

      0 0
    • mapetka  

      Na to co chceš jezdit ok. Kup…jezdi…zhubni

      0 0
      • silverrhino  

        Díky, chtěl bych jezdit o víkendech a po práci, v lese, po silnici nebo jen tak po Praze na okraji. Snad by se nic stát nemuselo. Já jsem psal do jednoho eshopu s koly, a myslím, že to bylo i to Cube, a oni řekli, že limit jezdce na horská kola je 125kg !!

        0 0
        • honza1982  

          Je to většinou 120kg. Ale nesmíš zapomínat, že se do toho počítá kolo samotné. Takže jezdec okolo 105–108kg je vrchní hranice. V obchodě ti řeknou cokoliv, jen aby prodali to, co mají na skladě.

          Byl jsem v místním obchodě s koly a díval se na nové modely. Byla tam paní (cca 40–45let) a dívala se na městská kola, na popojíždění po městě a do práce. Vím, že cizí rozhovory se poslouchat nemají, ale zbystřil jsem, když jsem asi potřetí slyšel, na to Vaše ježdění to bude bohatě stačit. Měl jsem chuť tam jít a říct, běžte někam jinam, kde Vám poradí někdo normální. Snažím se říct, že vyjádření velkého množství prodejců bych nebral vážně.

          0 0
        • AlienDNA  

          Neboj se toho :) Mám Cube SL-LTD a váhu okolo 116 kg a vše po 2 letech v pořádku. A to se nebojím si zaskákat. V papírech je nosnost 115 kg, koukal sem se. Nevím jak to dělám, ale na kole nezhubnu a to jezdím cca 4–4,5k ročně. Neboj se a jezdi.

          0 0
    • johnald  

      Nechci zakladat novej topic, takze se zeptam tady:

      co na to rikate, znalci? ma smysl tohle kupovat nebo radsi koupit letosni model?

      https://www.cyklobazar.cz/…ltd-pro-2016

      za odpoved/radu dekuju

      0 0
      • honza1982  

        https://www.bike-life.cz/…kline/d10092 nový model.

        Já mám jasno. Já bych si vzal to bazarové. Krom toho, že tam majitel dal Rebu (já bych tedy nevolil bílou), tak jsou tam magura mt2.

        0 0
      • popokatepetl  

        bazar a za ušetřený peníz vyměnit kola (původní prodat). Jen nechápu že si někdo koupí kolo, vymění vidlici, brzdy a ujede na tom 70km. To mám prakticky z prvního euforického vyzkoušení nového kola :o)

        jinak na to nové by se určitě dala ukecat sleva 10%, bazarista třeba taky pustí chlup.

        0 0
    • johnald  

      a obecne kola cube jsou kvalitni, spolehlivy?

      0 0
      • palo7  

        Cube jsou na tom úplně stejně jako ostatní známé značky. Sleva u toho bazaru nevypadá až tak dobře, ale vidlice je min. o 5000 dražší a tak o půl kila lehčí a brzdy jsou také (snad, neznám spolehlivost Magur) lepší. Pokud ti ta 19 sedne, a jsou ke kolu komplet doklady, tak je to dobrý kup

        0 0
      • Smazaný účet  

        Kazdym novym modelem je Cube hnusnejsi a hnusnejsi. Posledni hezky rocnik co se tyce LTD PRO byl 2015. Sem rad, ze sem ho tehdy koupil. Navic tam je Reba …

        0 0
      • honza1982  

        Mě na těch kolech cube trošku štve ten marketingový tah s osazením. Typu naládujeme tam všechno v xt, na to lidé slyší a dáme tam těžké pláště a těžkou vidlici a brzdy jen aby se neřeklo. Potom to za 30.000 váží 13,3kg.

        Nicméně, blackline 2017 bych nekupoval. RS silver a br-m315 za 31.000 e-e. To bazarové je lepší a levnější. I když ta sleva tedy není kdo ví jaká. Z toho co máš na výběr tak určitě bazar. Ale zase na druhou stranu, proč za 27.000 kupovat bazarové kolo, kde vždycky budou pochybnosti i když je nájezd skoro nulový, když si můžeš koupit například tohle za 27.500?

        0 0
        • johnald  

          taky me napadlo proc bych mel kupovat za 27k bazar. dost me laka i tenhle scott, kde je sleva vyraznejsi, jenomze uz je to 4 roky jezdeny kolo

          https://www.cyklobazar.cz/…e-930-2013-m

          0 0
          • johnald  

            ev. je zajimavy i tohle

            http://www.bike-forum.cz/…er-inexxis-2

            0 0
          • honza1982  

            Je čtyři roky ježděné kolo a čtyři roky ježděné kolo. Musíš ho prohlédnout dobře. Ale je možné, že bude něco postupně odcházet. To je ta krásná nejistota. Radši bych šel za 30.000 do nového. Tam už seženeš pěkný bike a ještě lepší, když si necháš postavit. Ten 4ever bych nechtěl už z důvodu, jaký je to držák :D Od září v inzerci, tomu říkám zájem. Nebo to jen nesmazal.

            0 0
    • luck89  

      Ja tiež rozmýšľam nad cube, ale som si všimol, že dosť hlasno rapoce zadné kolečko, keď sa neťaha. Je to len preto že je to nové a musí sa vybehať?

      0 0
    • Wojtkingson  

      Mám Cube Attention SL 2015, vážím 120 – 130 kg a noproblemo, ale nejzdím s ním po schodech atd :D Nicméně lehkej terén v pohodě, bez skákání :D

      0 0
    • Hnuso  

      Chci koupit nové kolo cca za 20 tisíc.Líbí se mi Cube attention http://www.bikeinvest.cz/…cknblue-2017 , ale na výstavě mi jeden prodejce doporučoval spíše Attention SL http://www.bikeinvest.cz/…hyellow-2017 že je tam už vzduchová vidlice a při mé váze 115–120 kilo by pří byla vhodnější. Budu jezdit v lese,na polňačkách a když se do cesty připletou schody sjedu je,ale vyhledávat je nebudu.Nebo mi dáte tip na vhodnější kolo okolo 20t ale max 25t.Díky

      0 0
      • palo7  

        vhodnější a výhodnější je kolo nechat postavit. V ceně do 25, bude mít lepší vidlici, brzdy, kola a modernější pohod 2×10

        0 0
    • Radez  

      Chtěl bych se optat, jestli by mi někdo poradil s tímhle strojem.

      Cube Reaction C:62 SL grey´n´blue 2018

      Jestli k němu má někdo nějaký komentář, názor případně jestli by mi dokázal doporučit nějaké jiné za stejný (nebo menší :-)) peníz. Ještě srovnávám s nějakým Supem a BMCčkem, ale pořád se nemůžu rozhodnout.

      0 0
      • palo7  

        tak dej i ty odkazy s čím srovnáváš. HT nad 60 už nemají moc slabých míst, a tady pokud chceš osazení 2× Shimano je výborně osazeno. Jestli ti vyhovuje geometrie a líbí se ti to kolo nejvíc, tak proč ne.

        0 0
        • Radez  

          S tímhle

          Horské kolo SUPERIOR XP 979 2018

          a tímhle

          BMC Teamelite 02 XT

          ale fakt nevím.

          Případně pokud by někdo poradil ještě něco jinýho, tak bych byl určitě rád.

          0 0
          • palo7  

            máš srovnané geometrie těch rámů? Jel jsi na některém z nich, nebo viděl aspoň naživo? Asi bych na HT přes 60tis. nechtěl brzdy 6000

            0 0
          • Radez  

            Nějaké zhodnocení těch rámů by někdo neměl?

            Jako, že by do některého ze zmíněných nešel?

            0 0
            •  

              supy praskaj

              https://www.radon-bikes.de/…/jealous-80/

              0 0
              • Radez  

                Ten odkaz mi nejde, ale pokud myslíš JEALOUS 8.0 , tak samozřejmě krásný kolo, barva :-) i hmotnost. Ta váha je samozřejmě taky luxus, ale ta cena už je jinde, než bych si představoval. Navíc je to jednoplacka a já bych chtěl dvě :-). Momentálně na šestadváce mám tři, tak ten skok by byl pro mě šokující.

                (pokud ten odkaz měl být na nějaký ten starší model osmičky, co tam mají se slevou, tak ten už není k mání, to už jsem s něma v obchodě řešil)

                0 0
                • Deadlink  

                  Nic neni sokujici. Taky jsem mel 26" s troj plackou a ted mam eagle 1×12 a je to super. Vubec bych se toho nebal

                  0 0
                  • Radez  

                    No nevím jesli budu mít ještě možnost před tím, než to pořídím vyzkoušet jednoplacku.

                    Jezdíš taky i něco na pohodu? Trasy přes sto v terénu? Nebo jen závody?

                    Každopádně zrovna ten zmiňovanej model 8.0 je už mimo rozpočet. Ještě si potřebuju pořídit lyže :-).

                    0 0
                    • Deadlink  

                      Ja jezdim vicemene jenom na pohodu. Zavody nejezdim. Jen kopce, kterych je u nas docela dost. Polni a lesni cesty, a cyklostezky. Taky jsem myslel ze jednoplacku nedam, ale je to dobre.

                      0 0
    • Radez  

      Netestoval jsem žádné z nich. Zatím jsem vlastně na začátku výběru. Proto jsem rád za každou radu nebo doporučení.

      0 0
      • tomxxx  

        Tak cube a superior maj hodne odliskou geometrii. To je jak noc a den.

        BMC doporucit fakt nemuzu, klukum co to meli jako tymova kola praskl soft tail snad kazdemu. Nicmene to vyreklamovali. Se superiorem nemam taky moc kladne zkusenosti, tam brutalne nezvladaj udelat stredove slozeni, misky se vykvrdlavaj…des, navic u barevnych ramu se treba kolem prostupu bowdenu do ramu odlupuje lak, vnitrni vedeni taky nic moc. Je to levne, to jo. Zkusenosti nejsou jen z doslechu, ale nejaky supy sem servisoval, hodne lidi kolem me je ma a zavady vicemene vzdy podobne co pisu.

        Cuba ted od nove sezony vozi hodne lidi, takze zatim poreferovat moc nemuzu, leda nekdy v zari budou poradne odzkouseny, ale horsi nez bmc a sup to nebude :-)

        0 0
        • Radez  

          Díky převelice za názor :-), přestože mi dost zamotal hlavu :-), ale aspoň mám další názor dobrej pro rozhodování.

          0 0
          • tomxxx  

            Jinak jestli uvažuješ o kolu kolem 60, nepřemýšlel bych o ničem jiném než o jednopřevodníku, nicméně jelikož si to nikdy neměl, budu tě těžko přesvědčovat.

            0 0
          • tomxxx  

            A asi bych do rozhodování přidal

            https://www.canyon.com/…ro-race.html

            nebo lehčí

            https://www.canyon.com/…ro-race.html

            Ta 7.0 by mi stála za ty utracený peníze jen kvůli těm zapletenejm kolům, vše ostatní „lepší“ bych byl ochoten oželet.

            0 0
            • Radez  

              Díky za posty.

              Původně kaňony taky byly v rozhodování, resp. po nich ještě pořád pokukuju (silnicu od kaňona mám).

              Uplně origo jsem koukalcna tu 7.0 (tam se mi fakt strašně líbila ta modrá barva), ale začal jsem to řešit asi dost pozdě a doručení už tam předtím bylo v červnu. Koncem května už ho musím mít (a nechci riskovat, že bych se spolíhal jen na to, že to možná dojde dřív)

              No já právě těch investil letos budu mít trochu víc, tak nechci všechno nasypat do kola. Musím někde udělat strop.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.