• Fenous

    Mozna se to uz tady resilo, mozna ne, ale tohle by mohlo dost lidem pomoci: kdyz kupujete kolo a mate firmu nebo nekoho znemeho, kdo firmu ma, tak si kolo muze na firmu napsat, da si ho do nakladu a muze vam vratit DPH.

    0 0
    • Blabas  

      Jo a berňák je debil, takže ho ještě pochválí, že objíždí zakázky ekologicky na služebním kole místo v autě. Neva, že stálo sto papírů. Co dáš do nákladů a co projde bez povšimnutí, je rozdíl.

      0 0
    • De.Fly  

      by musel predmet podnikani nejak souviset s cyklistikou a objizdet zakazky na kole:-)) by po tobe jeste chteli knihu jizd…

      0 0
      • Blabas  

        jo třeba obecní pošťák nebo pekař, mlíkař…A i tak by neobhájil DH mašinu za 100. To není jako s auty, kde má člověk zeleninu a „služební“ A8

        0 0
        • elbi  

          A nebo bych mohl místo služebního auta, které ani nechci na úřad kupovat, koupit obecního fulla. Má to malý háček, muselo by mi to odklepnout zastupitelstvo :). V tomto je výhoda, že berňáku je jedno co si obec koupí, jen to musíme mít správně zaúčtované .

          0 0
        • Tomcat  

          stou A8. 75% Porsche Cayenne je v ČR registrovaných jako aut třídy N1. Takže s tím jak na to berňák dbá je to asi jasné…

          0 0
          • Kubiczech  

            Toz i rohliky je treba rozvazet trosku na urovni, ne? (:

            0 0
          • Smazaný účet  

            myslim ze ta kategorie N1 je o proti lidem kteri nepodnikaji opravdu nespravedliva, protoze podle me toho ti ‚podnikatele‘ neuveritelne zneuzivaji. Kolikrat mi tata rikal, ze si u nich nekdo koupi auto s odpoctem a prepazku ani nechce namontovat, nebo kdyz prijede na garancni prohlidku tak tam ani tu prepazku nema.

            0 0
            • claid  

              to je taky pěkný nesmysl!!proč bych si nemohl odpočíst DPH, když ho všude pltím??To je jen trest a závist a daňově totální nesmysl, nařizovat nesmyslnou přepážku!!!Když potřebuji auto na náklad – koupím si auto na náklad, když potřebuji autem jezdit a občas něco převézt – tak si koupím auto, které mi to umožní.. a proč mi má někdonařizovat, že si musím koupit auta dvě??a znehodnocovat mi auto, které si za svoje peníze koupím??!!!!!!!­!!!!!!!!!!

              0 0
              • pepko  

                to im nevysvetlis … ja chodim na aute s mrezou aj ked som konzultant … zakony v tomto/tychto state/toch su postavene na hlavu … vsetko je organizovane s ohladom na socialnu vrstvu … aby nahodou robotnik nezavidel konzultantovi alebo manazerovi, ze chodi na audi, tak si musi manazer alebo konzultant kupit auto s mrezou … teda nemusi … moze si kupit auto bez mreze, ale zaplati statu dan hned 2× … ale to nikto, kto sa nesnazil byt aspon chvilu podnikatelom, nepochopi … a pritom kazdy ma tu moznost, staci sa len snazit a makat a pracovat a makat … ale naco by to robili, ked je jednoduchsie nadavat na podnikatelov, nemat ziadne starosti, prist do prace o osmej, o stvrtej padla a moze ist domov … a potom ma casu a casu pisat po diskusiach ako podnikatelia zneuzivaju stat …

                0 0
            • Jaromír  

              to je teda kravina, co si napsal.

              0 0
      • kolombo  

        Předmět podnikání by s cyklistikou nutně souviset nemusel, ale kniha jízd a provozní kniha vozidla a podobné pitominy ba asi být musely. A asi by se musely dělit kilometry na služební a soukromé. Jestlipak se z kola pak taky platí silniční daň :-)

        0 0
        • Blabas  

          Hele a u služebního auta jde palivo do nákladů. Co, že by šli strava a pitivo do nákladů? Něčim přece třeba krmit koně ( tedy mě ):-)

          0 0
    • petebike  

      takto resim ja ale ne DPH…jen ty naklady, ale ne okate samozrejme :-)

      0 0
    • gtom  

      Mám kolo v nákladech už asi 4 roky, „jelikož mám provozovnu 4km od baráku tvrdím že jezdím na kole“ prošlo to i kontrolou stálo 55000 a nic mi neřekli jenom se ptali na účel nákupu. Dávám tam i řetězi a všechno co za sezonu opotřebuju (dokonce i vidlici) a zatím v pohodě. PS. Nikdy sem na něm do práce nejel.

      0 0
      • AV  

        Chlubíš se podvodem? No, to jsi hvězda! Dvojdomek bych s tebou mít nechtěl …

        0 0
        • Hnoj  

          Tohle ale z hlediska zákona podvod není… A pokud si odečetl DPH a dal ho do nákladů, není divu, že to takhle udělal. Proč by proboha stát měl mít peníze z toho, že si koupíš kolo? DPH je svinstvo…

          0 0
          • Vrci  

            PS. Nikdy sem na něm do práce nejel.

            0 0
            • Hnoj  

              No a? Zákon jsi neporušil… Snad by bylo dobře si uvědomit, že co není zakázáno, je dovoleno…

              0 0
            • Fenous  

              O.K. myslel jsem to jako namet pro lidi, jak usetrit, ja kdyz se kazdej mesic podivam, kolik jsem prispel na nase temperamentni spoluobcany, tak z toho opravdu nemam vubec zadny vycitky, ze jsem neprispel do statni kasy, proc taky svoji vejplatu danit dvakrat, ze......

              0 0
        • Balik123  

          hm dalsi skvelej poctivec, to fakt miluju. Ruku na srdce a napis sem popravde a pred celym BF ze jsi nikdy nekouknul na nelegalni film, na PC nemas jedinej nelegalni SW (z toho se taky plati DPH) nikdy jsi neudelal nic spatneho (nerikam nezakonneho) S DH to takhle dela hodne lidi, nerikam ze ja (kolo jsem nekoupil cele ale skladam po dilech na ktere makam na brigadach) a taky nerikma ze jsem svatej.

          Takze pokdu ams cisto pred svym prahem strasne moc se ti uprimne omlouvam za tento prispevek.

          0 0
        • gtom  

          Dobře stydím se, slibuju že na něm zítra do práce pojedu :), aby to nebyl podvod.

          0 0
          • ivaneck  

            a pojedes i zpatky, at si na tebe nemusime ukazovat prstem :o)

            0 0
            • gtom  

              Dal jsem si to dvakrát!! Když jsem přijel k dílně zjistil jsem že mám klíče od dveří doma u klíčů od auta, takže si myslím že jako trest to stačí.

              0 0
        • cabbage  

          Podvod? Můžeš mi dát seznam poškozených, které o něco připravil? imho se jen nenechal okrást o jím vydělané peníze, které by jinak mohly být využity(čti: zneužity) státem…

          0 0
    • Thomas  

      Asi to jde. Ja vloni dostal nynejsi kolo jako sluzebaka :-) :-) :-) :-)

      0 0
    • strtom  

      Jen pro doplnění, v posledním Reflexu je článek o cyklostezkách v Praze a podobné kecy. Hlavně mě tam zaujala věta že si kolo jako dopravní prostředek můžete nárokovat vratku DPH + dát to do nákladů s tím že k tomu existuje něco jako judikatůra finančního úřadu. Takže jestli jste zde někdo kovaný účetní můžete se prosím k té judikatůře vyjádřit co tam vlastně je napsáno.

      Chci si koupit fulla okolo 100 tácu a vratka 20 tisic by se mi hodila.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.