Kolik km Vám vydrží kraťasy?

55 nepřečtených
  • Frankie

    Ahoj, ceka me nakup dalsich kratasu, tak me jen napadlo, jak dlouho vydrzi Vam a jestli se z hlediska vydrze vyplati investovat do vyssich pater.

    Moje zkusenost s elastakama je, ze driv nebo pozdeji se prosoupou svy drzici vlozku, coz moje zrucna pritelkyne da do kupy, ale samotna vlozka tak po roce, roce a pul a cca 4–6tis km uz za moc nestoji…

    Za posledni cca tri roky jsem mel:

    SPECIALIZED(1.690): Vydrz prd, ani ne po roce a cca 2500km se rozpadly… SL NORTHWAVE SV (1.690): Ty mam uz skoro tri roky, z toho byly OK tak rok a pul, ted je mam jako nouzovku, vlozka uz je dost hotova.. DE MARCHI SL RACE (1.490): Zatim nejlepsi, i po necelych dvou letech se v nich da jezdit, ale uz je cas na novy…

    FV

    0 0
    • Zdenda CUBE  

      Zatím nejdéle mi vydržely kraťasy od f. Corratec, pořizovací cena sice 1890,– ale už je mám 8. sezonu :-)

      0 0
    • Sinty  

      Taky mám dobré zkušenosti s De Marchi, jen nevím model, ale nejspíš ty co si uváděl. Jen je bohužel problém s páráním vložky, prej se to dá sešít dvojitým švem typu obrlock (název je nesprávně napsaný)

      0 0
    • Jenda  

      me vydrzi tak 6–8 kkm kupuju ty nejlevnejsi Axony special II (vyrabi je bieme, cca 600 Kc) po cca 2kkm se zacne parat vlozka v rozkroku od gati ale funkcne mi to nijak nevadi. Uznavam ze jsem ale velmi nenarocnej, na druhou stranu ani po celodennich vyletech nemam problem. Nejhorsi zkusenosti mam zatim s G-Sport – ty se mi rozpadly ani ne po 2kkm (normalne se vydrolili ze mi byla videt prdel:-)

      0 0
    • rasto  

      kalaš asi 3 sezony (10k km?) střídám je.

      0 0
    • marapara  

      Mně vydrží většinou tak 2 sezony nebo 1,5 roku. Většinou se mi po roce začne párat vložka, ale jde to spíchnout jehhlou a nití. Po sezoně ježdění se mi už většinou začne rozpadat elastan. Nejdřív malý flíček, začne se drolit víc a víc a po sezoně a půl, někdy vydrží 2 sezony už se fakt musí vyměnit, protože kraťasy už místy prosvítají a jsou i volnější. Ještě nutno dodat že jsem kupoval pokaždé kraťasy GT, výrobce je DeMarchi. Docela mě mrzela vložka na těch kraťasech. Jsou sice dražší, ale vložka je celkem obyč. Za ty prachy, 1100–1200, bych čekal kvalitnější. Minulý rok jsem udělal změnu. Koupil jsem „obyčejnější“ kraťasy, výrobce tuším Rogelli – málo známá firma. Stály 750, elastan je na nich trochu silnější, než u jiných výrobců, trochu lepší vložka, než u GT kraťas, konce nohaviček jsou silikonové, příjemnější na noze. Po sezoně ježdění tj. cca 10000 km musím konstatovat maximální spokojenost. Párkrát jsem spadl, i když jednou to bylo na kamíncích, jednou na silnici, kraťasy se nikde neprodřely, ani neroztrhly, prostě drží jako nové. Hodně mě to překvapilo, za relativně málo peněz hodně muziky. Ani elastan se mi nikde zatím nerozpadá, vložka se nikde od něj neodparuje. Troufnu si tvrdit, že DeMarchi by takové kraťasy prodával za jednou tolik dráž. Sice by možná zpracování bylo o něco lepší, popř. kapku lepší materiál, ale za dvojnásobnou cenu.

      0 0
      • Loner  

        KOupil´s je od Rogelli.sk na netu? Prodávají je někde v CR? Dík. Pro info ostatním: Levné 600 kc Axon – blbě posazená vlozka z umělé jelenice – výdrž nekonečná, matroš kalhot nezničitelný – krátké výlety do 4 hodin krezevá tu vložku – vyžaduje bílou vazelínu. Několik sezón Atexy s vložku Pro – 15 kkm, v 2004 zhoršená kvalita základního matrošu,vloka měkká a dobrá netvarovaná nepárající se švy,ale nedrží tak dobře postarší vercajk, dělají se i kratší nohavička pro ty co se chtějí opálit aby jim nesvítilo půl stehen na pláži. De Marchi – dvě sezóny – gumičky lezou ven z elastanu, prosvítala pr*el, vložka jako nová, sem tam se uvolnil entl šev, ne však kolem vložky. Opotřebenejma letníma elesťákama by každý z nás zásobil armádu svátečních zimních bikerů. Cycloschein – nevím jestli ještě existuje,ale zimní zateeplené od nich jsou nekonečné od roku 2003 – dnes v nich bez spodků v 5 stupních pod nulou 5 hodin venku.

        0 0
        • Frankie  

          Se zimnima mam taky dobrou zkusenost, ale od Kalese, taky koupeny 2003, ale na km toho nebudou mit zas tolik, odhadem 4–5tis.. ale i tak spokojenost a pokud nekde nepadnu, tak jim davam minimalne rok i dva :)

          0 0
        • marapara  

          Ne, kupoval jsem je u kamaráda v cykloprodejně. U DeMarchi – GT mi prosvítala prdel po sezoně a půl, že jsem musel koupit nové. Ale najeto na nich kolem 15000 km.

          0 0
        • Karaya  

          Já mám zimní od DeMarchi už desátou sezónu, vložka už je špatná, ale nikde se nic nepáře a to i nějaké pády za ty leta byly. Okolo 0°C je to pořád dobrý, v –5 už si občas vezmu ještě letní pod ně. Sehnat tak někde ještě jedny :-)

          0 0
    • Biker jak Pes  

      Minulé kraťasy jsem jezdil už s dírou na zadku na začátku listopadu. Po cca 13 000 km tam už byla díra asi 3 cm velká. Letošní kraťasy zatím drží i po 15 000 km. Jsou jenom lehce „ošilíchané“. Značka Kalaš, loňský model nevím, co to bylo …

      0 0
      • raceman  

        na ty silnici všecko vydrži dýl :)

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Simtě, kdybys viděl, v čem jeli kluci z Dukly Praha na MČR … :D Dresy samá díra…, ale jeli jak draci, to se musí uzant … ;)

          0 0
          • Frankie  

            Jj, kdyz me bere strejda v ustrizenych dzinach (a o jine vybave nemluve), tak si clovek rika, ze o tech hadrech to nebude :)

            0 0
    • Sorossi  

      mam kratasy Pells a po dvou sezonach (8000km) nemaji vadu a prezili i mnoho padu. Nemenil bych…

      0 0
    • Frankie  

      Ty svy asi budou problem skoro u vsech, taky kdo by vydrzel to nekonecny treni o sedlo :) Ale co pisete, tak cena (jako casto) jeste neni zarukou kvality… Tak mozna nez jit o patro vys, zkusim neco doporucenyho o patro niz a uvidime… Jinac klobouk dolu pred kratasama, na kterych se da jezdit po 10 nebo 15tis km, skoda, ze napr. ten Kalas se moc v kramech neobjevuje. FV

      0 0
    • Cobol  

      mám ty co byly v letáku favorita (asi za 570kč) – nejlevnější co sem našel, maj za sebou asi 6000km a myslím, že na nich není znát téměř žádné opotřebení (ale nosím přes ně ještě normální hadrový kraťasy), ale používám je „jen jako“ trenky (vypadají a zvlášť na Vás(mě) šíleně :-)

      0 0
    • pelhrimov  

      Kalaš, nějaké laciné. Vydržely asi 6 let po cca 2.000 km a letos jsem jezdil více a dalších zhruba 5000 km přes léto je dorazilo. Jsou sice funkční, ale na jednom místě již průsvitné.

      0 0
    • prvniodkonce  

      nějaký Author či co – vydržely asi 2 sezony, ale málo km Sportful Anakonda – vydržel 60% sezony (přes 6000km) a drží dál s dobrou perspektivou(kva­lita) týmový Sykora – od září, vypadají taky že něco vydrží.

      0 0
    • pepek  

      Mně jedny gatě přežily aji 3 rámy.(Nalini). Akorát už pak nebyly aktuální, bo na nich byl nápis podle toho prvního zlomenýho (Wheeler)

      0 0
    • sYs  

      Dva roky mám gatě Nalini, jsou dobré vložka v poho, tvar taky drží, ještě jsem fasoval týmové od Kalaše, ale ty mám krátce asi 4 měsíce, tak je těžké to z pohledu výdrže hodnotit, ale jsou pohodlné.

      0 0
    • fairy  

      mě nevydržej kraťasy nic :) každou sezónu mám nový. ne že by se teda stihly opotřebovat… ale když nová kolekce je vždycky taaaaak krásná :-D

      0 0
    • Consuelo  

      Měl jsem nějaký, spíš nadprůměrný model Gonso a po dvou letech jako nové. Dobrou zkušenost mám s čapáky od Cycloscheinu – výdrž perfektní, i když design nic moc. Jednoznačně vede Sýkora. Všechny věci, co od něj mám, jsou i za ty peníze Top modely. Doporučuju.

      0 0
    • mj  

      Volný Foxy, koupený v hrabáku ve Francii, tady se prodávaly asi za 2500. Mám je 8 let (takze asi tak 18000km), ošoupaly se na vnitřních nohavicích gumičky, ale kalhoty pořád seděj a i jinak fungují skvěle.

      0 0
    • Kubiczech  

      Nike za 12OO Kc po dvou letech jako nove…

      0 0
      • Frankie  

        Kolik je to cca km?

        0 0
        • Kubiczech  

          cca 6500km…

          0 0
        • Vrci  

          jsou dvě verze nike – starší – vložka šitá rovným švem (vydržely do dvou sezon při střídání) novější – šité zubatým střihem drží už třetí sezonu

          střídám minimálně troje kraťasy

          0 0
    • raceman  

      Hlas pro De marchi mam tusim model Contour Plus a drzi uz cca 8500 km… jsou jen lehce podreny od popruhu kapsicky KPZ a kapanek se zacina vydirat nic, kterou je prisita vlozka v miste treni nohy se sedlem pri slapani. cena 1400 a priste budou zase De Marchi

      0 0
    • Honza729  

      Kdyz jsem si ondynojc vyjel se svou byvalkou, tak mi kratasy (Sensor, trictvrtaky, uplne nove) vydrzely presne pet kilometru. :-)

      0 0
    • petebike  

      mam jedny – takovy ty volny kalhoty s plenou – jezdim v tom kazdej den uz tak 8 rok, takze tachometr na nich nemam ale rekl bych ze tedh 120 tisic a nejaky drobny mit budou :-DDD

      0 0
      • Pi†el  

        tolik nevydrzi ani moje prdel..

        0 0
      • Frankie  

        Ja myslim, ze po tom, co najezdis ty, uz je asi zadku jedno, na cem sedi :) Takze nejsi relevatni meritko :) FV

        0 0
        • petebike  

          :-) nj me neberte vazne, jednou sem si koupil kolo – pry ze po 150 km na garancku, tak jsem se obednal na odpoledne :-))

          0 0
          • Honza729  

            :-)))

            0 0
          • Frankie  

            Jo, tak presne tomu jsem se taky smal, kdyz jsem kupoval kolo :) Ne ze bych tech 150km najel jeste ten den, ale to jejich … "prijdte po mesici, az budete mit najeto tech 100 az 150km :))

            FV

            0 0
    • jan_hrusa  

      Jen nekupujte od f. Etape. Vydržely mi asi tak půl roku tzn. 1500km a pak se začaly všude párat. Reklamace provedena a byly opraveny a stejně se pářou dál na jiném místě. Takže ETAPE nebrat…:-)

      0 0
      • Lin  

        Pozde… Etape mi vyborne sedly, tak jsem si je koupila, ale je pravda, ze po par vyjizdkach uz mam vyparany kousek svu atd…:-(

        0 0
    • bogic  

      Měl jsem Ravo, po 3000km byly na vyhožení. Ted mám Kalaš Titanum, po 15000km se páře vložka, ale to spraví manželka, jehla a nit.

      0 0
    • laufdeck  

      no tak todle sem vetšinou nikdy neřešil pač kratasay vetsinou prorvu nekde na zavodech nebo tak takže sou rady když přežijou jendu sezonu ..
      ale sou nejaky vyjímky ktery vydržej fakt hodně..

      0 0
      • beavis  

        Jezdim v tehle kratasich od Kony: www.kona.cz/shop.php?….. Ac nemaj vlozku, sem s nima max. spokojenej. Mam na nich najeto pres 6000 km a bez problemu drzi. Ani jedina znamka poskozeni apod.

        0 0
    • los_tomanos  

      Cau, hele vozim volne kalasy uz asi 6 let a staly me cca 1500,– prodrene jsou tak maximalne od padu a vlozka porad slape, az se sam divim

      0 0
    • Burton2  

      Kdo by nechtel ?? Hned bych do nich sel… ale ta cena ! 2790,– :(

      www.bikepark.cz/…420_2680.jpg

      0 0
    • drtyc  

      killtec zimaky zatim jednu zimu a to bude asi tak vse. druhou zimu budou potrebovat presit a zaplatovat. o neco jna kole e na jednom stehne pri necem trham a zatim jsem nezkomal o co.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.