• vatsinu

    Premyslim mezi 50mm rafkama – do užšího vyberu se dostává EQUINOX TORNADO nebo ROLF PRIMA 58RSC. Neřesím jestli galdu nebo plášt. Nějaké zkušenosti? Popř. tipy na něco jiného, ve stejné cenové kategorii, tj. do 25 tis.?

    0 0
    • Jan EQNX  

      Zdravím, Equinox vyrábíme, tak je můj názor trochu ovlivněný, nicméně Tornada jsou celá z karbonu ve srovnání s uvedenými Rolfy, kde je vlastně hliníkový ráfek obalený trochou karbonu – to taky dělá skoro půl kila váhový rozdíl, Rolfy jsou těžší. Hliník většinou o něco lépe brzdí, ale zrovna Tornada mají basaltovou brzdnou plochu která jim dává lepší brzdné vlastnosti (a to i ve vlhku) a navíc zvyšuje životnost ráfku, protože nebrzdí rovnou o karbon. Jen je potřeba počítat s tím, že špalky u karbonů by se měly častěji čistit.

      Sám je jezdím a nikdy jsem s bržděním neměl problém. Když na to moc tlačím, tak spíš utrhnu galdu od asfaltu než že by se mi kdy protočilo kolo.

      Celkově můj čistě osobní názor – byť se mi design Rolfů líbí, tak bych si koupil buď čistě hliníková, nebo čistě karbonová kola. Navíc pokud by byly za srovnatelnou cenu a byl tam půl kila rozdíl, tak už bych se ani moc nerozmýšlel :)

      0 0
    • Jan EQNX  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.