Klepání, divné zvuky u vidlicí Suntour

8 nepřečtených
  • desiRable

    Ahoj,

    předem se omlouvám, možná blbý dotaz, nejsem žádný bike guru, proto jdu pro radu sem.

    Koupil jsem novou vidlici SR Suntour Axon RL-RC, 15 QLC2, 1 1/8" za 7500 Kč a přesto že je nová, tak dělá to samé, co má předešlá Suntour, u které jsem si myslel, že je vadná (blbec jsem ji nereklamoval a ani neposlal na servis), prostě jsem to řešil nákupem nové. Bohužel i tato nová vydává v podstatě při pružení podobné zvuky, které jsou mi při jízdě hodně nepříjemné.

    Už se asi smiřuji s tím, že jsem vyhodil dalších 7500 Kč do koše, protože se jedná asi o vlastnost vidlicí Suntour. Bohužel zde nejsou vkládat videa, tak jsem zkusím dát odkaz na download s krátkými videi. Video č. 1 je ta 1. vidlice, o které jsem si myslel, že je vadná, tak jsem si koupil vidlici novou video č. 2.

    Existuje nějaké řešení? Mám ji poslat hned na reklamaci? Je to vůbec na reklamaci nebo jsem si v podstatě odpověděl sám a je to vlastnost vidlicí této značky? Popř. mám na vidlici něco špatně nastavené, mám 100 kg a tlak mám na 110–120 PSI

    1. vidlice, o které jsem si myslel, že je vadná

    2. nová vidlice

    0 0
    • novas752  

      Takové to foukání je normální, to leze z tlumení, to klepání by tam být nemělo, ale těžko poznat jestli to jde z vidlice.

      0 0
    • tigermoth  

      Zkus se postavit do pedálů a zapružit pořádně a ne s takovou frekvencí. To funění je standatní projev tlumičů suntour (ale i mnoha jiných), lehké cvaknutí se ozývá při otevření/zavření kanálu u rychlé komprese, aspoň u Aurona, ale tak hlasité není. Ty sice nastavení rychlé komprese nemáš, ale kanál s nějak od výroby nastavenou lamelou tam bude a ta může cvakat, resp. cvakne při uzavření kanálu na konci každé komprese. To by odpovídalo – cvaknutí se ozve dole. Ale nejde mi do hlavy, proč je to tak hlasité, jestli je to teda ono a ne něco jinde na kole.

      0 0
    • Tomas_82  

      Vlastnost to určitě není. V první řadě bych zkusil vypustit vzduch a zkusil bych, jestli to klepe i tak. Pak bych zkusil tu starší rozdělat, třeba na něco přijdeš.

      0 0
      • Vilém  

        Nejen onuce by o cvakajicim suntouru dokazal napsat mnoho textu.

        0 0
    • desiRable  

      Zvuk leze to určitě z vidlice, budu kontaktovat prodavajiciho a zašlu k reklamaci. Divné je, že je to již druhý ks, co je „špatný“. Napíšu i dovozci (BP Lumen s.r.o.). Uvidím, co z toho vše bude.

      Děkuji všem za rady. Potřeboval jsem se jen ujistit, že se nejedná o vlastnost, ale evidentně je něco špatně.

      0 0
    • wmarek  

      To klepání může být dost možná vůle ve vnitřku vidlice. Repas by to měl vyřešit. Každopádně je divné, že to dělá nová vidla. Zkusil bych to vyreklamovat.

      0 0
    • desiRable  

      Zdravím, tak jak to vše dopadlo.

      Obě vidlice jsem po dohodě s prodávajícím poslal přímo spol. BP Lumen. Pan Souček obě zeservisoval / opravil. Ta Axon (ta zcela nová nyní naprosto tichá, žádné klepání při jízdě, naproste super pružení, nevydává žádné prapodivné zvuky. Jedním slovem LUXUS tichá jízda. Ovšem zarážející je, že to bylo u zcela nové vidlice.

      Tu starší vidlici, která se projevovala podbnými problémy též zeservisoval, nicméně tu už jsem na kolo nemontoval a nechvám si ji do zálohy. Ale věřím, že ta již bude též v pořádku. Každopádně i tato se projevovala výše uvednými problémy taky již hned při koupi. Takže taky „vadná“ od výroby?

      Přijde mi to až moc náhody najednou, že koupím 2 nové vidlice a obě jsou od výroby špatné. Ale prostě asi jen fakt náhoda.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.