Manitou Radium R - výměna oleje

11 nepřečtených
  • _jura_

    Zdarec,

    koupil jsem si jetý bike. Vzadu je tlumič Manitou Radium R. Při propružení, tedy spíš při návratu se z něj line divný zvuk (vrzavo-čvachtavý). Stejně ho chci rozdělat, podívat se na tešnění, namazat.. Ale nikde jsem se nedočetl, jak se u totoho tlumiče mnění olej – což by možná eliminovalo ty divné zvuky. Náte někdo nějaké rady co s tím?

    Díky, Jura

    0 0
    • Vilém  

      V domacich podminkach, pokud nejsi hodne zrucny kutil, tak myslim, ze je to neproveditelne. V tlumici casti byva vetsinou plovouci pistek, pod kterym je nafoukan dusik. A v tom je ten problem, jak to slozit zpet, aby nebyl tlumic zavzdusneny a jak pak naplnit znova ten dusik.

      0 0
    • _jura_  

      Tak jsem zjistl, že ty podivné zvuky dělá tlumič (i když je mimo rám). Pistek ohlý není – dá se s ním otočit a pořád jde volně zasunout. Takže to bude asi olejem, který by se měl vyměnit. V bikezone mi řekli, že servis bude tak za 1500–200, za ty peníze se dá sehnat jetý tlumič v lepším stavu.

      Chcu se zeptat zda máte někdo zkušenosti s tímto tluimičem? Napadlo mě do časti kde je olej nafoukat místo dusíku obyčejný vzduch. Je tam takový zapuštěný šroub (6HR hlava) podle mě drží dusík, ale nechápu jak se to plní, napadlo mě v nějaké komoře, ale to je asi blbost :-)

      Místo něj bych dal ventilek stejný nebo upravený co je vepředu na plnení vzduchové části. Samozřejmně vyměnit olej a zkuntrolovat celou tlumící část.. Zkoušel někdo něco podobného?

      0 0
      • spok  

        asi už to máš hotový ale s tim šroubem máš pravdu.

        pod nim je gumovej špunt a dusíková komora oddelena pistkem.

        dusik miva okolo 170psi

        plni se to specialnim nastavcem na pumpu a injekcni jehlu.

        dalsi problem je do jake vzdalenosti dat ten pistek…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.