• Ragus

    Ahoj všem,

    na červen plánujeme cestu do Švýcarska a z původní party jsem zůstali pouze 2. Kdyby měl někdo zájem, tak máme volné místa. Jsme z Kladna a spíš dobrodruzi než cyklisti :-)

    Jedeme na MTB, termín 13.-20.6.2015.

    Plánujeme vyjet 7 z 8 nejvyšších švýcarských průsmyků – St.Gotthardpass, Nufenenpass, Grimselpass, Furkapass, Forcola di Livigno, Berninapass, Albulapass, Flüelapass + italské Passo Dello Stelvio.

    V případě zájmu napište sem.

    R.

    0 0
    • HWSpeedy  

      Na to ze jste „spíš dobrodruzi než cyklisti“, tak je to celkem ambiciozni plan. :-)

      Nejake podrobnosti ohledne ubytovani, stravy a financniho rozpoctu mate?

      0 0
      • Ragus  

        My jsme zvyklí. Podobně jsem jeli Itálii, Francii a přežili jsme :-)

        Levné ubytování v Andermattu

        http://www.andermatt.ch/…ccommodation?…

        A pak okolí Zernezu, dá se sehnat od 500–1500 Kč. Stravu řešíme instantními jídly. Finanční rozpočet cca 6000 Kč, ale není to závazné.

        0 0
        • Zbyněk  

          Když máte ty horáky, tak na Gotthard jeďte z Airola po legendární dlážděné silnici údolím Tremolo, a z Grimselpassu si zajeďte k přehradě Oberaarsee (pěkné výhledy). Mimochodem v Andermattu pořád prší :-).

          0 0
          • Ragus  

            „starou“ gotthardskou silnici Tremolastrasse máme v plánu, ale spíš jsem myslel, že bychom jí sjížděli. Plán je Andrematt – St.Gotthardpass – Nufenenpass – Grimselpass – Furkapass – Andermatt. Ta přehrada je krapet stranou, co tam vede za cestu?

            0 0
            • Zbyněk  

              Je to asi 3 metry široká asfaltová silnička, délka cca 6 km. Zkraje dost stoupe, pak jen mírně. Na závěr je půl km padák k hrázi. V první půlce vede cesta traverzovitě ve skále a jsou odsud parádní pohledy na Grimselsee. V druhé části zase uvidíš panorama Bernských Alp a dva ledovce. Z celého Grimselpassu je to určitě nejhezčí úsek.

              Jinak okruh Furka – Nufenen – Gotthard jsem měl v plánu jet 4×, ale nikdy se mi to nepodařilo, z toho 3× kvůli počasí. Tak tedy hodně zdaru.

              0 0
      • karliner  

        Nikde nepíše o tom, že by je chtěli vyjet na kole :-)

        0 0
    • Pablo  

      Ahoj, kolik máte letos najeto (km/nastoupáno)? Jede se teda každý den na lehko z ubytka? Nebude tam nahoře v červnu ještě kosa/sníh? (jezdili jsme Alpy začátkem září, nemám s červnem zkušenosti) Docela o tom uvažuju, mail mám v profilu, zajímají mě i podrobnosti k přepravě kola, jestli máte trochu pozjišťované nejlepší cesty jak psal Zbyněk a tak vůbec ;)

      0 0
    • Ragus  

      Bližší informace ke Švýcarsku

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.