Kellys Madman 09 .... ano či ne?

26 nepřečtených
  • JacobCZ

    Tak po dlouhé době si kupuji novej bike a jelikož jsem jen student tak si nemůžu vybírat nějaký moc drahý. Chtěl bych mtb s kvalitní výbavou a nížší cenou a po dlouhým hledání jsem našel tenhle bike a myslim že za tu cenu lepší neseženu (když byste věděli o něčem dobrým za podobnou cenu, zlobit se nebudu když napíšete) ale chtěl bych teda, zda by mi někdo znalý mohl k tomuhle kolu něco říct a také jakou velikost rámu. Měřím 173cm a s kolem budu absolvovat hlavně delší výlety, spíš po silnici ale také často i lesem. Čekám od kola delší posez, mám Ravo Mercury ve velikosti 19 a jsem víceméně spokojen. Ale teď nevím zda 19,5 nebo bych zvládl i 21,5. Je mi 16 takže myslim že do výšky ještě krapet povyrostu. Tak za rady děkuji

    0 0
    • Evilcleaner  

      http://www.bronecsport.cz/…ox-bile-09–2

      o třídu lepší než ten kellys. hlavně má ten leader fox pořádnou vidlici a hydry, na rozdíl od kellyho.

      0 0
    • mais  

      koukni na halfords.cz na carrera kraken… taky jsem loni řešil problém s kolem v ceně jako uvádíš…kraken stál polovinu a funguje naprosto stejně dobře…

      0 0
    • Stanley_vy  

      Na tvoji výšku rozhodně max. 19"

      0 0
      • Vilém  

        No na 173cm bych rekl, ze i to je moc.

        0 0
        • Stanley_vy  

          No já si to myslím taky. Mám 178 cm, asi sedm let jsem jezdil Authora Mystic v 19,5", potom dva roky Moduse v 19" a teď Cube v 18", což je ještě navíc kratší rám a musím říct, že mo vyhovuje mnohem víc (před tím občas bolesti zad, loktů, …).

          0 0
    • JacobCZ  

      A co by jste řekli na Rock Machine El Nino oproti tomu Kellysu? Lepší, horší, osazení skoro stejný ale třeba kvalita rámu nebo jestli je rychlejší, sportovnější atd…

      0 0
      • Evilcleaner  

        to už bych bral raději ten RM, má aspon dobře fungující vidli a i opět lepší brzdy, jinak je ta výbava docela vyvážená, otazník visí nad kolama (rm náby jsem nikdy moc nepotkal, spíše se bojím že to budu opět shimano 475)

        0 0
        • JacobCZ  

          A ty náby shimano jak jsi psal jsou nějak špatný? Já se v tomhle vůbec nevyznám tak se jenom ptám…

          0 0
        • JacobCZ  

          No a stejně mě pořád něco táhne k tomu Kellysu=D no snad s tím takovou chybu neudělám a ani s tou velikostí 19,5. Měl jsem možnost se svézt na trekingovém kole od nich a spokojen jsem byl taky

          0 0
          • Evilcleaner  

            ty jsi klasický příklad zvyku… máš blbou velikost a evidentně jsi nikdy nejezdil na něčem co by ti sedělo. navíc porovnávat geometrii trekingu a mtb je úplně zcestné, na tvém místě bych bral 18'' 19,5 je úplně mimo. menší rám je hravější a lépe se s ním jezdí technické pasáže.

            jo a náby 475 jseou na hovno, protože nemají ani gumové prachovky, jenom obyč ocelové víčko přes které projde hodně bordelu, takže pokud jezdíš v marastu musíš je často čistit nebo nejlépe vyměnit za jiné:-)

            0 0
          • Martyss  

            Měřím 171 cm. Má velikost rámu 17 (viz podpis), ještě jsem vyměnil představec 10 cm za 8 cm a jsem naprosto spokojen. Byť je to individuální, ale já třeba nerostu od 15 a přijde mi ptátkovina si v 16 kupovat věci „o číslo větší“ pro sichr.Pro tvojí výšku odpovídá cca velikost 17–18. Pár lidí, kteří výhodně koupili sice super jeté kolo, ale třeba o číslo větší, znám. Když pominu, že to vypadá blbě, což je to nejmenší, tak bych měl strach o záda a dle mého názoru se na tom musí i blbě šlapat. Pokud si nejseš jistý velikostí, tak kolo kup v obchodě, kde ti dají vyzkoušet různé velikosti daného rámu.

            0 0
            • Stanley_vy  

              Mřím 178 cm. Od čtrnácti jsem jezdil na Authoru Mystic 19,5" a nenapadlo mě, že bybylo něco špatně. Potom jsem přesedlal na Authora Modus v 19" a v této chvíli jezdím Cube Reaction v 18" a konečně mě přestaly bolet záda a lokty z příliš nataženého posezu. Obrázek si udělej sám.

              0 0
    • Clavinger  

      Zdar,

      Madman za 16500Kč je ideální volba a na kamenný obchod perfektní cena.

      • Že Kellysu praskají rámy? To je taková místní fáma a neduh kinesistrubek, léta je však tento problém vyřešen.
      • Suntour Raidon RLD je solidní bytelná vidlice. Na tom LeaderFoxu jestRecon, uznávám, že je lepší, ale musíš přihodit pět tisíc, což mi přijde naprosto zbytečný.
      • Kolo z Halfords bych nebral. Jako jasně, jezdit se dá na všem a známspokojený lidi třeba i s Madisonama ;-) No, nikdy bych si, narozdíl oduživatele Mais, nedovolil tvrdit: „funguje naprosto stejně dobře“, navícpochybuju, že se na Madmanovi svezl. Ale určitě najdeš i lidi, co jezdějve felicii a budou říkat, že funguje stejně jako Golf :D
      • Tu velikost bych viděl v tuhle chvíli na 17.5", ale pokud ti je16 roků, ber 19". Ještě s sebou do krámu vezmi někoho, kdo ti v tomhlesměru dokáže poradit a posoudit to podle projížďky někde po uliciu obchodu.
      0 0
      • Clavinger  

        Koukám, že když člověk upraví příspěvek po jeho vložení, provede se zajímavé „naformátování“. Tak se omlouvám, ale fakt za to nemůžu.

        0 0
      • maajkee  

        No ono jde o to jakej golf myslíš :) Jestli golf II, tak je felicie určitě lepší :)

        Ale jinak tomu carrera kolu bych taky nevěřil.

        0 0
      • JacobCZ  

        Ta moc děkuju za tuhle radu a i za všechny další… kolo budu mít u Cyklo Pokr v Pardubicích kde k tomu dostanu i cyklo komp=D ale to je vedlejší… ale hlavně mi tam za 300,– vyměněj pláště za Schwalbe Furious Fred tak mi to příjde jako docela dobrá nabídka=)

        0 0
        • Evilcleaner  

          yj ty jsi fakt úplně ztracený, ale je to tvůj boj… btw fakt musíš být machr na techniku že si necháš dát na kolo FF, protože jinak budeš asi dost lepit:-D a pro boha svatého, už jenom kvůli tvým zádům neber tu 19'' jinak je zajímavé že evidentně reflektuješ jen nározy lidí kteří skoro jen přitákají případně prodejců kellys, protože tvrzení „že problém kinesis trubek je vyřešen“ a raidon je bytelná vidle… i když bytelná možná jo, akorát moc nechodí, což se teda projeví až časem. ale ne, nebudu se hádat;) udělej jak nejlépe myslíš. přeju štastnou ruku

          0 0
      • Vilém  

        Jejich ramy praskaji, ale s reklamacema neni problem.

        To co psal Mais jsi asi zle pochopil, nikde s nicim nesrovnaval, jen napsal, ze kolo z Halfords funguje stale stejne, jako kdyz jej koupil. Osobne si nemyslim, ze by v teto cenove kategorii byly nejake propastne rozdily v kvalite ramu, zbytek osazeni je ± stejny, takze nevim proc by podle tebe mel Kellys jet nejak vyrazne lepe nez Carrera. Je to jen o tom, jak cloveku ktere kolo sedne svoji geometrii.

        0 0
        • majtan.l  

          Čau , nechci se tady nějak hádat. Taky jsem ted vybíral kolo, je mi 16 měřím 184cm. a koupil jsem 21. a je to v pohodě. Hlavně jde hlavně o geometrii rámu. Vyzkoušej 19 myslim že by měla bejt OK

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.