• kamil_z

    Ahoj, chtěl bych zkusit test FTP. Chtěl jsem to zkusit na válcích což mi nedává vůbec smysl. Chtěl jsem se zeptat, kde jste zkoušeli svůj FTP test vy? Někde venku?

    Díky

    0 0
    • jonti  

      Venku, dlouhá rovina z Loděnice do Rudné.

      0 0
    • ms82  

      Na trenazeru nebo v Rakousku/Svy­carsku na dostatecne dlouhem kopci :-)

      0 0
      • nzg  

        FTP v kopci je jiné (větší) než na rovině.

        20 min test na trenazeru a 2×8 venku.

        Na západ od Prahy je ideální toto:

        https://strava.app.link/pAjri36UG9

        0 0
        • ms82  

          Ano. Stejne jako FTP neni neco, co dostanes z 20 min nebo 2×8 min testu. Je to odhad, aproximace. Idealni je vybrat stejny teren a jet alespon 40 minut. Neni jasne, kde bude trenovat, takze ftp zmerene na kopci muze byt uzitecnejsi (ja se napriklad snazim vyuzivat kopce pro trenink co nejvic).

          0 0
    • TheJD  

      Staci si najit dostatecne dlouhy usek venku bez sjezdu (abys mohl poradt slapat), kde idealne neni velky provoz a zadna odbocka doleva (mas vzdy prednost). U Brna je takovy usek treba toto a da se to jet bud z Bilovic nebo az z Adamova a na konci bud na Krtiny (rovina) nebo na Babice (kopec nakonec). Podle vykonnosti musis zvolit zacatek. Mne treba staci zacit na konci Adamova a kdyz pojedu zaver na Babice, tak mi to da tak akorat 20 minut. https://en.mapy.cz/s/napuhuzego

      0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • JFtryall  

      Samozrejme ze venku a u Prahy je idealni opakovany Revnicak. Rovina je problematicka z hlediska provozu a nezmacknes se tolik jako v kopci, cisla obecne budou trosku niz. Pro rovinarske FTP mam tady u HK idealni treba cestu Hradec- Lazne Bohdanec. Pro regulerni a poctive FTP bych jel neco typu Praded, Misecky nahoru na Zlate navrsi, Lysou horu, Suchy vrch taky neni spatny, Jested atd atd…

      0 0
      • Pikaču  

        Ještěd z hanychova/Liberce nebrat. Zavrena silnice na dlouho.

        Z druhe strany však jde.

        0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Pepe72  

      Když to tu tak čtu, tak ten váš FTP test snad ve městě nejde udělat s ůspěšným zakončením. U nás by to šlo asi jen na Lysou Horu. Ot: nedělám sice test FTP, ale pro svůj trenál používám jistých 1800m s tím že najedu rychlostí 25km/h to udržím, nebo navýším 10× a nešlápnu na zem, pak pauza. potom znovu najedu poslední dosaženou rychlostí a udělám to samé, poslední rovinka je nejrychlejší – samozřejmně není to test.

      0 0
      • babkanakole  

        Ve městě je blbost to dělat, málokde se najde trasa, která to splňuje délkou, profilem, kvalitou asfaltu a provozem. Podle rychlosti je to zrádné, mírně ti foukne do zad a poplácáváš se po rameni neoprávněně ;)

        Nejlepší místo, co se mi podařilo najít v co nejbližším okolí, mi vychází na 4×8 minut do kopce, takže jezdím tohle a podle toho nastavuji tepy a „pocit“. Zas to moje není nijak seriózní trénink, moje ambice jsou jen nějak jít dopředu.

        0 0
        • Pepe72  

          Jj rozumím máš to jako trénink. To co si já představuju pod FTP zde v diskuzi je ,,max test,, to je v jiných sportech tak možná 1× za rok, ale většinou se to nechává na nejlepší závod, kde vypustíš vše. Po takových testech a to už tu jeden píše jsi odrovnaný a můžeš ztratit chut .

          0 0
          • McBlacky  

            proto je lepší to dělat klidně 2×8min což je takový nejlehčí test a opakovat to minimálně každý měsíc v přípravě. Protože po takovém tréninku je dá jet v klidu druhý den ZDV. Kratší metoda má i výhodu, že nemusíš hledat extra kus silnice a čekat na podmínky atd atd. Prostě si to střihneš v rámci švihu.

            0 0
          • robb  

            FTP jedu tak 2–3 za rok, kromě těch 20 minut dělám i test na 1',5' a max. sprint a sem tam nějaký KOM když jsou nohy nebo chuť. Časem nasbíráš data a už tak nějak víš co umíš jet.

            0 0
          • babkanakole  

            Ne, jezdím to duben – září tak co pět týdnů skutečně jako test, až podle toho nastavuji intenzitu.

            Jen ten můj trénink je takový … velmi amatérský … tepy + pocitová zátěž. Na ten můj výkon a to, že závodit nebudu, je cokoli dalšího zbytečné.

            Ale protože to jezdím takhle pravidelně, tak mám zkrátka kopec, na kterém to jezdím, relativně za rohem – tedy dojet tam na rozjetí a zpátky zase na zchladnutí.

            0 0
    • Delkim  

      Půjč si smart trenažér a udělej si MAP test, výsledky víceméně sedí. A máš to na pár minut :)

      Takhle se to dá testovat několikrát během sezóny, já to tak mám v plánech.

      https://www.trainerroad.com/…s-stressful/

      0 0
    • cubas  

      Docela zajímavá aplikace. S praktickým užitím nevím. Ale co jsem zkoušel tak výsledky z treninku byly hodně blízko mého FTP ziskaneho běžným testem 2× 8

      Xert app

      0 0
      • McBlacky  

        Ja to zkousel pred par lety a melo to tu nevyhodu, ze jsi musel jet dost dlouhy interval v maxu, aby to fungovalo obstojne. Mozna to je ted vychytanejsi.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.