• enduristka

    Ahoj všem. Dlouho jsem uvažovala nad něčím, co by mohlo posunout mé ježdění trochu jinam. Poslední roky jsem si na kole jen užívala a byla na sebe „hodná“. Tím myslím, že jsem se nenutila najíždět kilometry. Dávat těžké výjezdy. Vyjet ve špatném počasí. Jít na bika když se mi zrovna nechce. A když se nad tím to obdobím zamýšlím, vlastně mi to nic nedalo. Nemám žádné vzpomínky. Nic, co by si hlava pomatovala. Jako v době, kdy jsem byla ochotná vylézt ze své komfortní zóny. A já se rozhodla to letos změnit. Nechci striktně každý den vyjet stůj co stůj. Ale pokud to alespoň trochu půjde, chci se přinutit. Můj dotaz na Vás. Jak udržet zdraví. Vím, že mně čeká bolavá, rozedřená prdel. S tím mám problém od malinka. Ale co bolest zad? Krční páteř? Bedra. Máte někdo vyzkoušené kompenzační cvičení, které opravdu zabírá? Co kolena? Jak jim ulevit po tréninku? A co doplňky stravy? Není rozumnější vyvážená, zdravá strava a nebo bude nutnost něco přece jen pořídit? Brnění rukou v noci, které nenechá pořádně vyspat. Karpály to nejsou. Byla jsem na vyšetření. Možná taky od páteře? Má někdo zkušenost? Za každou zkušenost, radu jak vydržet co nejdéle budu vděčná. Za minulý rok jsem najela pouhých 5000 km. Letos mám možnost zařídit si svůj volný čas dle mích potřeb. Takže o času to nebude. Bude to jen souboj hlavy a udržení zdraví. Sama jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet.

    0 0
    • zat.  

      Pokud máš takhle chuť začít blbnout ,

      A čtu vše co tě trápí asi bych začal u sportovního lékaře ,,ten ti poradí už v základu dle tvé postavy ,,a hlavně ti udělá a poradí co budeš potřebovat do vykonu .

      Protože když čtu,, byla jsem na vyšetření , možná taky od páteře,, to bylo asi supr vyšetření . Takže asi bych neotálel a zaplatil si toto .

      0 0
    • enduristka  

      Ok, díky za reakci. Přemýšlím nad tím už delší dobu.

      0 0
    • milan.v  

      A co že je vlastně předmětem? Dotaz zní? Nebo je to sdělení?

      0 1
    • snas89  

      Za mě je v tom hrozně moc otázek a rovin, jak k tomu přistupovat.

      Tipy ohledně zdraví a fyziologie nechám na ostatní, ale doporučím něco ohledně té hlavy a i to bude osekané, abych to nějak maximálně vytěžil do jednoho příspěvku.

      1. Troufnu si tvrdit, že ti i to období něco ohledně zážitků dalo. Jen máme v dnešní době tendence být perfekcionisti i ohledně zážitků a něco, co není extra super nářez, jako by se nestalo.
      2. Dost lidí na kole (a ve sportu) časem přechází spíš do řešení výkonové fáze a neřeší už tak ten původní záměr udělat si radost, mít volný aktivní čas. Z koníčku a nabíječe energie se pak stane „druhá práce“. Mám ve svým okolí případy, kdy ti po švihu řeknou, že dnes to byl dobrý výkon, že nejsou spokojený s tím jak vyjeli (sjeli) kopec, nic o radosti, zážitku. Do techniky se pak třeba před kámošema nepustí, aby náhodou před nima nesjlei nějaký segment blbě. U tebe právě ten tlak na výkon taky trochu vnímám: viz. za minulý rok jsem najela pouhých 5 000.
      3. Neznám tě, ale myslím, že kolo tě neživí. Takže bych se zaměřil právě na ty zážitky, než k vizi, že 15 000 za rok ti ten zážitek přinese.

      Možná se zkus podívat na to, co si zažila letos na kole jinou optikou: s kým, kdy, kde, jak. Ono už jen to, že si na tom kole s někým fain je třeba pro mě dost.

      Čím bych začal:

      Umět si nastavit, co vlastně opravdu chceš a za čím si letos půjdeš.

      Kde jsou pro tebe ty zážitky. Co je to co, na co si na konci roku vzpomeneš.

      Kde máš svoji komforntí zónu, kde už vystupuješ a kde už začíná spíš panika, kde ti to už nic nepřináší.

      Pak si uvědomit, jak na tom teď jsi vzhledem k cíli a co je potřeba udělat pro to, abys toho cíle dosáhla.

      Strategii na sezónu si pak vyjeď ve stylu SMART.

      Když budeš chtít, tak SZ.

      6 0
    • nomecz  

      hlavně začni postupně a pokud jsi doposud najela 5000 za rok tak nechtěj hned 15 000 ale klidně přidat jen nějakých 20–40% a do toho kompenzační cvičení. Zvlášť pokud nejsi na 100% zdravotně ok tak by se tyhle „hurá akce“ nemusely vyplatit.

      1 0
    • tomfree  

      Já ty výkony až tak neřeším,ale za sebe bych ti poradil kombinovat více sportů,ne jen kolo,protože to právě tomu zdraví neprospěje.

      4 0
      • Barak  

        Moje řeč. Pokud jsou z kola bolesti zad, páteře, rukou, tak zkusit profesionální nastavení posedu, nějaké cvičení, protahování.

        Ale jak píšeš, uvědomit si, že kolo není všechno a existuje mnoho dalších zajímavých sportů a aktivit. Pokud má člověk dostatek času, je kombinace více sportů ideál.

        0 0
        • zat.  

          Jj. Třeba lítání :-).

          0 0
          • Barak  

            Ano, to se krásně doplňuje. Během letu se můžeš dívat, kam by se dalo vyrazit na kole.:-)

            1 0
          • Smazaný účet  

            Třeba padleboarding nebo kapalina? Místo nohou maká hlavně horni polovina těla… a k tomu u vody jsou vždy fajn lidi :)

            0 0
            • Kaire  

              Plavání… perfektní pro zpevnění středu těla, posílení svalů o kterých nevíš a protažení zkráceného těla. Chce to ale plavat všechno (kraul, prsa, znak a skaling! Motýl není potřeba :)) + pořídit si desku, pro plavání samotných nohou. Uplavat v kuse 50m kraulovýma nohama je pro začátečníka celkem milník, stejně jako 20m skalingem.

              0 0
              • Lišák  

                O plaveckém stylu „skaling“ jsem ještě nikdy neslyšel, tak jsem si to chtěl vygůglit. No, nevím.

                0 0
                • LM  

                  Hledej „sculling“. Našel jsem video (bacha, tváří se to jako bez zvuku, ale mezi 0:49 až 0:59 tam hlasité zvuky jsou!)

                  1 0
                • bara2  

                  Neznáme to pod názvem „ouško“ případně „čubička“ ?

                  0 0
                  • Kaire  

                    Ne, Skaling je český název pro sculling jak psal LM. Je to prakticky pouze cvičení citu pro vodu. je víc poloh, většina je ve statické poloze těla a pohybu pouze předloktí. Př. udržet se nad hladinou bez použití nohou, trupu, pouze předloktím s nataženýma rukama podél těla.

                    Ouško jsou prakticky prsa s jednou nataženou rukou před sebou, nádechem do strany a záběrem jedné ruky.

                    0 0
                    • Honza03  

                      Co se tady člověk nedozví, ten způsob na zádech používám v podstatě nejraději k plavání. Že to má nějaké jméno jsem netušil.

                      0 0
      • Kaire  

        Navíc to pomůže i psychicky…

        0 0
    • gerrard  

      Nechci na tebe být nějaký ošklivý, ale opravdu potřebuješ takový „krysí závod“, abys byla spokojená? To co píšeš zní strašně. Jeď na kolo, když máš chuť a když na něm budeš spokojená a ne protože musíš. Udělat si z tak krásného zážitku jako je kolo něco co ti nedělá radost a musíš se nutit, to nezní jako dobrý plán na spokojený život.

      7 0
    • popokatepetl  

      Nějaké větší pocity na kole ti dají např jednorázové delší trasy, poježdění v alpách nebo českých horách, společnost na kole. Kolo je prachsprostá výměna času za km, průměrná dlouhodobá rychlost je víceméně stabilní. Samozřejmě s nájezdem a kvalitou stoupá výkonost a dostává to daleko vyšší fun factor, ale vše tohle lze ztratit za pár měsíců bez kola, bohužel. Celkový nájezd je je číslo v roční statistice. Samozřejmě mě taky zamrzí, že je každým rokem menší a menší :-)

      Není nic snazšího než jezdit co to jde pokud to baví, 10 000km není nic těžkého při pravidelném ježdění 10 měsíců v roce, hodně udělá dojíždění do práce.

      2 0
    • cyklista86  

      Tak kompenzacni cviceni mas plny youtube. Co protahovat, co naopak posilovat.. Jinak ty jsi jezdila hlavne na fullu takove spis poznavaci vylety ne? Z kazdeho vzdycky tady plno peknych fotek ze zajimavych mist. Z toho nemas zadne vzpominky? To je spsi naopak ne? Prave kdyz to drtis denne a jezdis furt ty stejne trasy, hledis vic do budiku nez ze by sis uzivala to spis splyne dohromady ne? Jinak jestli se chces nekam posunout vykonnostne, tak si myslim, ze je to lehci pri jezdeni po silnici. Kde dokazes stabilne drzet nejakou intenzitu. V lese je to tezky drzet x hodin nejakou zonu.. Ale jak tu pisou ostatni musi te to bavit. Jinak to postrada smysl.. Za me teda to chce i nejake kolo s beranama. K tomu kvalitni bike fit a treba i nejake ty zaklady ohledne stravy a pod. treba od https://www.centrumsportmed.cz/o-nas

      1 0
    • budíček  

      pokud se chceš posunout jinam, tak si pořiď elektrokolo

      0 9
    • embi  

      Prihlas se na závody.

      3 0
    • Smazaný účet  

      Takhle to moc nefunguje, že si řekneš, že najednou začneš skoro každý den jezdit, většinou je to pak naopak a člověk se dostane do kolotoče nas4anosti, nechce kolo vidět. Jak psali mnozí, zkoušel bych i jiné sporty a všechno je o hlavě :)

      1 1
    • TK75  

      To si celkem překvapila…zrovna z fotek od tebe, jsem měl naopak vždy pocit, že to je přesně ONO…radost, příroda atd

      Radit co je pro tebe ok nemůžu…ale u mě je to tak, že mi pomáhá změnit typ kola.To mě vždy nakopne na pár let.Taky jsem se jednou na kolo úplně vykašlal a jenom běhal…tak dlouho dokud mi kolo nepřipadalo zas ok

      0 1
      • Smazaný účet  

        To jako, že je ve sklepě měníš třeba jednou za dva roky? :-O

        0 0
        • TK75  

          Ano..komplet.Vet­sinou mi něco baví, tak mám klidně několik kol, ale podobného zaměření.Bohuzel to mám tak, že mi něco vyhovuje, tak s tím jezdím, zvyknu si na to, posed a všechno okolo a na nic jinýho nevlezu…

          1 0
    • esmo  

      No já bych to vzal asi úplně z jiné strany. Než nájezd bych řešil lokality kde jezdíš. Pokud se pořád trandáš po stejných trasách, tak chápu, že to člověku přijde už hodně repetitivní a ta radost se vytrácí.

      Takže naložit kolo do auta a vyjet někam dál…nebát se toho. Pokud ovšem máš tu možnost.

      1 0
      • cyklista86  

        A nebo prave vyzkouset silnicku. Clovek se dostane po vlastni ose mnohem dal. Je to proste zmena. Stejne tak jako pro silnicare, kdyz vleti na MTB do lesa..

        0 0
        • esmo  

          No a nebo, ale ne každej má možnost hned koupit další kolo. Cestování za lepšími traily mi teda přišlo jako snažší :D

          0 0
          • cyklista86  

            V pracovnim tydnu cestovat za lepsima trailama? Jinak jasi nevsiml ze by ona nejak zrala traily? To je dobre tak na techniku a ne na to nabrat nejakou vykonnost. Na to musis i slapat. :) Na to je proste silnice nejlepsi..

            0 0
            • Kaire  

              Podle profilu určitě má trailové jezdění ráda. Navíc jestli opravdu bydlí v Hrádku n.N.. tak má v relativně pohodový dojezdový vzdálenosti autem spoustu lokalit k prozkoumávání.

              0 0
              • enduristka  

                Trailové ježdění mám ráda. Auto nemám. Vlakem nerada.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  cykloturistika vlakem strašně rozšíří obzory.. nechat se zavést jen o par stanic a z tama můžeš jet domu pokaždé jinou trasou…

                  0 0
                • embi  

                  Nemit auto, tak trailbike prodam… Tech skvelych lokalit po CR a blizkem zahranici…

                  0 0
            • esmo  

              Tož já posuzoval podle trailového kola z profilu a nicku na B-F :-)

              Samozřejmě v týdnu autem za traily je to složitější. Na to si člověk musí poskládat třeba prodlužený víkendy…

              0 0
      • jIrI___  

        To dojíždění někam autem by mě od cyklistiky spolehlivě odradilo. U kola beru jako největší výhodu to, že vyjedu z bytu a vracím se do bytu. Žádné zbytečné trávení času v plechovce či vlaku kvůli několika hodinám cyklistiky.

        3 1
        • -b-n-x-  

          To dojíždění autem k trailu bylo vždycky super. Když nad tím tak přemýšlím, tak je to možná i jeden z důležitých momentů proč mě to bikovani v blatimore tak bavilo. Že jsem se nemusel ještě hodinu jebaat po nějakých silnicích.

          0 0
          • esmo  

            Ono je to taky o tom, jaký má kdo vztah k autu a do jakýho auta do kolo cpe. Jestli musí kvůli tomu sklápět sedačky a sundávat přední kolo, tak chápu, že ho to asi otravuje.

            Ty jestli máš v USA pickupa, tak je to úplná lahoda. Já to dávám do Transportera a to je taky šup šup.

            0 0
            • Breakpain  

              Souhlas…

              • kola dávám na střechu (nulová práce)
              • autem 20–40 minut k trailu, vs 90 a více minut po ose (najíždět km můžu na silničce a taky to tak dělám)
              • v autě převezu náhradní hadry, ND na kolo, nářadí a můžu třeba ladit vidli, tlumák, mít náhradní tokeny atp … prostě dílenské nářadí s sebou, to po ose nedáš (uznávám, je to potřeba svátečně, ale je to fajn bonus)

              Má to něco do sebe i nemá.

              V čem se nevyžívám jsou cesty kolem 2h do BP v průměru … nicméně jinak se tam nedostanu, tak to prostě neřeším. Ale ke konci sezóny mě to už moc nebere to dojíždění a začíná mi lézt krkem, přes zimu si naštěstí vždy spravím chuť :-).

              ALE já nemusím dojíždět autem do práce – a to dělá hodně, kdybych jezdil od po-pá 1–2h v autě do rachoty, tak 100% nebudu mít chuť ještě cestovat autem k trailu … nato se znám. Naštěstí já mám dojezd po Praze v rámci MHD, takže si jen sednu na spoj a nechám se tam odvézt. Mám kámoše, se kterým jsem 2 roky jezdil do BP a další rok už se nato vykašlal, protože ho přestalo bavit dojíždění … každý to má jinak.

              0 0
              • esmo  

                Mně taky osobně nebaví jezdit do BP, z Brna třeba ty dvě hoďky. Proto šlo enduro z domu.

                Naopak jsem zjistil, že mě baví dojíždět s XC kolem a tam projíždět okolí. Asi mě spíš nebavila ta podstata parku, motat furt to stejný dokola. Každej si v tom musí najít to svý :D

                0 0
                • Kaire  

                  ideální na pracovky… kolo do auta a průzkum okolí. Dělám to tak celé léto.

                  0 0
                  • esmo  

                    Jo to musí být fajn…bohužel všichni obchoďáci jezdí za mnou a nikdy já za nima :D

                    0 0
                • Breakpain  

                  Tak kamaradovi vadilo to dojizdeni ;).

                  Ja jsem treba vylozene okruhovy jedinec, at jde o jakykoliv sport / moto sport. Najizdet okruh do zblbnuti, hledat chyby a titrovat to. Ale tak to uz je proste o tom, co koho bavi :).

                  1 0
        • Smazaný účet  

          Njn, ne každej má tu čest bydlet v „černém městě“ :-D

          0 0
        • embi  

          To neni ze musis. Ale ze muzes. Moznost vzit bike a vyrazit do jine casti republiky objevovat jiny traily a kopce je skvely. Bez auta bych si fakt trailbike nikdy neporidil.

          0 0
    • Georrge  

      Jaký jiný pohyb máš? Máš sedavé zaměstnání? Kolo bohužel není ideální sport v kombinaci se sedavým zaměstnáním a projevuje se to právě bolestmi zad, krku, brnění v rukou apod. Větší nálož kilometrů to může zlepšit, ale taky zhoršit. Doplňkové cviky jsou dobré, ale v den kdy cvičíš asi nepojedeš na kolo (resp. není to vhodné). Takže spíš než jezdit na kolo za každou cenu, bych k němu přidal druhý sport (či cvičení), které ti pomůže na kole vydržet déle (to zlepší i zážitky z kola, když nebudeš pořád vnímat jen bolest). Ale brát ho jako plnohodnotný, ne jen jako doplňkový. Ostatně něco podobného už tu zaznělo.

      0 0
      • enduristka  

        Jiný pohyb je v létě plavání. Loni jsem koupila koloběžku. Chodím na pěší výlety. Ale to víceméně jen v zimě. Když je venku pěkně, mám čas, tak jdu prostě na kolo. Zdá se mi, že mrhám volným časem, když jsou podmínky a já jdu místo kola dělat něco jiného.

        0 0
        • mr.antik  

          Věk je neprosný a nějaký ty jógový cviky to prostě chce. Něco málo každýž den a třeba 30minut obden tomu dát.

          Na krk cokoliv posilovacího + protahovacího co najdeš na netu. Mám pocit když jeden den vynechám a nic s krkem nedělám (sedavý zaměstnání) tak to do dvou dnů cítim.

          Ideální by asi bylo investovat do sebe a navštívit nějakýho fyzioterapeuta aby tě zkouknul, držení těla atd.. pro ně je to denní chleba a nějaký cvičení navrhne. Není to nic špatnýho, po třicítce už je málokdo bez chyb :-)

          Jinak u toho kola mě třeba dost pomáhá střídat MTB, silnici, jiný úchopy, jiný bolesti :-)

          3 0
          • cyklista86  

            Jo MTB a silnice se perfektne dopnujou. Na MTB muzes uz primo na kole cvicit stred tela, kdyz jedes ze sedla trochu silove a zapojujes i vrch tela.. To na silnici s uzkyma beranama dost dobre nejde..

            0 2
      • cyklista86  

        " Doplňkové cviky jsou dobré, ale v den kdy cvičíš asi nepojedeš na kolo (resp. není to vhodné)"

        Minimalne to nejdulezitejsi protahovani by se melo delat denne. Idealni je kdyz je to protahovani soucasti spankove hygieny. Kdy vecer po veceri treba u televize se pekne protahnes, povalis po rolleru. Zabere to 10–20 minut. Jinak to chce urcite zpevnit i vrch tela. Cviky s vlastni vahou bohate staci. Pripadne nejakej expander. To je otazka 30 minut 2–3 tydne..

        1 0
    • milan.v  

      Být tebou, ozvu se snasovi v SZ, píše to rozumně a dle tvých příspěvků se zdá, že tu pomocnou ruku fakt potřebuješ…

      0 0
    • jecnak  

      Hele a myslíš, že to je jen o ježdění? Není to tak trochu o všem co děláš? Já se řídím tím, že dělám, co mě baví a nebo to v čem vidím smysl a ideálně, když to jde dohromady. A naopak. To si musíš sama rozmyslet.

      0 0
      • mr.antik  

        No já třeba jízdy, kdy bylo fakt blbý počasí nebo jsem někde rupnul (zpravidla kvůli špatnému jídlu) nebo promrznul. poměrně úspěšně vytěsnuju. Takže pravidlo, že zážitek musí být intenzivní (jako že jedu 50km na autopilota) mi k výletům taky uplně nesedí. Bohatě stačí naplánovat unikátní trasu, v 8 ráno vyrazit a dojet celej domu.

        0 0
    • Tencovozikmin  

      A ty nemáš chlapa?

      0 0
      • enduristka  

        Jako že se o něj mám podělit? :-) Nebo mám tvou otázku brát jinak, nežli tvůj zájem.

        0 0
        • Tencovozikmin  

          No mně ta moje bohatě stačí.

          0 0
        • liborg1982  

          Když chceš jezdit každý den, tak to není jen věc Tvá, ač se to tak může jevit, ale i blízkého okolí.

          Netřeba chodit daleko, stačí sousední vlákno o ročním nájezdu 50tkm, kde je to zmíněno.

          Takže i takovouto otázku je vhodné si zodpovědět.

          1 0
    • ferlikster  

      Člověk chce poradit jak udržet zdraví, upravit stravu atd.. k dosažení již stanoveného cíle : najet výrazně víc než 5k. Mně to taky zajímá.

      Nevím ale proč zpochybňujete cíl? Protože je to holka, co asi neumí samostatně přemýšlet? Založte si vlastní téma “holka si špatně stanovila cíl” a rozebírejte si to tam do aleluja. A nechte tu prostor někomu kdo může fakt poradit.

      A teď pro změnu do mně, hrdinové! Aspoň palce dolů :-)

      6 4
      • yetti  

        třeba proto, že každý den jednostranně netrénují ani profíci v žádném sportu. Tělo potřebuje regenerovat a pokud „potřebuješ“ z nějakého důvodu sportovat každý den, tak je vhodné kombinovat sportovní aktivity, které tělo zatěžují různým způsobem.

        Já mám cyklistiku strašně rád a jezdím celý život, ale nedokážu pochopit v čem by měl být přínos se na kolo každý den přinutit jen proto, že jsem si stanovil, že pojedu každý den.

        3 0
      • gerrard  

        To co předvádíš je pěkná blbost. Když to přitáhnu za vlasy, tak pokud bude někdo chtít poradit, jak nejlíp spáchat sebevraždu, tak mu taky začneš radit nebo se mu to pokusíš vymluvit? Dost často je lepší korigovat cíl, než se někomu pokoušet radit něco co mu nemusí prospět.

        2 2
        • ferlikster  

          Oslí můstek na plánování genocidy by už byl moc přitáhnutý, to ta sebevražda je k nájezdu více km fakt dost podobnější.

          Napiš pak třeba Danu Polmanovi, že bys mu rád zkorigoval i jeho cíle.

          0 0
          • gerrard  

            Ne každý cíl je potřeba redefinovat a ne každý člověk si na sebe šije past z které nebude mít radost. Neznám větší hloupost než zobecňování a černobílé vidění světa. Zkus si ještě jednou přečíst úvodní příspěvek a aspoň trochu se nad jeho obsahem zamyslet. Najdi si tam motivace a obavy. Já jí přeju, ať si jezdění dokáže nastavit tak, ať z něho má co největší radost a má z něho jenom dobré pocity.

            3 0
            • ferlikster  

              S tvou poslední větou souhlasím beze zbytku. O jejích motivacích a obavách se ale nemá cenu přít a argumentovat – má je ona v hlavě a z jejího popisu je evidentně chápeme jinak.

              Ale to je v pořádku, let's agree to disagree and move on. Přeji hezký den.

              0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      Proč se chceš do něčeho nutit? Buď mě to baví, tak už další motivaci nepotřebuju a když nebaví, jdu dělat něco jinýho.

      Docela pomůže střídat silnička/mtb. Na zimu přibrat běžky/brusle. Zkus rekrečně lízt. Plaveš, to je dobře. Někdo Ti tu radil lítat, nedělej to, je to hrozně návykový ;-)

      0 0
      • milan.v  

        Tak radit někomu, co by měl zkoušet, je tak trochu mimo, omlouvám se… To bychom jí každý mohli radit něco jiného – golf, tenis, curling, judo, atd…

        0 1
        • TK75  

          motoskijöring

          1 0
        • R-A-D-I-U-S  

          Dej si pohof…

          0 0
          • milan.v  

            Hele, ani ne, musel jsem reagovat na blbost…

            Tak jo, v intencích toho tvého – zkus squash…

            0 0
        • cyklista86  

          Bojove sporty(nezavodne jen treningy bez tvrdych sparingu) je pecka sportovni aktivita a jako bonus je pak schopnej se ten dotycnej ubranit. Ted je hodne v oblibene jiu jitsu. Je tam i super komunita vetsinou. Ale tam je problem, ze musis byt nekde na cas no. Individualni sporty jsou super, ze si je delas kdy se ti zachce..

          0 0
          • esmo  

            To mně přijde vždycky docela úsměvné, že si lidi myslí, že díky tréninku bojového sportu, se pak na ulici „ubráníš“ :D

            Maximálně skončíš někde pobodanej, když se začneš rvát…

            0 0
            • cyklista86  

              To je divnej nazor ze? Ze clovek co ma jako konicek ze se pere se pak dokaze prat i mimo trening.. :)) Nikdo netvrdi, ze se ubranis 10 ciganum s nozema a sekerama, ale asi logicky mas trochu vetsi sance nez clovek co se pral naposledy v treti tride..

              0 0
              • esmo  

                Divnej ne, jen prostě na ulici nesoupeříš jako na žíněnce. První nečekaná rána většinou vyhrává, že ano…na to ti je jiu-jitsu k prdu. Rvačky jsem viděl, viděl jsem i rvačky kluků co poloprofesionálně boxujou. Takže jo, představa že teď jsem si dal tréning v tělocvičně a budu král nočních ulic, je úsměvná :D

                0 0
                • cyklista86  

                  A kdo rikal ze po jednom treningu si kral nocnich ulic co to meles? Jiste ze to musis umet a ne ze tam chodis mesic ty chytroline. Zenska co ma legitimni black belt v BJJ si pohraje s prumernym chlapem jak s kusem hadru.

                  0 0
                  • esmo  

                    Ajejeje, stoupl jsem ti na kuří oko, sálovej hrdino? :D

                    0 0
                  • Breakpain  

                    Kolik let mas nabehano v ringu?

                    Ja se tam par let pohyboval aktivne, ale tohle bych si tvrdit netroufl teda :) …

                    0 0
                    • File12  

                      Tak nemyslel to ze das kazdyho a mas si to myslet. Nejvetsi chyba. Me treba 3 roky kickboxu naopak uklidnili a skoro vsemu ohledne konfliktu se snazim vyhnout. Na vlastni obranu byla fajn krav maga. A tam ti kazdej rozumnej trener radi to same. Jako dobrovolne bych do nekoho s nozem nesel, ac jsme na to trenovali. Ale zpet k tematu :)

                      0 0
            • liborg1982  

              To je zase slovo do pranice. Doslova.

              0 0
    • strtom  

      Pokud máš už teď problémy se zdravím, větší nájezd tomu moc nepomůže. Vykašli se na to a užívej si ježdění aby ti dělalo radost. Když to půjde jezdi, když ne, dělej něco jiného. Jestli jsi kancelářská krysa jako já a s přibývajícími roky se ti kupí zdravotní potíže dělej více různých sportů. Mi se osvědčilo cvičení s vlastní vahou, nedělám to nijak sofistikovaně cvičím podle app v telefonu třeba https://play.google.com/…apps/details?… jedu hlavně střed těla a běh + turistika. Všecko se mi spravilo samo.

      4 0
    • testovatel  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • theedge  

      „A když se nad tím to obdobím zamýšlím, vlastně mi to nic nedalo. Nemám žádné vzpomínky. Nic, co by si hlava pomatovala.“

      Tak tohle mi příjde hodně divný. Tady bych hledal zakopanýho psa – a nemyslím že by se to zlepšilo jen tupým nuceným najížděním kilometrů.

      Pro mne radost na kole není o kilometrech, ale o tom kde, jak a s kým jezdím. Dostávat se z komfortní zóny je určitě fajn – podle hesla „zážitky nemusí být jen pěkné ale hlavně silné“, ale nemyslím že toto je zaklíčované jen ve stupidním počtu najetých km. Vyjet na nová místa, zkusit těžší traily …

      Ale má to každý jinak.

      2 0
    • -b-n-x-  

      Zkusil bych dělat 200 dřepů denně, jestli to nepomůže.

      :-)

      3 0
    • Kos_CZ  

      Pokud Ti 5000km nestačí a současně z toho ježdění ani nemáš nějakou vzpomínku, proč si myslíš, že větší porce kilometrů tohle změní??? Jestli mohu něco s učitostí potvrdit tak potom fakt, že nezmění. Není to totiž kilometry. Musíš mít, jak říká profesor Pafko, nějaké „těšítko“ – nějakou věc, na kterou se těšíš. To je minimální, al ene dostatečná podmínka. Vypadá to totiž, že cyklistika je pro Tebe nějaký únik, ale asi možná jen proto, že jiný nemáš, nenapadl Tě apod. Na druhou stranu je to lepší než láhev alkoholu.

      Mimo to, jak už tu padlo, je Tvůj dotaz dost komplexní. Jednak obsahuje vlastní ježdění, jde v něm i o zdraví (kompenzace jednostranné zátěže při jízdě), nějakou strukturovanost tréninku… Ptát se na bolest z ježdění předem je podle mne blbost. Předně je potřeba tomu předejít. Třeba mít správné kolo vhodné pro povrchy po kterých jezdíš, ve vhodné velikosti, se správně nastaveným posedem. Chceš najet víc – OK, ale máš představu jak? Je potřeba mít plán, stanovit si postupné cíle a HLAVNĚ se snažit si o tom něco nastudovat z VÍCE ZDROJŮ! Co funguje pro jednoho, nemusí pro druhého. Vlézt na internet a říci poraďte mi jak jezdit, je stejně nesmyslné jako se ptát náhodných kolemjdoucích na ulici, co si máš dát k večeři…

      1 0
    • Mr.Duck  

      Loni jsem na jare dlouho cekal na kolo, tak kdyz prislo, dal jsem si 56 dni v kuse na trailech. Pak na zbytek roku jsem to shodil na 6 dni v tydnu, ale musim rict, ze kazdodenni jezdeni mi dalo hrozne moc. Nenajedu toho za den mnoho, vetsinou do 20km, ale v prumeru 500 vyskovych na 10km (nahoru a dolu), takze ani uplne malo to neni, na 20km lapu ten kilometr nastoupam a na DH gumach a CC to staci :)

      Nedokazu moc poradit s bolestmi, nejak se neprotahuju a jen jezdim, a kdyz neco zaboli, jezdeni to vyleci, takze v tomhle jsem divnej. Neni to ani tak, ze bych neco tlacil pres bolest, jen zkratka kdyz neco na tele nefunguje, jizda na kole to skoro vzdy spravi.

      Co pro mne kazdodenni jezdeni udelalo je hlavne to, ze nepremyslim jestli jit na kolo. Bez ohledu na pocasi, vzdy jsem mel motivaci jit ven a kdyz uz jsem na kole a jedu, tak je prakticky jedno jake je pocasi, a kdyz bylo fest hnusne, nebo jsem ze zacatku nemel sil po 10 dnech v kuse, tak bych si dal jen kratky lap jen abych dojel na trail a sjel si trail. To, ze te kazdodenni jezdeni posune ve skillu neskutecne moc je asi jasne, svalova pamet se jinak neudela nez jezdenim, a kdyz si to kazdy den pripomenes, jde to samo.

      Jde hlavne o to, aby te to bavilo, samozrejme. Jestli teda jezdis Enduro, jak to zni podle nicku :) Jasne ze tocit kilometry atd je fajn, ale gravity discipliny maji vyhodu v tom, ze pouzivas mnohem rozmanitejsi skupiny svalu nez treba na silnici a tak se muzes vyhnout problemum se spodni pateri, kolenama atd, kdyz jezdis dost rozmanity teren, a zaroven jedes dolu daleko vetsi tep nez kdy pojedes nahoru, coz nevim jestli je dobre nebo spatne, ale prijde mi to jako dobry trenink :)

      0 0
      • -b-n-x-  

        Co je tohle za dejavu?

        :-D

        0 0
      • Mikikuba  

        Nejsi divnej ale je Ti 34… Tělo si v tomhle věku vesměs poradí a sečte to tak kolem 50ti.

        0 0
        • TK75  

          u mě to sčítání asi pozvolna začíná

          0 0
        • Kaire  

          Říká se tomu: Sportem k invaliditě

          0 0
          • liborg1982  

            Tělo má jít ho hrobu zhuntované.

            1 0
            • Kaire  

              To asi jo. V padesáti bych ale do hrobu ještě nelezl :D.

              Hele vždy to vidíš na hobby závodech. Jak někteří 50+ borci nemají žádné problémy, mají neuvěřitelnou výkonost a přitom sportují relativně krátce, třeba deset let. Na druhé straně máš kluky, kteří trénují od deseti do dvaceti na nejvyšší možné úrovni a začínají jim zdravotní problémy.

              2 0
      • Smazaný účet  

        „…zkratka kdyz neco na tele nefunguje, jizda na kole to skoro vzdy spravi.“

        nebo odloží :-)

        0 0
    • Alojs01  

      Ja bych to az tak sofistikovane neresil, aby se nestalo, ze budes travit vic casu „zbytecnostna“ a resenim co by kdyby…:-) Necetl jsem vsechno, tak uz to tu mozna nekdo zminoval.

      Prvni variantou, jak se dokopat k castejsimu jezdeni, je celorocni jezdeni do prace na kole. Nemusi to byt kazdy den, ale 3–4× naprosto staci.

      Pokud se chces posunout vykonostne, doporucuju si k tvemu enduru poridit silnicku/fitnes kolo/gravela. Nech si udelat zatezove testy a pak staci obycejny sportester, aby sis mohla zacit strihat nejake zakladni intervaly (samozrejme po porade ci nastudovani prislusnych poucek co a jak) :-) kazdopadne intervalovy trenink ne kazdeho bavi a naplnuje, je to trochu i o hlave. Ale vysledek stoji za to :-).

      0 0
    • grafik  

      za sebe:

      • na kolena Flexain; zároveň točit nohama z 90% lehce
      • kompenzační cvičení tak 1× do měsíce, protažení svalů (pozor na itbs)
      • jezdím bez doplňků stravy, cca 2× do roka vitamín c, nebo magne, gely jen na velmi dlouhém švihu
      • těšit se na každou jízdu, venku je nejlíp, není důležité, že si z toho nic nepamatuješ, je to o okamžiku být venku, sledovat roztočené přední kolo, vnímat rychlost, rytmus srdce, rytmus točících se nohou …
      • je to právě o tom vývoji … a to je to nejhezčí, něco nového objevíš, něco zavrhneš, kombinace, které ti budou vyhovovat si najdeš sama …
      • to že vyjedeš neznamená ujet pokaždé +50 km, klidně si dej jenom 10 – 20 km
      • na zimu dobré oblečení, „softshell“ bunda, lyžařské rukavice, návleky, zimní tretry … a jseš happy, ikdyž si ostatní ťukají na čelo : )
      • občas motivuje nová aktivita do stravy
      2 0
      • cyklista86  

        Protazeni svalu a kompenzacni cviceni jednou do mesice? To ma byt ftip ne? To bude met stejnej efekt asi jako jedno zdrave jidlo do mesice. LOL Protahovat by se mel clovek minimalne po kazdem jizde…

        3 0
    • KRoser  

      Pokud máš problémy s nastavením posedu (brnění rukou). Problémy s rukama na kole většinou začínají u pozice sedla. Zkus popřemýšlet nad investicí do kvalitního „top“ BIKEFITU. Někam si zajeď, nech si nastavit pozici na kole, když budeš jezdit bez bolestí a budeš se na kolo těšit tak kilometry budou naskakovat jinak než když budeš jezdit s bolestí.

      Jinak bych nijak extra neřešil, občas se po vyjížďce protáhnout a je to.

      Ještě bych možná doporučil jeden den v týdnu bez kola „rest day“ jinak se z toho zblázníš.

      0 0
    • Elwing  

      Držím palce, proč to nezkusit. Nemusíš přeci najíždět nějaké šílené denní porce km. Taky mě osobně láká někdy začít denně běhat, hlavně kvůli takovému tomu „duchovnímu rozměru“ – prostě nad tím nepřemýšlet, sebrat se a běžet.

      Jak píší ostatní, určitě bych se zaměřila na denní protahování. Hodně štěstí a dej vědět, jak to jde.

      1 0
    • Honza03  

      Za mě je spíš důležité kde, jezdím než kolik toho najezdím samozřejmě je důležité něco najet, aby byla nějaká kondice. 5000km je celkem dost a otázka je jesli jsi jezdila i po asfaltu. Zajímavé zpestření je třeba co nejvíce eliminovat ježdění po asfaltu. Zkusit noční ježdění, zejména teď v zimě je to hodně fajn. Pokud nemáš ráda vlak tak je super řešení jsou vícedenní výlety s přespáním buď v přírodě nebo klidně i v nějakých ubikacích dostaneš se mnohem dál a zážitek to bude zase trochu jiný.

      Co se týká zad tak je určité dobré zajít na fizio a naučit se správnou kompenzaci. (chození ani koloběžka nebudou dostatečné)

      U cvičení mě dost pomohl silový tréning, je fajn že výsledky jsou celkem rychle pozorovatelné a víš co ti to dává.

      Brnění rukou v noci taky mívám prý za to můžou nervy, domnívám se že to minimálně zhoršuje nějaký nedostatek něčeho (vitamíny, minerály). Určitě je třeba Déčko, které při sportu těžko udržíš na dostatečné hladině. Dál se běžně neobejdu bez hořčíku hlavně v noci, ale taky se to mění odhaduji že napravit nedostatek trvá pár měsíců. Já třeba od loňska používám na kolo joňták ISO+ z decatlonu a dost to zlepšilo mé výkony a regeneraci. Určitě je dobré si taky hlídat příjem draslíku (vyhýbat se pečivu atd..). Na klouby kolagen, úplně nefandím přípravkům, které obsahují i jiné věci protože to naopak může vést z dlouhodobého hlediska k větší škodě než užitku. (tady zase dost pomůže ten silový tréning, kde zatěžuješ kolena i jinak a hlavně se celé zpevní).

      Jsou to všechno chytré keci, ale třeba ti něco pomůže.

      1 0
    • File12  

      Zkusit to můžeš. Já třeba celej život jezdím kolo, ale hrál jsem a hraju hokej a chodím cvičit. A různě se mi to střídá, čemu dávám větší apel. U kola jsem si prošel endurem, silnicí, gravelem. měl jsem všechny kola dohromady. Teď mi zbyl už jenom gravel a uvidíme kdy mě přestane bavit.

      Pokud jsi na tom časově OK, mě hrozně nakopne bikepacking a někde přespat.To si tak nějak pamatuju nejvíc. Ale tam chápu, že sama ženská se na to nemusíš cítít, tak se s někým domluvit a v týdnu to střídat normální jízdou a nějakým jiným sportem. Na záda mě nejvíc pomohlo cvičení a plavání.

      0 0
    • šimlos  

      5000 km za rok jenom na bajku není nijak málo. Já mám najeto míň ale na loňský vyjížďky vzpomínám moc rád a to jezdím pěknou tužku. A řekl bych, že dobrá polovina mých vyjížděk se neodehrává vůbec v nějak krajinově atraktivním prostředí ale v Praze-východ a v Praze-sever :-) Není to spíš o tom, že tě kolo poslední dobou moc nebaví?

      1 0
      • enduristka  

        To určitě né. Kolo je moje srdcovka. Baví mě a to fakt hodně. Jenže prostě tělo nějak nechtělo. No a hlava řekla pauza a už jsem se v tom víru točila. A bylo hrozně těžký si přiznat, že veškeré pauzy se dohání o poznání déle, než když mi bylo 18, 25,30,..... Ale já chci vše, co je mi kolo schopno poskytnout zpět. A to v plné parádě. A vím, že za darmo to rozhodně nebude. Jsem připravena bojovat za něco, co opravdu miluji. :-)

        0 0
        • yetti  

          Na tohle je nejlepší jezdit alespoň občas s někým.

          Za prvé když se s někým domluvíš, že půjdete na kolo, tak vyrazíš i když se ti to zrovna nehodí, za druhé máš motivaci trénovat, aby ti ostatní neujížděli a v neposlední řadě se to ve dvou lépe táhne :-)

          1 0
        • grafik  

          Mám pocit, že my „chlapy“ ti tady asi moc neporadíme,resp. vy holky máte svou logiku, které nerozumíme. Prostě bojuj nebo nech ležet … bojují všichni : )

          1 0
        • TK75  

          Jestli jedeš i dnes tak to bude opravdu boj…bydlim kousek od tebe a je tady teda dobrý boží dopuštění :-)

          Ale zážitek to bude. Taky si pamatuju jak jsem jel v tech nejhorších sračkách a byloveselo

          0 0
          • Kaire  

            U vás je všude písek, u ní už je všude bahno… ale zážitek to bude, to jo :)

            0 0
    • kali222  

      pokud necitis „jit na kolo“, tak na nej nejdi. ma to byt jeste zabava, nebo ne?

      3 0
      • Honza03  

        To jesli se ti chce, nebo ne ještě neznamená že když půjdeš tak tě to nebude bavit.

        2 0
        • Smazaný účet  

          Tak… nejtěžší je překročit práh vlastního bytu.

          6 0
        • kali222  

          Reagujes asi na neco jineho nez ja. Stejnou logikou prece nemuzes nikdy predem vyloucit, ze i nejaka tezko predstavitelna cinnost ve finale – kdyz se o ni pokusis, nebude alespon trochu zabavna. Ridit se tim by pak znamelo, delat uplne vsechno, co te napadne. Protoze – co kdyby to nahodou ve finale bylo alespon trochu zabavne. Jinak je to jen vykrik do prazdna. :) Prece tu jde o to, ze autorka postu zna cyklistiku se vsim, co k ni patri. Cili se uz jen rozhoduje, jestli to prijme. Jak s tim zabavnym tak i tim mene zabavnym. Tak jsem to myslel.

          0 0
          • JachymP  

            Jak moc tě to daný den bude bavit se někdy nedá dopředu odhadnout. Někdy hraje roli psychický nastavení, někdy náhodný okolnosti např. povede se ti něco v technice, objevíš nový trail, jede ti to rychleji než jsi čekal, potkáš kámoše nebo jen neznámýho bikera se kterým pokecáš a kus cesty jedete spolu, podmínky jsou lepší než jsi čekal, vykoukne slunce a nebo jen přestane foukat vítr. A nebo naopak. Nikdy nevíš, jaký to zrovna ten den bude…

            2 0
            • ferlikster  

              Někdy se prostě nechce / svaly bolí / nejede to / fouká / studí. Tyhle okamžiky když začneš překonávat, tak tě to mentálně posílí a příště už tu nepohodu budeš vnímat méně negativně. Neříkám překračovat fyzické hranice, jen odvážit se postupně jít do nepohodlí… člověk si pak o to víc vychutná ty pozitivní chvíle, kdy to jede, foukne správně, svítí akorát.

              Když budeš jezdit jenom za skvělých podmínek s cílem si to užít, tak buď nevyjedeš skoro vůbec, nebo tě ta pohoda tak otupí že to budeš vnímat jako normál a hledat blbosti na který si stěžovat (málo/moc tlaku v pneu, špatné brýle, těžké kolo, předjela mně babka na éčku).

              • The sweet is never as sweet without the sour (Vanilla Sky)
              2 1
      • gerrard  

        To některým lidem nevysvětlíš. Někteří lidi se evidentně potřebují v životě trestat, než z něho mít radost. :) A dokážou si zkazit i ten základní luxus dnešní doby dělat především to co mně baví a na co mám chuť.

        0 0
        • Breakpain  

          No hele, ono to zní jako hovadina, ale třeba když je něco vyloženě lehké bez překážek – tak mě to nebaví a úmyslně hledám „výzvy“ (přiměřeně …). Zase nějaký total „tresty“ taky nevyhledávám ;-).

          Každopádně jakmile něco zvládnu dokonale, ztratím o to zájem, takže se primárně zaměřuju na něco, co lze dlouhodobě pilovat a „nedosáhnout“ cíle, nebo jak bych to popsal a u toho dokážu vydržet „věčně“. Protože tady mi nedojde motivace…

          2 0
          • gerrard  

            Můžeš jen tak pro zajímavost napsat co je pro tebe lehké a bez překážek a co naopak těžké s překážkami? A pak by mně teda zajímalo co už zvládls dokonale. :)

            Já totiž úplně nevím co si pod tím co píšeš mám představit. Jistá míra diskomfortu a nutnost vynaložení určitého úsilí je jaksi normální na tom není nic špatně. Stejně jako zvládnout něco co není jednoduché. Ale je to celé o tom jak to postavíš. Příklad:

            1. budu jezdit co nejvíc na kole
            2. budu jezdit každý den na kole, pokaždé ujedu nejmíň 50 km a za celý rok chci mít najetu 20 000 km

            Cítíš ten rozdíl? V tom druhém případě sis udělal z ježdění na kole povinnost a musíš plnit nějaké ukazatele a je strašně jednoduché zklamat a udělat sebe samotného velice frustrovaným člověkem. Klidně to budeš mít tak, že budeš přes den podrážděný jenom proto, že musíš na kole a tobě se ten den prostě nechce. V tom prvním případě zklameš jen velice těžce a můžeš z toho vytěžit spoustu zážitků.

            1 1
            • Breakpain  

              No jo, ale to celé naráží nato, že Tobě přijde 2ka jako frustrující, mě to naopak motivuje. Když se musíš nutit i když nechceš, tak mi naopak ten dosažený cíl přijde lepší, než když je to tak říkajíc zadarmo. To jsem schopný v půlce cesty se nato vyprdnout.

              Když si dám cíl 20 tis, potřebuju vědět nějakým odhadem, že zvládnu spíš 19 a bude to obtížné zvládnout těch 20 …

              Pokud bych zjistil, že 20tis dokážu ujet za 10 měsíců, je dost možné, že se nato po chvíli vybodnu, protože je to vlastně zbytečné … když to mám jisté …

              Už chápeš, co jsem tím chtěl říct? Já potřebuju, aby to bylo těžké, abych se musel nutit a teprve tehdy mě to začne bavit ;-) …

              2 1
              • enduristka  

                Ty jsi můj člověk. Nějak takhle to cítím. Ale rozhodně to nemám tak, že půjdu přes mrtvoly. Prostě když to nejde, tak se z toho hroutit nebudu.

                1 0
                • Mr.Duck  

                  To je podle mě ideální pohled na věc s tvým gólem.

                  Taky mám za cíl jezdit denně, I když mi to teď ještě kotník úplně nedovoluje po operaci, a myslím si, že ten cíl jezdit denně je super. Akorát je potřeba, přesně jak píšeš, si odpustit když to nevyjde, nebo když se jen tak projedeš, že se to „sotva počítá“. Ve finále je to o tom dělat to, co chceš dělat, a myslím že je to hodně naplňující, a po týdnu v kuse na kole už ti to přijde jako samozřejmost :)

                  1 0
                  • cyklista86  

                    Ja nevim, ale met za cil jezdit denne bez nejakeho vyssiho cile to bych nedal. Uz kdyz muzu a je pekne a jezdim fakt denne treba 14 dni v kuse, tak uz toho mam po krk a nebavi me to. Kdyz nad tim tak premyslim, tak to ze clovek nema cas pres tyden a pak se tesi a uzije si to pres vikend je asi idealni.. Neco jineho by bylo, kdybych mel cil nejake zavody nebo nejakej narocnej bikepacking a pod.. Na kterej se proste musi natrenovat, tak bych v tom smysl videl, ale denne jezdit i kdyz se nechce nebo je skarede a pod. jen proto ze sem si dal cil jezdit denne to me moc smysl nedaval.. Nechce se me na kolo, je skarede nebo neco tak aspon udelam neco jineho co je potreba nebo stejne uz citim telo, tak si to vykompenzuju cvicenim, poradnym protahnutim, dam saunu.. Dat si cil jezdit denne nonstop celej rok to je tak cesta k vyhoreni… Proste musi to byt nejak rozfazovany s nejakym vrcholem treba pres tu sezonu kdy je clovek fakt ve forme a pak nejakym utlumem, kdy se telo da zase do kupy.. Tak to mam aspon ja no.. :)

                    1 0
                    • Mr.Duck  

                      Tak vyšší cíl je dát všechno :) A to pro mě znamená jezdit furt, protože pořád někdo staví něco většího a těžšího a jak mám držet tempo s místníma 16letýma co od 10 jezdí na fullu a v 9 dávali a-line…

                      Souhlasím ale s tím vyvrcholením v sezóně. Taky v zimě zvolním a spíš se flákám než že bych kompenzoval jak by asi bylo vhodný, ale od jara do podzimu jde všechna energie do kola a baví mě to tak moc. Asi bych byl i na kole lepší kdybych třeba víc lezl po skalách, ale to bych pak byl míň na kole a to nejde :)

                      0 0
                      • -b-n-x-  

                        Hele, a lyžuješ?

                        0 0
                        • Mr.Duck  

                          Kdepak, co jsem se prestehoval do hor, tak jsem uplne prestal. Logicky co? :) Nejdriv na to nebyly $, a pak jsem se na zimy presouval na North Shore kde se da jezdit celou zimu na kole, a ted jsem porad u more kde se vetsinu zim da jezdit bez prestavky. Az na tuhle divnou zimu kdy napadlo nejvic snehu co tu kdo zazil, ale to se zas vymlouvam na zlomeny kotnik :(

                          Zacal jsem pres zimu lezt vevnitr na stene, ale od covidu jsem to povesil na hrebik.. To je podle mne vyborny trenink na cele telo.

                          Ale kopani trailu se mozna pocita jako trenink ne? S pomerem kameni/hlina co mam na trailu je to docela rozmanity pohyb :)

                          0 0
                          • -b-n-x-  

                            Tak s lezením souhlas. To je výborně na všechno, a hlavně samo o sobě.

                            No a lyžování by výborně bike doplňovalo. Však nemusíš platit ve whistleru lanovky. Porid si šlapací výbavu, a můžeš chodit/jezdit kdekoliv.

                            1 0
                • Breakpain  

                  Tak samozrejme ani ja nechodim pres mrtvoly, aby to tak nebylo chapano ;) … ale kdyz vim, ze neco dam vylozene s prehledem, tak me to proste nebavi …

                  0 0
            • bara2  

              Tak proti předsevzetí, že budu jezdit každý den na kole, nic nemám. Pokud to bude v rozumné míře, třeba jen tu hodinku, a intenzita podle nálady, nelze tím nic pokazit. A pokud se to bude nějakou dobu dodržovat, může z toho být pěkný zvyk. Třeba, jak když si řekneš, že si každej den dáš kousek ovoce. Na tom, vypěstovat si zvyk, nevidím nic špatného. A bez toho, abys s tím nějak začal, to prostě nejde.

              2 0
        • -b-n-x-  

          No ale víš jak to říkal už agent Smith v matrixu. Když lidem udělali v podstatě ráj, tak to mysl nedokázala přijmout. Tak asi nějaké trestani požadujeme :-)

          2 0
    • Smazaný účet  

      Mazat hýždě a rozedřená prdel nehrozí. Od března do října jezdím denně …

      0 0
    • AussigBiker  

      Za sebe – to ja mam taky. Kdyz něco bavi, tak neresim jestli ma nebo nema prset, proste vyrazim, ze bude prset s tim pocitam a kdyz zrovna Nory neporazime na MS v hokeji, tak jejich aplikace je spolehliva a schovam se nekde :) Vidim to u ruznejch kamaradu – ze jako v bahne ne, v zimne ne, pak se rozjezdej a neresej. Tma/slunicko/moc horko/moc zima – neresis a jezdis.

      No a pak prijde obdobi, kdy treba nic nebavi a vadi kazda blbost a je to omluva proc nevyjet… ale treba zase s lepsim pocasim se nalada zvedne. Kolo na to mas, tak obcas vyrazit do nejakyho bike parku neni k zahozeni, me se dost libej Kouty, kousek mam Klinovec, Kliny. Nebo se mi libi i SpS, Rychlebky taky – nejenom traily ale i Rychlebsky hory jsou paradni.

      Taky je fajn si najit nejakou podobne postizenou partu, kdyz je hnusne, tak se nebat vyrazit na kolo a klikdne to kilak od baraku na chvili zapichnout v hospode, nez prejde dest a tak. To v parte jde lip, nez sama.

      No a jestli zlobi zdravi, tak te uplne chapu, to je pak vsechno spatne, nalada nulova… za me to chce v prvni rade vyresit zdravi, aby fungovalo primerene veku a opotrebobani telesny schrance.....

      2 0
    • Alojs01  

      Trochu to odlehcim… :-)

      Porid si dve tri deti a zamestnas hlavu tak, ze si budes uzivat doslova kazdy kilometr cyklovyletu sama v prirode a o rocnim najezdu 5000km uz hodne let nereknes „pouhych“…:-)))

      3 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.