• die.catana

    Uvažuji o koupi nějaké kamery na kolo. Potřebuji, aby byla levná malá a aby se nerozmazávala při prudkým pohybu. O nějaké mega funkce mi ani tak nejde, prostě aby se sní dalo točit na kole. Jakou byste doporučili?

    0 0
    • Meesha  

      na pohyb by mela byt tricipova…

      0 0
      • james11  

        tím pádem asi nebude levná

        0 0
      • makak  

        No nevím jestli tří čip má co dočinění se stabilizací obrazu, spíš bych řekl, že by měla mít optický stabilizátor.Neznám současné ceny a modely, ale před létem jsem kupoval Panasonic NV-GS280 což byl nejlevnější model s optickým stabilizátorem na trhu a cena byla 19 000 Kč (mimochodem tří čip ;-) Odborníci mi radili vyhnout se digitální stabilizaci a to hlavně od Panasonicu a JVC.

        0 0
        • dieegoo  

          Nevim,jak velký smysl bude mít stabilizátor, pokud chce používat kameru při jízdě na kole.. tam asi žádný stíhat nebude. Jinak je fakt, že když už, tak optický.. ten nezasahuje do kvality jako digitální. Tříčip ti „zaručí“ lepší podání barev, větší barevný rozsah, ale jako podmínku bych to asi neviděl. Při tvém použití bych se vyhnul kamerám se záznamem na DVD a pevný disk, nevim jak by snášeli otřesy..

          0 0
          • makak  

            No právě že za jízdy občas točím, i když je to o dr… Navíc když jseš trochu utahanej ruka není nejjistější :-) Barvy jsou u tříčipu opravdu lepší, ale řekl bych že stabilizátor je důležitější. Z médií preferuju miniDv, protože natočený surový materiál stříhám. Z dvd a hard-diskových kamer leze už kompresní mpeg2, střih je horší a o kvalitu přicházíš už při natáčení.

            0 0
            • dieegoo  

              Stabilizátor bych viděl důležitější při klasickém využití.. pokud ji přelepíš na přilbu, tak to bude rozklepaný i se stabilizátorem, páč ten vykreje pouze drobné chvění, ne velké cukání. Jinak kamery se záznamem na DVD média jsou na tom s kvalitou obrazu poměrně dobře, jen provozní náklady jsou trošku mimo, vezmeš li v úvahu kapacitu disku. Teď bych volil HDD kameru, ale pro tebe přichází v úvahu vážně jen miniDV, pokud ji chceš používat déle než týden. V posledním čísle časopisu Test6 (myslim, že je tak ten název) se objevil test kamer, tak se v trafice poptej, třeba ti to něco pomůže.

              0 0
              • makak  

                Věřím že kvalita obrazu dvd kamery je dobrá, ale jenom opakuji že hlavní rozdíl je ve formátu do kterého točíš a v následném střihu.

                Ještě k stabilizátoru: Panasonic a JVC má prý s digitálním stabilizátorem problém rozpoznat co je chvění a co je švenk kamerou. Kvalitní stabilizátor je hodně znát i při zoomování.

                0 0
                • Pekáček  

                  O kamerách Sony kdysi psali, že jejich elektronický stabilizátor se účinností téměř vyrovná optickému. Ten jsem nikdy nezkoušel, nemohu posoudit, ale elektronický stabilizátor mi u Sony přišel podstatně lepší než u Panasoniku, Samsungu, Canonu atd.

                  0 0
                  • dieegoo  

                    Pravda.. ten u SONY skutečně funguje velice dobře…

                    0 0
                    • Pekáček  

                      Jen v šeru drobet přidává šum, hlavně barevný šum. Jinak se jeho zapnutím nemění využívaná plocha snímače, takže rozlišení je furt stejné a rozsah objektivu taky. Měl jsem Hi8 a teď stále používám D8 kameru. Sice se tolik neklepe, ale je na dnešní poměry hrozně velká a těžká. A CCD s 800000 pix už dneska fakt nestačí.

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.