• treatt

    Zdravim,

    letos se mi z různých příčin výrazně posunul termín možného soustředěníčka pro najíždění kiláků na silnici. Původní záměr bylo stejně jako minulý rok do Itálie, ale vzhledem k teplotním podmínkám to je dost zbytečné. Proto bych chtěl poprosit o radu místní nebo zkušené. Vybírám místo, kam jet od 26.4. do 3.5. pro 2 – 4 lidi (ještě nevím přesně)

    Cílem je skutečně první najíždění kiláků (bohužel, ale tak je to dané), takže hledám místo, kde je opravdu rovina, případně blízko k nějakým kopečkům pro rozjetí, slušný stav silnic a ideálně slabý provoz a ohleduplné řidiče.

    Čistě z hlediska těchto kritérií mě zatím napadla jižní Morava, nebo jih Slovenska, případně severní Morava v okolí Olomouce, ale tam zas nevím, jak je to se stavem menších silnic.

    Zároveň kdyby měl někdo tipa na ubytování, určitě není potřeba žádný luxus, prostě postel, místo pro kola, vařič a sprcha, víc asi netřeba – odkud se dobře vyráží, velice to uvítám. Předem moc díky!

    0 0
    • Volf  

      Pokud by jsi chtěl na moravu kolem Znojma, tak zde máš dobrý penzion za dobré peníze a s dobrým jídlem. Kousek do Rakouska a spousta pěkných silnic. Já tam byl sice  bikem, ale na silničce tam najdeš také hodně pěkných míst a v Rakousku rozhodně také.

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Na Severní Moravě toho moc nenajedeš. To spíš až budeš mít najeté a budeš chtít nějaké kopečky. :) Od nás se jezdí hodně na Slovensko, Štúrovo. Myslím, že to je někde u Bratislavy u maďarských hranic, ale nejsem si jistý.

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Teďka jsem si vzpomněl, že SCM Vrbno jezdí do Lanškrouna najíždět

        0 0
        • treatt  

          No, tam jsem to nekam myslel…docela jsem tam ted jezdil pracovne, tak jsem koukal, ze to je pekna placka a kopecky jsou idealne v dostrelu…ale ty cesty, po kterych jsme jeli, to byla teda dobra katastrofa. Cistokrevne tankovky…tak nevim, jestli se tam v regionu daji najit lepsi…

          0 0
          • TinkTink  

            Najit se daji, letos jsem tam najizdel prvni silnicni kilometry, ale je to tezky na nalezeni, jdi radej do te jizni moravy.

            0 0
            • treatt  

              No, toho jsem se trosku bal. Tak to asi za to nestoji, diky za zkusenost!

              0 0
        • raceman  

          letos tam byli ze scm taky… jezdilo se hodně na rakousko a chválili si to tam…

          0 0
        • prvniodkonce  

          Tak v okolí Lanškoruna jsou silnice např. proti okolí Prahy naprostá paráda!

          Jen s tou rovinou bych to tam zas až tak neviděl, protože po rovině vyrazíš akorát tak na jih a to ještě ne úplně. Vrbno tam jezdí najíždět asi s duhákama dohromady tuším…

          0 0
        • raceman  

          kua az ted sm si to precetl spravne… SCM jezdi do LANŽHOTA!!!!!

          ale klid, taky se mi to furt plete :-)

          0 0
        • Volf  

          Lanškrounsko je dobré / konec konců byla tam vrcholovka mládeže /, ale na jižní Moravě je ještě jeden neopomenutelný aspekt a to je nepřeberné množství skvělého vína na obou stranách hranice. A v Rakousku je go jeětě lepší, protože u moraváků pořád ještě platí, že ta nejlepší vína mají ,, pro tatu ,, kdežto Rakušák ti prodá i to nejlepší co má, jen aby se pochlubil jak skvělé víno umí udělat.

          0 0
      • hribik A1  

        sturovo je od BA docela daleko. je totiz v usti hrona do dunaja…skor blizsie k budapesi nez k bratislave…pri madarskych hranicoch to je – hned oproti ostrihomu. ake su tam cesty, nemtusim, lebo je to daleko, ale tak sukromne predpokladam ze tam budu take iste tankodromy ako aj tutok. pre korektnost dodam, ze u nas v 100kilometrovom okoli mojej strediskovej obce je kvalitnych ciest presne 2. slovom dve

        0 0
        • Ravo23  

          co ti ja viem.. v mojom okoli (GA) su napriklad cesty dobre. sem tam diera to je jasne ale celkovo sa nestazujem. s asfaltkami v okoli slovenskeho raju, kam chodievam jazdit sa to zrovnavat neda.

          na juhu je zima miernejsia a cesty az tak netrpia.

          0 0
          • Ravo23  

            toto je napr. pri Hnilci. cca 2–3km praveku.

            0 0
          • hribik A1  

            do galanty nejazdievam, lebo ma tamojsia krajina nebavi, takze to poznam tak kusok za frastak. a odtial az za zilinu je to tu prakticky vsade stejne: lepsie useky sa striedaju s vyrazne horsimi, niekde su aj panely, diery od kraja do pol cesty…hlavne je skoro nemozne natrafit tu na taku cestu, ktora je kvalitna V CELEJ SVOJEJ DLZKE. mas tu trebars 4 km dobrej cesty a potom 3 km tankodromu a znova a znova…

            0 0
          • treatt  

            Tak tos me docela potesil…jak se koukam do mapy, tak placka to je teda paradne velka, daly by se tam delat docela slusny okruhy…mohlo by byt celkem zajimavy videt par mest a mestecek v okoli, nikdy jsem tam nebyl. A treba taky jeden vylet do Cachtic, tam jsem mel pred lety vybornou klientku, to by bylo fajne prekvapeni :)))

            Povez mi prosim Te, jak je to tam s ubytovanim na jihu, kdyz ted uz jedete na Ojrech…?

            0 0
            • Ravo23  

              ubytovanie je pre mna velka zahada a kedze som to nikdy riesit nemusel, nemam osobnu skusenost..

              ale na internete penzionov dost.. ubytovne a hotely konkretne v okoli GA budu beznadejne plne vdaka pritomnosti samsungu. (plno korejcanov, vychodniarov a prednedavnom aj rumunov)

              0 0
    • Smazaný účet  

      rovina je u nás okolo Přerova :), ale taky se dá najít i lehčí vlnky, nebo taky třeba kolem Baťova kanálu, potom asi Břeclav, Lednice, Valtice.

      0 0
    • kankrlicek  

      Okolo HK nebo Pardubic. 100 km s převýšením okolo 150 m je úplně normálka, přičemž máš kopce ,,za rohem". Ubytování nevím, ale gúgl poradí.

      mk

      0 0
      • treatt  

        Jo, Hradec mi taky napadl, ale to jsem zavrhl – partak si odtama nasel novou pritulkyni, tak to bych brousil silnice sam :))) Takze musime nekam daleko :)

        0 0
    • treatt  

      Ted me tak napadlo, kdyby mel nekdo tipy na konkretni okruhy a vyjizdky, tak je taky uvitam…jak tak koukam do mapy, zatim se mi to asi tribi na jih moravy nebo jih slovenska…

      0 0
      • HoK  

        Vloni a předloni jsme byli ve Velkém Mederu, cca 50 km za Blavou. To je dobrá placka, na 100km nastoupáš tak 50m. S ubytováním tam není problém, pro většinu domácích je to hlavní zdroj obživy. Je tam termální koupaliště, takže i po švihu je o zábavu a regeneraci postaráno.

        0 0
        • treatt  

          Tak to zni velice dobre…a jaky tam jsou silnicky? A hustota provozu?

          0 0
          • HoK  

            Silnice jsou relativně slušné a provoz mírný (z pohledu Pražáka). Najíždí tam poměrně dost cyklistů.

            0 0
        • Biker jak Pes  

          Jo, Velký Meder. Letos tam jela část našeho týmu taky najíždět, takže asi tam něco bude… :)

          0 0
        • treatt  

          Prosim Te, mohl bych se na Tebe obratit a prokonzultovat par veci v detailu?

          Mail kdyztak j.eichler@atlas.cz, icq mam v profilu…

          Predem moc diky!

          0 0
    • jecnak  

      ZKusil bych Madarsko nekde na jich od Bratislavy, nizke ceny, termaly a rovina. Muzes zabrousit i na Slovensko a do Rakous.

      0 0
      • treatt  

        Jo, taky dobry napad…mas zkusenosti, jake tam jsou cesty?

        0 0
        • jIrI___  

          V Maďarsku jsem byl, ale na těžko (cyklovýlet k Balatonu a zpět). Cesty, po kterých jsme jeli byly slušné, žádné díry. Provoz byl kromě hlavních tahů minimální. Jinak Maďarsko je kromě jedné oblasti na severovýchodě jedna velká placka. Velké plus jsou taky termály na každém kroku s levným vstupným :)

          0 0
    • camillio  

      Poměrně hodně rovin najdeš na Českobudějovicku, když jsem se sem přestěhoval od Českého středohoří tak jsem si musel chvíli zvykat… Silnice jsou v poměrně dobrém stavu, záleží samo jak kde. Ale lepší se to i tam, kde to bylo nic moc.

      0 0
      • jose  

        já jsem původem přímo z Budějc(24let života), ale tady na Brno a okolí to teda nemá ani náhodou:-)-co se týče najíždění:-)

        0 0
    • treatt  

      Tak diky vsem za rady, nakonec pojedem trosku poskladlit braťa do Velkeho Mederu…

      Jsem na to docela zvedavy, snad bude slusne pocasi

      0 0
      • treatt  

        A jen poznamka pod carou – postupne mi odrekla ucast drtiva vetsina z tech, se kterymi jsme byli domluveni, tak kdyby si chtel nekdo udelat vylet, staci se mi ozvat

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.