Dvě RŮZNĚ staré děti ve vozíku

31 nepřečtených
  • quidos

    Letošní sezónu (snad ještě neukončenou) máme s vozíkem a jednou princeznou v něm naježděných tisíc kiláků a kousíček. Nicméně už teď řešíme tu příští, protože nás má na kraji únory čekat přírůstek do rodiny. Tak bych se chtěl zeptat zdejších „vozíčkářů“ – jaké máte zkušenosti s dvěma různě starými dětmi v jednom vozíku. Děcka budou od sebe dva roky a čtyři měsíce. Neperou se vám tam (teda starší to menší)? Netáhne vozík na jednu stranu? Za každý postřeh předem díky :-)

    0 0
    • RomanH  

      Zalezi, jaky mas vozik a jak velke budou deti. Na kole jsme volili vozik + sedacku, na pesi vylety vozik – zde zacinal byt problem v zime, kdyz meli svisti tluste zimni bundy.

      0 0
      • quidos  

        Máme jednomístný Croozer a po výborných zkušenostech u něj zůstaneme. Pružení je žehlička, když se ohlídnu, co jsme v pohodě projeli, tam by se listové pružení Chariota nečapalo ;-) S oběma děcky (ťukťuk) vyjedeme počítám někdy v létě, až menší nebude úplné mimino, nejspíš nejdřív na čtyřech-pěti měsících, rozhodně žádné maratóny a nejdřív po asfaltu. Starší tou dobou budou dva a 3/4 roku.

        Sedačka se nám moc nelíbí, když jsme viděli, jak si Helča pěkně chrupe ve vozíku a proti jeli se sedačkou, kde se klátilo spící děcko se zlomenou hlavou :-( Takže nejspíš dvojče vozík, nebo dva jednomístné..

        0 0
        • Mirek_29  

          Klátící hlavu jsem řešil tím že jsem šátkem přivazoval hlavu přes helmu.

          0 0
        • Paja  

          Deckam neporucis, nase holcicka, kdyz uvidela bratrankovu sedacku uz do voziku nepachla…;D…a vsechny rozumy o bezpecnosti, pohodli a pohodlnejsim spanku za jizdy, atd. jsou vime kde;D takze letos jsme jezdili se sedackou a vozik ceka az do neho pro pristi rok doroste synator a takove dilema nemusime resit;D

          0 0
    • MirosPikos  

      Potřebujete se těch dětí zbavit, nebo proč je vozíte? Pokud máte známého doktora, jistě vám vysvětlí proč to není nejšťastnější řešení, vozit děti v těchto vozících. Resp. kdybyste jezdili na ideálním asfaltu bez hrbolků a drncáků (který v ČR horko těžko najdete) tak by to nemuselo vadit.

      Jinak dětská kostřička dostává docela zabrat. Taky jsem si myslel, že bych v budoucnu mohl něco takového pořídit pro děcka, ale názor jsem změnil.

      0 0
      • quidos  

        Žádné drncání se nekoná, na vozíku je pružení, už jsem to psal výše, vozík se jen pohupuje. Kdyby drncal, žena by ježdění zatrhnula. Když musíme po silnici, „kryje nám záda“ a za námi jezdí i po polňačkách, takže dobře vidí, co vozík dělá. Při první jízdě byla překvapená, jak super pružení funguje. V porovnání s vozíkem drncá kočárek. Ale souhlas, bez pér se nedá.

        0 0
        • Medunka  

          Mě ty kecy o tom, jak člověk když má vozík za kolo nemá rád svý dítě furt baví. Že si nestěžujou třeba na vození prcka v kočáře? Když vemu aktuální stav silnic na naší vesnici, to by jeden musel zůstat s prckem doma. Vozík s odpružením tu snad odvádí lepší práci než kočár

          0 0
          • mr.antik  

            kdepak, nejlepší pro kostřičku je sedět u televize a pouštět pohádky…

            0 0
            • jecnak  

              Kostricky prece lezi v hrobecku…

              0 0
            • SELMIRA  

              jenže to je aspoň baví! Krteček a Macko Uško rulezzz!:o)

              Já musim konstatovat, že ač jsem do biku blázen a vozítko na děti jsme nadšeně pořídili, už to nevidím tak růžově.

              Mimina bych do cyklovozíčku nikdy nestrčila!

              Takže jsme koupili vozík bez miminkovníků a připoutali do něj děti až když uměly řádně sedět. I tak z toho byly totálně vyšokované. Byly zvyklé jezdit v běžném kočáře, při čemž jsme si mohli koukat do očí, měly neustálou naší pozornost atd. Sice jsme jako první šli s Chariotem na procházku, aby si zvykly, ale to je nepřesvědečilo. Chtěj vidět mámu a tátu, komunikovat, válet se…A ne jen nepohodlně sedět a sledovat naše zadní kola. :o) Takže jsme uskutečnili asi 3 krátké jízdy a pak jsem to trápení stopla.

              Máme sice poměrně komfortní odpružené vozidlo, protipylovou síťku a dítka měla na každou jízdu výbavu lepší jak faraón v hrobce (hračky, bumbáníčko, papáníčko…), leč dočkáme času až na to budou psychicky mít. Příští jaro už jim doufám bude jasný že jsou drsný bikerčátka a že je to ta nejlepší vesmírná zábava! :o)))

              0 0
              • oddie  

                Pokud jste děti vozili v kočárku jen čelem k sobě a většinou vleže a pak je až v roce najednou prdli do vozejku a připoutali v sedě do polohy, kdy na vás neviděj, není se čemu divit, že byly v šoku. A je velká naivita domnívat se, že až budou větší, že se to samo nějak změní. A jen tak mimochodem, ten miminkovník je mnohem lepší než ta poloha, kdy tam sedí.

                0 0
          • oddie  

            Když vidím konstrukci některých kočárků, co tak kde různě vidím, tak je proti tomu ten vlek nebe a dudy.

            0 0
      • Ruprt2  

        Toš pořídil jsem si vozík, abych se jich zbavil.

        Už od narození mě štvali, tak jsem si řekl zavřu je do igeliťáku na kolečkách, budou naštvaní, bude jim horko, bude se tam na ně prášit a ty otřesy jim zlámou kostřičku a budu moct zase jezdit konečně sám.

        Jenomže jsou úplně pitomé (to asi od toho jak jsem je odmala vyhazoval do vzduchu, z čehož prý blbnou a způsobuji jim nitrolebeční krvácení), protože je to baví dokonce tam chrní a ani ten strašný prach jim nevadí. To si taky kladu za vinu, protože jim nekupuju výhradně bio zeleninu.

        Takže mi na vozíku obě děti odrostli a teď se dokonce s nadšením vozí sami či na závěsu. Jsou zdravé a odolné (to teda bude asi těma růstovýma hormonama, co se cpou do kuřat).

        Dokonce si systematické oslabování škodlivým očkováním, které z nich mělo alespoň astmatiky či diabetiky, se mi nezadařilo.

        Takže dobře vám radím. Vykašlete se na vozíky. Utopte to dokud je čas!!!

        0 0
        • Nikovlas  

          Dokud je čas – myslíš dokud jsou ještě slabší než vy? :-D

          0 0
        • Eva  

          :-)))

          Ani nam se nezadarilo, a to jsem s nim pro jistotu jezdila uz od 1 mesice veku, a v roce jsme s nim absolvovali 6ti denni zavod MTBO. Ted je z nej silnej malokdynemocnej parchant :-).

          Ale protoze se nam nepovedlo ho zlikvidovat ve voziku tak jsme si poridili folow me

          a zkousime zda se nam nepostesti a nesestreli ho nejake auto :-)

          Se divim ze ti kritici nestoji u Mekace a neberou detem z rukou hranolky a parky v rohliku, vzdyt si chudatka zadelavaji na diabetes, vysoky krevni tlak, cholesterolemii, … :-)

          0 0
        • Mirek_29  

          netopit to by vás mohly odsoudit lepší je v jednom roce pořídit notbuk a telefon. Naučit používat net facebook ovladač od dvd. Přírodu ukazovat jen na fotografiích hlavně žádný pohyb žádné sluníčko natož vozit ve škodlivých vozících místo kojení a následných zdravých příkrmech jen McHnus a to k snídani k objedu a k večeři dvakrát. To rozhodně nemůžou přežít:-)

          0 0
      • oddie  

        Hele, mám známého doktora, tak jsem se na ten vozík zeptal. On se na oplátku zeptal – a který máte, my ho máme taky :)

        0 0
    • o.1  

      Moje dcerky maju odstup necely rok a pol. Co sa tyka vozika, tak jazdne vlastnosti nezmenene-mam Burley DÅite, je velmi stabilny aj v sikmom svahu.

      Mladsiu sme vozili asi od 3 mesiacov vo Weber sedacke (az do 1,5 roka) a musel som vozik predelit plachtou. Asi od 3 a 1,5 roka(mozno aj skor) uz som ju mohol dat prec, teraz sa spolu hraju, akurat pri dlhsej jazde ked zacinaju byt unavene sa uz zacinaju natahovat o hracky.

      Zalezi to od povahy dietata ale v 2,5–3 rokoch uz maju deti dost rozumu aby to bolo bez problemov :-)

      0 0
    • MaPa  

      Letošní rok jsme jezdili se sedačkou a vozíkem, dost často dokonce na/za jedním rámem ;-).

      Máme dvoje známý co zkoušeli dvojvozík s dětma cca rok od sebe a pokaždý se tam po chvíli zřezali a požitkový výlet to tedy nebyl nikdy. Ale záleží na dětech.

      Sedačka je (dle mého, řada lidí to vidí jinak – a opět záleží i na dítěti) horší než vozík, ale když už je dítě starší a nespí většinu cesty tak ho to i baví. Klimbání hlavy vyřešila hodně polohovací Hamax Siesta, ostatní co vím dávali na helmu pásek kterej přes klipsnu upnuli za vršek sedačky.

      0 0
      • Slavoš  

        Rád bych viděl fotku připnuté přilby a spícího dítěte. :-)

        Jinak celkem dobrý nápad,aby nemělo zalomený krk.

        Taky nám v Českém Ráji záviděli gumycuk,na kterým jsem do kopců tahal mladší holku (jezdil jsem jen o jeden pastorek lehčí převod).Vozík mají i naši známí oba doktoři.

        0 0
    • Lišák  

      Když byli Tomovi 3 roky tak se nám narodila Anetka. To bylo loni na rozhraní pdzim/zima. Ten podzim dostal Tom k narozkám svoje první, 12" kolo. Před tím jezdil na odrážedle. Na jaře jsme poprve vyjeli všichni společně. Tom zvládnul 9 a pak i prodloužený 14tikilometrový okruh, co máme k jednomu, případně (14km) dvěma, dětským hřištím v pohodě. Pouze do kopců jsem ho musel tlačit.

      Takže moje zkušenost je: Starší dítě jezdí samo, mladší ve vozíku a trasa se mu uzpůsobuje. Když jsme měli jen Toma, tak nebyl čtyřicetikilo­metrový terénní výjezd problémem. Nyní jezdíme méně, ale všíchni, a všichni si to užíváme.

      0 0
    • Janouch  

      jak už tu nekdo psal ten vozík je pro malé díte nebezpecny nechapu jak nekdo muže jet s klidným svědomím nakole a za sebou tahnout mimino ja bych si tu vyjíždku neužil porad bych mel hruzu co se v tom nebo kolem vozejku deje :((((

      0 0
      • Ruprt2  

        vozík je zlo.

        NEBRAT!

        0 0
      • Josse  

        Tohle je vlákno pro ty co s vozíkem jezdí a nikdo po tobě nechce papouškování keců novinářů. Prostě si to vlákno zablokuj a dej pokoj. BTW, kolik jsi toho s vozíkem najel, že se k tomu vyjadřuješ?

        0 0
        • Mirek_29  

          něco mám najeto a docela si to užíváme oba syn mi do toho kecá má v ruce mapu a pokud jedu příliš pomalu nutí mě k většímu tempu.

          0 0
          • Josse  

            Já letos mám s malou ve vozíku 600km, je jí 1,5 roku a jezdí v tom moc ráda. Trasy děláme tak do 35 km, tak 2 hoďky, přijde mi to jako optimum s přestávkou na hřišti a na pivko. Pak už ji to přestává bavit. Dvě děti zatím nemám, ale časem uvidíme a určitě to vyzkouším.

            0 0
    • SELMIRA  

      No… tedy… náš prvorozený synek se se svou mladší (o dvě minuty) sestřičkou v Chariotu nepere. Jenom když se začnou nudit tak si strkaj navzájem prsty do pusin a testují si zubiska. Případně se taky perou o plyšáky, knížky, pitíčka či rohlíky. Řev ovšem většinou zaregistrujem až když zastavíme, takže požitek z jízdy to nekazí. :o)))

      0 0
    • Joseph de Sax  

      naposled jsem tak vezl sousedovic babinu z pasek do pekárny…akorát se trochu vykláněla z okna, když jsem v zatáčkách brzdil…správně měla ležet na zádech.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.