• tma

    S blížícím se koncem roku se mi zase zvyšuje míra frustrace, protože nevím co dělat o Vánocích. V Česku bude narváno a vyšponovaný ceny, zimní výbavu na packing nemám a stejně tipuji, že bude akorát mokro. Vždycky jsem chtěl někam vypadnout ale nikdy se nepodařilo. Teď máme střídavku, takže by byla šance na 7–10 dní. Potřebuji něco outdoorově akčního, tj. scenerie, sport, příroda, … Dalo by se někam zaletět, omezením je rozumná cena letenek z okolí (PRG/VIE/MUC/..), přiměřená vzdálenost destinace a pravděpodobnost dobrého počasí. Původní myšlenka Jordánsko ale tam se zdá prosinec blbý měsíc, ve vnitrozemí může chcát, letenky ale levný. Další nápad Omán, tam by se vyblblo po horách apod., zdá se v prosinci ideální, bude to chtít ale auto (tj. drahý, zařídit kreditku, …). Počasím by šly středomořské ostrovy nebo jih Iberského poloostrova, co tam ale dělat atraktivního??? Maroko, tam Atlas bude asi v tuto dobu „nepoužitelný“. Madeira, ta jde kdykoliv a dá se udělat parádní přechod ostrova co mám na TODO. Azory, prosinec nejdeštivější a nevím co tam. Kanáry … buď auto, zas problém kreditka :-(, nebo s báglem, jenže zase tak moc dlouhý přechody tam asi nejsou. Napadla mě alternativa vzít kolo a dát bikepacking, možná by šlo i přeplout mezi ostrovy. Nemám ale zkušenosti s taháním kola letadlem. Na sever ??? zrovna jsou nejkratší dny. Na lyže ??? v Alpách nebude přírodní sníh a ceny budou extrémní. Sjezdovky mě taky už tak neberou jako dříve a skialpy nemám, ve středních Čechách nemáme na ně moc ideální terény.

    Neřešíte někdo podobný problém nebo nemáte někdo nápady ?

    0 4
    • Kire  

      Do ******.

      1 1
    • MTBIKER doporučuje

    • Melvin  

      Z tvého dotazu mám pocit, že někam „chceš“ vypadnout, ale zároveň hned hledáš důvody proč to nejde. Takže asi bude lepší sedět doma, protože se ti vlastně nikam nechce..

      14 1
      • tma  

        Hmm, dík moc za radu na destinaci. Jsi jistě narozen ve znamení vah, že víš co to je. Mám to vždycky a vypadnul jsem letos hodněkrát, často na poslední chvíli, chtěl jsem totiž bez uvozovek i když zároveň hledal ty důvody, doma jsem ale pak neseděl.

        0 0
        • Melvin  

          Ne nejsem ve znamení vah. Ale na mě ten příspěvek tak působí. Vyjmenuješ řadu destinací a pak hned ke každé uvedeš důvod proč to nejde. Navíc těžko radit, když vůbec nevíš co chceš. Chceš do tepla? Chceš na hory? Jaký rozpočet? Pokud chceš teplo a chodit, tak bych doporučil Madeiru. Pokud teplo a jezdit na kole tak Kanáry, kde když nechceš sebou tahat kolo si můžeš půjčit. Nebo si dát GR221 na Mallorce to je tak na týden, ale nevím jak to bývá s počasím v tomhle období v tamních horách.

          0 0
          • Woko_O  

            Na Madeiře se dá i pěkně zajezdit, teda co sem viděl. Skrz Freeride Madeira si můžeš dokonce i koupit celou bike dovču. Pořád se tam chystám, ale teď momentálně je to poměrně drahý (letenka, ubytování, půjčení auta) a vyjde to tak na 40k za 9 dní a to mi příjde docela dost. Ale taky zvažuju že bych tam přes Vánoce vypadl

            0 0
            • Melvin  

              My byli před měsícem na 8 dní a vyšlo to na polovinu se vším všudy.

              0 0
              • Woko_O  

                Zajimavy. Když vezmu že bych letěl 23.12 do 30.12, tak je letenka 14k, auto 12 az 15k, hotel cca 10 az 15k. A to ješte chybí jídlo a nějaká zábva..

                Nebo jste byli s cestovkou?

                0 0
                • zderes  

                  Třeba jsem se zběžně podíval na Fuerteventuru, cesta z Vídně s půjčením auta 7500 Kč 20–29.12. Bohužel vybral jsi termín, kdy jsou letenky jedny z nejdražších.

                  1 0
                • tomo_111  

                  Tak Vianoce a Silvester su asi v kazdej destinacii o dost viac narvane ako random rijen – tak mas urcite drahsie letenky, ubytko aj auto…

                  0 0
                • Melvin  

                  Jak píšou ostatní. Teď jsou letenky drahé, ale na leden už v klidu pod 5 tisíc, odlet z Prahy. Auto jsme měli objednané několik měsíců dopředu. Na ubytování jsme úplně nešetřili, tam by byly ještě rezervy.

                  0 0
    • dydy  

      Jestli chceš něco akčního, vem auto, nalož ho tatrankama, bateriema, konzervama, lékárničkama, hygienou a můžeš vyrazit na východ. Čím dál, tím větší akce. S trochou štěstí to za 10 dní stihneš i víckrát.

      5 1
      • milan.v  

        A sundal bych si raději z auta nálepku s ukrajinskou vlajkou…

        1 0
    • zderes  

      Byl jsem všude co jsi napsal. V tom co jsi napsal bych ti doporučil Kanáry, ale tam, kde moc nefouká ( fouká všude) Třeba Tenerife, super na silničku, ale i na bajka. Je vždy co vidět, je tam i zeleno. Poslední dobou jsou letenky nejlevnější z Vídně. A kolo bez problémů vezme i nízkonákladovka ( Ryan, Wizz) Auto – půjčí i bez kreditky, nedívej se na nejkomerčnější půjčovny, jsou tam i jiné a vyzkoušené opakovaně ( Autoraisen, Cicar) Je tam super národní park obrovský. Nebo Lanzarote, víc kamenů, možná víc kopců, ale ne tak vysokých, scenérie úžasné. Fuerteventura, fouká a moc písku. La Palma, krásný ostrov navíc můžeš vidět lávu až v moři ( je tam sice zákaz, ale dá se). Jen letenky na La Palmu jsou většinou dražší než na jiné Kanáry.

      Ještě teď se dají koupit letenky do Saudské Arábie tuším za 1600 což je super cena, kdybych na to měl čas, tak bych já jel tam.

      1 0
    • BikerM  

      Zrovna na Tenerife je tusim nejaky trek na vicero dni. To by nemuselo byt spatne. Uz nejaky patek po Tenerife pokoukavam, da se tam chodit v zajimave prirode, jezdit na kole, lezt po skalach..

      1 0
      • oddie  

        Na Tenerife zrovna jsem, na týden chození je toho tu až až, pokud člověk courá s báglem, auto ani není potřeba, autobusy tu fungují super, vše je vidět online, jízdenky v aplikaci, dá se dostat prakticky kamkoliv, když člověk trochu plánuje.

        1 0
    • adam320  

      Nejdriv bych zasel.do banky

      0 0
      • zderes  

        V bance ti poradí kam jet??

        0 0
      • tma  

        Pro tu kreditku? Snažím se odolat.

        0 0
        • tomo_111  

          A aky mas konkretne problem s kreditkou? Ked ju pouzivas spravne (tzn vzdy splatis do konca bezurocneho obdobia) tak z toho nemas ziadne negativa – prave naopak, rozne poistky zdarma, sem tam nejaky casback, akcie..

          tzn. ak nie si financne negramotny kompulzivny nakupovac, tak ozaj nevidim problem (mozes ju mat cely rok v trezore az kym si nepojdes pozicat to auto…)

          1 0
        • milan.v  

          Tak jsem tě otipl správně…

          1 0
    • mrozu  

      Přes svátky je snad Festive500, tak nevím, co tu vymýšlíš.

      1 0
    • Hagner  

      Zkus jestli tě vezme Onuce na výlet ;-)

      3 0
      • MichalOld  

        Jsi zlý a škodolibý!

        0 0
        • Melvin  

          No ale zase prodloužený bike packingový víkend v Brdech či na Šumavě v doprovodu takové ikony. Myslím, že o zábavu by bylo postaráno.

          0 0
          • MichalOld  

            Hele nejsi v centru dění. Teď je u Onuce v kurzu jedině Bavorsko.

            0 0
            • Melvin  

              Právě, že jsem. Zrovna včera dával Mistr fotky z pojezdu v Brdech.

              0 0
              • JachymP  

                Je to jasný, původní myšlenka byla Jordánsko ale tam se zdá prosinec blbý měsíc tak je z toho dopadová plocha Jordán ;)

                1 0
                • Hagner  

                  Já bych řekl, že původní myšlenka byla dost neomezená ;-) Česko vypadlo jen kvůli vyšponovaným cenám, což je u Onuce ošetřený, ikdyž s ním člověk nikdy neví, ale to je právě to dobrodružství co hledá :-D

                  0 0
        • Hagner  

          Proč? :-O Určitě to bude zážitek a zřejmě vyjde i levně ;-) Hlavně nemusí řešit kreditku :-)

          Kdybych řešil stejný problémy, tak je Onuce jasná volba ;-)

          1 0
      • -b-n-x-  

        Amebo vzít na výlet Mistra.

        Třebas na ty kanáry :-)

        0 0
    • plevka  

      http://pobytvetme.cz/ :)

      3 0
    • Jakobo  

      Vyser se na Kanary, Tenerife apod. Pokud mas nejakeho kamarada, naplanujte nejaky domaci technologicky proces jako je priprava masa a nasledne uzeni, muzete i za 2–3 dny zbouchnout nejakou udirnu, pokud jeste nestoji, paleni slivovice, nasledny kost… Nez bude douzeno nebo vypaleno muzete popijet neco jineho (treba mineralku). Pro me to byvalo to nejlepsi, co se v tomto case dalo delat. Byvalo, kamarad pred par lety umrel. Navstevy a nesmyslne posedavani mne lezlo na nervy, vydrzel jsem to akorat 24. a 25., pak uz jsme zase roztapeli udirnu a vypalky odvazeli za humna. Pokud takovou moznost nemas tak zkus delat neco jineho, napis se do kovarskeho kurzu (to je v zime super aktivita), vem stary batoh a vypadni nekam na cundr, nebo aspon sezen knihy a cti. Neco z tohoto te 100% chyti a vubec nemusis cestovat nekam do horoucich pekel. A pak jeste porad zbyva moznost onemocnet a vanoce prolezet v horeckach na kanapi, to muze byt taky docela akcni.

      7 1
      • Jakobo  

        Pro toho minuskare: I vegetarian, abstinent a dobry krestan v jedne osobe muze v panelakove kuchyni vypalovat kvas v aparature vyrobene ze stareho papinaku, nebo udit na balkove domaci klobasy ve svarovacim hrnci na mleko. To jenom abych nahodou neodrazoval ty, kteri ke sve smule bydli treba na sidlisti uprostred Ostravy.

        4 0
        • MichalOld  

          :))) Ty musíš bejt dobrej kumpán. Otázka: Chci jet do Ománu, Jordánska, Alp nebo do Skandinávie… Jakobo: roztop udírnu a začni pálit kořalku :)

          3 0
          • dydy  

            No on chce jet na spoustu míst, ale vlastně nechce, protože všude problém. Mě přijde, že ten návrh od Jakoba by mohl vyhovovat.

            1 0
            • MichalOld  

              Však jo, vidím to stejně. Jen mě ten Jakobův návrh fakt pobavil :)

              0 0
      • jeffi  

        My tomu na chalupě říkáme zimní trojboj : pálení, uzení a konzumace.

        0 0
    • tomxxx  

      Na půjčení auta na Kanárech není kreditka potřeba. Cicar například (na tenerife), úplně solidní společnost, ale je jich tam hafo a vesměs, ceny podobné, podminky taky.

      Jel bych na Madeiru, z toho co jsi jmenoval.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.