Kam se chystáte na cyklo dovolenou ? :)

112 nepřečtených
  • dothy

    Tak kam kdo letos jede? (i zkušenosti z minulých) :) Poraďte rovnou kam jet v Jihočeském kraji asi tak na 2–3 dny.. co nejlevněji klidně pod širákem (mtb) do 100 km za den

    0 0
    • šimlos  

      Novohradské a Slepičí hory,na 2 – 3 dny ideální,míst na spaní kde si vybereš a málo lidí,ve Slepičích spíš nikdo.

      0 0
    • trpaslik72  

      letos možná pár dní Jižní Čechy (Třeboňsko), nespíš na nějakou noc Šumava, potom nějaký výlety na 1–2 noci na víkend a v září doufám, že vyrazíme k přítelkyni babičce kousek od Nepomuku. Plánů je dost, ale jestli to vše vyjde, to zatim nevim.

      Loni jsme byli s přítulkyní v září ve Strážnici, kde jsme trošku projeli okolí a vychutnali si vínko s burčákem. Jeden z výletů byl i do Lednicko-Valtickýho „areálu“. Tam to je taky krásný.

      0 0
    • felix.org  

      5 dní v Třeboni, ať nemusí manželka jezdit kopce :-)

      0 0
    • Milvus888  

      Livigno

      0 0
      • lidumil  

        Vřele doporučuju, krásné prostředí, úžasná pohoda. Měli jsme jet od 1. do 8.7. ale náhle se objevivší pes před předním kolem udělal hodně tlustej škrt :-(((

        0 0
        • Smazaný účet  

          majitel psa jistě uhradil náklady zdravotní pojišťovně a i tobě za dovolenou, případný zničený materiál a bolestné…

          0 0
          • lidumil  

            Majitelka psa nám s kamarádem ještě sprostě vynadala a mrzí mně, že jsme nezavolali měšťáky :-( Jinak chodím o berli do práce, neb bych se doma zblánil, kolům se nic nestalo a dovolenou jsem zaplacenou neměli, jen to bolestné… Poučení pro příště !!!! Jsme prostě blbci.

            0 0
            • jIrI___  

              Zavolat měšťáky vyjde na stejno jako nezavolat nikoho…

              0 0
              • lidumil  

                No ale aspoň máš jméno a adresu majitele psa. Konečně by aspoň dělali něco užitečného.

                0 0
              • Meluzina  

                měšťáci by to sepsali a teď mohlo být bolestné vymáháno po majitelce psa, možná byla i pojištěná a všechno by proběhlo hladce, jinak je s vymáháním problém:-(

                0 0
            • Smazaný účet  

              je viníkem dopravní nehody…navíc pokud uteče aniž by poskytla pomoc je i pachatelkou trestného činu neposkytnutí pomoci

              ad absurdum vzato, pokud utíká, trestný čin probíhá a dle zákona smíš pachatele probíhajícího trestného činu zastavit/zadržet i násilím do příjezdu policie :-)

              0 0
              • lidumil  

                Jj, jenže vono to zezačátku nevypadalo tak zle a najeli jsme pak ještě asi 25 km, blbý to bylo až večer do schodů :-(

                0 0
                • Smazaný účet  

                  hmm…to je smula. Pro priste vis, ze mas preventivne psa odprasknout a panicku skopnout…nebo naopak..:)

                  0 0
        • Necris  

          Tak to mě velmi mrzí. Řeš to i zpětně, pokud jsi to neřešil, i když šance je menší. Někdy s lidma nemůžeš jednat na rovinu, protože si o to prostě říkají. Rozhodně s námi nežije (nechci říkat slovo vlastním) první pes a to, co mají doma lidi za negramotné psí bestie bez špetky vychování, je až zarážející, když to porovnám s naším psem.

          Hlavní pravidla zní :

          1. Řešit na místě.
          2. Nevolat městskou, ale státní.
          3. Lidi mají spoustu keců, právní povědomí nulové, takže neposlouchat

          je a konat.

          4. Počítat s tím, že NEBUDOU chtít spolupracovat/pla­tit a neřešit to. Nakonec budou muset.

          0 0
          • Pavel  

            5. A když se budou moc cukat, že se jako vlastně nic nestalo, a proč volat policii, tak není halt zbytí a tedy zahrát takové to „Me se nějak motá hlava a je mi na zvracení…“ a už je to nehoda se zraněním a k té policie musí. Lehký otřes mozku se nijak nepozná, jestli je nebo není, max si poležíš den dva ve špitále…

            0 0
            • Necris  

              Můj názor je ten, že to divadlo není nutné. Se na ně můžu …víte co ;) Já jsem škodu na kole řešil docela nedávno, když mě sejmul borec, co se ani nedokázal udržet na kole.

              Jediné co to chtělo, je držet hubu a přestát ty kecy, než přijeli dopraváci. A že těch keců bylo. Že se na mě bude informovat (obsluha čerpací stanice :D )… a takové podobné automatické řeči v afektu. Zvířata mají podobné primitivní reakce, říká se tomu vymezování teritoria. Takže když ho člověk nechá být, je naprosto neškodný. A tak je to vždycky. Zažil jsem to už víckrát, jenom v autě. A pokaždé naprosto stejný průběh. Holt lidi jsou jak přes kopírák.

              0 0
    • Meluzina  

      my poprvé sami bez dětí nejspíš do Švýcarska, ideálně nad Chur, když to nevyjde, tak možná i Trentino, pořád sháním na netu vhodné ubytování

      0 0
    • Slavoš  

      Česká Kanada,loni se tam ženským líbilo,jsou tam krátký kopce.

      :-)

      0 0
    • jIrI___  

      Když se zadaří, zajedu si na Lysou.

      0 0
    • shark.jd  

      Vezmu bajk, kámoše, kámošky, nasedneme do vlaku a někde vystoupíme. Spát pod širákem, pít z potoka a lovit k jídlu veverky. Nejlepší dovolená.

      0 0
    • HELLBOY22  

      Rakúske Alpy

      0 0
    • dan.drinka  

      Máme vymyšlený trek na HT MTBicích :D asi 900km za 5dnů :D kdyby tuhle trasu někdo znal, nebo i jen část, tak za každou radu budu vděčný, informací není nikdy dost a čím víc tím lépe :) Györ-Pécs-Veliká Kopanica-Zenica-Sarajevo-Jablanicko jezero-Mostar-(Čapljina-vodopády a zpět)-Omiš Dugi Rat. Info i na další zajímavá místa po cestě budou super :) Jinak ještě v srpnu Rakousko (Tyrolsko) :)

      0 0
    • nitraq  

      Na začátku července na týden do Podkrkonošší a pak někdy během léta puťák z Prahy kolem Sázavy a dál až k Toulovcovým Maštalím.

      0 0
    • Necris  

      Hier bitte

      Super podmínky, ale kromě toho všechno lepší než u nás. Kousek odtamtud Verona a Benátky, takže na zpáteční cestě si opět nakoupím italské uzeninky.

      Za podobné ceny jako u nás, platí se jen ta nafta navíc. O třídu lepší ubytování, o deset tříd lepší gastronomie.

      Osobně moc nechápu některé cyklisty, proč jezdí na dovolenou k nám do Šumavských hájů, když je tu akorát nechutně draho, široko daleko dvě místa, kde funguje nějaká gastronomie. Nenavazující stezky, poslední dobou příšerné značení, všude samý zákaz a příkaz…

      0 0
      • jIrI___  

        Jedeš tam teda žrát nebo bikovat? :D Důvod, proč lidi jezdí do šumavských hájů vidím v tom, že je to z kteréhokoliv místa ČR o moc blíž než Lago di Garda, chtějí poznat nové kouty ČR a třeba v mém případě se k tomu přidává jazyková bariéra a to, že cesta vlakem na LdG by mi zabrala týden a vyšla na majlant (jestli bych tam teda vůbec dojel) :)

        0 0
        • alinceb  

          Proč vlakem, když máte doma ten váš geniální koncernovej všehrabací kočár…?:)

          0 0
        • Necris  

          Ve 2 řidičích jsem tam za 6 hodin se všema přestávkama. Vyjedeš ve 4 ráno a na oběd nejdéle jsme na místě, od 1 je většinou ubytování. Přeci jen to mám celé po dálnici. A to se budem s kolama na zádi přeci jen loudat. Vyjde to jen o cenu nafty navíc, což je v téhle rychlosti a obsazenosti tak 6 l / 100 km. Ostaní ceny jsou stejné, něco i levnější. Takže když to podělím byť jenom dvěma, vyjde to levněji jak jízdenka s ČD přes celou republiku první třídou s kolem, a to mám v autě sakra větší luxus a pohodlí a najedeme víc km ;)

          A ano, jedu si tam zabikovat a nažrat. Miluju oboje. Pořádnou šunku a 3 roky uleželý parmigiano ! Co je víc ? :D Za skoro stejnou cenu jako ta náhražka z obchoďáku. Když už na dovolenou, tak jedině takhle. To je můj styl ;)

          0 0
    • Bafoon  

      s newbiem týden na Kokořínsku :-)

      0 0
    • alinceb  

      Snad dopadne Leogang jako loni, jen letos krom silniček taky biky…:)

      0 0
    • yodock  

      Zillertal

      0 0
    • lodyh  

      Galibier, Agnel, Izoard, Lautaret, Iseran, Huez a nakonec Ventoux, Madonka bude mít žně:)

      0 0
      • alinceb  

        Ty už nemáš Cikánku?:(

        0 0
        • lodyh  

          mam, teď by se ti líbila:) nakonec sem tam teda dal Daytona páky, smyk a brzdy, record šaltr a nějaký mimosadový šimana kliky. šlape to výborně! jezdila na ní holčina a teďka na ní pojede taťulda.

          0 0
          • alinceb  

            No jen ty kliky by mohly být taky Campy a ne rejže…:) Postni fotku a nebo pošli do mailu…;) Já hliník moc nemusím, ale Klein by mi asi domů mohl (jako jeden z mála)…:)

            0 0
            • lodyh  

              fotka bude, o víkendu, kleiňas odjel dneska ráno už napřed. jinak musim říct že z celkovýho zpracování campy jsem byl nadšenej. všude kov, nic plastovýho. vyběhá se vám pružinka v řezení, po 50tis? žádnej problém, dáme novou. budete chtít v budoucnu předělat páky na 10sp? žádnej problém, jen se trošku překope vnitřek, šaltr to pobere a do smyku se daj vložky. líbí se mi taky že to vypadá naprosto nezničitelně. dobrá práce, kluci italský…

              0 0
              • alinceb  

                No já teď jezdím páky Athena 8s + šaltr Daytona 9s + smyk Record 8s + kazeta Record 8s + řetěz C9 a šlape to jako hodinky. Teda jediná výtka je, že při nejtěžším převodu mi škrtá řetěz o smyk a dál už smyk nejde kvůli klice. Ta je Centaur UltraTorque CT. Budu si s tím muset ještě pohrát. No a možná by to sneslo nové pružinky…asi zkusím sehnat…:) Jinak na cca. 15let starou sadu to chodí hezky.

                0 0
                • lodyh  

                  jo to mě taky dostalo, ta moje má přes deset a běhá skvěle. jinak na ultratorque jsem už neměl cash a starej systém už jsem zase nechtěl…

                  pohraj si s pilníčkem;))

                  0 0
                  • alinceb  

                    Hele já koupil ty kliky přes inzerát za 1500 + za 200 misky. Ve středu sem se drápal na Ještěd a musel sem objektivně konstatovat, že na klasice 52/39 bych neměl nárok. Nakloněná rovina je sv*ně…:D

                    0 0
      • Zbyněk  

        Jestli se budeš pohybovat v okolí Bourg d Oisans, tak si projeď tamní vyhlídkové silnice, stojí to za to.

        0 0
        • lodyh  

          už jsem koukal na tvoje fotky odtamtaď. snad zbyde nějakej čas, stálo by to za to! jen bydlíme v Brianconu, tak snad se to nějak rozumně pospojuje abysme nezdechli:)

          0 0
          • Zbyněk  

            Jo, jasně. V tom případě si můžete vyjet třeba Col du Granon (dá se to spojit s Galibierem)nebo krásným údolím Clarée k Chalet Laval do výšky 2015 m (pohodové stoupání bez aut). Izoard doporučuji od jihu a udělat okruh (do Guillestru se dá dojet krásnou silničkou po západní straně údolí Durance). Šlo by jet ještě jeden sado-maso okruh přes Col de Echelle, Susu, Finstre,Sestriere a Montgenevre. Na Finestre je ale asi 8 km bez asfaltu. Každopádně by to byl z toho výčtu nejhodnotnější kopec. Je tam kolem padesáti serpentin. Z Col de Echelle je efektní italská strana.

            0 0
            • lodyh  

              já tě žeru, fakt:)) příště už mi to s váma prostě musí vyjít… díky za tipy!

              0 0
    • romachain  

      Na týden Slovinsko a pak několikrát na dvou až třídenní přejezdy českých hřebínků typu Javorníky, Karpaty apod…

      0 0
    • Jamin  

      Já asi jenom objedu ČR, za 14 dní bych to stihnout mohl.

      0 0
      • dalinv  

        tady chci objet ČR, ale mám na to tak 11 dní tak to musím trochu osekat

        0 0
    • Necris  

      St. Tropez na kole, to by byl můj sen. Jenže to je asi hlavně na silniční a na biku bych se cítil divně ;) Ale i tak, chtěl bych si tam zajezdit. Byl jsem tam kdysi jen nebikově.

      0 0
    • J3Sl4n  

      Do užšího výběru postoupila Šumava, Třeboňsko a Česká Kanada, ale zatím ještě rozhodnutý nejsme co zvítězí.

      0 0
    • přišlapávač  

      Sella Ronda/ Val Gardena

      0 0
    • kolda  

      oblast salzkammer, ale s charriotem, takze pohoda u jezer, nejaky tury pesky k tomu

      0 0
    • pepan_kladno  

      Když to vyjde tak Grenoble a Tour de France, když ne tak delší víkendy Jizerky, Šumava, Křivoklátsko, Sedlčansko a Praha – do práce a z práce.

      0 0
    • Memphis22  

      Máme chatu v Orlických horách, letos poprvé beru kamarády na týdenní soustředění.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Monte Negro – letos na biku, loni to bylo po svých…

      http://serzovo.wordpress.com/…e-crna-gora/

      0 0
    • šimlos  

      Plánujeme Rychlebský hory.Nebyly by nějaký tipy na ubytování od místních znalců?

      0 0
      • gallardo  

        pokud jste 2–3 mel bych tip. Byli jsme jejich prvni hosti ted o tom zavodnim vikendu co byl v Rychlebech a vse super. Mili lidi, dobra cena, super snidane…

        0 0
    • Jones  

      Letos naposledy do Rakouska – Tannheim. Od pristiho roku cyklodovolena v CR.

      0 0
    • mich.sipek  

      Opět Kořenov – projet Jizerské hory.

      0 0
    • MichaelSimek  

      nejdriv do Val d'Isere

      pak o mesic pozdeji do Saalfelden

      0 0
      • Roldy  

        Dnes odjíždím do Bourg Saint Maurice. Je to kousek od

        Vald´Iser. Nemáš nějaký tip na mapy, nejlépe pro TrekBuddy.

        Dík.

        0 0
        • MichaelSimek  

          Bohuzel nemam, my jezdime tak napul naslepo, ale uzij si to tam, uz se tam celkem tesim

          0 0
    • gallardo  

      Letos na tyden Jizerky a Alpy (kombinace Davos/Livigno/Ti­cino). Na prodlouzeny vikend pak Strážovské vrchy a v zari Rychleby

      0 0
    • nox159  

      do olomouce podivat se na ten jejich teren a kopce…

      pokud by mel nekdo nejaky tip na co se tam podivat nebo kde zajet tak napiste tady nebo klidne do mailu diky…

      0 0
      • jIrI___  

        A když už budeš u té náročné vysokohorské cyklistiky, zajeď se mrknout i do Hradce Králové :D

        0 0
        • nox159  

          tam nema holka placeny byt a je to daleko :D

          ale ten olomouc me zajima jake tam maji pekne trasy… jen nevim jestli si budu brat biky nebo turisticke boty velky bagl a hulky :D

          0 0
          • Slavoš  

            Kontaktuj DoomHammra ten tě provede,je to Olomoučák.

            0 0
            • kolda  

              ale silnicar :)

              0 0
              • Slavoš  

                Tak já ho viděl na MTB,ale jak sám prohlašuje ,má se rád a v terénu má vyvinutý pud sebezáchovy,oproti ostatním.

                :-D

                0 0
          • Zbyněk  

            Kdysi v 90. letech se tam jelo M ČR na horských kolech (Sv. Kopeček) a prý to byla v té době nejtěžší trať XC.

            0 0
    • Pavel  

      Leogang. A pak ještě někam k nám…

      0 0
    • terkad  

      Asi nikam, s mým drahým je domluva jak… :-(

      0 0
      • jIrI___  

        Nejvyšší čas s tím něco dělat ;)

        0 0
      • Meluzina  

        jo, tak jeď s někým jiným… s kámoškou třeba

        0 0
        • terkad  

          Jo, nějaké další plány jsou v záloze, pozvání na 10 dní do Bosny je taky v jednání :)

          0 0
        • terkad  

          Jedu s jiným. S původním už raději ne :) V plánu je nakonec Králičák, případně Rychlebky. To se uvidí podle toho, jak bude ubytko.

          0 0
      • Pavel  

        Jako ve smyslu „nikam, už se narajzoval dost“? :)

        0 0
      • Frostty  

        :)

        0 0
    • LRRTM1  

      Jeden týden Špičák a Geisskopf, druhý týden Jizerky… ty neznám, tak jsem zvědavej…

      0 0
    • neros  

      Lago di Garda..poprve na kolech v Italii tak jsem vybrali jistotu..:)

      0 0
      • Smazaný účet  

        mozna tam v zari tez pojedem…sem zvedavy na onu bajkerskou valhallu:)

        0 0
      • Quik  

        Klasika… Líbilo se mi tam, ale kus nahoře v horách to je o poznání lepší :)

        0 0
      • Necris  

        Tak hlavně ať se tam někde čelně nesrazíme ;)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.